keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Virolaista luonnonkosmetiikkaa - esittelyssä Nurme

Laveran ja Born To Bion maahantuoja Nordic Health Systems on alkanut tuoda suomeen virolaista Nurme -sarjaa. Nurmen tuotteet ovat pienen virolaisen perheyrityksen valmistamaa luonnonkosmetiikkaan ja osa tuotteista ( saippuat, kynttilät, öljyt ) tehdään käsin. Tuotteet koostuvat pääasiallisesti korkealaatuisista raaka-aineista. Tuotteet eivät sisällä keinotekoisia säilöntä-, väri- tai tuoksuaineita.

P2060041.ORF

Nurme ( =suomeksi niitty ) keskittyy tuotevalikoimassaan käsintehtyihin saippuoihin ja erilaisiin öljyihin. Merkiltä löytyy myös erilaisia tuotteita jaloista päälakeen asti. Nurme inspiroituu juurikin niitystä joka on paikka jossa kerätään voimia ja rentoutua. Nurmen arvot ovatkin fyysistä ja henkistä tyytyväisyyttä sekä elämistä sopusoinnussa luonnon kanssa.
Nurmen valikoimaan kuuluu paljon mielenkiintoisia ja erilaisia tuotteita. Sain valita mitä haluaisin kokeilla ja yritin valkata monipuolisesti erilaisia tuotteita, jotka saattaisivat kiinnostaa teitä. Ainakin käsintehtyjä saippuoita piti päästä kokeilemaan!

P2060033.ORF

En muista milloin minulla olisi ollut käsintehtyjä saippuoita kasvojen pesuun. Entinen putsari loppuikin ihan sopivasti joten sain saippuat heti käyttöön. Nurmalla on laaja valikoima käsintehtyjä saippuoita, jokaiselle iholle löytyy kyllä sopiva saippua.

P2060028.ORF

Teepuusaippua on syväpuhdistava, antiseptinen saippua. Syväpuhdistaa ihon poistamalla lian ja kuolleet ihosolut mutta ei vahingoita ihon luonnollista tasapainoa. Sopii myös akneiholle ja sheivaukseen. Tuoksu on tyypillinen teepuu, hieman pistävä ja helposti tunnistettava. Vaahtoaa hieman iholla ja parin vaahdotuksen jälkeen poistaa meikit hyvin. Iholle jää saippuainen tuntu mutta se poistuu kasvovedellä. Suosikkini kahdesta saippuasta, ihoni alkoi silmiinpistävästi puhdistua ja näyttämään kirkkaammalta tämän käytön aloitettuani. Sopii siis hyvin pintakuivalle sekaiholleni, ei kuivattanut ollenkaan! 

Katajanmarjasaippua sisältää virolaista katajanmarjaöljyä joka lievittää iho-ongelmia. Saippua on miedosti ihoa kuoriva ja puhdistava. Tässäkin on pistävä tuoksu mutta se ei ole paha. En osaa sanoa tuoksuuko katajanmarjalta vai miltä. Tämäkin vaahtoaa kevyesti ja tuntuu kuorivan ihoa. Hyvin samantuntuisia molemmat, ehkä se on oma fiilis kummasta tykkää sitten enemmän. Pidän siitä että tämä kuorii ihoa, mutta hyvin hellävaraisesti! Tuntuu että kaikki pienet epäpuhtaudet katosivat ja ihosta tuli huomattavasti kirkkaampi säännöllisessä käytössä. Hyvä hinta-laatusuhde, saippuat ovat kyllä todella riittoisia!

P2060019.ORF

Kasvovesistä halusin kokeilla alkoholitonta Kamomillaa. Nurmen kukkaisvesistä tehdyt kasvovedet poistavat meikkijäämät kasvoilta, tasapainottavat ihoa ja valmistavat sen kosteusvoiteelle. Hellävarainen roomalaisesta kamomillasta valmistettu kasvovesi sopii kaikille ihotyypeille. Se hellii ja elvyttää ihoa. Suihkutettavalla kukkaisvedellä voi myös virkistää ihoa keskellä päivää. Sitä voi myös suihkuttaa vartalolle ja hiuksille.

Pidin Kamomilla kasvoveden raikkaudesta etenkin aamulla. Poistaa kyllä myös kevyet meikkijäämät. Tätä saa suihkuttaa aika paljon vanulappuun meikinpoistoa varten mutta silti tämä kuitenkin tuntuu riittoisalta. Jos olisi avonainen pullonsuu, tulisi varmaan kaadettua reippaammin ja tuhlattua tuotetta ;) Ihanan tuntuinen, hirmu virkistävä ja kasvovoide levittyy hyvin tämän päälle.

