lauantai 4. tammikuuta 2020

Shape.fi

Moikka! Joko on joulusta selvitty? Olo pyöreä ja tukala, tuleeko mieleen ajatus uuden vuoden lupauksista kuntoilun suhteen?

Minä olen jo vuosia harrastanut liikuntaa. Käynyt erilaisissa jumpissa, ollut kuntosaleilla jäsenenä, harrastanut kansalaisopiston liikuntakursseja ja käynyt lenkillä. Enemmän ja vähemmän, aina vaihdellen sen mukaan missä asun ja mitä on ollut tarjolla. Tai miten on kaveri lenkille ollut, viimeiset 5 vuotta se on ollut koirani Hippu. 

Kunto ja ulkomuoto on varmasti vaihdellut, aina on ollut vähän ongelmana se kaveri joka tsemppaa. Välillä on kavereita lenkille ollut mutta noita jumppahommia olen harrastanut pääosin yksin. Kun asuin Kuopiossa, mulla oli jäsenyys Kuntokeskus Pyramidiin joka on ollut salini vuosien mittaan, välillä tauolla ja välillä päällä. Tykkäsin kun oli aika edullinen ja jumppia oli joka lähtöön. Lopulta harrastin siellä ja Rauhalahdessa jumppia 5-6 kertaa viikossa ja olin ihan hyvässä kuosissa. 

Loppuvuodesta 2018 tein taas päätöksen lopettaa salijäsenyys, koska ei mulla ollut riittävästi aikaa ja voimia joten ei kannata maksaa jäsenyyttä jos siellä ei käy. Mulla oli edelleen Rauhalahden jumppakortti ja lenkkeilyt koiran kanssa. Keväällä 2019 pukkasi muuttoa päälle, stressi siitä ja uudesta asuinkaupungista, työt kuitenkin vielä Kuopiossa. Liikunta vähän jäi eikä se niin kiinnostanut. Mulla on ollut aina ongelmana se on/off suhde liikuntaan. Joko se on täysiä puurtamista 5-6 kertaa viikossa lihaskuntoa tai sitten vaan koiralenkkejä. 

Kesällä käsin pitkiä lenkkejä koiran kanssa mutta liikunta hupeni pikkuhiljaa. Ei mulla olisi ollut siihen jaksamista kun kävin vielä Kuopiossa töissä. Haaveilin salijäsenyydestä mutta salit on täällä kalliita, niissä ei oikein ole jumppia joka päivälle ja arvasin että työpäivän jälkeen makovaa mieluummin kotona kuin lähtee TAAS ajamaan jonnekin salilla ( liki 20 km matkaa ). 

Syksyllä aloin käymään Kansalaisopinnon jumpissa, niitä on monipuolisesti tarjolla. Kävin Zumbassa ja kahvakuulassa hirmu innoissani. Talven korvilla se taas jäi, huono keli, ei ehdi työpäivän jälkeen kun pyörähtää kotona ja taas ois lähdettävä takas kylälle jumppaan. Zumbasta kyllä tykkään tosi paljon mutta kahvakuula kyllästytti vähän. Päätin että perkele nyt on keksittävä joku oikeesti innostavaa juttu!! Salijäsenyyttä en edelleenkään halunnut kalliin hinnan takia, en halua nyt maksaa mitään kalliita kun on vaan osa-aikatyö.

Mullahan on kotona jumppamatot ja kahvakuulat. Olen yrittänyt kotona jumppaamista aiemminkin mutta jokainen tietää että se jää yritysasteelle...Googletin vähän kaikkea kunnen osuin Shape.fi sivulle.

Shape.fi tarjoaa monenlaisia ja -tasoisia jumppia kännykän tai tabletin välityksellä. Ja kuukausimaksu on vaan 9,90 e. Mietin tätä vähän aikaa kun en tosiaan halua sitoutua mihinkään ja maksella kalliita maksuja jos ei huvitakaan tehdä mitään. Mutta mietin että tuo kymppi on äkkiä nipistetty jostain muusta ja toisaalta kattaa jo yhden/kahden jumpan maksun muualla.

Jumppia on moneen lähtöön, osassa tarvii maton ja kahvakuulan. Tarviit vaan tilaa kotona ja oven kiinni, muuten on koira mukana jumppaamassa. Yllättävän hyvin mulla on tullut noita tehtyä ja ihan mielellään vielä :D jäsenyyden pystyy irtisanomaan helposti jos alkaa tympimään. Jumpista saa valittua kevyen, keskitason tai raskaan. Jumppia on eri pituisia, voi vaikka lämmitellä, sitten tanssia tai kahvakuulailla ja lopuksia venytellä. Itse olen tehnyt noita keskitason jumppia ja voin kertoa että on lihakset kipiät...


Minä olen kyllä tykännyt näistä! Ei tarvii lähteä kotoa mihinkään, voi jumpata oman aikataulun mukaan ja ennenkaikkea tulee tehtyä jotain. Suurin kannustin mulla on Suunto3 Fitness kello ( postaus tässä ). Se näyttää askeleet ja viikottaisen liikuntatavoitteen täyttymisen. Oen havahtunut siihen että koska kaupungissa piti aina pissittää koira monta kertaa päivässä, askelia tuli jumpan ja työpäivän lisäksi aina reippaasti yli 10000. Nyt on harvassa päivät että 10000 tulee täyteen :/ tulee liikuttua niin paljon autolla. Toki puuhailen täällä koko ajan enkä vaan laiskottele mutta silti. Kun ei tule käveltyä enää "joka paikkaan", oltua niin sosiaalinen ja aktiivinen. Aika silmiä aukaisevaa....siksi kannustan nyt itseäni tuon Shapen avulla ja toki mulla on koiralenkit lisänä :)

Oletko sä ikinä kuullut tästä? Tulisko sulla jumppailtua kotona?


6 kommenttia:

 1. Kuvan nähtyäni muistin sinun tehneen kellosta aiemmin postauksen. :D
  Uusi tuttavuus tämä sivusto. Voisin käyttää, jos salille olisi enemmän matkaa tai ajanpuute. Jonkin verran kyllä vaatisi motivaatiota, jotta tulisi treenattua yksin kotona. Ohjatut tunnit ovat siitä hyviä, että joku toinen luo liikuntatunnin sisällön. ;D

  Hyvää uutta vuotta sinulle! :)
  t. TQ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta että ohjatuilla tunneilla tulee tehtyä paremmin. Olispa täälläkin vaan enemmän niitä tarjolla ja edullisemmin, en kykene ihan 70 e salimaksuihin kuukaudessa :/ Ihanaa uutta vuotta <3

   Poista
 2. Ekaa kertaa ikinä kuuulen tästä! Mulla sali on 200m päässä, joten matka ei ole este, enemmäkin laiskuus mutta tarkoitus olis muutaman kerran viikossa käydä siellä ja loppuliikunta tulee koirien kanssa lenkkeilystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kateellinen olen...tulis kyllä käytyä jos sali olis noin lähellä!

   Poista
  2. Jos tämä on mainos, se pitäisi merkitä selkeästi postaukseen :)

   Poista
  3. Kiitos mutta mulla on kyllä tiedossa miten mainokset merkataan postauksiin :)

   Poista

Kiitos kommentista <3