lauantai 30. lokakuuta 2021

Lokakuun kosmetiikkaostokset

**Mainoslinkki

Lokakuun kosmetiikkaostokset! Vielä on toki kuukautta pari päivää jäljellä mutta...viime kuussa hävetti kun uhoilin että nyt ei ostella mitään mutta taas sitä sorruttiin. Tässä kuussa päätin että nyt ei perkele ostella vaan säästetään ;) joulu on tulossa ja pitää hankkia kaikki lahjat...päätin että säästän syys, loka ja marraskuun palkoista jo joululahjoihin enkä humputtele turhuuksiin. 

Kävin Tokmannilla hypistelemässä ja katsastin uutuus kosmetiikat. Sinne oli tullut vaikka millaisia uusia kangasnaamioita ja olivat pirulaiset vielä tarjouksessa, ostin siis jos minkälaista kokeiluun. Nämä kaikki oli aika edullisia ja koko satsi maksoi kympin luokkaa. Hyllyssä oli myös silmänalusnaamioita K-kosmetiikalta, ne aion ostaa myöhemmin koska tarvitsen ( oikeasti ) sellaiset.

Lookfantastic joulukalenterin ennakkotilasin jo aiemmin ja se sattuikin nyt lokakuussa saapumaan. Tuntuu ihan hassulta että se oli syyskuun alku kun tämä tuli myyntiin. Tovin sai odottaa. Kalenteri maksoi 95 e.


Kuun loppupuolella mulla loppui Fudgen hopeashampoo ja hoitis, ilman en saa pidettyä tukkaa halutun sävyisenä, joten ne oli pakko tilata **Cocopandalta. Ostan Fudget aina sieltä koska halvimpia, nyt oli ilmaiset postarit joten hintaa jäi 20 e.

Pitikö lupaus? Piti! Mutta pakko tunnustaa että mulla oli jo kaksi kertaa ostoskorissa toinenkin joulukalenteri...mutta en sortunut! En vaikka toisella kerralla se oli -25% alessa. Aloin vaan miettimään että tarvitsenko oikeasti ja vastaus oli selkeä en todellakaan. Lisäksi alkoi jo ärsyttää joka paikassa kalenterien tuuttaus, ei oikeesti mitään muuta luettavaa kuin kalenterikalenterikalenteri...ymmärrän toki että affilinkeillä halutaan tienata mutta kun se on joka paikassa niin tympii jo. Vastalauseena jätin toisen kalenterin hankkimatta, säästän tässä suurempaan ostokseen ja ehkäpä kerron sen teillekin jossain vaiheessa. Lisäksi on taas laskuja, laskuja...

Loppuvuosi on aina sellaista kulutushysteriaa. Joskus tuntuu että tekisi mieli sulkea kaikki somekanavat ja mainokset. Nykyään olen alkanut yhä enemmän poistamaan mailiin tulevat mainokset suoraan, enkä mene verkkokauppoihin katsomaan mitään tarjouksia koska aina tulee ostohimot. Instagramin selaan nopeasti koska ärsyttää niin se kaupallisuus ja mainonta. Ennen niin kepeästä Instasta on tullut vaan ärsyttävä paikka. 

Tänä vuonna aion hankkia vähemmän lahjoja ja vain niille läheisille, sekä keskittyä enemmän olemaan perheen kesken. Omaa joulun odotusta ilahduttaa kuitenkin kosmetiikkakalenteri ja LF oli hyvä valinta. Joulukuuta odotellessa ;)

Joko sulta löytyy kosmetiikkajoulukalenteri? Tai joku muu kalenteri? Ostan minä muuten meille molemmille ne Veikkauksen joulukalenterit koska viime vuonna voitin siitä 100 e! Että kyllä niissä saattaa lykästää ;)

21 kommenttia:

  1. Hei ihan mahtavaa, että sait pitäydyttyä ostamasta sitä toista kalenteria, jos se oli sulla tavoitteenakin! Tiedän kokemuksesta, ettei se oo aina todellakaan niin helppoa, varsinkaan jos tuote tulee vielä aleen.

