keskiviikko 7. elokuuta 2019

5 parasta matta luomiväripalettia.

Moi :) tänään listataan viisi parasta mattaista luomiväripalettia. 

Miksi mattaa? Siksi että näyttää ikääntyvillä luomilla paremmalta. Mulla on raskaat luomet eli paljon velttoa ihoa joka rypistyy. Sukuvika isän puolelta, veljeni vanhin tyttö näyttää perineen myös nämä "viirusilmät". Veltolla iholla glitter korostuu ja esim. Anastasian palettien pehmeät shimmervärit kasaantuvat ikävästi luomella päivän mittaan. 

Mattaväri pysyy paremmin paikallaan ja muutoinkin näyttää omaan silmään paremmalta. Jotenkin klassisemmalta ja omaan tyyliini sopivammalta. Meikkaan kuitenkin reilusti niin tuntuu että jos laitan vielä hirmu kimaltavaa meikkiä niin näyttää liialta. Tai ainakin tuntuu että meikkaan paljon kun aina olen kaveripiirissä se jolla on eniten meikkiä ;D ainakin täällä maalla...

Listasin tähän parhaat mattapaletit. Vaikka kuinka olisin halunnut löytää pelkkiä mattavärejä sisältäviä paletteja, sellainen oli melko mahdotonta. Minulla on esim. IsaDoran mattapaletteja mutta esittelin ne niin vasta ja toisekseen kun ne eivät ole välttämättä mielestäni parhaita tähän top vitoseen. Jouduin siis vähän huijaamaan ja halusin valita mukaan muutaman paletin jossa on myös muutamia satiinisia/shimmervärejä. Tämä siksi että saan postaukseen monipuolisesti eri merkkejä ja juurikin ne oikeat omat suosikit ;)


the Balm Meet Matt(e) Trimony
Minulla on kolme erilaista Meet Matt(e) -palettia ja paras puoli on se että kaikki ovat täysin mattoja. Ei mitään shimmeriä seassa. Tämä on kuitenkin suosikkini punertavien sävyjen puolesta. Häivyttyy unelmahyvin ja näyttää tosi hyvältä! Vihreille silmille aivan ihana ja suosikkini mattapaleteista. Minulla on kaksi muutakin the Balmin Matt(e) palettia mutta en viitsinyt valita niitä kaikkia tähän, halusin valkata mukaan muitakin merkkejä ;)


the Balm Meet Matt(e) Nude
Tässä Matt(e) paletissa yhdistyvät ihanat harmaat ja ruskeat yhdistettynä lohenpunaiseen. Harmaa kuulostaa tylsältä väriltä mutta ei se sitä luomilla ole. Harmaa on muuten yllättävän helppo yhdistellä vähän kaikkiin väreihin! Matt(e) paleteissa tosiaan parasta on se että joka sävy on täysin matta. Ei jauhoinen eikä pölisevä vaan hyvin laadukas ja pitkään luomilla pysyvä. Nämä kaksi ovat siis kokoelmani kaksi parasta mattapalettia!


MAC Semi-Sweet Times Nine
Ostin tämän viime kesänä Helsingin Sokokselta heräteostoksena. Katseeni kiinnittyi punaiseen sävyyn ja on muutkin toki kivoja. Monipuolinen paletti jolla saa nudea tai tummempaa meikkiä. Myös sinapinkeltainen sävy on hauska, vaikkakin aika hallitseva jos laittaa joka meikkiin. Näyttää syksyiseltä mutta tällä saa ihan vaaleaa meikkiäkin aikaan.


Make Up Store Midnight Hour
Tämä ei ole täysin matta mutta tässä on kyllä valinnanvaraa! Tästä tekee hyvän se että mattasävyjä on vaaleasta tummaan, joten tällä saa rakennettua ihan matan meikin. Halutessaan löytyy kyllä shimmeriä liikkuvalle luomelle. Hieman ruskeavoittoisen näköinen mutta yllättävän monipuolinen ja huikean pigmenttinen paletti!


NYX Gloomy Days
Tästä paletista käytän enimmäkseen pelkkiä mattavärejä joten halusin siksi tämän mukaan. Harmaat sävyt vaaleasta mustaan rakentavat meikin yksinäänkin, mutta usein laitan hennon satiinista vaaleanpunaista luomella ja petroolia ulkonurkkaan. Tulee tosi hyvännäköinen meikki vihreille silmille. Tätä palettia kannan usein reissussa mukana koska saa hyvän iltameikin, eikä harmita jos tämä katoaa/menee rikki. Uuden saa ostettua edullisesti ja helposti.

Mitä täydellisiä mattapaletteja sulle tulee mieleen? Tykkäätkö matasta vai shimmeristä enemmän?


8 kommenttia:

 1. Tää oli kiva postaus, vaikka itse suosinkin shimmerisiä luomivärejä :) Meet Matt(e) Trimony on edelleen paletti, josta haaveilen<3 Siinä oli just mulle täydelliset sävyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kannattaa hankkia kyllä jos yhtään mietityttää ;)

   Poista
 2. Mullakin on tuo Trimony-paletti. Se on tosi hyvä töihin, kun saa nopeasti tehtyä perus arkimeikkejä, ja hyvä myös reissuun, kun sillä saa yllättävän monipuolosesti tehtyä erilaisia meikkejä. Matasta oon myös nyt tykännyt paljon, kun se on helppo ja nopea raskaille luomille eikä näytä liian tällätyltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mulla olisi toisenlaiset luomet, tykkäisin varmaan shimmereistä enempi. Matta on kuitenkin raskaiden luomien juttu ;)

   Poista
 3. The Balmin luomivärit on kyllä tosi laadukkaita ja hyviä. Itse en osaa käyttää pelkkää mattaa. Laitan yleensä aina liikkuvalle luomelle jotain kimalletta, mutta miksipä ei voisi opetella myös matta meikkeihin. Jotenkin sitä helposti aina kangistuu kaavoihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Itsekin meikkaan ja varjostan aina samalla tavalla, siihen haluaisin opastusta ja oppia toisenlaista otetta ;D

   Poista
 4. Ihania! Ei mulla taida olla yhtään pelkkää mattaa sisältävää palettia, tykkään niin paljon glitteristä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3