perjantai 13. toukokuuta 2022

Louis Vuitton Retiro

Heippa! Koska nykyään Louis Vuitton laukut kuuluvat intohimoni kohteisiin, haluaisin esitellä jokaisen laukkuni teille yksi kerrallaan. Yksi LV laukkuni on selkeästi kesälaukku joten haluan esitellä sen tässä kesän aikana. Asukuvia on turha odottaa, ehkä, koska yhdistän tyylikkäästi LV laukun Hai -saappaisiin. Ensimmäisen Petit Noe laukkuni esittelyn löydät täältä. ( En ole muuten vieläkään saanut laukkua suutarille koska se on käyttökelpoinen noinkin, ja tuntuu että koko ajan on jotain muuta rahanmenoa. )

Louis Vuitton Retiro on ollut tuotannossa 2000 luvulla. Sitä on valmistettu kolmessa koossa eli pm/gm/nm joista nm on uustuotantoa ( new model ). Uustuotantoa on ollut 2015, en tiedä mihin vuoteen saakka. Mun laukku on pm kokoa ja vanhempaa tuotantoa vuodelta 2012. 

Retiroa on ollut saatavilla tässä upeassa, ajattomassa monogramkuosissa. Tämän vintagelaukun nahkaosat ovat todella kauniisti patinoituneet ja laukku nousi uuteen loistoonsa kun käsittelin sen hoitoaineilla ostamisen jälkeen. Haluan pitää näiden arvoa yllä koska ikinä ei voi tietää jos haluan joku päivä laukun myydä, ja koska näillä nousee arvo jatkuvasti, nämä ovat kuin sijoitus.

Sisältä Retiro on beigeä mikrokuitumaista kangasta joka on helppo pyyhkiä puhtaaksi kostealla liinalla. Tässä on yksi iso sisätasku, mutta käytän yleensä aina organisoijaa vaikka periaatteessa tämä laukku ei sitä tarvitse. Minusta kuitenkin organisoija pitää laukun puhtaampana sisältä ja tavarat on helpompi löytää. Toki se vie tilaa mutta en muutenkin kanna puolta omaisuutta mukana. 

Retiro ei "rötkähdä" vaikka sisällä kantaa tavaraa. Pidän siitä kun se säilyttää ryhtinsä. Tämä on jotenkin sellainen ajaton malli joka sopii päivään kuin päivään. Se on hyvänkokoinen arkilaukku johon mahtuu kalenterit, pussukoita, lompakkoa, puhelinta ja pientä ostosta. Äärimmilleen en laukkuja venytä. Jollain tapaa Retiro muistuttaa Speedya tilavuudeltaan ja käytettävyydeltään mutta on paljon jämäkämpi.

Retiro on ns.keilalaukun mallinen ja sitä voi kantaa olalla, olkataipeessa tai kädessä. Paras puoli tässä laukussa on hyvä paksu olkahihna jossa on tuo "vahvike" olkapään kohdalle. Myös kantokahvat ovat tavallista paksumpaa ja käteen istuvampaa. Tyylivinkkinä; monesta laukusta saa irti tuon hihnan joten sitä voi vaihdella laukkujen välillä tai tuoda muihin laukkuihin luksusta monogramkuosisella LV hihnalla jota löytyy joistain LV laukuista. Tai niitä näkee joskus erikseen myynnissä. 

Ajanmyötä Retirosta on tullut likipitäen suosikkilaukkuni. Se on todella mukava käyttää, huoleton ja kauniisti kulunut vintagelaukku. Pidän siitä miten tukeva ja jämäkkä se on, pysyy kuosissaan ilman lysähtämistä. Mulla on myös Guessin laukkuja ja ei kyllä meinaa hermot kestää sitä keinonahan kuosissaan pysymättömyyttä. 

Mitä pidät Retirosta? Onko sulla jotain ihan lempilaukkua tai laukkumallia mikä on ihan sun juttu?


10 kommenttia:

 1. Tuo näyttää todella kivalta eikä varmasti lötkähdä niinkuin Speedy. Tuo vahvike on siinä mielessä hyvä, ettei tuossa kuluttavassa käytössä hihnan reunat lähde ihan heti rispaantumaan. Olen nyt tutkinut kaikkia noita LV:n laukkuja ja miettinyt double zip pochettea, sillä pieni juhlalaukku tällaiselta brändiltä olisi ehkä enemmän mun käyttötarpeisiin kuin iso kantokassi.. olen huono käyttämään isoja laukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen taas huono käyttämään pikku laukkuja :) sinne ei mahdu esim kalenterit ja kaikki mitä kannan arkena mukana. Kesällä tulis ehkä enempi käytettyä, en ole esim Evaa käyttänyt kertaakaan mutta tarkoitus kyllä olisi! Tänä kesänä otan sen tapahtumiin mukaan <3

   Poista
 2. Hei, kallista merkkilaukkua ei k o s k a a n. saa korjauttaa tavallisella suutarilla, jos aikoo sen arvon säilyttää! Ota yhteyttä merkkiliikkeeseen, korjaus sujuu heidän kauttaan. T. Yksi joka joskus aikoi merkkilaukkunsa korjauttaa suutarilla (onneksi oli valistunut naispuolinen suutari, joka tajusi asian)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, mutta miten minä täältä lähden jonnekin Helsinkiin laukkua viemään? Kyllä se edelleen on LV laukku vaikka sen asiaan perehtyneellä suutarilla korjaisi. Ei mulla ole siihen edes kuittia, vintage kun on, että jos jälleenmyyn niin jokainen päättää itse haluaako sellaista ostaa :)

   Poista
 3. Niin, ja parhaassa tapauksessa valmistajan kautta korjaus kuuluu "takuuseen". Oma vaivansa tietty laukun lähettelyssä, mutta ainakin laukku sitten säilyttää arvonsa paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän kyllä mutta Nurmes-Helsinki, eikä laukku käy Ranskassa ilman että siitä maksan itse :)

   Poista
  2. Mulla kulki kuriirilla, tosin ei saman merkkinen laukku, mutta samaan LVMH-konserniin kuuluvan luksusbrändin laukku korjattavaksi, eivätkä kyselleet ostokuittia eikä lysti maksanut mitään. Ehkä kannattaa kysyä suoraan Vuittonilta asiasta?

   Poista
  3. Mitä olen lukenut muiden kokemuksia niin kyllä se laukku on itse pitänyt viedä Vuittonille, ei ne kuittia kysy mutta jos lähettää Ranskaan korjattavaksi niin satasia se maksaa. Jos kyseessä on esim uudempi laukku jossa virhe, silloin korjauksen saattanee saada ilmaiseksi. En ole kylläkään varma! Mutta on mulla tiedossa että jos käytän suutarilla niin kaikille se ei enää kelpaa 100% aitona Vuittonina, mutta mulle kelpaa ja kyllä ne ostajansa löytää vaikka päätyisi joskus myymään :) rikkinäinen tai jo nuhjuinen laukku saa kuitenkin ehjäyksessä uuden ilmeen ja nostaa arvoaan kuin ettei sille tee mitään.

   Poista
 4. Kätevän oloinen laukku ja organisoija on hyvä juttu, kun tavarat löytyvät paremmin.
  Itse olen kevään aikana tykästynyt Marimekon Karla-käsilaukkuun.
  t. TQ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marimekolla on kanssa kivoja laukkuja ja ne säilyttävät arvonsa :)

   Poista

Kiitos kommentista <3