tiistai 13. lokakuuta 2020

Kynsien varautuminen talveen

Heips! Tuntuu kyllä todella aikaiselta puhua asiasta mutta tänään esittelyssä tuotteet joilla kynteni yrittävät kitkutella hengissä yli tulevan talven. En tiedä etelä-suomesta mutta tänne on luvattu ensilumi itseasiassa torstaiksi. Saa nähdä, tilasin jo uudet talvirenkaat autoon...
Kynnet ovat nyt melko ok-kuntoiset, liuskoittumia on koska käyttämäni aluslakka ei ole parasta mahdollista, talveksi vaihdankin sen tähän postauksessa esiintyvään Millionailsiin. Nyt on vielä aikaa käyttää ei-niin-kivat tuotteet pois ja sitten talvea vasten otetaan järeämmät keinot käyttöön!


Helosan ihovoide tuli luokseni lahjoituksena ja otin sen käsirasvaksi. Käytän hyvin harvoin apteekin perusvoiteita eikä meiltä niitä kaapeista löydykään. Havaitsin tämän kuitenkin hirmu hyväksi! Käytän talvella tosi kovilla pakkasilla käsirasvana ja kesällä kevyemmän käsirasvan rinnalla "tehohoitona". Auttaa hyvin kuiviin kynsinauhoihin ja sormenpäihin. Hyvä olla kotona kun varmasti voi käyttää paljon muuhunkin. 

Rautalisä oli käytössä viime kevätpuolella ja siitä oli selkeä apu biotiinin kanssa syötynä. Auttoi yleiseen jaksamiseen ja kynsiin. Ainut että rupesi sitten koskemaan mahaan ja mun piti laittaa tämä tauolle. Mutta alan syömään taas kynsien kunnon heiketessä. 

Biotiini kynsille on ihan ehdoton ja justiinsakin tämä tuote! Toimii, olen syönyt useamman paketillisen. En edes muita viitsi ostaa testiin kun kerran tämä toimii. 

Depend hellävarainen kynsilakanpoistoaine on käytössä ainoastaan talvella. Se ei kuivata ja vahingoita hauraita, helposti liuskoittuvia kynsiä. Dependin vihreä kynsilakanpoistoaine sisältää öljyjä ja on omiaan liuskoittuville kynsille. 


CND Cuticle Eraser toimii kynsinauhojen kosteuttajana ja kuorivana tuotteena. Kynnet on kerrassaan siistimmät eikä sitä kuonaa kerry kynnen pinnalle. Tämä on "pannuprojektissa" ja haluan käyttää tämän nyt pois ;) olen käyttänyt tätä ennenkin ja toivottavasti tämäkin loppuu pian, seuraavana haluaisin jo kokeilla muuta. Mutta hyvä kynsinauhavoide on ;)

Bluesky ja NCLA kynsinauhaöljyt ( saadut ) pitää käyttää nyt pois. Talvella käytän vähän jämäkämpää öljyä joka ravitsee kunnolla. Kynsiöljy pitää kynnet joustavina eivätkä ne kovetu liikaa kynnenkovettajaa käyttäessä. CesarsShopista löytyy öljyjä joka lähtöön.

Essie Millionails aluslakka on tuote jota ilman en voi elää. Formaldehydeä sisältävät tuotteet kiellettiin suomessa ja aito oikea Trind Nail Repair katosi markkinoilta. Eikä mitään muuta hyvää täällä sitten myydäkään :// tilaan Millionailsia eBaystä. Se siis sisältää formaldehydeä joka auttaa kynsien liuskoittumiin ja pitää kynteni vahvempina.


Lasiviila. Mulla on nyt joku Fing`rs viila. Jos ja kun mulla on liuskoittumia niin en oikein uskalla muulla viilata. Mulla on hiekkapaperiviiloja ja vaikka mitä lie, mutta harvoin niitä uskallan käyttää. Lasiviila on hyvä kun sen voi pestä veden alla. 