    Kalentereita kyllä promotaan nyt oikein kunnolla, mutta mua ei oo onneksi vielä alkanut ärsyttää yksinomaan ne :D Ehkä mua ärsyttää IG:n puolellakin tällä hetkellä niin paljon monet muut asiat, etten oo noista kalentereista enää erikseen "jaksanut" ärsyyntyä. Kaupallisuus on tosiaan ottanut vallan IG:n puolella ihan täysin ja on jotenkin surullistakin nähdä, kuinka nykyään tietyillä henkilöillä kaikki julkaisut pohjautuu yhteistöihin, vaikka ennen tilanne oli toinen. Hienoa toki, että he ovat sen kaiken saavuttaneet, sillä vaatihan se kovaa työtä, mutta joskus olisi kiva nähdä jotain muutakin sisältöä kuin yhteistyössä toteutettuja julkaisuja. Eikä siinä, mutta kun osa ei edelleenkään edes merkkaa niitä oikein vaan tekstin lopussa saattaa vasta lukea, että kaupallinen yhteistyö tms.

    LF:n kalenteri löytyy, kun sen sain pr:nä. Muita en oo hankkinut enkä varmaan hankikaan :) Miehen äidiltä on joka vuosi tullut toi Veikkauksen kalenteri, että ehkä se tulee tänäkin vuonna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 on myönnettävä että jonkunlainen katumus tuli tuon LF kalenterin suhteenkin. Luin että se sisältää enimmäkseen ihonhoitoa...niin tuli sellainen pettymys että olisko sittenkin pitänyt ostaa joku meikkikalenteri. Mutta kun kalentereita aletaan myydä jo syyskuussa, niin sitten tulee paniikki että jää ilman. Ja sitten ei ole vara tai ei viitsi ostaa toista kallista kalenteria. Se Glossybox on yllättävän hyvä tänä vuonna, samaten Kicksin meikkikalenteri. Ja en siis tiedä mitä LF sisältää että ei saa spoilata kukaan :D

      Olen samaa mieltä että on jopa surullista että nykyään joillain sisältö perustuu pelkkään kaupallisuuteen. Kun minusta olisi kiva nähdä meikkejä vanhemmilla meikeilläkin eikä koko ajan pelkkää firmaa x ja heidän tuotteitaan. Enkä ole tosiaankaan kateellinen ( paitsi ottaisin jonkun pr-joulukalenterin ;)) ) mutta siis jos jotain haluan niin voin ostaa sen itsekin. Siinä on kova työ, kyllä sen tietää kun itsekin olen työtä tehnyt tämän blogin kanssa. Nykyään vähän hellittänyt kyllä tahtia. Ja toki on mukavaa kun IGssä on sisältöä, luettavaa ja katsottavaa mutta hypin yli ne jotka nykyään ärsyttää :)
      Jospa saataisiin voitot Veikkauksen kalentereista, viime vuonna kyllä ilahdutti se 100 e :)

      Poista
    2. Jotenkin vielä enemmän ihmetyttää IG:ssä kun nykyään jollain lifestyle bloggaajilla ei ole enää vaan vaate ja meikki yt:itä vaan on lisäksi jo ihan kanapakettejakin mukana. Kyllä kaverit lähtis aika nopee seuraamasta mun feediä jos alkaisin jotain kanasia mainostamaan rahaa vastaan ja kiinnostaako seuraajia oikeasti kanaset.

      Poista
  2. Mä samaistuin kyllä kans tuohon IG kaupallisuuteen. Yhä enemmän ärsyttää että 8/10 fiidissä vastaan tulevasta postauksesta on "kaupallisessa yhteistyössä". Olen aika surutta sieltä poistellut vain näitä vaikuttajia jotka ei tee muuta sisältöä koska en halua koko ajan mainosta ympärille. Lisäksi tuleehan siinä itsellekin fiilis että tekeekö sitä mainontaa vaan euron kuvat silmissä vai allekirjoittaako itse kaikkien yhteistöiden arvot ja pitää tuotteista oikeasti. Mä lopetin kans jo kauan aikaa sitten IG yhteistyöt kun tuli sellainen fiilis etten itse eikä seuraajat sitä arvosta. Ja just kun elämä on pelkkää mainosta niin katoaa se oma juttu kokonaan. Nykyään keskityn omaan elämään, suosittelen hyviä tuotteita ja kerron matkailusta ja postailen mietteitä arvomaailmasta. Tykkää kuka tykkään, mutta mun mielestä IG pitäisi olla vähän niin kuin oman elämän päiväkirja ja sellaisena haluan sen pitää. Toki kaupallisuus tulee siellä aina olemaan läsnä mutta nyt tuntuu että se on mennyt aivan yli ja överiksi kun firmat ovat tajunneet sen tavoittavuuden.

