keskiviikko 3. helmikuuta 2021

Tammikuun kosmetiikkaostokset

**Mainoslinkki

Tammikuu oli kyllä aivan järkyttävä kuukausi. Tuntui että ostin tosi paljon! Ja vielä vähän lisää. Toisaalta; sain joululahjarahaa jota käytin meikkeihin, MK laukkuun ja korviksiin. Lisäksi voitin siitä Veikkauksen joulukalenteri arvasta mikä oli yllätys kun en ikinä ole voittanut mistään arvoista tai lotoista isompaa summaa. Tosi jees kyllä ja huoletta törsäsin kaikki itseeni. Mikä minimalismi? Onpahan perillisillä jakamista..

Urban Decay Stoned

Joulun välipäivinä alkoi alet ja jotakin tuli tilattua. Cult Beautyn alen kurkkasin ja mikäs se siellä, Urban Decay Stoned -paletti 38 e. Ehkä lähti heti tilaukseen! Tämän maksoin kuitenkin lahjarahalla joten en laske sitä loppusummaan mukaan. Ainut että kyllä kesti, meni yli kuukausi että tämä tuli perille! Minusta Cult Beauty on ollut nopeampi...tämä nimittäin tuli vasta pari päivää sitten ja rupesi jo hiki valumaan että saanko tätä kuvattua tammikuun ostoksiin! Tilasin 27.12 ja hain postista 1.2.

Lahjarahaa käytin myös Lookfantastic tilaukseen. Tilasin Real Techniquesin pitkään ostoslistalla olleen poskipunasiveltimen sekä Too Facedin Born This Way The Natural Nudes Skin -paletin joka jotenkin vaan tapahtui. Kun halvalla sai?! Tilaus oli jotain 39 e. Tässäkin meni ikuisuus, ensin tuli poskipuna yksinään Matkahuollon pisteeseen, kolme viikkoa myöhemmin joku oli tuonut paletin kotiin. Meinasi jo usko loppua tämänKIN tilauksen kanssa, että en ikinä saa näitä jo maksamiani meikkejä. En tiiä mikä hitto näissä kesti vaan nähtiinhän tuo joulukalenterinkin kanssa että LF on tosi hidas :/

Huuto.netissä selasin jotain ja eteen tuli parissa eri huudossa Trind Nail Repairit! En ole jotenkin tajunnut yhtään katsoa sieltä jos löytyisi vielä tätä vanhaa kunnon versiota! Oli oikea onnenpäivä ja nyt olen tosi onnellinen kun mulla on kaksi pulloa tätä. Molemmat pullot oli jotain 20 e ja toisessa huudossa tuli vielä Balsamia ja käsirasvaa mukaan. Nyt operaatio kynnet kuntoon käyntiin :)

Hermans Amazing suoraväri

Oletkauniilta tilasin kokeiluun pari purkkia Herman´s Amazing suoraväriä. Nämä 25 euroa.

Matkuksessa Kuopiossa tuli käytyä pariinkiin otteeseen tammikuussa, The Body Shopin alesta mukaan lähti huulirasva ja kasvovesi yht. 7e.

Matkuksen Hiustalon ostokset 34 e. Näistä tuli osa heti käyttöön, mullahan oli lyhyiden hiusten aikaan vaikeuksia kuluttaa tuotteita pois kun mitään ei tahtonut kulua. Nyt kun tukka kasvaa niin se imee muotoilutuotteita, öljyä, kosteutusta. Värishampoita menee enemmän kuin normaaleja. 

Toinen Kuopion reissu, nämä ostin Kicksin alesta. BeautyActin sivellin osoittautui tosi hyväksi ja monikäyttöiseksi, harmaata huulipunaa haluaisin uskaltaa joku päivä käyttää. 14 e.

Sotkamon Tokmannilta mukaan kasvojenpuhdistusaineita koska kaikki loppui tässä kuussa, ja näitä tuttuja ja turvallisia on aina oltava kaapissa. Koska oli massikuukausi, ostin taas yhden essencen Cocoa-coolin jemmaan ;)) Tokmanni 20 e. Samalla hamstrasin pyykinpesu- ja siivousaineita joihin myöskin mulla on hamstraustaipumus, en kyllä tunne mitään minimalismia koska joka kohtaan ja joka pyykkiin on omat aineensa ja tarviin kaikki.

Cosrx on yksi tuotemerkki jota haluan kokeilla. Olenkin hankkinut näitä jo jemmaan ja nyt hankin lisää kun Beautykolla oli ota 3 maksa 2 Cosrx tuotteista. Tuo lahjapakkaus oli kympin kun yksinään ostettuna tuo alempi purkki maksaa 27,90 e!! Joten silkkaa säästöä ja kannatti ostaa eikö vaan. Tilaus 53 e **Bearelista.

Minkähän takia sitä potee ostamisesta huonoa omatuntoa? Monesti minäkin istun koneella ja tuntuu että tilaan kaikenlaista. Ja oli monta pyhäpäivää ja ilmeisemmin liikaa aikaa tilailla kaikkea ;)) toisaalta kun täältä ei saa oikein mitään mieleistä niin kaikki on tilattava netistä. Sitten paketteja saa kantaa urakalla kotiin ja maksaa postimaksuja vähän joka paikkaan. 

Ärsyttää nettikaupat joilla on kalliit toimituskulut ja jotka eivät anna ilmaista palautusta, enpä sitten sellaisista mielellään tilaakaan. Yleensä tilaan Zalandosta kaikki vaatteet ja asusteet. Ja olen se tuhlaaja joka sovittaa ja palauttaa vaikka kolmeen kertaan. Esimerkkinä se että halusin ostaa lahjarahalla kunnollisen nahkatakin itselleni. Olen vaatekooltani vaihdellen M-L. Yleensä ostan löysää ja joustavaa kun on aina ikuisesti turpoava maha. Tilasin Zalandosta KOLMEEN KERTAAN läjän nahkatakkeja alkaen koosta M sovitukseen ja palautin joka kerta, viimeinen niitti oli se että XXL ja XXXL nahkatakki ei mene hartioista ja kinnaa ympärykseltään, saatana kun ne vaatteet on suunniteltu rimppakinttu ruipeloille!! Meni kyllä oikeesti niin hermot että mistä pirusta löytyy aikuiselle ihmiselle sopivaa vaatetta kun ei mikään muotivaate tai pikamuotiketjun ryysy mene päälle.  

Enkä taas tiedä miten tämä liittyi kosmetiikan ostamiseen mutta kunhan murmatan tästä kuluttamisesta ja ostamisesta ylipäätään. Ehkä kun ei aina ole ollut mahdollisuutta ostaa niin sitä nyt ottaa takaisin. Minimalisti ja low-buy on kyllä vieras käsite mutta on se hei järki mullakin ja aika paljon jätän ostamattakin.

173 e meni kosmeostoihin kun ei lasketa lahjarahalla ostettuja. Tai sillä veikkausvoitolla, miten haluaa tulkita. Helmikuulle tulikin sitten autovero, auton vakuutus, kotivakuutus, sähkö ja sähkönsiirto. Jokainen omakotitaloasukki tietää mitä nämä sähkötkin maksaa talvella niin ehkäpä ensi kuussa ei ostoksia ole näin roimasti.

Mitä ostoksia sinä teit? Vaikkapa muutakin kuin kosmetiikkaa vai lakkoiletko eli oletko vähän järkevämpi kuluttaja kuin minä?


26 kommenttia:

  1. Osa ale ostoista on vielä tulossa, koska kestää ja kestää !
    Eilen sain onneksi Hypnotic polish lakat, ihana Cirque duochrome ja uudet PPt.
    Carlsonilla on vielä kosmis ale, -70% Sol Janeiroa ja Tony Molya. Meinasin ottaa vielä yhden Guerlainin tuoksun,mutta en viitsinyt samaa sitten kuitenkaan (joku raja hei).
    Ja vaatteista puheenollen, kokeilin kerran Maukalla isojen koon 48 nahkatakkia, ei puhettakaan että olisi mahtunut, tavan koon 42 kangastakki oli hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että sait ne!! Posti on kyllä uskomaton välillä...joo nuo vaatehommat on vähän erikoisia, tilasin muuten yhden Puman hupparin koossa XL ja se on tiukka O_o olisin halunnut talveksi sellaisen ison, ihanan löysän lämpimän hupparin mutta tämä olikin joku lasten tai joku fit malli ;DD no ehkä se tulee pidettyä!

      Poista
  2. Mua on kuumotellut toi Too Facedin paletti, mutta en oikein ole saanut itselleni perusteltua miksi tarvisin VIELÄ YHDEN tuon sävymaailman luomiväripaletin:D
    Ulkomailta kestää kyllä raivostuttavan kauan tulla kaikki ja...noh, se tosiaan kyllä karsii ostohaluja. Tekis mieli pitkästä aikaa jotain uusia leimauslaattoja ja muitakin kynsijuttuja.
    Ipsy Plussan tulo kestää monta viikkoa ja saankin tällä hetkellä aina boksit vasta seuraavan kuukauden puolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan että himosit sitä :D joo tuo tilaaminen, mä tilasin uuteen puhelimeen näytön- ja takalinssinsuojia, joku niistä tuli mutta osa vielä matkalla ja varmaan toista kuukautta sitten tilasin. Onneks ne on parin euron juttuja ja sain suojat puhelimeen, mutta varuiksi tilattava aina monta jos yhden edes saisi :D

      Poista
  3. No jopas oot muutamia tilauksia saanut odotella ja pitkään :D Varmasti ollut kova odotus, etenkin kun tuo UD:n paletti on niin herkku! Tuo on kyllä nettitilauksissa huono puoli, että tilaa jotain mistä on tosi innoissaan mitä odottaa ja sitten niissä saattaa kestää. Etenkin jos tilaa ruuhka-aikoihin kuten esim just joulun alla ja alessa :D Mä en tainnut tammikuun aikana tehdä mitään ostoksia itselleni, mutta nyt helmikuun alussa pistettiin mun luotto ompelijan kans työn alle uusi talvitakki, että mä ootan sitä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusi talvitakki oliskin kova! Mulla on tuo monta vuotta vanha mutta on mulla pari siistimpää lyhyenmallista :)

      Poista
  4. Oo mitä kaikkea ihanaa oot ostanut! Toi TF:n paletti on tosi kaunis ja jos en pitäisi low buyta ja kokisi muutenkin tällä hetkellä pientä palettiähkyä, hankkisin ton varmasti myös itselleni :) COSRX:n tuotteet on ihania, tosi hyvään hintaan oot saanut noi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En malta odottaa että pääsen käyttämään noita Cosrx:ia <3

      Poista
  5. Ihania meikkejä👌. Ostin loppuneiden tilalle yönaamion ja hoitoveden. Tuttu kauneushoitola laittoi tilaukseen mukaan kaikkee kivaa minikokoa dermalosigalta ja Is Clincalilta. Jotain 100 € meni tilaukseen. En oo vieläkään löytänyt niitä muutossa kadonneita arvokkaita purkkeja. Oon sinnitelly ilman... Mutta mies lupas helmikuussa tilata vastaavat tilalle. Kai oon niin paljo harmitellut. Sama mies myös tilas Weledan suihkugeelejä ja vartalovoiteita molempia 2 kpl lahjaksi. On vissiin kuullu muutaman kerran, että heti kun saan kaikki keräämäni suihkugeelit ja vartalovoiteet käytettyä ostan Weledaa. Eikö kiltti mies? Voiteet otin heti käyttöön. Kun sain jo 2 voidetta viime kuussa käytettyä. Suihkugeelejä käytän kans kaks vanhaa pois ja sitten välissä Weledan ja taas kaks vanhaa pois😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä logiikka käyttää vanhoja ensin pois ja sitten saa kokeilla uusia ;) Toivottavasti löytäisit ne kadonneet tuotteet. Mä olin niin neuroottinen muuttaessani että kuljetin itse omassa autossa kaikki meikit ja ihonhoitotuotteet ettei ne häviä mihinkään. Aika ihana mies sulla :) mä en saa ikinä mitään tuollaista. Joululahjaakaan ei ole vielä näkynyt, lupasi ostaa mulle vaelluskengät mutta eipä me olla missään kyllä käytykään ostoksilla...ehtiihän ne ;)

      Poista
  6. Ihanat ostokset <3_<3 Tuo trindin nail repair löytyy mutta tuota nail balsamia en ole aiemmin kokeillut, sen voisi ehdottomasti ostaa testiin kun nykyinen helly hansen tulee käytettyä loppuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuo Trind on parempaa kuin Hansen, Sally vissiin eikä Helly :)

      Poista
  7. Teitpä kivoja löytöjä! :) Mä tilailen myös kosmetiikkaa mielelläni netistä, mutta vaatteista tilaan vaan halpoja juttuja koska palautusrumbaa en jaksa :D Jos ei sovi itselle, annan eteenpäin. Sen takia ostankin ison osan vaatteista vielä kivijaloista, mutta toisaalta mä kyllä tykkään pyöriä kaupoilla. Tietty nyt viimeseen vuoteen siihen ei oo ollu mahdollisuutta, mutta en oo kyllä ostanutkaan paria hametta enempää koko vuoden aikana :D

    Kosmetiikkaa shoppailin tammikuussa myös jonkun verran, olisiko reilut parisataa mennyt kun täydentelin ihonhoitovarastoja ja jotain meikkijuttuja tuli myös hankittua. Blogiin en muistanut kaikkea kuvata, mutta Instassa kyllä tuli unboksattua ja testailtua uusia juttuja runsaasti. En tiedä teenkö enää ostospostauksia blogin puolelle, jotenkin se on aina tuntunut vähän hankalalta itselle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle on luontevaa kirjata kaikki ylös, jotain pikkuostoksia ei ehkä aina jotka tulee heti käyttöön, tai on jotain ns.perusjuttuja. Toisaalta hirvittää ja hävettää mutta se ylös kirjaaminen auttaa mulla ettei homma ihan ryöpsähdä käsistä ;)

      Poista
  8. Mä en ollut tammikuussa lakossa, mutta en oikeastaan ostanut pahemmin mitään. Todella harvinainen kuukausi. The Inkey Listin ihonhoitotuotteita tilasin, mutta ne on olleet jo kuukauden matkalla, eivätkä oo vieläkään tulleet. Tulee kyllä sellainen fiilis, etten tilaa Briteistä vähään aikaan mitään, kun jenkkilästä ton tilauksen jälkeen tilatut vitamiinitkin tuli jo aikaa sitten perille ennen tota pakettia. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en yleensä tilaile ulkomailta mutta nyt nuitten halvennusten takia...koetteli kyllä kärsivällisyyttä ja luulin että paketit on kadonneet tai rikkoutuneet. Molemmat kuitenkin ehjänä perillä mutta kyllä kesti!!