En tiedä oliko tässä postauksessa mitään uutta, mutta itse ainakin tykkään lukea kynsien hoidosta ja suosikkituotteista :) Mulla nää suosikit on kyllä yleensä aika samat vuodesta toiseen, hyvä kynnenkovettaja on vaan tuottanut päänvaivaa. Lisäksi CND Rescue RXx mulla uupuu, sitä täytyisi tilata vielä talveksi.

Mitenkäs sun kynnet, mitään erityis toimenpiteitä talvea vasten?

12 kommenttia:

 1. Mä en varsinaisesti kynsiä hoida mitenkään erityisemmin talvella, mutta koska kädet kuivuu ihan yleisestikin enemmän, tulee tartuttua paksumpiin voiteisiin ja sitä kautta saa kynnetkin kosteutta :) Käytän ihan ympäri vuoden kynsinauhaöljyjä tai -voiteita ja kun en voi käyttää töiden takia kynsilakkaa, mun ei tarvitse miettiä miten ne lakat tai kynsilakanpoistoaineet kynsiä kuivattaa :D Joku positiivinen asia sentään siinä, ettei sitä lakkaa voi käyttää, vaikka yleensä se vaan harmittaakin.

  Tää oli kuitenkin tosi mielenkiintoinen postaus! Ja hyvä muistutus siitä, että munkin pitää ostaa taas biotiinia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit :) välillä mietin oisko minunkin vaan helpompi olla ilman lakkaa lyhyillä kynsillä :D

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä.
  Muutenhan nämä on oikein hyvät, mutta rauta on ainut lusäravinne jota ei missään nimessä saisi käyttää noin vahvana annoksena ilman verikokein todettua puutosta, koska se varastoituu maksaan ja luuytimeen. Eli ferritiinit on hyvä mittauttaa ensin, ja jos puutosta on, sitten vasta noin vahvaa rautaa käyttöön. Solgarilla on Gentle Iron, joka on vatsaystävällinen.

  Muuten hyvät vinkit, kiitos ❤️

  T:Myy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) niin en tiedä, en ota siihen kantaa kun en ole verikokeissa rauta-arvoja mittauttanut. Satuin nyt tuota vaan ostamaan, en muista miksi :) ihan joka päivähän en sitä ota koska se koskee niin paljon mahaan, täytyypä kokeilla vaikka Solgaria sitten seuraavaksi, kiitos vinkistä :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Ei sitä kukaan huvikseen syö vaan tarpeeseen :) jos joku haluaa rauta-arvonsa mittauttaa ennen syöntiä niin tottakai, mutta itse kyllä pidän kaupasta ostettavia terveystuotteita kuitenkin sen verran luotettavana että niitä saa syödä, oma asia kai sen luulisi olevan ;)

   Poista
  4. Em. syystä toivon, ettei lääkkeiden myyntiä siirretä Suomessa koskaan ruokakauppoihin... Mutta syö toki rautaa jatkossakin, jos näet sen tarpeelliseksi.

   Poista
  5. Miksi poistit kommenttisi? Voisi olla muillekin hyödyllistä ja kiinnostavaa lukea kaikkien näkökannat. Lääkkeet kaupasta nyt on vähän eriasia kuin perusvitamiinit, minusta on ainakin hyvä että ne saa ihan kaupasta eikä kalliilla apteekista :)

   Poista
 3. Ei oikeastaan muuta, kuin saatan joskus yöksi laittaa puuvillahanskat sen jälkeen, kun olen kyllästänyt käteni Elizabeth Ardenin Eight Hour Creamilla. :D

  VastaaPoista
 4. Samoja CND:n tuotteita minullakin käytössä.
  NCLA:n öljy on aika ohutta, mutta siinä on ihana tuoksu.
  Puuvillahanskat voisin ostaa talvea varten. :)
  t. TQ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käytin pitkään tuota CND:tä kunnes sain nyt loppuun. Sitten otin tuon NCLA öljyn käyttöön ja kynsien kunto parani silmissä, on siistä öljystä vaan apu ja sen huomaa jos ei jonkun aikaa käytä :)

   Poista

Kiitos kommentista <3