tiistai 24. joulukuuta 2019

Kauneusbloggaajien joulukalenteri luukku 24 - Parasta kaupungissani jouluna

Mukavaa jouluaattoa teille ihanat lukijani! Tänään avaamme luukun 24 jokaisesta Kauneusbloggaajien joulukalenterissa mukana olleesta blogista. Yhteisenä aiheena luukkuun meillä oli Parasta kaupungissani jouluna.

Laura Loukola

Minulle asuinkaupunkini Nurmes on vielä aika vieras. En puhu kotikaupungista koska en ole täältäpäin kotoisin. Pohjois-Karjala ja tämä murre tuntui minusta alusta vieraalta mutta kyllä tähän jo taipuu ;) 
Nurmes sijaitsee siis Pohjois-Karjalassa vähän kaiken keskellä. Tästä on suunnilleen sama matka Kuopioon, Joensuuhun, Kajaaniin ja Iisalmeen, vähän päälle 100 km. Nurmeksen lähin isompi kaupunki on Lieksa jossa tulee käytyä isommassa kaupassa. Täällä on n.7516 asukasta ja kaupunki koostuu kahdesta keskustasta; Porokylästä ja Nurmeksen vanhasta kauppalasta. 
Nurmes lienee tunnetuin Bomban karjalaiskylästä ja kylpylästä sekä Hyvärilän nuoriso- ja matkailukeskuksesta jossa järjestetään mm. Drive-In & Rock.

En ollut ikinä ennen käynyt Nurmeksessa ja kun sen ensi kertaa googletin missä se on, olin että whaaat, noin kaukana Kuopiosta! Keskellä ei mitään ;DD Nurmeksen jouluun pääsin tutustumaan ensi kerran vuosi sitten kun aloin täällä pyöriä. Näin kauniit jouluvalot, lumisen maan eikä täällä ole sitä kiirettä mikä taas kaupungissa ärsytti. 
Nurmes on julistautunut viralliseksi joulukaupungiksi 1997 ja vuonna 2009 koko Euroopan joululaulukaupungiksi. Täällä järjestetään joulumusiikkitapahtumia joissa mm.Olavi Uusivirta mutta en näihin osallistunut.


Parasta kaupungissani on jouluinen tunnelma eli luminen maa. Lumesta täällä ei ole pula, lahjottaisin sitä ilomielin muillekin ;) tykkään myös laittaa joulua kotona, tähti ikkunaan, kynttelikkö toiselle ja Amaryllis pöydälle. Tänä vuonna olenkin järjestellyt joulua yllättävän paljon!


Viikonloppuna siivosin kahtena eri päivänä koko talon kunnolla. Nyt on ihanan siistiä, kunhan toki ylläpitää siisteyttä imuroimalla joka päivä :/ eilen tulivat puolison lapset joten sotkua syntyy. Tänään menemme käymään minun vanhemmillani mutta muuten vietellään joulua kotona. Tein eilen elämäni ensimmäisen joululaatikon; punajuuripaistoksen savuporo Koskenlaskijalla. Hyvä tuli! Kinkkua meillä ei ole vaan hirvipaisti sen sijaan. Muussia, vihersalaattia, rosollia ja maksalaatikkoa. Vähän erilaista tänä vuonna! 


Mä haluaisin kuulla onko lukijoissani Nurmeslaisia? Tai oletko ikinä käynyt täällä? Miten teillä vietetään joulua, löytyykö kenties erilaisempi joulupöytä vai ihan perinteinen?

Tässä kaikki joulukalenterissa mukana olevat blogit:

Luukku 1 - Ginger Biscuit
Luukku 2 - Glitteri Addikti
Luukku 3 - Charming Nails
Luukku 4 - Laurantaina
Luukku 5 - Beauty By Ida M
Luukku 6 - Meikkiholisti
Luukku 7 - Blinger Shimmer
Luukku 8 - Keyword:Love
Luukku 9 - Virve Fredman
Luukku 10 - Miten niin liikaa?
Luukku 11 - Strokes Of Color
Luukku 12 - Paletilla
Luukku 13 - Dioriina
Luukku 14 - Viilankantolupa
Luukku 15 - Glitz & Glam
Luukku 16 - Rouva Kameleontti
Luukku 17 - Nena Sofia`s
Luukku 18 - Maria Glow
Luukku 19 - Miss Aria
Luukku 20 - hannamaria
Luukku 21 - Purkkisirkus
Luukku 22 - Huulipunamania
Luukku 23 - Kerroksia
Luukku 24 - Kosmetiikkabloggaajien joulukalenteri: luukku 24


Rauhallista joulun aikaa!!

22 kommenttia:

 1. Enpäs tiennyt että Nurmes on virallinen joulukaupunki! Kerran olen pohjois-karjalassa käynyt, Joensuussa. Olispa täälläkin lunta. Rannikolle tulee viimisenä talvi.
  Perinteiset jouluruuat meillä. Itse teen suurimman osan herkuista.
  Ihanaa joulua sinulle ja perheellesi!! 💟

  VastaaPoista
 2. Hyvää joulua! Itsekin kävin Nurmeksessa ensimmäisen kerran vasta pari vuotta sitten vaikka mummoni oli sieltä kotoisin ja Liperistä nyt ei niin pitkä matka olekaan. Tosin nyt kun rupesin miettimään niin ehkä jollain pelireissulla tuli aikoinaan käytyä mutta ne oli perinteisesti pukkariin-saliin-ja kotiin-reissuja eli muistikuvia kaupungista ei ole. Tämä joulu menee täällä Kuopiossa töiden parissa joten aaton ruokana on pitsaa ja riisipuuroa, huomenna sitten jouluisempia.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa joulua!
  Perinteinen joulupöytä omien mieltymysten mukaan. Tänä vuonna tein pitkästä aikaa imellettyä perunalaatikkoa.
  t. TQ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Imelletty on suosikkini joululaatikoista, nyt en sitä missään saanut mutta ehkä ensi vuonna tekisin itse? Hyvää joulua TQ :)

   Poista
 4. Nurmeksessa en ole koskaan käynyt, enkä muutenkaan missään itäpuolella Suomea, mikä tuntuu hassulta, kun länsirannikkoa olen sahannut pitkin ja poikin :D Ensi vuonna haluaisinkin käydä jossain itselleni oudommalla alueella Suomessa.

  Ihanaa joulua sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle se länsirannikko on taas ihan vieras, pienempänä käynyt Raahessa ja Kokkolassa. Turussa tässä joitain vuosia sitten, muutoin se puoli on ihan tuntematonta seutua minulle. Hyvää joulua :)

   Poista
 5. Bomba on tuttu paikka entiselle sotkamolaiselle.
  Muistelen että käytiin joskus ala-asteen luokkaretkelläkin siellä, ja useampaan otteeseen muutenkin.
  Lumet saat pitää ihan itselläsi, täällä Kuusamossa sitä on enemmän kuin tarpeeksi, ja suurin piirtein joka päivä tulee lisää :)
  Hyvää joulua sinulle ja läheisillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, siellä sitä lunta riittää ;) Hyvää joulua Heli sinulle ja perheellesi <3

   Poista
 6. Tässä lähistöllä vietetään mökillä joulua, Nurmeksessa poikettiin just tänään, tuttu kaupunki. Mies on kotoisin täältä :) t. Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläpäin onkin tunnelmalliset mökkijoulut ;) Hyvää joulua Katja!

   Poista
 7. Kuopiolaisnurmeslaisina tulimme viettämään joulua perheidemme luo Nurmekseen. :)

  VastaaPoista
 8. Mä en ollenkaan tiennyt, että Nurmes on julistanut itsensä joulukaupungiksi. Se on vähän saman kuin Riksu on Suomen pääsiäiskaupunki. ;)

  Hyvää joulua. <3

  VastaaPoista
 9. En ole koskaan siellä käynyt, mutta näin mustan joulun keskellä toivoisi edes hitusen lunta.
  Ihanaa joulun aikaa ♥

  VastaaPoista
 10. Hauskaa joulua!
  En ole tuolla suunnalla koskaan käynyt, en edes Joensuussa. Se pihistelee ton lumen kanssa jotta sitä riittää huhtikuulle =D

  VastaaPoista
 11. Täytyy sanoa, että Nurmes on itsellekin jäänyt aika vieraaksi; en ole siellä käynyt varmaan kuin ihan pari kertaa :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3