maanantai 5. helmikuuta 2018

Hampaiden valkaisu aktiivihiilellä

Tuotteet saatu maahantuojalta, postaus sisältää *-merkittyjä mainoslinkkejä.

Olen kirjoitellut jo aiemmin Georganicsin suuhygienituotteista, mutta nyt kokeillaan vielä jotain uutta! Olen tosi innostunut aktiivihiilestä ja kookosöljypurskuttelusta. Tuntuu että olen saanut niillä hampaitani puhtaammiksi ja paremmin pestyiksi. Pesen nykyään hampaat aamuisin kaksi kertaa, vain siksi kun se on kivaa :D ensin tavallisella fluoritahnalla, sitten Georganicsin luomutahnalla. 

aktiivihiili hampaiden valkaisu

Aktiivihiili suuvesi* on ollut mieluisin tuote Georganicsilta. Minähän luulin alussa että öljyllä purskuttelu on inhottavaa mutta kun sillä saa niin raikkaan suun...öljy tuntuu suussa liukkaalta ja rasvaiselta mutta mitä pidempään jaksaa purskutella, sitä parempi on lopputulos. Suu tuntuu todella puhtaalta ja raikkaalta. Hampaat ovat kirkkaammat! Poskiontelot ja suu puhdistuvat kunnolla tällä antibakteerisella öljypurskuttelulla. Joka on myös kevyesti valkaiseva ;)

PC310120.ORF

Ja tämähän ei kirvele kuten tavallinen suuvesi. Mieleen on jäänyt se tapaus kun mieheni käytti Listerinen suuvettä ja lähti sitten ajamaan autoa. Poliisi pysäytti ja puhallutti...siinä oltiin vähän aikaa kun alkometri värähti suuveden seurauksena ;) 

Aktiivihiili oil-pullingia otetaan 1-2 ruokalusikallista ja purskutellaan 5-20 minuuttia. Kallista suuvettä ei kannata tuhlata vaan kannattaa tosiaan purskutella niin pitkään kuin pystyy. Minäkin luulin että tulee se kakomisen tarve mutta ei. Välillä voi olla purskuttelematta ja vaan huljuuttaa suuta. Ihan 20 minuuttia en puskuttele itse mutta n. 10 minuuttia kyllä. Aika menee huomaamatta kun samalla tekee kotitöitä ;) 

Ja huomautus vielä, tätä pulloa kannattaa ravistaa kunnolla koska musta hiiliosa menee pullon pohjalle ja sitä ei huomaa nesteen ollessa mustaa. Muuten pullon tyhjetessä huomaat pohjalle jääneen tosi paljon aktiivihiiltä minkä olisi voinut vielä käyttää.

idkuva


Aktiivihiili-kookosöljy hammastahnaa* kannattaa kokeilla jos ei halua sotkea aktiivihiilijauheen kanssa. Mullahan on sitä Black & White jauhetta vielä mutta se on ollut nyt tauolla näiden takia. Otan aina välillä kuureja koska mun hampaat tahtovat kellastua. En polta tai juo kahvia tahi punaviiniä, tee on se minun paheeni. Jokainen teenjuoja tietää miten tee värjää teekupin, saman se tekee hampaille :/

Kookosöljyhammastahnoja on kolmea eri makua, olen nyt testannut tätä mustaa eli aktiivihiiltä. Sen tehtävänä on liuottaa hampailta värjäytymiä ja puhdistaa suuta. Hammastahna on aika paksua ja sitä otetaan kerrallaan annostelijalla pieni nokare. Vaikka tässä on aktiivihiiltä, tämä ei mitenkään raavi hampaita eikä tunnu miltään. 

Tämä on miedompaa kuin hiilijauhe eikä tämä myöskään valkaise yhtä tehokkaasti. Mutta pesee kyllä kunnolla ja tunne suussa on mukavan puhdas. Näitä pitää oikeastaan kokeilla itse! Kookosöljyn tuntuma suussa on jännä, ei paha eikä epämiellyttävä. Puhdas ja raikas. Jos se jauheella sotkeminen ei innosta niin kannattaa kokeilla tätä tahnaa. 

aktiivihiili hammastahna

On vielä todettava että fluorittomia tahnoja ei kannata käyttää koko aikaa. Mulla itsellä ei ole ongelmaa tämän suhteen koska mulla ei ole ollut ikinä reikiä eikä minulta ole tarvinnut poistaa hammaskiveä. Minun hampaitani ei vihlo ikinä joten olen uskaltanut käyttää aktiivihiiltä sisältäviä tuotteita sekä erilaisia luonnonkosmetiikan hammastahnoja. Minulla on myös koko ajan rinnalla fluoritahna jolla pesen päivittäin. 

Onko sinulla kokemuksia öljypurskuttelusta tai aktiivihiilestä hampaiden valkaisussa?

12 kommenttia:

 1. Mä olem käyttänyt syksystä saakka hampaiden pesussa iltaisin hiilijauhetta ja toden totta tuntuu toimivan. Tai ainakin omasta mielestä hampaat näyttävät vaaleammilta. Öljypurskuttelusta ei ole kokemusta, enkä ole törmännyt aiemmin purskuteltaviin hiilijuttuihin. Vaikuttaa jänskältä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiilijauhe todellakin toimii, se on ainut joka oikeasti kirkastaa hampaita vaaleiksi. Apteekin tahnoistakaan kun ei ole apua ollut :)

   Poista
 2. Aktiivihiiltä käytän satunnaisesti. En muista merkkiä, mutta sitä mitä saa mm. Ruohonjuuresta. Olisiko nimi Black & White tai jotain.
  Tosi asiahan on, ettei nuo mitään valkaise. Aktiivihiili poistaa hampaan pinnalta kaikkea sitä irtoryönää, mikä kertyy ajanmittaan. Vähän sama kuin soodaputsaus hammaslääkärissä (siellä tietty sen tulos on parempi).
  Hyvä tuote, ajaa asiansa ja hampaan pinta on hetken puhtaampi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri se sama kuin mulla eli Black & White :) mulla se kirkastaa, jatkuvasti kun jaksaisi hangata niin olisi valkaistut hampaat, sellaiset ihan tosissaan valkeammat :D mutta en mä hankaa sillä joka päivä, kuurina käytän.

   Poista
 3. Jänniä tuotteita, tosi mielenkiintoista lukea! En tiedä, uskallanko kokeilla itse. Mulla hampaita vihloo herkästi jos ei ole siihen ongelmaan tarkoitettu tahna käytössä.

  VastaaPoista
 4. Jos hampaita pesee yli sen 2 minuuttia, niin harjaus saattaa kuluttaa hampaan pintaa ja altistaa erinäisille ongelmille. Eli ei kannata pestä hampaita kahdesti aamuisin, siitä on pitkällä aikavälillä enemmän haittaa kuin hyötyä :)

  VastaaPoista
 5. Öljypurkuttelusta on, oli kyllä äklöä. Hampaat oli mukavan liukkaat jälkeen päin, mutta vaalentumista en huomannut. Tosin mulla on melko valkoiset hampaat, joten ei oikein voi odottaa näkyviä tuloksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on inhottavan keltaiset, olen ihan oikeaa kohderyhmää näille :D

   Poista
 6. Onpa jänniä tuotteita :o Täytyy kyllä sanoa, että pelkkä kookosöljyn purskuttelun ajatteleminen saa mut värähtään, ei mee kokeiluun :D

  t. Martina

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3