tiistai 9. helmikuuta 2021

20 kysymystä - näitä et ehkä tiennyt minusta

Enpä ole ihan tosi pitkään aikaan vastaillut mihinkään haasteeseen! Kiitos kuuluukin Nonnulan Jonnalle joka haastoi minut mukaan :) ajat sitten, tiedän, mutta näihin on kiva vastailla kun ei keksi muuta postattavaa ;)

MITÄ TEET TYÖKSESI NYT JA MITÄ TÖITÄ OLET ENNEN TEHNYT?

Olen käynyt vaimokoulun eli talouskoulun ja kouluttautunut myyjäksi. Myyjän töitä tein ennen, olin mm.karkkikaupan myyjä, optinen myyjä, kahvion täti ja keittiöpuolella olin myös. Olen ollut myös töissä automaalaamossa tekemässä pohjatöitä. Olen ollut siivooja, henkilökohtainen avustaja ja nyt olen töissä koti- ja remonttifirmassa. Joskus pienimuotoisia remonttitöitä mutta pääosin kotiapu vanhusten luona.

MIKÄ OLET KOULUTUKSELTASI?

Tuossapa se ylempänä tulikin eli kaupan alan ihminen, mutta ei ne hommat ole vuosikausiin kiinnostanut.

MITÄ HARRASTAT JA TEET VAPAA-AJALLASI?

Vapaa-ajalla teen paljon omakotitalon töitä, mutta katson tv-sarjoja, luen kirjoja ja kirjoitan blogia. Myös liikuntaharrastus on tärkeää vaikkakin nyt jäissä koronan takia. Muuten kävisin crossfitissä ja zumbassa, koiran kanssa voi onneksi lenkkeillä koronasta huolimatta. Ja ne amerikanautot on lähellä sydäntä vaikkakin se harrastus ajoittuu kesään. Jatkuvana rahareikänä mulla on -73 Dodge Coronet Custom.

MITÄ KATSOT TELEVISIOSTA?

Aktiivisesti seuraan Salatut elämät ja Rantabaari. Katsoin myös Narcoksen ja El Chapon.  Yleensä talletan boxille kokonaisia sarjoja ja katson kun ehdin, tai sitten hankin dvd-levyinä. Olen niin vanhanaikainen ettei mulla ole mitään Netflixiä tms.

MISTÄ INPIROIDUT?

Väreistä joita näen pakkauksissa tai kuoseissa. Toisten blogeista tai Instagramista.

MILLAINEN ON UNELMIESI TYÖPAIKKA?

Työpaikkoihin palatakseni niin olisin aina halunnut eläinkaupan myyjäksi. Tai muuten työskennellä eläinten kanssa, mutta olisin liian herkkä esim. klinikkahoitajaksi.

MITKÄ OVAT SEURAAVAN VIIDEN VUODEN TAVOITTEESI?

Dodgen moottori kuntoon ennen kevättä ja maalaus ehkä ensi vuonna. Mersun ( käyttöauton ) siistiminen ja kunnossa pitäminen mutta viiden vuoden sisällä sekin menee vaihtoon. Lisäksi haluan kehittyä treeneissä sekä aina ja ikuisesti laihduttaa ja näyttää paremmalta :D työpaikan suhteen ei ole kunnianhimoja, kunhan on vaan töitä. Haluaisin että kodissamme tehtäisiin enemmän remonttia mutta koska talo ei ole minun, en siihen rahallisesti osallistu enkä pysty päättämään asioista.

MISTÄ NAUTIT ERITYISEN PALJON?

Hitaista aamuista ja siitä kun saa olla yksin kotona. Koiran kanssa olemisesta ja tekemisestä. Jenkillä yksin cruisailusta kesällä hyvällä ilmalla. Ja kesäloma on erityisen kiva ;)

MISSÄ OLET HYVÄ?

Järjestämisessä ja johtamisessa :DD toivoisin olevani hyvä ystävä.

MITÄ KIELIÄ PUHUT?

Suomi ja keppienklanti.

MISSÄ TAPASIT KUMPPANISI?

Tinderissä, siellä kai sitä nykyään tavataan. Meillä oli aika paljon välimatkaa ja Nurmes oli nevöhööd paikka mulle. Päätin kuitenkin tutustua ja täällä sitä nyt asutaan :)

MITÄ TEET, KUN KUKAAN EI NÄE?

Laulan ja tanssin koiran kanssa :DD syön liikaa herkkuja, lässytän koiralle, puristelen finnejä, rötkyilen kotivaatteissa tekemättä mitään. Teen kasvonaamioita ja yksin ollessa etenkin käytän apinanaamioita :D

VIIMEISIN OSTOKSESI?

Eilen Tokmannilta käyttötavaraa ja karkkia sekä Zalandolta sovitukseen nahkatakkeja.

MIKÄ ON TÄLLÄ HETKELLÄ SUURIN HAASTEESI?

Laihduttaa ja olla herkkulakossa :D

MITÄ BLOGEJA TAI SOME-TILEJÄ SEURAAT?

Varmasti aika samoja kuin muutkin mutta erityisesti pidän @sandysugarmua ja @tuijahnyrhinen -Instagram tileistä. Tykkään meikkitutoista joissa meikataan enemmän ja pidemmän kaavan mukaan sekä testaillaan usein uutuuksia. Blogeja seuraan tosi paljon, ehkä pääosin suomalaisia ja aikalailla samoja kuin kaikki. Pääosin siis kauneusblogeja joissa tuntuu että kato on käynyt ja vaihtuvuus suuri. Mulla menee aina jonkun aikaa kun löydän jonkun kivan niin päästä kirjoittajaan ja blogiin kiinni. Aika moni "vanha" kauneusbloggaaja ei enää bloggaa ja nuorempia on tullut tilalle. Mutta ei se haittaa, pääasia että aina on luettavaa ;) tällä hetkellä tykkään Vadelmamurusia ja Lipstick Love -blogeista jos muutama erityisesti pitää mainita. Erityisesti meikkijutut kiinnostaa ;D seurasin myös paljon koirablogeja mutta jokainen tykkäämäni on hiljentynyt ja siirtynyt varmaan enemmän Instaan. Itse olen jäärä ja aion pysytellä bloggaajana ;)

MIKÄ ON SUURIN UNELMASI TÄLLÄ HETKELLÄ?

Tällä hetkellä odotan vaan kevättä ja ajokelejä. Ne on oikeasti niin harvinaisia hetkiä kun pääset omalla jenkillä ajamaan. Käyn töissä työautolla joten en voi ajaa päivittäin töihin. Lisäksi tuo bensan hinta on niin jäätävä ja mun Dodge enemmän cruisailuauto kuin pitkän matkan auto, niin odotan vaan kesää ja ajokautta. 

JOS SINUN OLISI PAKKO VALITA UUSI AMMATTI, NIIN MIKÄ SE OLISI?

Meikkikaupan myyjä ;D

ELÄMÄSI TÄHÄN MENNESSÄ UPEIN KOKEMUS?

Kesän 2019 lomamatka oli aika hauska. Meillä oli alla 70-luvun Mercedes asuntoauto joka hajosi jo Ruotsissa. Suuntana oli siltikin Saksa ja Baltian maitten läpi takas kotimaahan. Silti luotin mieheen että osaa se korjata ja onhan meillä työkalut. Matkan aikana meni satasilla öljyä ja polttoainetta mutta niin sitä selvittiin perille. Nyt kun jälkeenpäin mietin niin aivan järjetöntä, kaksi kielitaidotonta ja millä hitolla sitä oltaisiin kotiin tultu jos se auto olisi levinnyt? Silti kokemus oli hauska, oli ihanaa matkata ja nähdä maailmaa ja käydä turreilemassa vähän isommilla kylillä kunnon maalaisjuntteina. Berliinissä ei varmaan olis edes saanut ajaa noin saastuttavalla autolla :D 

MITÄ PELKÄÄT?

Tulipaloa, koiran menehtymistä, läheisten sairastumista ja kuolemaa, susia, menettämistä ylipäätään.

MITÄ AIOT TEHDÄ, KUN OLET VASTANNUT NÄIHIN KAIKKIIN KYSYMYKSIIN?

Aion mennä suihkuun koska vietän tässä hidasta aamua, jolloin yleensä myös kirjoitan blogipostauksia ;)

Kopsailkaa, vastailkaa :)


14 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja tuo aina muita bloggaajia itseään lähemmäksi jos on yhteisiä asioita :) Muistan itsekin seuranneeni blogiasi aiemman blogini aikaan, mutta pidin melkein vuoden tauon bloggaamisesta 2019 jolloin en juuri lukenutkaan blogeja ja nyt tämän talven aikana on tullut taas palattua takaisin kun huomaa vaikka just täältä kommenttiboksista mitkä bloggaajat ovat "vielä elossa" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kun olet tullut takaisin bloggaamaan ja kommenttiboksiin :) kyllä niitä vanhoja tuttuja aina kaipailee, lukijoita sekä bloggaajia ja aina miettii mihinkä sekin on kadonnut :)

      Poista
  2. Hitsi, oon lukenut sun blogia jostain aivan alusta asti! Jos en ihan alusta niin melkein, voiko olla 10 vuotta!? :o huh... no jokatapauksessa muistan silloin kun ihailin kaikki sun tekemiä kynsiä sekä meikkikuvia ja olit silloin vielä täysin anonyymi ja kirjoitit joskus jossain jotakin että "ei sua varmaan tunnistais edes kukaan jos näkisi tuolla blogin ulkopuolella" tms. Silloin kuvittelin sut jo johonkin kauppaan töihin niissä ihanissa kynsissä :D ja mielikuva oli se, että jos marketissa sulta tulisi hyllyjen välissä kysymään apua niin ei tunnistaisi kun ehkä kynsistä :'D
    Olit jokunen vuosi sitten vissiin blogin tai instan perusteella Lahessa jenkkiauto-näyttelyssä ja itsekkin kävin niin ajattelin että näinkö maailma on näin pieni jos olisin vielä ainoaan seuraamaani bloggaajaan törmännyt siellä, tosin huomasin sun käynnin siellä muutenkin vasta jälkeenpäin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla 10 v, eiköhän se ole jo 13 vee synttärit blogilla tänä vuonna ;) se oli kyllä sitä aikaa että kaikki kauneusbloggaajat pysyttelivät jostain syystä anonyyminä. Mikähän lie silloin ollutkaan...nykyään Instan ja Fb:n aikakaudella on hyvin vaikea pysyä ihan anonyyminä, mutta tiedän edelleen bloggaajia ketkä olen tuntenut vuosia enkä tiedä miltä he näyttävät.
      Ei varmaan tänä vuonna tarvii suunnitella noita isompia näyttelyitä mut jos joskus jossain törmäät, tule nykäisemään hihasta ;) jossain telkkariohjelmassa oli muuten kuvattu sitä Lahden näyttelyä ja noh...hetkeni julkkiksena telkkarissa ;DD

      Kiva kun olet pysytellyt lukijanani ja otetaan se toinenkin 10 v tavoitteeksi ;)

      Poista
  3. Hyvä, et meitä jääriä bloggaajana pysyviä löytyy. :D Muuten multa loppuisi luettava. ;)

    VastaaPoista
  4. Tässä tuli aika paljonkin uutta tietoa susta! Ja kiitos maininnasta<3 Sunkin blogi on mun yksi ehdoton suosikki ja aina oon innolla lukemassa sun postaukset! ♥ Täällä myös jäärä bloggaaja, mä en aio siirtyä esimerkiksi pelkkään Instaan, vaikka tuntuu että se on tällä hetkellä trendinä :D Ihan liian moni bloggaaja on lopettanut kirjoittamisen, mutta onneksi edelleen löytyy ihan riittävästi luettavaa ja tulee myös niitä uusia kauneusbloggaajia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä <3 Mulle blogien lukeminen on sellainen rentoutumishetki, luen aina koneella ja syön samalla. En oikein tykkää lukea puhelimella ellei ole reisussa tms. Instagramissa stooreissa se tieto katoaa kun blogiin se taas jää talteen. Ja jos haluat jotain googlettaa niin blogistahan se löytyy ;) kyllä, aina on luettavaa ja uusia tulee, monesti myös luen blogien vanhoja postauksia!

      Poista
  5. Tosi kiva oli lukaista näin uutena lukijana susta vähän tällaista faktapostausta! :) Mä oon itse myös tosi vanha bloggaaja, aloitin 2013 vaikkakin blogista näkyy eka postaus vuodelta 2015 (poistelin ensimmäisten vuosien postauksia). Harmi tosiaan, että niin moni vanha bloggaaja on lopettanut, mutta onneksi meitä vanhoja on täällä blogimaailmassa vielä muutamia :) Itsekin roikun vielä blogissa kynsin hampain ja en halua siirtyä uusille ig/tiktok alustoille pelkästään :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ole edes tiktokia, olen niiiin jäärä :D en myöskään tykkää kun puhelimella menee liikaa aikaa, mutta jään kyllä helposti myös roikkumaan koneella. Mulla on kuitenkin tapana lukea blogit koneella ja laittaa se sitten kiinni. Blogeja on kiva lukea ja mukava kun meitä vanhoja on useampi, mä en usko että blogit mitenkään kuolee, eiköhän ihmiset lue niitäkin mielellään :)

      Poista
  6. Haha, löysin kaksi hyvin samaistuttavaa asiaa :D Teen suorittavaa duunarityötä, ja mullakaan ei ole työn suhteen kummempaa kunnianhimoa, kunhan on töitä ja palkkaa.

    Pidän itsekin DVD-bokseista, mutta Netflix on tullut lopulta hankittua, kun nykyään mitään itseäni kiinnostavia sarjoja ei enää oikein ole boksina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen aika hidas katsomaan sarjoja läpi kun ei ikinä tunnu löytyvän aikaa. Puoli vuotta sitten hankin American Horror Story boxeja ja vielä odottavat katsomista :D Ruudusta kyllä katson esim.Sykettä että jonkun verran olen kyllä nykyajassa mukana ;) en ole sen takia Netflixiä hankkinut kun se helposti lipsahtaa mulla ruudun tuijottamiseksi ja mulla ei oikein ole aikaa siihen, kun haluaisin liikkua enemmän ;)

      Poista
  7. Olipa kiva postaus. :) Kesälomamatkanne sai hymyn huulille. Kiva, kun julkaisit viikon sisään useamman postauksen. :D
    t. toinen blogijäärä, joka jatkaa blogien lukemista jatkossakin ^.^, TQ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän julkaista n.3 pvän välein tai useammin jos asiaa ;) mukavaa kun luet ja aina kommentoit, kiitos :)

      Poista

Kiitos kommentista <3