    Joulukalenterit ei mulla ainakaan mene yli. Tykkään katsella unboxauksia ja innostun kyllä niistä sisällöistä vaikka en itselle tilaisikaan. Ja tiedän että monia mun seuraajia ne kiinnostaa kun kalenteripostaukset on aina vuoden luetuimpia postauksia. Tälleen ehkä vaikuttajan näkökulmasta ne saattaakin alkaa tuntua ahdistavilta kun pyörii kosmetiikan yltäkylläisyydessä koko ajan mutta ymmärrän että tavallisia ihmisiä ne jaksaa kiinnostaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minäkin katson niitä unboxauksia ja luen postaukset, mutta LF:n olen skipannut, sen pitää säilyä yllätyksenä ;) se voi muuten olla että kun seuraan pääosin kauneusmaailmaa ja kalenterit on nyt ajankohtaisia, niin helposti tulee jo yli ;)
      Kyllä minullakin on jonkun verran kaupallisuutta IGssä mutta enemmän postaan omasta elämästä, ja välillä liian laiskanpuoleisesti. Mun tili ei tule ikinä olemaan kovinkaan suosittu :D huomaan että auto- ja eläinjutut kiinnostaa ihmisiä eniten, niihin reagoidaan kaikista eniten.

      Poista
  3. Mä olen siirtänyt suurimman osan mainospostista suoraan roskakoriin. Jos oikeesti tarvin jotain, niin käyn sieltä sitten kattomassa, onko joku hyvä tarjous tullut :D Jos ei, niin sitten jään odottamaan. Tunnistan itseni jäävän monesti osattomaksi, jos en osta sitä ja tätä ja tota tai ole kokeillut kaikkia uusimpia juttuja. Vaikka olen ihan tavis :D
    Mä kyllä tylysti seuraan IG:ssä vaan niitä tilejä, jotka oikeesti kiinnostaa. Eniten seuraan kaikkia meikkijuttuja kyllä, mutta myös kaikenmaailman elukkajuttuja ja quote-hommia. Aika vähän seuraan mun tuttujakaan. Oon päättäny, että insta on mun hyvän mielen paikka :D
    Joulukalenteriksi ostin itselleni tänä vuonna Skincityn kalliin kaltsun, hope it is good! Ja Veikkauksen kalenterit on myös mun ostoslistalla joka joulu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla menee kans suurin osa roskakoriin koska en ymmärrä miksi firmojen pitää joka päivä pommittaa mainosposteille. Niin, kyllä mullakin on välillä ulkopuolinen olo kun ei aina voi kaikkea ostaa ja etenkin IGssä et saa suosiota jos olet tavis kuten minäkin ;)
      Mä tein kanssa niin tylysti IGssä että seuraan vaan kavereita, autohommia harrastepuolelta ja kosmetiikkatilejä joista saan inspistä. Huomasin miten monta tuntia päivässä menee aikaa sometukseen ja siihen feedin läräämiseen kun se on täynnä kaikkea, etkä enää löydä sitä sisältöä mitä haluat nähdä. Haluaisin vieläkin pystyä vähentämään ruutuaikaa kun se on ihan liikaa nykyään enkä halua käyttää elämääni siihen :/

      Poista
  4. Kivoja ostoksia oot tehnyt! Mä en oo ostanut joulukalenteria mutta voitin Eccensen kalenterin arvonnassa ja oon saamassa toisen, joten niillä mennään. Instassa kaupallisuus on tosiaan lisääntynyt, eikä tule tulevaisuudessakaan vähenemään, mm nyt tuli linkki-toiminto kaikille joka vain tukee entistä enemmän kaupallisuutta.
    Muakin välillä ärsyttää kun en näe niitä julkaisuja joita haluaisin vaan pelkkää mainosta toisen perään, mutta sitä tää some on.
    Jokainen tekee instaa tavallaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, sullahan on hyvässä jamassa kalenteriasiat, pääset availemaan luukkuja :) totta, jokainen tavallaan eikä ketään ole pakko seurata <3

      Poista
  5. Mulla on sellainen olo, et Insta on tosi päälleliimmattu paikka, jos vaikka vertaa blogeihin. En tiedä, mut sellainen fiilis tulee sitä katsellessa. Mulla on yksi 12 luukun kosmekalenteri, mut sekin siksi, että se sisältyy mun tulevaan vuoden viimeiseen yhteistyöhön.

    Sen sijaan veikkauksen kalenterit ostetaan joka vuosi ja tänä vuonna toteutin pitkäaikaisen haaveen saksalaisesta kuvakalenterista joka kertoo tarinaa. Ei muuten ole halpoja, pulitin siitä 25 euroa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika kiva idea, kuvakalenterit on nättejä. Suklaakalenterit oli lapsena jees mutta ei oikein enää :)

      Poista
  6. Piti ostaa vain yksi kalenteri jonka tosi asiassa teinkin, koska sain lahjaksi sen Yesstylen, mutta sitten niitä tuli kolme lisää...
    Eli Yesstyle, essence (koska oli niin söötti), Harry Potter Lego, popcorn ja Porvoon jäätelökalenterit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks täällä ei ole mitään erikoisempia kauppoja niin ei ainakaan tule houkutuksia ostaa lisää kalentereita :D

      Poista
  7. Tykkään lukea kalenteriesittelyjä sisällöistä, mutta pikemminkin sen takia, että menetänkö jotain, kun en osta kalenteria. ;) Minuakin häiritsee, jos joka postaus sisältää kaupallisen yhteistyön. Silloin alkaa miettiä, onko sisältö aitoa.
    Upeaa, kun sait pidettyä hermosi kurissa. Tarpeesen voi ostaa ja joulukalenteri on kiva piristys joulunodotukseen.
    Lokakuun ostojani olivat ainakin Laveran väritön kulmageeli ja sos-käsivoide, essencen kahvihuulikuorinta (tuo kahvisarja oli aika kiva, mutta maltoin olla ostamatta enemmän sarjan tuotteita;)), Four reasonin mini muotovaahdon, Bohon meikkipuuterin ja valley of fire -luomiväripaletin, Whamisan mini puhdistusöljyn matkakäyttöön sekä Olivia Klein hoitoöljyn ja tehokosteuttavan hoitonesteen. Nykyään kasvovedet ovat heikkouteni ja huulipunat, joiden kohdalla yritän himmailla.
    Mukavaa alkavaa marraskuuta.
    t. TQ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo muuten just, minäkin haluan nähdä että olisiko siellä ollut jotain ostamisen arvoista ;) hyvin sanottu! En osaa aina pukea sanoiksi ajatuksiani. Kivoja ostoksia! Tänne ei ole nyt aikoihin tullut uutta essencen kokoelmaa, mikä on kyllä harmi, mutta säästyypähän rahat. Tuppukylässä asumisessa on kyllä se huono puoli että mitään ei heti saa mitä tarviisi, joutuu netistä tilaamaan mutta tuleepahan harkittua ostoksia :) mullakin on huulimeikit heikkoutena ja yritän skarpata sen asian kanssa koko ajan ;) Mukavaa marraskuuta :)

      Poista
  8. Miulla on kans toi LF ja luukuista 12 & 21 puuttu tuotteet, otin heti sinne yhteyttä ja laittoivat puuttuvat tulee. En tiiä onks tää miten yleistä nii aattelin jakaa.

    VastaaPoista
  9. En ehkä olisi pysynyt noin vahvana, jos katsomani joulukalenteri olisi -25% alessa! Käytän myös samoja taktiikoita ja perun jatkuvasti uutiskirjeitä ettei mainokset päätyisi silmieni alle. Olet selvästi myös onnistunut hyvin ja pärjännyt vähemmällä ja silti päässyt nauttimaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tämä on jatkuvaa taistelua houkutuksia vastaan, sitä en kiellä, mutta mukava myös seurailla miten usein tarjoukset toistuvat. Niin osaa olla tarkkana :) esim. Sokoksen tukkapäiviltä olisin tarvinnut pari juttua mutta seuraavan kerran sitten, tuleehan niitä tarjouksia. Olin luvannut olla ostelematta niin en halunnut sortua :)

      Poista
  10. Siis ei paha! Hienoa! Mun tuli hamstrattua ja huolella!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista <3