perjantai 24. kesäkuuta 2022

Robotti-imuri koiraperheeseen aka mulla meni hermot!

Olen kirjoitellut Isakin kuulumisia viimeksi syksyllä ja koska postausta lemmikeistäni toivottiin, tässäpä sellainen tulee :)

Isak tosiaan kävi talven hirvimetsällä ja kerran se vaan tajusi mitä pitää tehdä, ja juniorina haukkui hirven. Edelleen on lihaa pakkanen täynnä! Oikein mainion koiran merkkejä osoittaa. Nythän Isak on 1 v 4 kk, voisko sanoa pahimmassa iässä? Virtaa riittää, etenkin kun ei voi pitää irti. Lenkillä käymisestä se ei saa kunnolla mitään irti koska kumpikaan meistä ei juokse. Koirapuisto on ainut missä saa juosta vapaana Hipun kanssa. Kuvassa onkin ilmeet kun kuulet pääseväsi koirapuistoon :)

Hipun kans ollaan frendit. Vaikka Hippua välillä ärsyttää!! Tarhassa on kiva olla, voi että nauttivat kun saavat olla ulkona. Isakilla on vaan tosiaan tapana tässä iässä pistää paikat pskaksi :D uusi lämpöeristetty koppi sai kyytiä, tai lähinnä eristeet. Sisällä se ei todellakaan ole yksin. Ei ikinä jää työpäiviksi sisälle. Osaa avata ovet ja on ihan hirveesti isäntänsä perään.En halua edes kuvitella mitä sisällä olisi tehty. Hyppii ovia vasten ja repii jälkiä. Rasittavaa todellakin ja mitä enemmän on porukkaa, sitä enemmän häslätään. Sitten jos Isakin kanssa on vaikka kahdestaan, se vaan makailee tai haluaa halia. 

Luonteeltaan Isak on halipoika ja ihanan kiltti. Jämpti on todella loistava perhekoira ja tykkään Jämptin ulkonäöstä todella paljon. En ehkä itselle ottaisi noin isoa koiraa koska mitä isompi, sitä isompi sotku ja sitä enemmän se vaatii, eikä sitä voi pitää missään kerrostalossa pitkää työpäivää yksin. Mutta lasten kanssa mainio, vaikkakin jotkut lapset tai aikuiset arastelee hyppivää isoa koiraa. Odotan vaan että Isakista tulee iso ja järkevä aikuinen koira. Sitähän minä odotin Hipunkin kanssa koko ajan :D

Pippaliisa täytti 14 v ja sietää jo Isakin hyvin. Ei edelleenkään halua jäädä jalkoihin ja osaa pitää puolensa. Pipsa makoilee ja nukkuu pääosin, huomaa että ikää on jo. Välillä kyllä innostuu syömään mun taimet tai jos on uusia kukkia.

Isak tosiaan osaa avata ovet ja kerran pääsi 3 tunnin karkumatkalle. Oli se hauskaa juosta karkuun kun toinen kävelee perässä ruokakupin kanssa ja toinen ajelee pitkin metsiä. Ilme oli tämä kun pääsi omaan petiin ja sai palkkioksi vielä ruokaa karkumatkasta! 

Huomaa vaan kissan ja kahden koiran taloudessa että karvaa riittää! Ostinkin sen robotti-impan mitä aiemmin kyselin. Roborock s7 muutti meille, hän imuroi ja moppaa. Tuntuu että jostakusta lähtee koko ajan karvaa, ehkä kissan ja Isakin karvat on vttumaisimmat. Hipusta lähtee isoja hippuja joten ne on helppo noukkia käsillä. On se tuo imuri vaan hyödyllinen hankinta, en pärjäisi ilman. Kun tulet töistä ja katsot että vitja mikä määrä karvaa ja kuratassun jälkiä niin imppa vaan laulamaan. Se tekee kartan ja sen mukaan se sitten imuroi. Nostelen tuolit vaan edestä ja kaikki lelut yms. Huomaa että lattiat tulee pidettyä siistimpänä ja romut poissa kun ne joutuisi aina nostelemaan. Ja kun imuri tai minä siivoan päivittäin niin lattiat on siistimmät eikä aina tarvitse katsoa että huoh, taas pitäisi pestä lattiat. Meillä on myös varsi-imuri jolla mies imuroi karvoja. Jos olet siis ikinä miettinyt helpottaako se elämää ja aina tuskailet sen siivoamisen kanssa niin suosittelen! Ei se oikeaa imuria korvaa ainakaan meillä mutta siistimmässä ja kliinisemmässä kodissa niin ehkä joo!

Mitä terkkuja teillä olisi Isakille tai mitä haluaisitte kysyä?

14 kommenttia:

  1. Apua miten suloinen hän onkaan.Tuo ilme on paras,terkkuja hänelle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrotaan, siellä tuntuu tarhassa taas vesiastiat lentelevän ja yöllä päätti lähteä juhannusriiuulle, onneksi sain houkuteltua ruokakupilla kiinni. HUOH!

      Poista
  2. Olipa kiva lukea lemmikkiaiheesta pitkästä aikaa! Meillä on kaksi shelttiä ja varsi-imuri on ollut pelastus. Jotenkin itsellä meni hermo, kun aiemmin piti aina virittää johto ja ylipäätään kaivaa se imuri kaapista... Silloin meni monta päivää imuroimatta ja koti oli siinä ajassa jo ihan kaamea. Tai imuri tönötti jossain keskellä lattiaa kaikkien tiellä maisemaa rumentamassa. Nyt sen kun vaan ottaa sen seinältä laturista. Tulee imuroitua joka päivä, näista lähtee koko ajan sen verran paljon karvaa. Vaikka kuinka harjaisi, niitä irtokarvoja on joka paikassa. :D Tuollainen robotti-imuri olisi varmasti kätevä lisä!

    Välillä miettii että olisi niin paljon helpompaa kun olisi joku sellainen koira, josta ei lähde juuri yhtään karvaa. Ja väsyttää kun n. 2min siivouksen jälkeen jo joku pölykasa pyörii jaloissa. Mutta nuo pikkupaimenet vaan ovat muuten niin ihanat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sheltit <3 voi kun saisi joku päivä oman sheltin mutta mitä palstoja seuraa, taitaa jäädä ikuiseksi haaveeksi :/ meillä on yläkerrassa yksi imuri, koko ajan nököttää lähtövalmiina lattialla. Alakerrassa on varsi-imuri joka on kätevä esim portaisiin ja niihin irtokarvoihin. Sitten on tuo robotti ja normi johtoimuri johon vähän menee hermot, mutta sillä imuroin sen mitä robotti ei ota. Jotenkin vaan se johtojen vetäminen ja jatkuva pölypussien ostelu ärsyttää, olen miettinyt jotain Dysonin varsi-imuria, korvaisko se millään johdollista :)
      Eilen sanoin miehelle että olispa meillä siistiä kun ei olis yhtään elukkaa. Mutta eipä nuista voi luopua, etenkään jaloissa olevasta paimenesta <3 ja sheltit on ihania <3

      Poista
    2. En tiedä mitä tarkoitat, että sheltti jäisi haaveeksi. Mutta mullakaan ei ollut mitään suhteita kasvattajiin, en luvannut viedä koiria näyttelyyn jne. :) Mutta silti sain pennun, ja myöhemmin nuoren josta ei tullutkaan siitoskoiraa, kun kemiat vaan näiden kasvattajien kanssa kohtasivat. On myös paljon kasvattajia jotka haluavat ensisijaisesti hyvän kodin kasvateilleen ja tittelit ja harrastukset ei ole se pääasiallinen kriteeri. Ja aina välillä syntyy myös esim. niitä liian isoja tai värivirheellisiä koiria, joista ei ole näyttelyvalioiksi vaan ainoastaan kotikoiriksi. Shelttien (ja ihan kaikkien pentujen) hinnat ovat kylläkin karanneet ihan älyttömyyksiin, näkee jopa 1700-2000 e pyyntiä... mutta kannattaa katsella kenneleitä jotka kasvattaa vähän harvakseltaan, usein nämä etsii enemmän sydämellä kotia, kuin sellaiset missä meininki on enemmän liukuhihnatuotantoa ja vaan kylmät faktat merkitsee.

      Poista
    3. Kiitos vinkeistä <3 olen seurannut useamman vuoden FB:n Shelttiryhmää ja kaikki kotia etsivät tuntuvat olevan kauempaa ( mikä ei itselle ole ongelma ), mutta tahtovat sitten että koira jää lähelle tai kriteerit tuntuvat sellaisilta ettei mulla ole mahiksia, että annetaanko niitä kotikoiriksi pelkästään.
      Joo mä olen kanssa katsellut että hinnat on nykyään pompanneet älyttömyyksiin. Isak oli tottakai kennelistä ja mutta summa oli kolminumeroinen. Jämptin pentuja on taas tosi hyvin tarjolla mutta metsästäviin koteihin. Kyllä mä koko ajan kyselen koiranpentuja ja kuulostelen kasvattajia lähialueilta ( savo/karjala ), että mistä niitä joku päivä alkaa kysellä. Hippu on 7v ja toisen koiran haluan etten jää ilman. Isakki tietysti on mutta se ei ole oma koira, ja haluan oman mikä kulkee mun kanssa :) muutama rotu mulla on vaihtoehtona pennuksia mutta ehkäpä nyt rohkaistun ja kuulostelen Itä-suomen shelttikasvattajia ;)

      Poista
    4. Kannattaa vaan laittaa viestiä, moni kasvattaja ottaa korvan taakse ihmisiä jotka vaikuttavat hyviltä kotiehdokkailta, mutta joille ei heti ole pentua tarjota. Mutta voi just pitää vähän yhteyttä ja välillä kysellä mikä meininki, ja muistutella itsestään. Ja voi myös ehdottaa että jos kasvattaja haluaa että koiralle tulee näyttelytulokset, eikä itse ole siitä touhusta innostunut, niin hän saa itse ilman muuta viedä sitä näytille ;) Moni myös arvostaa, jos on valmis tekemään viralliset pevisa-terveystutkimukset, eli kuvauttamaan lonkat kun koira on yli 1v. vanha ja tutkituttamaan silmät. Lonkkakuvaus maksaa jonkun about 200e riippuen paikasta, mutta se on toisaalta hyvää infoa kaiken varalta myös itselle, kun shelteissä jonkun verran huonolonkkaisiakin on.. Tsemppiä etsintään, se oikea sattuu kyllä kohdalle! Itsekin tosiaan aikanaan luulin että kaikki pennut menee koteihin joissa on jo sheltti samalta kasvattajalta, tai näyttely/agilityhirmuille. Mutta jää niitä onneksi muillekin :D

      Poista
    5. Kiitos, jospa mä pääsisin joskus täällä kirjoittamaan pentujuttuja sheltistä.... <3

      Poista
  3. Ihana postaus, ihanat koirat <3 Tuo ilme on niin priceless, kun koira palannut omaan petiin ja saanut palkkion karkumatkasta xD Tuosta imurista kyllä, se on tosi kiva meilläkin, meillä vain ei ole moppaavaa! Mutta näin siitepöly aikana kun sen pistää pyörimään ja vetää meidän korkeanukkaisen matonkin (lyhyt karva eikä mitään spagettia) niin se kyllä putsaa kivasti kaiken. Kaksi kertaa viikossa siis näin siitepöly-aikaan, koiran karvanlähdön aikaan vaikka joka toinen päivä :D Harvemmin tulee enää kaivettua esiin perinteistä imuria!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on se perinteinen johtoimuri tuossa olkkarin lattialla lähtövalmiina, meillä kun ei ole siivouskaappeja niin niitä ei saa oikein piiloon. Mutta se helpottaa imurointikynnystä jos se imuri on lähtövalmiina. Nukkamatot on ihania mutta kerran pestiin pisseistä ja tuuletettiin koko pakkasjakso ulkona, sen jälkeen en ole nukkamattoja hankkinut. Ihania ja kauniita tosiaan, mutta näin monen lemmikin perheessä mennään käytännöllisyys edellä. Kaikista ihanista sisustusjutusta ja valkeista tekstiileistä on pitänyt luopua ;DD
      Joo se palkkio on pakko antaa että sen saa ruoan avulla kiinni karkumatkalta tai metsällä. Tuolla on aika ärsyttävä tapa tulla porteista yli ja avata ulko-ovi...

      Poista
  4. Teiltä ei ainakaan vilskettä puutu. :D
    Ihanat koirat ja nätti kissa.
    t. TQ

    VastaaPoista
  5. Mulla sais olla vaikka kuusi imuria keskellä lattiaa, niin väistelisin niitä vaan sujuvasti 😆. Ostin varsiimurinkin että tulis imuroitua ahkerammin, juu ei tule !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta onhan sulla ihan siistiä, en ole ajatellut että huh onpas pölyä :D varsi-imuri on kyllä tosi kätsä ja hyvä selälle, nopea käyttää ;)

      Poista

Kiitos kommentista <3