P2060004.ORF

Body Buttereista minulla on näytekokoinen Avokado. Nurmella on neljä erilaista body butteria. Ne kosteuttavat kuivintakin ihoa tehokkaasti vedettömän ja täyteläisen koostumuksen ansiosta. Minun avokado vartalovoini on aikuiselle ja väsyneelle iholle. Vartalovoi kosteuttaa ihoa 24 tuntia jättäen iholle elinvoimaisen ja raikkaan tunteen. Vitamiinirikas koostumus edistää ihon luonnollista uusiutumista ja auttaa säilyttämään sen elastisuuden. Avokado vartalovoin koostumus on yllättävän pehmeää ja hyvin levittyvää. Minun ihoni ei ole kovinkaan kuiva joten tämä imeytyy aika pitkään. Ei passaa hirveästi liikkua koska iho jää rasvaisen tuntuiseksi. Ehkä seuraavan kerran vähemmän? Kuiva iho nauttii tästä vartalovoista, sen voin taata.

P2060013.ORF

En ole käyttänyt aikoihin luonnonkosmetiikan shampoita joten halusin kokeilla Rosmariini shampoota. Minulla on värjätyt hiukset ja helposti kutiseva päänahka. Hellävarainen luonnonkosmetiikkashampoo vähentää hiusten kuivumista ja estää päänahan kutinaa. Kamomillauute rauhoittaa ja kosteuttaa päänahkaa sekä lisää kiiltoa hiuksiin. Granaattiomenauute ravitsee, kosteuttaa ja korjaa hiuksia ja auttaa estämään hilseilyä ja päänahan kutinaa. 

Ihana geelimäinen ja riittoisa koostumus, tätä ei tarvitse laittaa kerralla paljoa. Vekkuli yrttimäinen tuoksu joka muuttuu yskänpastillimaiseksi. Ei paha! Vaahtoaa helposti ja pesee hyvin. Tuntuma hiuksissa on hyvä, erilainen kuin normaalisti käyttämäni shampoon. Raikkaampi? Hiukset olivat pesun jälkeen tosi kivan tuntuiset. Korkealaatuisista raaka-aineista valmistetut Nurme nestemäiset shampoot sisältävät ProVotamin B5:tä joka vahvistaa hiusten kasvua sekä korjaa vaurioituneita hiuksia ja vähentää kaksihaaraisten syntymistä. Shampoot eivät sisällä SLS, SLES tai parabeenejä.

Nurmen tuotteita voit tilata Biodellystä. Nurmen sivuilta löydät myös oman paikkakuntasi jälleenmyyjät. Nurmelta löydät esiteltyjen tuotteiden lisäksi ihania vartalonkuorintoja, erilaisia kasvoöljyjä, shampoopaloja, huovutettuja saippuoita, kylpytuotteita, huulirasvoja, magnesiumtuotteita sekä soijavahakynttilöitä.

Maahantuojan ilmoittamia hintoja, saattavat vaihdella jälleenmyyjittäin:
Teepuusaippua 100 g, 7,37 e
Katajanmarjasaippua 100 g, 7,37 e
Kamomilla kasvovesi 100 ml, 11,46 e
Rosmariinishampoo 250 ml, 19,27 e
Body butterit 200 ml, 21,90 e

Palaan Nurmen eteerisen öljyyn vielä myöhemmin ja kerron miten se auttoi Ärtyneen mahani kanssa. Onko teillä kokemuksia Nurmen tuotteista? Aiotko kokeilla jotain sarjasta?

8 kommenttia:

  1. Itse tilasin ruusuveden Nurmen tuotteista kokeiluun, muutoinkin vaikuttavat todella mielenkiintoisilta tuotteilta. :)

    VastaaPoista
  2. Ruusuvedet on aina ihania ❤️ kivalta sarjalta vaikuttaa, kasvosaippuat olivat parhautta :)

    VastaaPoista
  3. Merkki on tosi kiinnostava ja musta olisi kiva testailla näitä. Huomaan luisuvani yhä enemmän luonnonmukaisen puoleen monissa tuotteissa ja näissä on tosi suloiset paikkaukset ja viehättävä ideologia.

    VastaaPoista
  4. Mulla on Nurmen ruusuvesi, ja onhan ihana tuote! Parasta siinä on se kevyen kevyt suihke, jota tulee kyllä vähän liikaa suihkuteltua :D

    VastaaPoista
  5. Minä tykkään enemmän luonnonkosmetiikassa. Uskon että iho palkitsee vanhempana kun sitä on hoitanut luonnollisemmalla vaihtoehdolla. Luonnonkosmetiikka myös tuntuu paremmalta iholla ja pakkaukset ovat aina niin viehättäviä :) haluan myös kannattaa pienyrittäjiä ja tuoda esille uusia merkkejä. Tykkäisit varmasti!

    VastaaPoista
  6. Jos aamulla väsyttää niin piristyy hetkessä kun suihkuttaa kasvovettä naamalle ;D

    VastaaPoista
  7. En ole vielä virolaiseen luonnonkosmetikkaan tutustunut lähemmin, mutta seuraavalla Tallinnan reissulla ajattelin poiketa Solaris -kauppakeskuksen luonnonkosmettiikkaa myyvään Pillerkaar -liikkeeseen. Sieltä löytyy kuulemma paaljon ihania tököttejä. :)

    VastaaPoista
  8. Kiitos vinkistä! Jos vaan on Tallinnan reissua tiedossa niin ehdottomasti sinne :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista <3