tiistai 8. syyskuuta 2020

Miten elämä muuttuu ripsienpidennyksien jälkeen?

Nyt kun olen tässä miettinyt, en tiedä montaa bloggaajaa kellä olisi ripsienpidennykset. Voisitteko ilmaista itsestänne? Kavereilta olen kysellyt vinkkejä/neuvoja ja googlettanut mutta olisin enemmän vailla vertaistukea. Nimittäin moni asia muuttuu ja niistä ajattelin tänään kirjoittaa. Mulla on volyymiripset jotka ovat tavallisia ripsienpidennyksiä näyttävämmät, ja joille luvataan huoltoväliksi jopa 4-5 vkoa. Mulla on näissä kuvissa D-kaari 9-14 mm, sittemmin lyhennettiin hieman pituutta ulkonurkasta.Volyymiripset maksavat. Huolto maksaa.
Ihan ensin mietin olisko mulla nyt varaa ripsienpidennyksiin. Ja onko mulla tarvittaessa varaa huoltoon joka kuukausi. Päätin että on ja nipistän sen muusta enkä käy enää kampaajallakaan, siinähän se säästyy. Kulmien laminointia ei voi harrastaa kuin joka 2 kk enkä ole siitä vielä varma otanko tavaksi, oliko sen arvoista. Siitä seuraavana.

Elämä hankaloituu.
Kasvojen pesu on hankalaa. Ei voi enää vaan hangata antaumuksella silmiä myöten. Pitää varoa sekä ripsiä että kulmia. Siksi mietin että jos jompikumpi paha on valittava, ne on ripset. Kulmalamiointi ei pysynyt niin pitkään kuin halusin, mutta sen jo arvasinkin koska kotivärjäyskään ei pysy. 
Ripsiä täytyy varoa meikkiä pestessä eikä märkiä ripsiä saa harjata. Saunassa pidempään istuminen on kiellettyä eikä öljypitoisia meikinpoistotuotteita saa käyttää. Silmänympärysvoide on kielletty, tosin käytän sitä silti. Luulen että on kielletty ettei kukaan "hankaa" sitä ympäriinsä tai laita ihan ripsien lähelle.

Meikkaaminen hankaloituu.
Alussa oli aika haparointia silmämeikin kanssa. Luomivärinpohjustajaa ei oikein saa levitettyä kunnolla tarkasti joka paikkaan. Monena päivänä meikit pettivät kun en saanut laitettua kunnon pohjustusta volyymiripsien taskse. Mietin jo kauhuissani näinkö jää kaikki luomivärit kohta käyttämättä! Tässä vaiheessa olisin kaivannut meikkausvinkkejä toiselta volyymiripset omaavalta bloggaajalta. Joskus myös shimmeriä tai glitteriä tippuu ripsiin, ja vaikka harjaan ne meikkaamisen jälkeen, kimmellys näkyy meikkikuvissa. Huoh.


Meikkaaminen nopeutuu.
Ripsivärit heitin nurkkaan. Ei tarvii enää miettiä onko ripsiväri levinnyt, mitä kokeilisin seuraavaksi kun tämä ärsyttää silmiä. Enkä aina meikkaa silmiä, selviää paljon nopeammin aamulla töihin, säästän aamuajassa n.20min kun en tee silmämeikkiä ollenkaan.

Ei enää silmien kirvelyä ja vuotamista.
Tajusin tuossa yksi päivä että eipä ole silmiä kirvellyt viikkokausiin. Johtuu ihan siitä kun en voi enää käyttää öljyjä enkä ripsivärejä. Siinä oli paha kaksikko aiheuttamaan silmien rähmimistä ja vuotamista.

Ilman meikkiä näytät paremmalta.
Kasvoille vaan pohjameikki ja kulmat, valmis! Meikkaaminen helpottuu ja olet laitetumman näköinen vähemmällä vaivalla. Jos tulee kotiin yllätysvieras ja olet meikittä, ei ole niin vaivautunut ja kalju olo. Olet itsevarmempi.

Meikistä saa tosi paljon näyttävämmän.
Kun nyt katson entisiä meikkikuviani, näyttää että ripsiä ei ole ollenkaan. Ja jopa hymyilyttää ne tynkäripset. Ripsienpidennyksien kanssa meikki on näyttävämpi eikä tarvitse niin isoja rajauksiakaan.


Loppuun haluan vielä muistuttaa muutamasta asiasta.

- Valitse tekijä tarkkaan. Katso lopputuloksia Instagramista tai Facebookista, googleta kokemuksia. Täällä oli suositulle tekijälle monen viikon jonot. Huoltoajatkin kannattaa siis varata hyvissä ajoin etukäteen. Halvan kotitekijän pitäisi vähän laittaa hälytyskelloja soimaan, kyse on kuitenkin sinun silmistäsi ja pidennysten liimalle voi allergisoitua.

- Volyymiripset vaativat jokapäiväistä kotihoitoa. Niitä harjataan ja pestään. Itse harjaan aamuisin ensimmäiseksi ja meikkaamisen yhteydessä. Harjan sain tekijältä. Kulmien laminoinnin harjaamiseen käy hyvin muuten hammasväliharja ;)) Illalla meikinpesun jälkeen annan ripsien vähän kuivua ja harjaan ne läpi. Pesen myös ripset välillä ja puhdistan kunnolla vanupuikon kanssa, koska meikinpesun jälkeen jää helposti meikkiä.

- Mieti onko sulla varaa niihin. Mun mielestä ripset on aika kalliit ja tavallaan turhuutta, vaikka niistä hyvä mieli tuleekin :) niitä vaan pitää sitoutua huoltamaan ja huoltoon tulee mentyäkin ajoissa, kun ajan varaa hyvissä ajoin etukäteen :)Mitä ajatuksia volyymiripsistä? Ei vai joo? Jaksaisitko näin vaivalloista elämää?


24 kommenttia:

 1. Mulla on ollut vuosia sitten. Hankalaksi tuli sovittaa ne huoltokäynnit omiin aikatauluihin. Ja sitten ne teipit aina hiersi silmämunia.
  Ripset oli kyllä kätsyt kun ei tavinnut meikata oikestaan yhtään.
  Ottaisin jos olisin lähdössä ulkomaille reissuun. Esim. Balilla ne olis olleet buenot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissussa ne on kyllä ihan parhaat ja silloin jos ei jaksa meikkailla :)

   Poista
 2. Moikka, ihan mielenkiinnosta kysyn onko sulla nyt "valmiit" kulmat näissä kuvissa? Näyttää kun ois ulkoviivat tehty moniin kulmiin mutta sisälmyksiä ei ole täytetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa kuvissa on tuore laminointi, nythän se on lähtenyt pois. Juu, sillee teen kulmat että piirrän ulkoviivat kynällä ja täytän sisäosan puuterimaisella kulmavärillä. Mulla on nyt turhan tumma ja vahva kulmakynä käytössä, sillä voi piirtää reunat mutta ei oikein värittää sisältä kun tulee liian vahvat...kunhan saan nämä loppuun niin sitten paremmat tuotteet käyttöön <3 tai otan ne microbladingit...

   Poista
 3. Noi näyttää kyllä upeilta sun silmissä<3 Mulla ei ole koskaan ollut ripsienpidennyksiä enkä usko että koskaan tuleekaan. Ne näyttävät upeilta ja varmasti osaltaan tosiaan helpottaisivat meikkaamista, mutta tosiaan samalla ne myös hankaloittavat sitä suunnattomasti, kun ripsiä joutuu varomaan. Ja mä kun en ole valmis luopumaan luomiväreistä, rajauksista ym. enkä toisaalta myöskään pysty käyttämään meikkaamiseen arkena enempää aikaa, jota ripsien varominen ainakin aluksi vaatisi :D Eniten kuitenkin mietin just niitä liimoja, kun mähän olen lateksille allerginen ja vaikka varmasti jostain löytyy myös lateksittomia liimoja, on mun silmät niin hiton herkät, että pelkään mitä ne pidennyksissä käytettävät liimat mun silmille tekee. Onneksi irtoripsillä saa juhlameikkeihin näyttävyyttä, vaikka ihanaahan se olisi, jos olisi ne pidennykset, joilla saisi arkenakin kauniit ripset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 mä en osaa käyttää irtoripsiä niin volyymit on sitten hyvät ;D oon mä vähän miettinyt että mitenhän mun luomivärien käy...mulla on nykyään klo 3:45 herätys neljänä aamuna viidestä niin en jaksa meikata silmiä ollenkaan...kaikki rajauksetkin on käyttämättä. Se on vähän harmi. Mutta viikonloppuina ja silloin kun myöhempi meno, laitan kyllä luomiväriä ja rajaukset :)

   Poista
 4. Hyvää pohdintaa monelta kantilta. Itse en ole koskaan näitä harkinnut juurikin siksi, että maksavat ja huolloissa ramppaaminen ärsyttäisi. Suurempi syy kuitenkin on, että ei saa käyttää öljyjä ja lisäksi nukun unimaski kasvoilla, ja se painaa ripsiä, joten menisivät varmasti nopeasti huonoksi. Olisi kyllä houkutteleva ajatus, että olisi ns. silmät päässä jo aamusta ja meikkaaminen nopeutuisi. Mulla on ihan olemattomat tynkäripset, jotka on kaiken lisäksi värittömät, mutta olen jotenkin tottunut niihin. Kulmien laminointia tekisi mieli kokeilla, mutta pelottaa jos siihenkin jää koukkuun:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se laminointi oli kyllä hyvä niin pitkään kuin pysyi. Helpotti ihan sikana meikkaamista ja miten hyvän muodon kulmiin sai...mutta kun ei pysy, oli aika kallis mutta kiva kokeilu. Saa nähdä miten pitkään tämä laminoitu muoti pysyy. Haaveilen microbladingistä edelleen, se on sen näköinen juttu ettei mene muodista omaa tyyliä ajatellen :)
   Unimaskeille, öljylle ja pitkälle saunomiselle saa kyllä sanoa hyvästit. Jos siis haluaa pitää ne hyvänä ja pitkällä huoltovälillä :)

   Poista
 5. Siis huh huh kun on upeita nuo luomivärit yhdistettynä noihin ripsiin! Ja tekijän olet kyllä osannut valita myös hyvin, on erittäin hyvää jälkeä! Totta monilla, että ripset otetaan helpottamaan arkea ja en usein näe ripsien kanssa luomiväreillä taiteilua, mutta hitto vie täytyy vielä sanoa että huh kun näyttää hyvältä! Luomivärit vaan tekee meikistä meikin, omasta mielestäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos <3 kyllähän nämä meikkikuvat on niin paljon hienompia ripsien kanssa, oli ne pidennykset tai tekoripset. Luomivärejä on kanssa kiva laitella mutta arkena se usein on sipaisu jotain väriä, jos sitäkään. Ripset itsessään on niin näyttävät etteivät tarvii, mutta kyllä niiden kanssa on kiva tehdä näyttävämpiä meikkejä :)

   Poista
 6. Noi ripset on kyllä ihanan näköiset :) Kiva että sun kamppailu allergian kanssa ratkesi lopulta noinkin "helposti". Ja toi toka vikan kuvan punertava meikki on aivan ihana!

  Ripsipidennykset tai volyymiripset tuntui jonkun aikaa olevan vähän pois muodista mutta nyt porukka tuntuu taas ottavan niitä. Itse oon haaveillut tosta kulmien laminoinnista, mutta arveluttaa miten se pysyis mulla. Sen toimivuus kun tuntuu olevan aika henkilökohtaista. Microblading ois ihana, mutta epäilen että se ei kävis mulle, koska mulla on aika tuuheat kulmakarvat, ongelmana ennemminkin että ne on ihan vaaleat ja epämääräisen muotoiset. Joutuisin varmaan sitten värjäämään kulmia koko ajan. Mutta pelkkä värjäyskään ei riitä, kun kulmat on niin harvat varsinkin hännästä. On tää hankalaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) meikki on tehty essencen Witch Side paletilla :) ehkä se kannattaa vaan kokeilla, sopiiko laminointi. Minusta se on kivemman näköinen kun on tuuheammat kulmat omasta takaa. Mulla ei ole ja tykkään piirretymmästä lopputuloksesta, niin en kavahtaisi microbladingin jälkeä :) minustakin muuten tuntui että olen todella jälkijunassa vähän joka asiassa, ripsien ja harmaan tukan kanssa, ne oli muotia vuosia sitten ;D

   Poista
 7. Tykkään meikata niin paljon etten ota enää ripsienpidennystä, varsinkin puhdistus on vaivanloisempaa ja rajaukset jäävät kun niitä ei vaan saa samallalailla tehtyä. Onhan ne uutena nätit, mutta kesto huono,enkä jaksa rampata laitossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, puhdistus vaatii hyvän aineen ja on vaivalloista. Siksi en jaksa laittaa joka päivä luomelle meikkiä ;P rajaukset ei mene kuten haluaa mutta toisaalta ne ei näy jos ei ole niin justiinsa ;D mä katselen tuota kestoa koska en tod halua tiheää huoltoväliä.

   Poista
 8. Mulla oli yhteensä 1,5 vuotta ripsienpidennykset. Allergisoidun vähitellen. En aluksi osannut yhdistää nuhaa niihin ripsiin. Sitten vähitellen huoltojen jälkeen luomet kutisivat pari päivää ja sitten helpotti. Tässä vaiheessa olisi jo pitänyt tajuta, mutta en halunnut uskoa :P Sitten koitti se kerta, kun huollon jälkeen silmät kirjaimellisesti turposivat kiinni ja tuli parin viikon silmätippakuuri ym. Tästä on jo ehkä 10 vuotta. Otti koville, koska tykkäsin ripsistä niin paljon. Onneksi omat ripseni ovat melko pitkät ja ihan ok:t niin olen pärjännyt näillä :) Kaipuuta enää ei pidennyksiin ole enkä kyllä uskaltaisi enää ottaakaan. Riittänee ihan omian ripsien värjäys ja joskus kestotaivutus :)
  Nuo sinun ripset ovat tosi kauniit :) En muista oonko ikinä sanonut, mutta opettelin mm. sinun meikkikuvilla aikanani meikkaamaan raskaita luomia, joten iso kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ihana kuulla että minun kämäisistä meikkiopeista on ollut apua <3 Ja kiitos, mä tykkään näistä ripsistä tosi paljon :) on tosi kurja kuulla allergiasta, toivottavasti ei satu omalle kohdalle. Se olis tosi ikävää kun kuitenkin silmät kyseessä ja mä tiedä mitä se on kun kutittaa ja kirvelee silmissä....

   Poista
 9. Upeita meikkejä! Mulla oli kerran ripsienpidennykset mutta tulin repineeksi ne irti parissa viikossa. En osannut varoa tai jaksanut edes sitä säätöä joten tykkään enemmän pelata ripsiväreillä ja elää rennosti silmiä jatkuvasti varomatta😂 mutta upeiltahan nuo näyttävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) no joo, tosi paljon niitä pitää kyllä varoa ;)

   Poista
 10. Vau miten upeita kuvia😘. Upeet ripset ja meikit. En tiiä miks moni näyttää väsyneiltä pidennysten kanssa...sinä et laisinkaan vaan kerta kaikkisen upealta. Itse en ripsiä voi hankkia, kun olen niin allerginen ja atooppinen...

  VastaaPoista
 11. Hienoja meikkikuvia ja hyvä, että olet edelleen tyytyväinen ripsiin ja jaksat hoitaa niitä. :D Samoin kiva kuulla ripsien sopivan sinulle ilman silmien ärsyyntymistä.
  Harkitsin kauan sitten ripsipidennysten laitattamista, mutta se tyssäsi tuohon jatkuvaan varomiseen. Saunasta ja silmänympärysvoiteesta luopuminen ei olisi tullut kuuloonkaan. ;)
  Löysin joitain vuosia sitten 38-maskaran, joka on helppo poistaa eikä ainakaan vielä ärsytä silmiä, niin hyvin olen pärjännyt. Siinä on kuitenkin sinua allergisoiva ainesosa.
  Kauanko sinulla kesti ensimmäiset pidennykset ennen huoltoa? :)
  Kaunista viikonloppua.
  t. TQ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos TQ :) mulla oli ensimmäinen huolto muistaakseni kahden viikon päästä laitosta. Ripsiä oli lähtenyt jonkun verran mutta ne oli siistit. Nyt varasin huollon neljän viikon päähän tuosta ja kokeilen päästä tällä kk välillä :) on näitä taas karissut mutta siistit kuitenkin vielä...jatkuva varominen on kyllä ärsyttävää ja meikkien peseminen, naamaa ei voi hangata ja kaikki apuvälineet on otettava käyttöön millä meikit saa pyyhittyä ppois :)

   Poista
 12. Kiitos kokemuksien jakamisesta ripsienpidennyksiin liittyen. Olen itse harkinnut ripsienpidennyksiä ja tietenkin kiinnostanut lukea muiden kokemuksia huollosta ja muusta aiheen ympäriltä. Volyymiripset haluaisin myös itselleni. Tuo 4-5 viikon ripsien huoltoväli kuulostaa hyvältä, että ei tarvitse joka viikko ilmeisesti käydä huoltamassa. Kirjoituksesi perusteella volyymiripset vaativat kuitenkin paljon kotona tehtävää hoitoa joten täytyy tähän myös valmistautua. Yhden yrityksen löysin jo läheltä joten täytyy rohkeasti käydä kysymässä lisää ja varata mahdollisesti aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nyt ollut ripset vajaan vuoden ja voisin tässä kommenteissa päivitellä kuulumisia :) käyn yleensä huollossa 4 vkon välein mutta se on yksilöllistä miten pysyvät. Nyt nämä pari viimeistä huoltoa mulla on 3 vkon välein koska ovat pysyneet omista syistä johtuen huonommin ( siitepölyallergia, silmien rähmiminen, itkeminen ). Aion ottaa viimeiset ripset kesälomalle mutta nyt haluan pitää taukoa. Haluan käyttää enemmän luomivärejä, rajauskyniä, ripsiväriä. Haluan myös pestä kasvoja vapaammin koska ripsiä täytyy varoa. Mutta kyllä ne vaan on ihanat ja etenkin näin helteillä lyömättömät! Ei mulla luomivärit tai ripsarit pysy kuumalla töissä. Muutenkin on kiva kun ilman meikkiä on kuitenkin huolitellun näköinen. Että vaikka otan nyt taukoa ja kasvattelen omia ripsiä, ihan varmasti ensi kesäksi haluan taas uudet volyymit <3 suosittelen kyllä vahvasti ja tekijä kannattaa valita huolella ja katsoa hänen mallikuviaan FB:stä tai IG:stä :)

   Poista

Kiitos kommentista <3