      Poista
  9. Itse vähän vierastan sellaisia ihmisiä, joiden mielestä koskaan ei saisi ostaa mitään mukavaa itselleen ja jokainen sentti pitäisi säästää pahan päivän varalle. Kohtuus toki kaikessa ja ymmärrän tietysti, jos rahatilanne on sellainen, että kaikki sisään tuleva menee pakolliseen kulutukseen.

    Tammikuu on mulle aina vähän hankala kuukausi, ja hemmottelinkin itseäni markettikosmetiikalla, parilla ravintolaruoalla, ja yhdellä uudella kirjalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, toisaalta olen tuollainen ihminen mutta osaan myös tuhlata :) en tiedä onko se savolainen kursailu, tavallaan sitä anteeksipyytelyä eikä mun takia tarvitse...mutta minusta itseä pitää hemmotella, kohtuuden rajoissa tottakai. Ja itselle sitä itse ostaa parhaat lahjat ;)

      Poista
  10. Oijoi nuo molemmat paletit on kyllä tosi kivoja ostoksia! Tuota UD:ta on kiva katsoa jo pelkästään paletissa. :D

    VastaaPoista
  11. Tosi kivoja ostoksia! :) Urban Decayn paletti on todella upea <3 Monet kerrat olen siitä itsekin haaveillut. Samoin tuo Too Facedin paletti on mun mielestä tosi kiva ja olenkin joutunut aika paljon itselleni vakuuttelemaan, etten tarvitse sitä. Se olisi vaan aivan täydellinen arkipaletti! Joulun jälkeen on tullut alennusmyynneistä osteltua niin paljon kaikkea kivaa, että täytyy vähän pitää tiukempaa kuria tulevina kuukausina ja jättää ihanat palettihankinnat tekemättä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle nuo ihanat paletit on heikkous ja keräilyn kohde :) kalliitahan ne on mutta...säästetään sitten vähän muusta.

      Poista
  12. Loppukuu meni ilman ostoksia, niin piti oikein miettiä, mitä tuli ostettua tammikuussa. :D Löysin Weledan skin food tuplapakkauksen hyvään hintaan, niin päätin ostaa lähes loppuneen tilalle uudet, sekä Jane Iredalen Lip Drinkin puoleen hintaan kivijalasta, niin ostin sen SPF:n vuoksi. Flow cosmeticsin kamomillakasvovesi ja Laponien puhdistusmaito löytyivät Ruohonjuuresta. Tammikuussa tuli käytettyä ostoksiin lahjakortteja. :) Niin, ja ostin edellisen kuun postauksessasi olleen essencen viilan, jossa on erilaiset pinnat. Vaikuttaa perus hyvältä.
    Hyvä, kun löysit Trindin tuotteita. Toivottavasti kyntesi parantuvat niiden myötä.
    Tsemppiä sopivan nahkatakin etsintään. Minä löysin omani ihan sattumalta viime vuonna kivijalkaliikkeestä. Oli niin pitkä aika välissä, kun olin sellaista edellisen kerran käyttänyt. Se osoittautui todella hyväksi ostokseksi, ja on lisäksi kierrätysnahkatakki. :)
    Kivaa viikonloppua. :)
    t. TQ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Trindin kynnenkovettaja on kyllä selkeästi auttanut, on se vaan ihme tavaraa kyllä! essencen viilat on perushyviä mutta lasiviila aina paras <3 ihania ostoksia teit, kamomillakasvovesi kuulostaa aivan ihanalta!
      Toivotaan että se oikea nahkatakki tulee eteen, varmaankin joskus sitten ihan sattumalta. Harmitti kyllä tosi paljon nuo Zalandon takit kun ne oli tosi hyvässä alessa, mutta ehkäpä kannattaa satsata ihan kunnolliseen joka on mieluinen ja kestää :) kirppikseltä kun löytyisi, olis sopivasti kulutettu ja valmiiksi istuva ;) Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  13. Vaikka olen vähentänyt omia ostoksiani, sulla on ainakin rahat mennyt hyvään sijoitukseen ainakin Mossan ja Taikan kohdalla. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista <3