maanantai 15. helmikuuta 2021

25 palettia huonoimmasta parhaimpaan

Instagram stooreista bongailen aina hauskoja postausideoita, tämäkin on lähtöisin@juliablends iltä. Julia tekee muuten stooreissaan rankingin joka paletilla meikin joten käyhän seuraamassa ;) Saataisiinko tämä kiertämään blogeissa, saa kopsata ;) ideana siis listata 25 luomiväripalettia huonoimmasta parhaimpaan. 

25. Dior 5-Couleurs Myriad
Kuka muistaa Sannin Myriad -tutoriaalin...?? #vainjuurikasvujutut
Jokatapauksessa ihana silloin, Diorin viisikot olivat kovassa nosteessa mutta nykypäivänä tämän pigmentti tuntuu niin kehnolta. En käytä tätä enää mutta tunnearvoa tälläkin, meikkiharrastukseni alkuajoilta ;)

24. Morphe x Jacklyn Hill Vault
Tähän minulla tuntuu olevan viha-rakkaussuhde. On ihan sattumankauppaa onko joku värinapeista hyvä vai tuleeko siitä väriä ollenkaan. Tässä Vaultissa on siis neljä eri palettia ja osassa niin kivat värit etten sitten niitten takia voi tästä luopua ;DD mulla on myös ollut ja on monia erilaisia Morphen meikkisiveltimiä, osa on ihan loistavia ja osa oli taas ihan surkeita. Aikamoista laadunvaihtelua merkillä siis?!!

23. Jeffree Star Mini Orgy
Tämä oli kyllä niin pettymys!! Edelleen odottelen uutta tilalle...kahta väriä kokeilin ja totaalinen floppi, ihmettelen että suuren luokan meikkimerkki päästää tälläistä markkinoille. Kaunis kuin karkki ja odotin tätä kovasti mutta nykyään kaapin pohjalle työnnetty, en halua käyttää vasta kun se uusi versio saapuu. Niin sitä sitten!!

22. Kat Vond D Gypsy
Tykkään KVD:stä ja olen aina halunnut keräillä hänen meikkejään. Ne ovat kuitenkin vaikeasti saatavilla ja kalliita. Tämä paletti oli ihka ensimmäisiä KVD meikkejäni, ystäväni tilasi tämän eBaystä mulle lahjaksi. Tällä on iso tunnearvo mutta hyvin harvoin tätä enää käytän. En vaan enää käytä noin tummia sävyjä, kultainen voidemainen sävykin on aikapäiviä sitten kuivunut ;) ei siis huono mutta nykyiseen meikkimakuun auttamattoman tumma.

21. Make Up Store Trio Diamond
Tällä olen muistaakseni kerran meikannut ja todennut huonopigmenttiseksi. On kuitenkin niin nätti timanttikoristeineen ja MUS on niin katoava merkki että haluan säilyttää tämän tunnearvoltaan. 

20. Revolution Velvet Rose
Jostain syystä en ole Revolutionista ikinä sen enempää innostunut. Tämäkin paletti on nätti ja swatchit nätit mutta ehkä luomilla sitten vähän vaisu? Tai jotenkin...en tiiä. Meikkiharrastusta aloittelevalle varmasti hyvä mutta hc-hamstraaja löytää parempiakin.

19. UD Electric
No siis en kyllä nykyään laittaisi luomilleni noin kirkkaita värejä ainakaan niin räikeästi kuin ennen :D ehkä yhdistelisin palettia joihinkin ruskeisiin mutta onpa yhdisteleminen jäänyt, kun tätäkään ole muistaakseni pariin vuoteen käyttänyt enää. 

18. UD Backtalk
Tälläkin niin suuri tunnearvo mulle...muistan kun veljeni kanssa oltiin tekemässä siskoni muuttoa Helsingissä ja minä Junttieinari metrossa matkustin keskustaan meikkiostoksille. Puristin hikisillä käsillä metron kahvaa ja herkeämättä kyyläsin jotain Karhupuiston pysäkkiä että varmasti osaan oikeassa paikassa jäädä pois. Ja käsilaukusta piti pitää kiinni eikä jättää tuolille lojumaan. 
Backtalk oli himotuslistalla ja nättihän se on, poskipunapuoleltaan. Luomiväreihin kaipaisin lisää kontrastia mutta kyllä mulla tulee tätä käytettyä mutta noitten poskihommeleiden takia enemmän.

