sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Treat Collection - luonnollisempi kynsilakka

Juttuni kynsilakkojen myrkyistä on ollut yksi tykätyimmistä ja puhutuimmista postauksista. Tietysti aihe mietityttää minuakin, aika monta tuntia viikossa haistelen höyryjä. Käytän pääsääntöisesti 3/4/5-free kynsilakkoja mutta suosimani aluslakka sisältää formaldehydiä. En käytä sitä joka päivä mutta kyllä nämä asiat mietityttävät ja ovat aika ajoin esillä sosiaalisessa mediassa aiheena kynsilakkojen myrkyllisyys. 

PB100002.ORF

Nyt pääsin tutustumaan uuteen merkkiin nimeltä Treat Collection. Tämä ylellinen, luonnollinen kynsilakkamerkki on 5-free eikä sisällä formaldehydiä, formaldehydi resiiniä, tolueenia, kamferia eikä dibutyyliftalaattia. Haitalliset aineet on korvattu mahdollisimman turvallisilla luomulaatuisilla aineilla. Lakat ovat gluteenittomia sekä vegaanisia, lakkoja voikin kutsua 7-free lakoiksi! 

PB100016.ORF

Treat Collectionin lakkapullo on klassisen kaunis ja ylellisen näköinen. Suti on keskikokoinen ja tavallisen mallinen, toimii erittäin hyvin. Tämä kaunis punainen sävy on nimeltään Black Tie. Klassista punaista astetta tummempi, neutraali sävy. Toimii hyvin kylmän tai lämpimän sävyisellä iholla.
Lakan koostumus on geelimäisen kermainen ja pigmenttinen. Ei valu kynsinauhoille ja tällä lakkaaminen oli tosi helppoa. Oikeastaan yksi kerros peittää mutta laitoin toisen jolloin koin sävyn olevan kauneimmillaan.
Treat Collectionilla on laaja valikoima värejä nudesta punaiseen ja tummaan. Kaikki värit ovat klassisia eikä valikoimassa ole mitään vihreitä tai keltaisia lakkoja. Klassisen kaunis lakkasävy miellyttää silmää vuodenajasta riippumatta ja kallis lakka maksaa itsensä takaisin ajattomuudellaan. Erikoisemmat sävyt ovat ainakin itsellä aina vuodenaikajuttuja. 

PB090017.ORF

Käytin lakan kanssa normaalisti käyttämiäni alus- ja päällyslakkoja. Trind Nail Repair, CND Stickey ja Glisten & Glow HK Girl Top Coat. Treat Collectionilla on myös alus- ja päällyslakkaa jotka ovat vähemmän myrkyllisiä kuin nuo normaalisti käyttämäni. Kiinnostaisi kokeilla niitäkin, mikä pysyvyys Treat Collectionin lakoilla on oman alus- ja päällyslakan kanssa. Alemmassa kuvassa lakka kolmantena päivänä. HK Girlin kiilto on pikkuisen sammunut ja kärjissä on hyvin vähän kulumaa. Lakat vaihdoin neljäntenä päivänä. Toki tämä olisi pysynyt jos olisi vähän fiksaillut kärkiä lisäämällä värilakkaa ja laittamalla uuden kerroksen top coatia.

PB100010.ORF

Mietityttääkö kynsilakkojen myrkyllisyys teitä? Käytätkö mieluummin luonnollisempaa vaihtoehtoa? Minä ainakin huomasin että luonnonmukaisempi lakka ei haise ja tottakai sitten miellyttävämpi käyttää. Kiinnostaisi myös kuulla onko lukijoissani kynsien lakkailijoita jotka käyttävät vain näitä luonnonmukaisia kynsilakkoja?

PB100004.ORF

Sain myös testiin Treat Collection täysin hajuttoman ja tuoksuttoman kynsilakanpoistoaineen. Kynsilakanpoistoaine on soijapohjainen ja sisältää kynttä hoitavia öljyjä sekä A-, C- ja E-vitamiineja. Kirjoitan tästä kokemuksia vähän myöhemmin ja samalla esittelen toisenkin Treat Collection kynsilakan.

Biodelly tarjoaa Charming Nailsin lukijoille alekoodin CHARM10. Koodilla saat vapaavalintaisen Treat Collection kynsilakan ilmaiseksi ( arvo 19 e ) kun ostoksesi ylittävät 80 e. Ilmaiseksi tuleva lakka on sävy Goddess mutta voit itse vaihtaa sen kommentoimalla kommenttikenttään minkä sävyn haluat. Treat Collection sävyjä voit katsoa tästä, myös googlen kuvahaulla löytyy swatcheja. Koodi on voimassa marraskuun loppuun! 

Teetkö joululahjaostokset Biodellystä, sieltähän löytyy mm. Benecosin kosmetiikkaa ( sitä HG-kivipuuteria ), Laveraa, meikkimunia, konjac sieniä, Lily Lolon kosmetiikkaa... ) 80 e on äkkiä täynnä joululahjoja tehdessä ja oma joululahja onkin sitten ihana Treat Collectionin lakka. Biodellyllä on myös mahdollisuus Klarnan tilimaksuun jota käytän itsekin nettikaupoissa asioidessa.

Mukavia ostoshetkiä teille ja kiitos Biodellyn Tanjalle tästä alekoodista! Tämä kannattaa ehdottomasti hyödyntää ;)

Biodellyn linkit mainoslinkkejä.

14 kommenttia:

  1. Gluteeniton ja vegaaninen kynsilakka :D
    Nyt kyllä haisee viherpesulta. Ihan kuin lakoissa muutenkaan olisi viljaa tai mitään eläinperäistä.
    Kas kun lakkaa ei mainosteta vielä laktoosittomaksi ja vähärasvaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se 7-free kynsilakka on parempi vaihtohto kuin kynsilakka täynnä haitallisia myrkkyjä. Jotkut käyttävät pelkkää luonnonkosmetiikkaa ja vegaanisia tuotteita ;) joten suunnataan heillekin kynsilakkamerkki jota voi hyvin mielin käyttää :)

      Poista
  2. Juu, on alkanut mietityttää. Valmistun pian rakennusmestariksi, joten formaldehydi on tuttu aine jo koulun penkiltä. Tuntuu hullulta, mitä kaikkea formaldehydi voi aiheuttaa sisäilmaan päästessään. Ja sitä minä olen sitten sutinut vieläpä kynsiini. Tällä hetkellä olen lakannut lähinnä varpaiden kynsiä ja karsinut lakkakokoelmaani rajusti ja hankin jopa yhden "terveellisemmän" kynsilakan. Mutta valitettavasti taidan silti jatkossakin edes joskus lakata perinteisillä kynsilakoilla. En minä ihan kaikista raski luopua. :) värjäänhän hiuksiani, joka myös on jonkinlaista terveydellä leikkimistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se itseä mietityttää käyttää Nail Repairia. Mutta koska kynnet on hyvässä kunnossa niin käytän enää pari kertaa viikossa. Toisena aluslakkakerroksena käytän esim. Fabyä joka on 5-free.
      Käyttämäni merkit ovat muuten 3/5-free. En minä voisi luopua lakoistani MUTTA nytkin viikonloppuna Treatia käyttäessä, huomasin että onpa kiva kun ei koko kämppä käryä. Jos haluaisin pienen kokoelman enkä bloggaisi niin varmasti hankkisin enemmän luonnonmukaisia lakkoja ja käyttäisin koko ajan tuota kynsilakanpoistoainetta.

      Poista
  3. Ensimmäinen kerta kun kuulen gluteenittomasta kynsilakasta. No, keliaakikko kiittää, vaikken ole oireita saanut tähänkään asti nakertelemistani lakoista....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin kiva kun on näitä parempia ja luonnollisempia lakkoja valittavana :)

      Poista
  4. Nätti punainen, tuo poistoaine pullo näyttää ihan makuvedeltä =D

    VastaaPoista
  5. mietityttää kyllä, mutta lakkaan kynsiä niin harvoin, että toivon, ettei hirveästi aivosoluja pääse kuolemaan lakkojen liuottimien huuruista :D mulle tulee aina todella paha olo sekä kynsilakan että poistoaineen hajusta, senkin takia on jäänyt vähälle. ennen lakkasin ja poistin aina parvekkeella mutta nykyään ei ole parveketta :( harmi, että kivoimman luonnollisemmat lakat ovat niin kalliita...

    vähän jäin kyllä ihmettelemään tuota gluteenittomuutta :D olen itse keliaakikko mutta en ole kyllä ikinä ajatellut, että kosmetiikan mahdollista gluteenia pitäisi välttää. koska suolinukkaahan se gluteeni meillä keliaakikoilla tuhoaa ;) olisiko taas joku nokkelan markkinamiehen niksi että heitetään jotain trendikkään kuuloista mutta täysin irrelevanttia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoitin tuon gluteenittomuuden puoliksi huumorilla. Se oli tietolähteessä mainittu ja ehkä sillä halutaan vähän ratsastaa. Itsekin gluteenittomana en niin välitä onko lakka gluteeniton vai ei. Mutta joku haluaa mahdollisimman luonnollista lakkaa niin tässä on 7-free vaihtoehto ja varsin hyvälaatuinen sellainen. Minäkin lakkaan kesällä ulkona ja kun oli parveke niin mielellään siellä :)

      Poista
    2. heh, okei :D ihmettelinkin jo (gluteeniasiaa!)

      kun paljon lakkaat (ja poistat) niin onko sulla kotona jokin erityinen paikka, missä teet kynnet? tuntuu, että ne huurut jää ilmaan pyörimään kamalan pitkäksi aikaa. olisi kiva lakata useamminkin mutta kamalan kova päänsärky ja pahoinvointi ovat niin epämiellyttävät, etten siksi kehtaa lakata. pitää varmaan katsella noita luonnollisempia vaihtoehtoja jos ne auttaisivat :)

      Poista
    3. Tuo Treat Collectionin kynsilakka ei haise koska on soijapohjainen. Onhan se kallis mutta ei aiheuta migreeniä tai pahoinvointia. Vessassa yleensä poistan, kyllähän ne huurut siellä haisee :/

      Poista

Kiitos kommentista <3