lauantai 21. heinäkuuta 2018

Lifestyle Lauantai - Käyttämäni lisäravinteet

Koska asun nyt cityssä, minulla oli mahdollisuus ottaa vanhan kuntosalini jäsenyys takaisin. Olen siis huhkinut hulluna Circuitissa ja Body Pumpissa. Kävisin enemmänkin mutta kun on tuo Hippu hoidettavana ja lenkitettävänä...en voi pitää sitä iltoja yksin kun itse haluaa rillutella jumpissa :D
Jumppien myötä olen taas innostunut ravintolisistä :D toki niitä koko ajan syön mutta unohtelen päiviä välistä...nyt yritän muistaa ottaa kaiken päivittäisen rytmin mukaan. 

P6160070.ORF

Aamuisin tyhjään mahaan nautin maitohappobakteerin. Tätä otan hoitaakseni IBS-Ärtyneen suolen oireyhtymääni. Mielestäni minulla on ollut vähemmän mahakipuja aloitettuani maitohappobakteerin käytön :) Bioteekin Probiootti Comp* on vähän vahvempi ja valittu vuoden 2017 terveystuotteeksi. Puhdas+ maitohappobakteeri* on miedompi mutta toiminut kyllä hyvin.

Päivällä ruokailulla otan omega-7 tyrnin* avuksi silmien kuivuuteen. Käsittääkseni tyrni voi aiheuttaa mahanpuruja ainakin alussa joten mahaongelmaisena otan varman päälle. Mulla se ei ole aiheuttanut mitään mahanpuruja.

P6160074.ORF

Illalla iltapalan yhteydessä otan kaikki loput lisäravinteet. Koska en syö kalaa ollenkaan, otan Lysi kalaöljyä* purkista. Äiti on käskenyt syödä d-vitamiinia joten tuossa kalaöljyssä on d mukana. Talvea varten ostin Bioteekin vahvaa d-vitamiinia*. 
Lisäksi otan monivitamiinia, ei kai ole haittakaan. Pelkään että ruokavalioni on yksipuolinen! Kynsille Helein ravintolisää joista on kyllä mun mielestä ollut paljonkin apua! Kun vaan ottaa joka päivä! Kynnet ovat vahvemmat ja kasvavat tosi nopsaan. 
Liikunnasta palautumiseen ja nukahtamisen avuksi Puhdistamon magnesiumia*. Tässä on glysinaattia joka syventää unta, itselle magnesiumista on ollut selkeä apu! Se kannattaa ottaakin illalla niin saa hyvät unet ;)

P6160072.ORF
Mitä lisäravinteita sinä syöt ja mitä varten? Mitä minun arsenaalistani vielä puuttuisi?
Postaus sisältää *-merkittyjä mainoslinkkejä. Olen ostanut kaikki lisäravinteeni itse Hyvinvoinnin tavaratalosta koska siellä on vaan laajin ja paras valikoima :)

17 kommenttia:

 1. Itse käytän ainoastaan D-vitamiinia säännöllisesti. Sen lisäksi käytän kausittain muita lisäravinteita pitäen aina välissä hieman paussia, olen jotain dokkareita katsellut missä lisäravinteisiin hieman kriittisemmin suhtaudutaan ja niissä on mainittu mm. se ettei C-vitamiinia kannata lisänä käyttää jatkuvasti - isolla annoksella flunssakautena siitä on hyötyä, mutta haittojakin alkaa ilmetä mikäli on jatkuvassa käytössä..

  Tällä hetkellä D-vitamiinin lisäksi käytän MSM-jauhetta sekä ravintolisää iholle ja hiuksille - nuo kaksi sen vuoksi, koska minulla on melkoinen sulkasato (eli hiukset tippuu päästä, mikä käsittääkseni varsin yleistä synnyttäneillä naisilla) ja yritän kaikki poppaskonstit käyttää josko tilannetta saisi käännettyä hieman nopeammin normaalimpaan suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko kokeillut Biorionia? Mulla auttoi tosi hyvin tuuheuttamaan hiuksia ja annoinkin loput kapselit samasta sulkasadosta kärsiävälle ystävälleni :) mulla kun tuuheutti liikaa ja kasvatti hiukset liian nopsaan, yritän pitää leikkausvälin 2 kk:ssa :)

   Poista
  2. En ole vielä ehtinyt, tällä hetkellä Dermosilin ravintolisä käytössä. Pitää katsoa ottaisinko tuon Biorinin seuraavaksi kokeiluun kunhan nuo loppuvat - jos ei sitten tämä sulkasato jo ehdi siinä ajassa helpottaa :D

   (Mietinnässä on myös kampaajalla käynti ja reilumpi lyhennys hiuksiin xD)

   Poista
 2. Mulla on Sanasolin kalkkitabletteja ja nyt särkylääkekuurin kanssa maitohappobakteeria. Tosin maitohappobakteeria olisi hyvä jatkaa syksyn New Yorkin reissuun saakka ja vaikka jatkossakin, kun meinaa myös välillä olla mahavaivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä lämpimästä, niistä on ihan selkeää hyötyä :)

   Poista
 3. Mä käytän vain Omega-3:sta, B-vitamiinia ("sekoitus" eri B-vitamiineja) ja C-vitamiinia poretablettina. Joskus olen kokeillut levottomiin jalkoihin magnesiumia, mutta en huomannut, että olisi ihmeemmin vaikuttanut. En tiennyt, että sillä on vaikutusta myös nukahtamiseen. Kiitos vinkistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, mulla on auttanut nukahtamiseen tosi hyvin ja siksi sitä syönkin :)

   Poista
 4. Mie käytän monivitamiinia ja D-vitamiinia säännöllisesti, D:tä yleensä kesälläkin kun olen koko kesän aina sisällä töissä. Tänä vuonna olisi sen kyllä jo voinut jättää. Kuureina probiootteja ja prebiootteja kanssa IBSiin. Enempää en enää tuohon siun valikoimaan lisäis, lisäykset todennäköisesti vaikuttaisivat enemmän kukkaroon kuin kroppaan. Lisäravinteissakin kannattaa aina muistaa se, että nekin voivat rasittaa esim. maksaa ja etenkin jos ulkomailta tilaa, niin puhtaudesta ei ole mitään varmuutta. Ja lisäravinteethan on tarkoitettu monipuolisen ruokavalion lisäksi, ei korvaamaan. En tarkoita nyt sinun lisäravinteitasi, mutta yleisesti alan ammattilaisena ärsyttää lisäravinteiden ylimääräinen ja väärä käyttö. Ja etenkin niiden mainonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäravinteita juurikin mainostetaan niin paljon niin väkisin tulee olo että pitäisikö vielä ottaa jotain...ainakin vitamiinit ja etenkin d on varmasti hyväksi, samaten omegat. Muuthan mullakin on vähän extraa ;)

   Poista
 5. Magnesiumia ja sinkkiä, säännöllisen epäsäännöllisesti... Iltaisin molemmat (vaikka vaikeampi muistaa 😅) Tyroksiinilääkityksen takia ei tuu aamulla napsittua. Jotain kynsiin auttavaa tekisi mieli kokeilla, kasvaessaan vain hapertuu ja lohkeilee 🙄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin nuo Helein lisät on toimineet, samaten nämä:

   https://www.terveysmarket.fi/biotiini-strong-hair--nail-kampanjapakkaus

   Poista
 6. Kiitos vinkeistä 👍😊

  VastaaPoista
 7. Mulla on lisäravinteista multivitamiini päivittäin, ja silloin kun muistan menee sinkkiä, biotiinia ja omegoita kuurina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitamiinit olis kyllä tärkeimpiä kun itse syön aika yksipuolisesti :)

   Poista
 8. Hyvä aihe. Syksyllä ja talvella käytän yleensä Omega-3:sta ja D-vitamiinia. Matkoille lähtiessä maitohappobakteereja. Magnesium-kuuri voisi olla tarpeen.
  t. TQ

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3