sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Kirja-arvio: Nopeasti piirretyt pilvet

Luen paljon kirjoja. Minulla on aina joku iltalukeminen kesken yöpöydällä. Sain pr-näytteenä Paula Nivukosken esikoisteoksen Nopeasti piirretyt pilvet. Kirja kertoo rakkaustarinan menneeltä ajalta 1920-luvulta. Itse kun olen maalta kotoisin ja olen kuunnellut paljon äitini ja mummoni tarinoita nuoruudesta ja ”pula-ajasta”, minua kiinnosti tarttua kirjaan heti.Päähenkilöinä ovat Liisa ja Kalle, heidän lapsensa ja Liisan sisko sekä äiti. Alussa Liisan isä kuolee ja ehtii sanoa Liisalle ” pirä sinä tila suvus”. Kirja etenee Liisan lapsuudesta aikuisikään, kuvaa sen ajan köyhää ja raskasta elämää. Koska tämä on rakkaustarina, kuvataan miten Liisa tapaa Anteron mutta päätyy naimisiin Kallen kanssa. Kalle lähtee Amerikkaan paremman leivän toivossa ja Liisa jää odottamaan sekä kaipaamaan miestään.


Teksti kirjassa on sujuvaa ja pakottaa ahmimaan. Lauseet ovat hieman lyhyitä ja töksähtäviä mutta kirjassa pysyy hyvin mukana. Luin kirjan melko nopeasti kun joskus kirjat saattavat seisoa viikkokausia eikä niihin huvita tarttua. Tämä teos tulee kyllä luettua toistekin koska pidän juuri tälläisistä oikeaa elämää kuvaavista tarinoista enkä lässyn lässyn höpö höpö rakkausjutuista :)


Suosittelen tutustumaan kirjaan mikäli pidät väkevistä ja mennyttä aikaa kuvaavista tarinoista. Lukisin mielelläni Nivukosken kirjoja lisääkin, jään odottamaan hänen seuraavaa teostaan. Pidän ehkä itse eniten kotimaisista kirjailijoista ja tarinoista joihin voi samaistua tai mikäli niissä on jotain tuttua tai kiinnostavaa :)

Minkä kirjan sinä luit viimeksi? Kiinnostaako tämä kirja sinua?

6 kommenttia:

 1. Mullakin odottaa tämä lukemistaan :) Oon myös kotoisin Pohjanmaalta (aika läheltä mistä kirjailija), niin senkin osalta kiinnostaa vielä enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottelen sun arviota, kiinnostaa mitä tykkäsit kirjasta :)

   Poista
 2. Mää luin viimeksi Jason Goodwinin Janitsaaripuun. Dekkari, joka sijoittuu 1830-luvun Istanbuliin ja päähenkilö on eunukki. Yleensä en oo historiallisista kirjoista kovin kiinnostunut, mutta joskus tulee vastaan näitä mielenkiintoisiakin.

  VastaaPoista
 3. Miun lukemiset on aika kausittaisia, ja yleensä fantasiapainotteisia. Mut just viime viikolla latasin kännykkään goodreads appin, kun on pientä listailijan vikaa, ja siihen kun voi listata luetut kirjat, tällä hetkellä lukemisen alla olevat kirjat sekä "xxx kirjaa vuodessa"-progressia voi seurata, niin innostuin taas valtavasti lukemaan. Olen välineurheilija x) Viimeisin kirja jonka luin ja jonka lopetin viime yönä (hups, kello on jo paljon, no yksi luku vielä-tyyppisesti) oli Margaret Weissin Haltioiden tähti. Epäilen tosin, että siuta kiinnostaisi, se kun on nk. korkeata fantasiaa, ja lukupostaustesi perusteella hieman ei maku meillä kirjojen suhteen. :D Tätä siun lukemaa kirjaa tuskin tulee luettua, kun tosiaan fantasiaa ja sci-fiä itse luen, ja ajoitain vanhan liiton dekkareita (Agatha Christie <3).

  Noo, mut toisaalta, eihän sitä koskaan tiedä milloin alkaa joku toinen genre kiinnostamaan, itse siirryin fantasiaan romantiikkakirjoista, vaikka sen luulis menevän päinvastoin heh.

  -->Mirvake

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi genre jota en siedä elokuvinakaan on fantasia ja sci-fi :D mutta kaikkien ei tarvitse samasta tykätä ;) ennen luin paljon romantiikkaa, sitten dekkareita. Nyt vähän kaikkea..

   Poista

Kiitos kommentista <3