17. ABH Prism
Nätti mutta värisijoittelu niin sekava etten saa tästä oikein otetta. Olen nähnyt että tämän napit on uudelleenjärjestelty ja se näytti kyllä fiksummalta. 

16. Too Faced Sweet Peach
Paletti joka on tässä fail-osaston rajamailla, vihaanko vai rakastanko tätä. Piti saada koska kaikki hehkuttivat persikkapalettia. Nätti ja hyvä pigmentti mutta persikkainen. Yllättäen. Voi olla että vierastan tämän lämpöisyyttä joten tämä on jäänyt auttamattoman vähälle käytölle.

15. UD Vice 3
Tässä on huippuhyvä paletti joka on käytännöllinen mutta toisaalta mua ei haittaisi jos tämä loppuisi. Oivallinen pannuprojektiin? Tykkään kun tässä on hyvät mattasävyt ja monta riviä värejä joista tekee helposti toimivan meikin. 

14. UD Born To Run Detour
Tosi hyvä ja kompakti matkapaletti! Nätit ruskeat höystettynä kullalla ja petroolilla. Laatu täys kymppi, voisin hankkia näitä lisää mutta en tod tarviisi ;) tämän voitin arvonnasta, joskus tuntuu ettei niissä ikinä voita mutta aina välillä kyllä. 

13. Viseart Pro Petit 3
Haluaisin Viseartin paletteja lisää koska näissä on todella hyvä laatu. Värit ovat poikkeuksellisen hyvin yhteensointuvia ja -häivyttyviä. Kermaisia, ihania, pigmenttisiä. Mun ensimmäinen ja vielä ainut Viseartini mutta haluan näitä lisää.  

12. Dior 5-Couleurs Cuir Cannage
Diorin viisikoissa hieman laatu ja koostumukset vaihtelee, mutta tämä on niin upea luksuspaletti että oksat pois! Viseartissa on samantyylinen koostumus kuin tässä, sellainen pehmeästi yhteenhäivyttyvä. Tämä viisikko on kaunis kuin karkki, harmi kun hinta on nykyään pitkälti yli kipurajan niin ei tule ostettua enää. 

11. Jeffree Star Beauty Killer
Tästä se Jeffree -innostus lähti, aivan ihanat värit ja yhdistelmät neljän napin kokonaisuutena, sekä tosi hyvä pigmentti. Toisaalta kätevämpiä ( vaikkakin tylsempiä ) nämä vanhat JS paletit, menevät pienempään tilaan. Pieni paletti mutta sisältää kaiken tarvittavan.

10. UD Naked Cherry
Aivan ihana vihreille silmille eli mulle, tosi hyvät mattavärit ja laatu ylipäätään täys kymppi. Vaikka on punainen niin ei ole pelkästään punainen ;)

9. UD Naked Smoky
UD laatu ja pigmentti on kyllä omaa luokkaansa ja Smoky on Nakujen parhaimmistoa. Ihanat jokapäiväiseen meikkiin tarvittavat värit tummasta vaaleaan. 

8. Jeffree Star Blue Blood
Upeat sinisen eri sävyt, tällä saa todella kaunista meikkiä. Ihania nuo glittersävytkin. Parhaita JS paletteja. Jeffreen paleteissa on yleensä aina hyvin ajateltu häivytyseen käypäset vaaleat ja keskiruskeat mattasävyt sekä aina joku vaalea korostussävy.

7. Jeffree Star Alien
Tällä taitaa olla jo jotain keräilyarvoakin. Tässä on jänniä värejä joita yhdistelemällä tulee kivan erilaisia meikkejä. Auttamattoman epäkäytännöllisen mallinen mutta persoonallinen. Tosi hyvät mattavärit joilla voi häivytellä shimmeriä.

6. UD Naked Ultraviolet
On varmasti yllätys nähdä tämä paletti tässä kohti listaa, mutta olen alkanut tykkäämään tästä tosi paljon! Tällä ei saa näyttävän violettia jälkeä tai tummaa meikkiä mutta eteerisen kaunista kyllä, ja jotenkin olen alkanut tykätä tämän lopputuloksesta todella paljon. Kaikki värit on aika hyvin yhteenkäypäsiä ja arkisen hyviä.

5. UD Naked 3
Ruusukultaiset luomivärit tekivät kyllä kunnon tulemisen tämän paletin myötä. Upeat nudensävyt vaaleanpunertavissa ja ruusukultaisissa sävyissä. Paletti on kuin tehty vihreille silmille eli taas kerran mulle :) jotkut haukkuu tätä vähäpigmenttiseksi mutta mä oon kyllä tykännyt. Harmonisen kaunis kokonaisuus, tästä olisi kiva nähdä uudempi versio ;)

4. ABH Modern Renaissance
Ensimmäinen Anastasian palettini ja siitäpä se tämäkin keräily lähti...en ole ostanut enää kaikkia ABH paletteja, siksi nämä tietyt ovatkin erityisen rakkaita. Kun tämäkin paletti on kuin mulle tehty, punaiset ja kultaiset värit sopii mulle silmämeikissä tosi hyvin. Ja laatu täyttä priimaa. Tämä on kiva kun tässä on shimmeriä eikä sellaisia glitterisiä, jopa liian kermaisia värejä jotka uppoutuu rasvaisille luomille.

3. Too Faced Chocolate Bon Bons
Nudepalettien ykkönen! Saa joko vaaleaa tai kontrastista meikkiä. Voi laittaa ripauksen pinkkiä, violettia tai sinistä extraamaan. Huikee laatu, nätit shimmerit ja erityisen hyvät mattavärit häivyttelyyn. Uniikit sydämenmuotoiset napit, suklaantuoksu ja suuri tunnearvo. 

2. ABH Norvina
Superkaunis paletti, oikeastaan kaunein Anastasian paleteista. Ylärivin glitter/shimmernapit on ihania ja mattainen alarivi pehmentää meikkiä. Jokainen värisävy on sellainen minun sävy. Tässä paletissa on hyvin tiivistetty ABH:n upeimmat ja laadukkaimmat värit. Joskus tuntuu että moni ABH paletti on tehty vaan "rahan takii" ja samat/samanlaiset värit löytyvät jo monesti muustakin paletista. 

1. ABH Soft Glam
Jos vaikka vertailee tätä ja Norvinaa niin moni värihän on samankaltainen, mutta SG on ABH:n paleteista se arkisin. Monta hyvää mattaväriä, sopii työmeikkiin mutta saa juhlavan lopputuloksenkin. Ajattoman kaunis paletti, laatu täyttä priimaa ja jotenkin tämä on vaan mulle se täydellisin ja rakkain paletti. Anastasian paletit on todella laadukkaita vaikka ne aloittelijalle voi olla vähän liikaa eikä moni ole valmis maksamaan näitten hintaa.

Kun kävin läpi palettejani, tajusin miten paljon mulla on meikkejä ja osa sellaisia joiden olemassaoloa en edes muistanut! Sekin johtuu siitä että usein meikkaan niillä suosikeilla ja sitten nuo vanhemmat, joista ei enää niin välitä, tahtovat jäädä unholaan. Sain tästä vähän piikin käydä läpi meikkejä, mitään vanhaa sieltä ei löytynyt mutta kiertoon lähtevää kyllä. Ennen hamstrasin enemmän, nykyään jos kokeilen jotain ja en tykkää, tai on aavistustakaan etten tykkää, laitan heti kiertoon. Niin ei homma paisu ihan käsiin. Olen myös miettinyt onko järkeä tilata kauneusboxiakaan kun valtaosa lähtee aina kiertoon, mutta toistaiseksi se on vielä tullut.

Olis kiva kuulla sun listaus, vaikkapa vähän pienemmässä muodossa, iso homma listata 25 palettia ja tokko kaikilta niin montaa löytyykään. Kauneusbloggaajat, ottakaa tästä koppi ja listatkaa omat palettinne, olisi hirmu kiva lukea! 


18 kommenttia:

  1. Tosi kiinnostava postaus! En varmaan osaisi laittaa palettejani järjestykseen, vaikka kyllähän se, kuinka paljon mitäkin käyttää kertoo aika paljon. ABH Soft Glam ja Modern Renaissance tästä joukosta löytyy ja vaikka ne on ihania, ne on jostain syystä jääneet tosi vähälle käytölle. Kaikkein useimmin tartun ColourPopin paletteihin.
    Muistanko oikein, että tilasit sen Too Facedin nudepaletin? Oletko ehtinyt testailemaan sitä ja jos, niin mitä olet tykännyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos olet yhtään sitä palettia miettinyt niin suosittelen kyllä hankkimaan! En ole kaikkia värejä kokeillut mutta ne mitä olen, ihan huippuja! Eivät pölise, häivyttyvät tyyliin itsestään ja sillä meikkaaminen on todella helppoa. Todella laadukas paletti ja hyvä väriskaala kylmiä ja lämpimiä sävyjä tummasta vaaleaan ❤️

      Poista
  2. Oli kiva lukea. Jos sulla on paljon noita unholaan jääneitä paletteja laatikossa, niin ehkä voisit tehdä niistä postaussarjan tyyliin yksi meikki per paletti.
    Mu lempparipaletti on The Balmin Foiled Again, jossa on kaikki perusmattasävyt, joita tarvin ja loput ihania shimmersävyjä, niin kylmiä kuin lämpimiä sävyjä. Toisaalta eniten käytetty palettini on Essence All About Nudes, koska se on niin kätevä pikku kaveripaletti muille paletteille ja lisäksi helppo arkipaletti.
    Vähiten lemppari on Makeup Revolutionin Mermaids Forever -paletti, jossa laatu ei ole hääppöinen. Jotkut sävyistä ovat kuitenkin kivoja, niin käytän niitä silti toisinaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Essenceä en ottanut tähän mukaan kun melko vastikään tein niistä vastaavanlaisen listauksen. The Balmilla on myös ihania luomivärejä ja hauska postausidea, voisinpa toteuttaa ;)

      Poista
  3. Miusta oli hauska huomata, että Kicksin verkkokauppaan oli tullut taas Make Up Storea :D Kyllä se siis sinnittelee vielä, mutta kivijalkakaupoista katosi kyllä kokonaan, ainakin täältä idästä.

    Tässä postauksessa oli kaikki sellaisia mitä en omista (muutaman paletin olen joskus omistanut esim. TF Sweet Peach ja UD Cherry).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin katselemassa! Erikoista ettei kaikkia tuotteita voi kuitenkaan ostaa verkosta, mikähän lie? Eihän sitä Kuopion myymälässäkään enää ole :/

      Poista
  4. Wau mikä kokoelma! Itseltäni löytyy tasan yksi paletti, Urban Decayn Naked 2. Siinäkin on ihan liikaa "värejä" minun tarpeisiin, ja hurjimmat napit on täysin koskemattomia :D

    Heräsi vain ajatus että tulisikohan sitä meikkailtua enemmän jos meikkejäkin olisi enemmän...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä oli vaan 1/3 osa luomiväreistäni...:D mä olen kyllä aina meikannut yhtä paljon, riippumatta meikkien määrästä. Nykyään nyt toki on enemmän tuotteita käytössä mutta esim.luomiväriä en laita joka päivä kun on ripsienpidennykset ja aikaiset aamut. Naked 2 on ihana paletti ja niitä tummia voi käyttää esim.rajauksena ;)

      Poista
  5. Kiva postaus... Voisin tehdä tän listan vaikka ei mulla niin montaa palettia ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti voipi toteuttaa vähemmälläkin määrällä :) olis kiva kuulla sun lista!

      Poista
  6. Noi Diorin paletit on jänniä, aikoinaan ne oli niitä huippupaletteja, mutta sen jälkeen on kyllä vettä virrannut ja luomivärien laatu parantunut huimasta. Välillä tuntuu, että osa selektiivisistä brändeistä tippui tässä vaiheessa kärryiltä ja laatu saattaa paleteittain vaihdella kovastikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Diorin paleteissa on kyllä tosi paljon laatuvaihtelua! Osa vanhoista on hyviä, osa nykymittapuulla huonompia ja ne iridescent-laadut aika kummallisia. En muista onko mulla niitä enää yhtään. Mutta sitten on aivan törkeen hyviä, kuten Cuir Cannege, Grege ja mitähän muita...joissa laatu on silkkisen ihanaa ja upeasti toimivaa. Hinta on vaan nykyään niin yli kipurajan ettei ole varaa ostaa tai melkein samalla rahalla saa jo jonkun 16 sävyä sisältävän paletin ;)

      Poista
  7. Tää oli ihan superkiva postaus! Voisin itsekin toteuttaa, mutta en kyllä tiedä miten tekisin sen vain 25 paletin kanssa, kun noita löytyy paljon enemmän :D Ehkä voisin tehdä vastaavan kaikista paleteistani, vaikka sitten parissa erässä niin ei tulisi ihan älyttömän pitkä postaus..

    Enivei, tässä oli paljon tuttuja paletteja ja myös omia suosikkeja :) ABH:n Soft Glam on oikeastaan ainut paletti, jonka tällä hetkellä tosissani haluaisin vielä kokoelmiini ABH:n paleteista, mutta koitan nyt ajatella, että ilmankin pärjään. Mulle UD:n Naked 3:lla on tosi iso tunnearvo, enkä osaisi siitä luopua ikinä, vaikka selkeesti huomaa ettei värit enää toimi samalla tavalla kuin silloin ennen, kun ei noi luomiväritkään ikuisesti säily hyvänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olispa kiva lukea sellainen postaus! Oli nimittäin työlästä valita ne 25 palettia kun olishan mulla ollut monta muutakin kuin nämä esitellyt...mutta parhaat oli helppo listata, aika paljon mulla on sellaisia "ihan kivoja" että mihin kohtaan ne tähän listaan olis menneet...
      Mä en ole varma olenko huomannut koostumuksien muuttumista...tai noh...kai niillä pitäisi joskus meikata niin huomaisi, tuskinpa olen Naku kolmostakaan pariin vuoteen nykäissyt...
      Nämä ripset vaan nykyään tekee sen että lähinnä 1-2 kertaa viikossa käytän luomiväriä ja silloinkin jotain uutta kun pitää ottaa meikkikuvia ja tehdä blogipostaus. On siis ihan hunningolla mun luomivärit ja ihan liikaahan niitä mulla on käyttöön nähden, mutta keräilen niitä eikä ole aikomustakaan kuluttaa niitä pois...

      Poista
  8. Mielenkiintoinen postaus! Rakastan luomiväripaletteja ja aina kiva lukea, että mistä muut tykkäävät :) Mä en itse pystyisi tekemään tällaista postausta, kun niitä paletteja (ja suosikkeja) on sen verran kertynyt, että en osaa laittaa niitä järjestykseen :D Mä en muuten joskus aluksi oikein tykännyt Norvinasta ja koin sen sävymaailman todella vaikeaksi, mutta nykyään se kuuluu suosikkeihini. Monia muitakin suosikkejani listalta bongasin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin Norvina oli alussa jotenkin vaikea mutta nykyään ymmärrän miten kaunis ja laadukas se on <3

      Poista
  9. Hyvä yhteenveto paleteista. ABH vei voiton kaikista, vaikka JS on ollut enemmän näkyvillä täällä blogissa viime aikoina. Ymmärrän, että jokin paletti tuo muistoja mieleen.
    Minulla on isoja käyttöpaletteja vain kaksi. ABH MR ja UD Cherry. Lisäksi liuta ihania pikkupaletteja. Tämä postaus sai taas pohtimaan, että pitäisi luopua vanhimmista, joita en ole käyttänyt pitkään aikaan ja ovat ainakin 10 vuotta vanhoja.

    Voisin haastaa sinut käyttämään kaapin perälle unohtuneita paletteja/meikkejä, mikäli ripsienpidennykset sen sallivat. Minäkin voisin käyttää unohtuneita pikkupaletteja, mm. Clarinsin, pitkästä aikaa. Helposti tarttuu tuttuun ja turvalliseen. Teen ainakin itselleni maaliskuun haasteen, jossa kaksi kertaa viikossa käytän unohtunutta luomiväripalettia. :)
    t. TQ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yue tuossa ylempänä ehdotti samaa ja ajattelin toteuttaa ;) meikkailu on ollut vähän vähissä, mutta aina silloin tällöin voisin tehdä jonkun meikin vanhemmilla paleteillani ;) arkena ei meinaa enää jaksaa laittaa luomiväriä kun ripset on niin ihanan helpot <3

      Poista

Kiitos kommentista <3