lauantai 12. helmikuuta 2022

Käytetyn merkkilaukun ostaminen

En muista yhtään miten innostuin second hand -merkkilaukuista. En ole ollut laukkuihminen aina mutta kun niistä innostuin, se oli menoa ;D ensin Guess, sitten MK, nyt LV. Ihailin aina ystävilläni luksuslaukkuja ja mietin että olispa mahdollista ostaa oma. Pienestä tämä lähti, halvemmista ja pikku hiljaa kivunnut hintavampiin. En ole oikein muista merkeistä nyt innostunut kuin Louis Vuittonista. Ja nimenomaan vintage ja second hand -laukuista. Päätinkin jakaa omat vinkkini luksuslaukun hankintaan ehkäpä vähän huokeammalla hinnalla, jos siis pienet käytönjäljet eivät ole este.

Louis Vuitton Retiro PM

1. Mieti ensin mikä olisi laukkumallisi. Minä sain viime kesänä päähäni että haluan Louis Vuitton laukun. En muista yhtään mistä se ajatus lähti, mutta aloin googlettaa mistä sellaisen saisin ja mihin hintaluokkaan. Jotenkin mulla oli ajatus että ne maksaa TUHANSIA ainakin, mutta kun tietää mistä etsii, aidon LV (pikku) laukun voi saada jo muutamalla satasella. Jos se käytetty kelpaa siis. Itselle oli selvää että ihan uusi ja pramea luksuslaukku ei ole mun tyyliä eikä sovi lompakolleni. 

Tarkkailin että mitkä laukut ovat edullisimpia ja olisiko ne mun tyyliä. Millaisen laukun tarvitsen ja mikä olisi sellainen josta tykkäisin vielä vuosienkin päästä. Mikä pikkulaukku olisi ihana, mihin mahtuu esim puhelin ja lompakko. Neverfull keikkuu monen olkapäillä ja sellaisia tuli usein vastaan, mutta neuvoni onkin ettei kannata haksahtaa "muotilaukkuun" vaan tunnustaa ja katsella mikä olisi omaa tyyliä. Neverfull on ihana, en morkkaa, mutta se ei ole mun tyyliä joten en siksi itse siitä innostunut ikinä.

Louis Vuitton Eva Damien Azur

2. Vertaile, tunnustele, äläkä tee hätäisiä päätöksiä. Neverfull on juurikin suosittu malli josta sitten liikkuu niitä feikkejä. Jos laukku on siis hälyttävän halpa, se on liian hyvää ollakseen totta. Torissa ja huutonetissä liikkuu ainakin feikkejä halvalla sekä kalliimmalla. Liityin itse kahteen Facebookin LV Osto- ja myyntiryhmään. Seurailin aikani eri myyjiä, keskusteluja ja ylipäätään opiskelin laukkujen malleja ja hintoja. Seurasin kuka myy 100% aitoja laukkuja. Tälläiseltä myyjältä ostinkin ensimmäisen design laukkuni eli Petit Noen. Se olikin ensimmäinen LV laukkuni ja ainoa josta mulla ei ole aitoustodistusta, mutta en epäile hetkeäkään että kyseessä olisi feikkilaukku.

Suosittelen myös seuraamaan suomalaisia nettikauppoja jotka myyvät aitoutettuja second hand -laukkuja. Itse voin suositella Queen Stationia sekä Luxury Helsinkiä. Myös Second Hand Luxury Finland ja Viva Vintage kannattaa tsekata.

3. Mieti laukun jälleenmyyntiarvo. Eli tämän takia en osta LV:tä esim torista ilman kuittia, vaikka myyjä vakuuttaisi sen olevan aito. Olen ostanut vain tuntemiltani myyjiltä tai edellämainituista suomalaisista verkkokaupoista. Jos jaksaa selata ja ennenkaikkea osaa/kielitaitoa riittää, Vestiairesta ja eBaystä voi tehdä löytöjä, mutta itse en ole siihen lähtenyt koska feikin mahdollisuus on suuri, Vestiairestakin. Toki siellä saa rahat takaisin. Mutta feikki on aina arvoton ja koska en itse asiantuntija ole, en halua ottaa riskiä. Siksi ostan vain kuitillisia, hyväkuntoisia laukkuja joilla säilyy jälleenmyyntiarvo. esim sisältä tahrainen laukku saattaa laskea jälleenmyyntihintaa tuntuvasti. Pidänkin laukuista aina huolta ajatuksella että saa ne myytyä jos ei tykkääkään tai tulee rahapula ;D 

Louis Vuitton Pallas Cerise

4. Tutki laukku tarkkaan ennen ostamista. Itselle tärkeintä on ehjä canvas. Kaiken muun saa ehjättyä. Mullahan on aikeissa lähettää tuo Petit Noe suutarille jossain vaiheessa. Nahkaosia saa uusittua, vetimiä ja kultaisia osia kiillotettua. Itse olen skipannut laukun joissa on suuria jälkiä kastumisesta tai sisäosa ihan tahrainen. Kannattaa pohtia onko tyyliäsi uutta vastaava, loistokuntoinen laukku vai jo elämää nähnyt, tahrainen mutta puhdistettava, käytetty laukku. Vaikka laukkua et livenä näkisikään, myyjältä kannattaa pyytää vaikka lisäkuvia laukun kulmista, hihnoista, sisältä ja ylipäätään heikoista kohdista. Monessa nettikaupassa on tarjolla runsaasti kuvia, mutta suosittelenkin tutkimaan kuvat tarkkaan. Itse olen pohtinut varmaan yli puoli vuotta Speedyn hankkimista, mutta siinä on omat heikkoutensa ja huonot puolensa, ja näitä olen miettinyt ja katsonut varmaan sata YouTube videota siitä ;)

5. Pidä laukkua sijoituksena. Pidä siitä hyvää huolta. Aivan kuten autostakin. Hyvin pidetty ja säännöllisesti huollettu auto tai Vuitton säilyttää arvonsa, ja joidenkin Vuittonien kohdalla näyttää hinta vaan nousevan. Jos laukkua pitää huoletta käyttötavarana, ei varo ja antaa sen tahriintua sisältä, niin veikkaanpa että sen arvo romahtaa nopeammin kuin kaapissa hillotun laukun. Mutta edelleen, nämä ovat käyttötavaraa että en tosissani suosittele ostamaan niitä kappiin seisomaan. Omat laukkuni huollan säännöllisesti, pidän siitä dust bageissa ja säilytän laukun sisällä esim tyynyä tai villasukkia jotta ne pysyvät muodossaan.

Kaiken hintaisia ja -kuntoisia second hand -laukkuja on ja kuten jo kerroin, omaa tyyliäni on ennemmin jo elämää nähnyt vintage LV. Mulla on myös yksi kalliimpi ja niinhän siinä kävi ettei sitä raaski käyttää :D muutoinkin Vuittonien kanssa kannattaa olla tarkkana. Vintagen nahka ei kestä kastumista joten vesisateella ne jäävät kotiin. Pakkasilla en käytä mitään arvolaukkua taittumien pelossa, ja saattaahan laukkua jopa särkyä jos se jäätyy kalikaksi esim autossa ja alat aukoa sitä kovakouraisesti. 

Louis Vuitton Pallas Cerise

Joko sulta löytyy kainalosta oma luiska vai onko ihan hulluutta tuupata rahaa johonkin veskaan? Tai onko sulla jakaa omia vinkkejä merkkilaukun hankintaan?

14 kommenttia:

  1. Hyviä vinkkejä! Mä oon ihastunut Guess:n ja laukut sopii hinnoilltaan hyvin vielä lompakollekin. Kauniita löytöjä oot tehnyt, aina ei tarvii olla uutta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Guessilla on ihania laukkuja, mulla on pari tosi ihanaa Guessia <3 tykkään enempi noista vintagelaukuista ja onhan se kierrätystä ;)

      Poista
  2. Sulla on upeita laukkuja ja mun maku on aika vastaava, ehdottomasti kaikki sinun löytösi olisivat omaan mieleeni. Neverfullista jaan samaa ajatusmaailmaa. LV:n laukkua olen haaveillut jo 3 vuoden verran, ajatuksena itselläni on ostaa se ehkä jopa uutena. Valitettavasti Multi Pochettea ei ole ollut vuoteen nyt ainakaan saatavilla.. mutta Neo Noe olisi myös mieleeni ja saatankin päätyä siihen. Olen seuraillut Queen Stationin ilmoituksia jo pidempään ja kiva kun vinkkasit tässä noita muita paikkoja! Mielestäni QS myy todella hyvässä kunnossa olevia merkkilaukkuja. Guessin laukut ja MK:t on myös ihania. Katselin eräänä päivänä himoiten Guessin laukkuja, mutta olen päättänyt että seuraava on LV. Viimeisimmän laukkuni, sen maastokuvioisen MK LE:n olen ostanut noin 2 vuotta sitten :) Eli tässä on hyvin maltettu odotella, että se seuraavan laukun päivä tulee. Ehkä huijausta, mutta sain lahjaksi Marimekon pikku Karlan viime vuonna, mutta sitä en maksanutkaan itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Multi Pochettea näyttää olevan hyvin myynnissä Facebookin LV ryhmissä, jos sellaista etsii :) Noe Noe on on kanssa suloinen :) QS:lta olen ostanut pari laukkua, on niissä ollut käytön jälkiä mutta uutta en tosiaan hakenutkaan. Siellä kyllä liikkuu laukut hyvin ja kivat menee heti. Nyt olen itse vaan seuraillut eikä ostoslistalla ole mitään, himotuslistalla ehkä joku epi nahkaa mutta toisaalta en pidä uusien laukkujen laadusta yhtä paljon kuin vanhojen, niin täytyy vielä miettiä ;)

      Poista
  3. Onneks en vielä oo innostunut luxus laukuista.. Paitsi Chanelit ja Birkinit on makeita..onneks siis en oo innostunut. Riittänyt vielä MK ja Ralph Lauren😅. Mutta on nää sun laukut hienoja, kiva kokoelma❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari :) MK laukut on kyllä tosi kivoja ja laadukkaita!

      Poista
    2. Mulla ei ole mikään MK kestänyt, sangat rapistuvat alta aikayksikön :( Muutaman niitä olen käyttänyt ihan rapakuntoon.

      Birkin on hankala käyttää sen läpän takia. Möin omani pois, kun juuri sen takia sitä ei tullut käytettyä.

      Poista
    3. Mulla ei ole vielä käytön jälkiä mutta harvemmin käytän, vaihdan laukkua aika usein :) luulis kuitenkin että nahkaiset monta sataa maksavat MK:t kestäisivät...

      Poista
  4. Itse en laittaisi laukkuun 50€ enempää, mutta eipä se minulta ole pois, mihin muut rahansa käyttävät. Nuo vintagelaukut ovat kyllä hyvännäköisiä ja muutenkin kiinnostava postaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään 20v olisi laittanut, ei olisi ollut edes sitä 50 euroa laittaa laukkuun :) toivottavasti nämä vintaget kestävät minulta perintönä nuoremmille :)

      Poista
  5. Mulla on yksi varmaan lähemmäs 10 vuotta sitten ostettu Vuitton. Kertaakaan en ole käyttänyt, oli varmaan vaan erikoinen malli miksi ihastuin siihen. Mutta kun on ruskea ja mulla ei ole ruskeita kenkiä tai mitään niin en vaan osaa käyttää. Kiitos kauppapaikka-vinkeistä, voisikin tutkia tarkemmin myynnin kannalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä käytän pääosin mustia vaatteita enkä oikeastaan ajattele sopiiko laukku niihin ;) käytän laukkua mikä tuntuu kivalta. Tykkään vaatteista mutta en sillee ole pukeutuja :) noissa mainitsemissani paikoissa myynti onnistuu varmasti! Jos sulla sellainen aarre on jemmassa!

      Poista
  6. Hyvät vinkit ja kannatan käytettyjen tuotteiden myyntiä. Itsekin yritän miettiä tavaroita ja jopa vaatteita ostaessa, että niillä voisi olla jälleenmyyntiarvoa.
    Louis Vuitton -laukun voisin hankkia, jos oikeanlainen osuu kohdalle. Olen vasta viime vuosina lämmennyt tuolle ruskean sävylle. Muita laukkuja löytyy ja soisin niille useita käyttökertoja.
    t. TQ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon nyt ottanut kaikki laukkuni ihan käyttöön että en vaan hilloa niitä ;) tykkään tosi paljon tuosta ruskean sävystä ja minusta se sopii vähän kaikkeen, mutta en ole mikään tyylitaituri ja käytän pääosin mustia vaatteita. Kalliimmissa jutuissa mietin jälleenmyyntiarvoa mutta suurena paheena on kyllä H&M vaatteet kun ne on niin helppo tilata, niitähän mulla lojuu käyttämättömänä kaapissa hintalaput kiinni...

      Poista

Kiitos kommentista <3