perjantai 23. huhtikuuta 2021

Pikku-Iisakki

En paljastanut asiaa täällä, en Instagramissa enkä Facebookissa eli tänään illalla meille tulee koiranpentu! Lähinnä perhe, ystävät ja jotkut kaverit tiesi asiasta vaikka ei sitä olla salattu mutta en ole halunnut asiasta hössöttää jos jotain menisi vaikka pieleen. 

Pikku-Iisakki syntyi 6.3. Iisakki on Jämtlänninpystykorva eli tuttavallisemmin jämpti/jämy. Rotuvalinnasta sen verran että virallisesti Iisakki on paremman puoliskon koira metsästyskäyttöön mutta hellanlettas miten tätä voit olla hellimättä ja tokihan siitä minunkin koira tulee ja perheenjäsen kuten muutkin eläimet meillä on. 

Kyseessä oli I-pentue eli nimi piti keksiä I:llä alkavaksi ja urospentu valittiin. Käytiin valitsemassa meidän pentu kun olivat parin viikon ikäisiä, ja otettiin 12 pennun joukosta se vaalein, vilkkain, äänekkäin ja kookkain. Iisakilla oli silmätkin avautuneet ensimmäisenä. Kyllähän tästä olis halunnut höösätä ja kertoa teillekin aiemmin mutta päätin sitten asian joka paikassa julistaa samaan aikaan kun ei mieskään asiasta somessa huudellut. 

Siitä on 6 vuotta kun mulla viimeksi oli koiranpentu. Jotkut saattanevat muista syödyt meikit ja purrut purkit. Edelleen naurattaa ne fb:n tarjoilemat muistot purrusta UD Smokysta. Silloin kyllä itkin ja v*tutti aika rankasti kun oli pussillinen uusia Clarinsin meikkejä kannettu olkkariin syötäväksi, vaan en sitä tietenkään pikku-Hipulle ilmaissut. Pikku-Iisakille ja muille perheen hurtille rakennettiin ulkotarha jossa on kolmelle koiralle oma yksiö väliseinillä. 

Olen kyllä mielissäni rotuvalinnasta koska perheen vanhempi jämy on omaankin mieleen ja tykkään Juusosta kovasti. Juuso on eläkkeellä ja kiva perhekoira, antaa kissankin olla rauhassa kun kissa on sille pari kertaa tassua nostanut. Tottahan toki tämä pentuaika taas jännittää kun perheessä on 3 koiraa ja 1 kissa, mutta tuo ulkotarha helpottaa ja koko kööri jää sinne työpäivän ajaksi. Ei tarvii stressata. 

Tarhassa on katto joten koirat on turvassa kun susialueella kuitenkin asutaan. Ja ennenkuin kukaan asiasta mainitsee niin Iisakki kyllä on ihan sisäkoira kuten muutkin ja opettelee sisäkoiran tavat. Ensimmäisen puoli vuotta se on sisällä paitsi työpäivät. Mutta tarha on hyvä olla koska edellinen pentuaika on vielä muistissa ja molemmat käydään töissä, eipähän satu mitään vahinkoja tai rähinöitä työpäivän aikana pienelle. Tarhassa se on Hipun kaverina että yksin ei tarvii olla, ja minun työpäiväni ei täysi ole koska teen osa-aikatyötä.

Instagramista ( @tainacharming ) voi seurata pikku-Iisakin elämää ja sitä miten Hippu suhtautuu uuteen pentuun...toki voin niitä täälläkin päivitellä jos kiinnostelee :)

Sellaisia pentu-uutisia :) jonkun verran olen ajastanut teille postauksia valmiiksi mutta saatan olla ahkerampi IG:n puolella, riippuen nyt vähän tästä miten pentu tulee viemään aikaa. Jos blogi hiljenee niin kyllä se siitä taas aktivoituu, en aio missään nimessä tätä lopettaa :)

Kuvat kasvattajan ottamia. 

24 kommenttia:

  1. Voi miten suloinen pieni! Koiranpennut on ihania, mutta musta ei kyllä olisi sellaisen omistajaksi. Tykkään rapsutella ja lässyttää muiden koirille ja erityisesti niille pennuille, mutta omaa en ikimaailmassa ainakaan tässä elämäntilanteessa jaksaisi kouluttaa, vaikka muutamia vuosia sitten olin vielä ihan varma, että meillekin tulee joskus koira :D Kissat riittää<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissat on ihania kyllä :) ja se on totta että pissin siivoomista riittää ja yöt nukutaan toinen silmä auki ennenku oppii siistiksi ;)

      Poista
  2. Ei hyvänen aika mikä lutuspyllerö! Toivotan ihania aikoja ja tietty pitkää pinnaakin! -HH

    VastaaPoista
  3. Onnea uudesta perheenjäsenestä <3 Ihana nähdä teidän pentuelämää, just nyt vuosi siitä kun vappu tuli ja joka päivä katselen niitä meidän muistokuvia joita nyt tulee somessa :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla fb muistuttelee 6 vuoden takaisesta Hipun pentuajoista :)

      Poista
  4. Vauvaaaa! Meidän eka koira oli Jämlannin pystykorva, hää oli ihana! Ei kyllä suostunut sisällä olemaan kuin pullan tai appelsiinin houkuttelemana 😆

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuso kyllä kans haluaa aina ulos, ei viihdy pitkiä aikoja sisällä :)

      Poista
  5. Suloinen pikinokka <3 Onnittelut uudesta perheenjäsenestä!

    VastaaPoista
  6. Suloinen Iisakki-pentu. Mukavaa kevättä teille pennun kanssa. Pentukuulumisia voi päivitellä tänne bloginkin puolelle. :)
    t. TQ

    VastaaPoista
  7. Oi, onnea uudesta karvavauvasta! Tarha on kyllä hyvä (muistan Hipun tapauksen alussa. :D), sukulaisilla ollut paljon Suomen pystykorvia ja Norjan harmaita hirvikoiria ja niille on aitaus hyvä, koska metsästysvietti on sen verran kova, että pysyvät siten turvallisesti pihassa, mutta pääsevät liikkumaan päivisin, jos ketään ei ole kotona. Kiva, että Hipusta on myös seuraa uudelle tulokkaalle. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hippu on hyvä kaveri pienelle ja toivon että näyttää mallia esim sisäsiisteydessä :)

      Poista
  8. Onnea perheenlisäyksestä! ♥ Mäkin vähän salaa haaveilen taas labbiksesta, mutta ei se ole mitenkään tällä hetkellä mahdollista, mutta ehkä muutaman vuoden sisään, kun ei ole enää raksa-aika. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) nyt oli sopiva hetki kun Juuso jäi eläkkeelle eikä tänä kesänä ole mitään ihmeempiä menoja :)

      Poista
  9. Onnea hauvavauvasta ♥ Tiedätkin varmaan, että oon ihan super eläinrakas ja oon kaikista pentukuvista ihan myyty! Super suloinen Iisakki ♥ Mun isä on metsästänyt ja sillä ollut useita pystykorvia, itselläni vain näitä seurakoiria.

    Oon menossa itseasiassa sunnuntaina ihastelemaan mun ystävän koiranpentua, onneks meillä nyt näitä kolme niin ei oo mahdollisuutta enää ottaa uutta pentua :)

    VastaaPoista
  10. Voi että miten suloinen hän on <3 Onnea uudesta pikkuisesta :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista <3