keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Suoravärin haalistaminen kotikonstein

Mulla oli taas kerran pieni projekti hiusten kanssa ;) mulla oli suoravärillä ja Elumenillä värjätty pinkki ponitukka. Suoravärin kanssa vaan kävi niin että tukka tummui liikaa tai puolestaan haalistui värittömäksi jos ei värjännyt. Halusin myös astetta vaaleamman pinkin koska halusin kokeilla aiemmin saamiani vaaleanpunaisia suoravärejä. Päätin siis haalistaa suoraväriä pois kotona ja tehdä loppusilauksen kampaajalla vaaleamman tukan saamiseksi.  

P2040026.ORF

Kampaajani sanoi että ei anna takuita vaalennuksen onnistumiseen jos hiuksissa on Elumenia. Ajattelin kuitenkin itse että viimeisimmän Elumenin laitosta on aikaa 3 kuukautta joten on se jo kasvanut pois tyvestä. Kampaaja käskikin haalistaa väriä kotona ja ostin siihen sopivan shampoon. 

L`orealin Colorista Fader shampoo auttaa poistamaan suoravärin nopeammin kuin tavallinen shampoo. Käytän tätä tai syväpuhdistavaa shampoota joka pesussa. Alussa pinkkiä väriä irtosi vaahdotuksessa ja väri suorastaan valui pois. Pesin ehkä 4-5 kertaa tällä enkä värjännyt suoravärillä ollenkaan. Väri haalistui koko ajan ja oma väri alkoi paljastua alta. Mulla oli jo 3-4 sentin tyvikasvu omaa vaaleaa ja latvoissa pinkkiä, sekin ihan haalistunutta. 

Kampaajani vaalensi tukan kerralla kunnon vaaleaksi! Ihan säikähdin peilistä katsoessani kun en ollut tottunut näin vaaleaan :DD latvoissa ole pinkki, ilmeisemmin Elumen, haalistui ihanaksi persikaksi. Eipä ole ikinä mennyt kerralla vaalennus näin nappiin ja vahingossa tullut näin ihana tukka! 

Eipähän ole ikinä tylsän tasainen tukka! Tykkään tosi paljon mun persikka-blondista. Lyhyessä tukassa on se hyvä puoli että halutessani saan kasvatettua oman vaalean värin nopeasti takaisin. Mulla oli edelleen mustat sivut joten ne alkoivat taas tuntua liian kovilta blondia vasten. Kasvatinkin niitä neljä viikkoa ja ajettiin toissapäivänä sivut alas jolloin oma väri jäi jäljelle. Vähän vaan paleltaa päätä kun tukkaa on sivuilla 4mm :DD 

P2040024.ORF

Tämän postauksen tarkoitus oli esitellä näitä pastellinvärisiä suoravärejä laitettuna blondattuun tukkaan. MUTTA kun mä ihastuin nyt tähän blondiin että taidan pitää tätä hetken...ja kokeilla nuo pastellivärit myöhemmin ;) eikös se sanota että blondeilla on hauskempaa? 

pinkki suoraväri pois

Tässä hiuksia on pesty viitisen kertaa Fader shampoolla. Suoraväriä ei ole laitettu kolmeen viikkoon. Oma vaalea on kasvanut jo parisen senttiä, vanhat raidat palanneet näkyviin ja hiuksissa hyvä vivahde. Vivahteella tarkoitan sitä että ovat latvoista värikkäämmät ja tyvestä vaaleammat. Periaatteessa tähänkin olisi ehkä tarttunut jotain nuista vaaleammista väreistä mutta halusin tehdä kunnolla. Jatkoin vielä haalistamista.

pinkki suoraväri pois

Aamulla pinkkipää, illalla blondi. Kunnon hattaratukka, sellainen persikkablondi. Ja ihan tahtomattani mutta ihanahan tämä on! Pysytään nyt hetki tässä ja palaillaan taas hiuskuulumisten pariin myöhemmin ;)

P2200003.ORF

P2200005.ORF

Kokemuksia suoravärin haalistamisesta tai vastaavanlaisista projekteista?

18 kommenttia:

 1. Ai vitsit tuo joicon rosa naamio houkuttelis. Mistä sitä saikaan?
  Onha tullu haalistettua monestikin. Just pyörittelin faderia emotionissa, joten tosi hyvä juttu oli tämä. Hyvin sopii vaalea sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parturi-kampaamoista, kannattaa suoraan kysäistä vaikka omalta kampaajalta :) mulla entinen kampaaja niitä käytti vaikka ei Joicoa myynyt. Kiitos, tosi moni on sanonut että vaalea sopii mulle!

   Poista
 2. Elumenissahan on tosiaan se "ongelma", ettei se ole perinteinen suoraväri, vaan ns liuotinväri, joka läpivärjää hiuksen eikä vain tartu hiuksen pintaan. Tämän vuoksi sitä on joskus mahdoton saada pois hiuksesta. :-D huonokuntoisessa hiuksessa Elumen pysyy huonommin. Useimmilla pystyy värjätä ilman esivaalennusta ja sillon muuten pysyy. Vaalennusyritys johtaa useimmiten pinkkiin tai oranssiin. Tän takia suosittelen stydimmät Elumen-sävyt vain sellasille tyypeille, jotka ei halua vaihtaa väriä usein. :-)
  Muutenkin suoraväripigmentit on hankala saada hiuksesta, koska ne ei ole hapettuvia pigmenttejä. Eivät siis käytännössä hapetu vaalennuksella värittömiksi. Toki vaalennus voi liuottaa pigmenttiä hiuksen pinnasta ja tätä kautta poistaa suoraväriä.
  Tulipas romaani! Hahhah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, minä olen aina se joka pitää samaa väriä pitkään mutta sitten yhtäkkiä saa jotain päähänsä :D hyvä että kirjoitit koska olet ammattilainen, en minäkään nuita asioita tiennyt .)

   Poista
 3. Tämä persikkablondi on aika makea! Mun tekisi mieli vaalentaa hiuksia, mutta pitäisi tehdä ihan kunnon värinpoisto, ja se homma on aika rankkaa hiuksille. Haluaisin vaaleanruskean tukan, jollainen minulla oli vielä lapsena, mutta sitten hiukset tummuivat pikkuhiljaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kyllä minunkin tukka on ihan purkkaa ja kestää aikansa että parantuu. Öljyä vaan ja kunnollisia hoitoaineita :) tsemppiä projektiin jos siihen päädyt, vaaleanruskea on aika ihana :)

   Poista
 4. Ihanahan tuo persikka on ja tärkeintä, että itse tykkäät hiuksistasi. ^^ Ehtii sitä myöhemminkin kokeilla kaikkia kivoja suoravärejä. ;)

  Minulla oli kauan sitten, kun vielä värjäilin, persikka-kulta-liila jokin sekamelskaväri hiuksissani erään kampaajalla tehdyn värjäyksen jälkeen ja oli se silloin hauska. Nyt mennään mantelivärillä. ;)
  t. TQ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) persikka-kulta-liila kuulostaa aivan ihanalta <3

   Poista
 5. Mulla on ollut nyt vuosikaudet koko pää oikein kerrostettuna punaisella Elumenilla. Koska en ollut vaalentanut tukkaa aikoihin, alkoi väri olla jo aika tumma. Tiesin, ettei ellua välttämättä saa millään konstilla pois, mutta kokeilin kirkastaa sitä ihan lähikaupan vaalennusaineella. Ihmeen hyvin vaaleni! Värinpoistolla olisin saattanut jopa saada jonkinlaisen pinkin.

  Tuo hattara on kyllä kiva! Lyhyillä hiuksilla on varmasti kiva, kun voi tehdä erilaisia kokeiluja ja testailla noita suoravärejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhyt on kyllä siitä hyvä että voi testailla ja kokeilla erilaisia :) mullakin oli se punainen aiemmin mutta minusta se tummui liikaa, sama kävi tämän pinkin kanssa. Siksi halusin karkkisempaa ja vaaleampaa väriä :)

   Poista
 6. Aivan ihana toi vaalea! Mitä jos pitäisit tuon vähän aikaa, laittaisit sitä pinkkiä suoraväriä vaan sivuihin? Tulis niiin hieno! :)

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana tuo vaalea "välivaihe"! Ei ihme että viihdyt siinä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3