keskiviikko 16. elokuuta 2023

Puoli vuotta Ylä-savolaisena...

...ja se vasta on tuntunut kotoisalta ;) murteesta huomaa ketkä on asuneet aina täällä, ketkä esim Pohjois-savossa tai muualla. On tuntunut kotoisalta olla tutussa ympäristössä josta on paljon lapsuus- ja nuoruusajan muistoja. On ollut mukava asua lähempänä perhettä ja sukua. Savon vääntäminen tuntuu normaalilta kirjoituskielessäkin kun taas karjalan kielessä "ettoneet" ja kaikki muut sanonnat oli ihan mitä helvettiä. En ymmärtänyt silloin alussa mitä ihmiset tarkoittaa. 

Olihan se aikamoinen rytkäys silloin kevättalvella ostaa asunto ja hankkia uusi työpaikka, sekä vaihtaa maakuntaa. Mutta ei ole kaduttanut hetkeäkään. Alussa pelotti miten pärjään rahallisesti mutta kun on työ, kyllä sitä pärjää. Olen pärjännyt ihan kivasti. Palkka nousi hieman ja nyt kun koeaika on ohi, saan esim pyhistä isommat korvaukset ja lomarahat alkaa rullata kun nyt ensin lomat hankin. Kevät oli vähän tiukempaa. Olen paahtanut tehdä työtunteja koska se tarkoittaa isompaa keskituntiansiota. 

Parisuhteen tämä muutos sitten lopulta maksoi, mutta kai sen sisimmässäni kokoajan tiesin. Välillä meni paremmin kuin koskaan mutta loppuajasta ei. Olen eronnut jo juhannuksen tietämillä mutta en kuuluttanut sitä kellekään. Ystäviä ollaan. Ei mitään draamaa tai eripuraa, pystytään pitämään yhteyttä. Toki se ero aina kirpaisee, tällä kertaa aika syvästi mutta se on sitä elämää. Isakia on ikävä ja on kurjaa kun eläimiin kiintyy. Kesäpäiviä en halunnut sisällä yksin viettää joten Badoot ja FB Datingit on testattu. Aika näyttää mitä ihmissuhteita kehittyy. Kesällä tuntui kurjalta kun ei ole lomaa ja kaikki reissaa perheen kesken ja on kivaa. Tulee tosi ulkopuolinen olo mutta olen keskittynyt vaan tekemään töitä, mitäpä minä sillä lomalla kun ei ole toista osapuolta kenen kanssa reissata. 

Työkavereita mulla on, ja ihan mahtavia ovatkin! Työpäivistä saa sen sosiaalisen mittarin täyteen. Olen viihtynyt mun työssä enkä mieti mitään työasioita kotona. Silloin alussa tuntui tosi rankalta mutta kai sitä on rutinoitunut ja osaa olla nopeampi. Salikortinkin sain hankittua, maksoin kertarysäyksellä vuoden maksun :D pitkään pähkäilin kummalle salille menen kun asun onnekkaasti Liikuntapuiston vastapäätä niin tässä on näitä mahdollisuuksia. Kadun kun ylittää niin olen salilla, ei tartte talvella autoa käynnistellä ja penkoa lumen keskeltä. Eikä ole tekosyitä kun sali näkyy ikkunasta ;)

Se kuuluisa kEsKi-iKä on nyt saavutettu ja piru vie sen kyllä huomaa. Joudun kohta suunnittelemaan lasien hankkimista koska huomaan että näkö on huonontunut enkä voi illalla lukea sängyssä kun eN nÄe. Teksti sumenee tai en ne tekstejä :DD en tiiä siis onko mitään luksusta olla keski-ikäinen sinkku. Niinkuin aiemmin sanoin niin lieneekö tässä enää kihlasormuksia saati häitä ikinä näkyvissä :D ja ottakaa nyt huumorilla nämä jutut. 

Tästä kesästä ei nyt suurempia käteen jäänyt mutta ensi kesän täyttä lomaa odotellessa...

Miten sinun kesä on mennyt?


30 kommenttia:

 1. Kaikkea hyvää sinulle! Ja tulipa taas ihan vieraita sivustoja vastaan. Jos tässä joku päivä tulis ajankohtaiseksi alkaa kartoittaa uutta elämänkumppania niin olisin kyllä ihan pihalla ja avuton. -HH

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 kyllä niitä deittisivustoja ja appeja on kun jaksaa vaan kokeilla...itse kun en baareissa juokse niin on mukavampi puhelimella selata lähistöllä olevia ihmisiä :D

   Poista
 2. Vai niin siinä sitten kävi, ikävä kuulla että parisuhde ei kestänyt. Sen sijaan ihana lukea että muuten sulla tuntuu menevän kivasti. Tervetuloa keski-ikäisten iloiseen joukkoon, näön huononeminen on vasta alkua. Kaikkia kivoja kolotuksia ja vaivoja tulossa lisää pikkuhiljaa :) Sun pitää osallistua Ensitreffit alttarilla ohjelmaan, niin pääset naimisiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, ei minusta ole mihinkään ohjelmiin ;) jospa se muuta kautta kumppani löytyisi. Muuten menee kyllä hyvin, pääasia on että on työtä ja asunto missä olla :)

   Poista
 3. Ihanat lemmikit sinulla <3
  Onneksi erosta huolimatta voi jatkaa ystävyyttä, joskus voi olla että se ihmissuhde siitä jopa paranee ja säilyy läheisenä, vaikkei enää pariskunta oltaiskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 näin se on ja kyllä me tullaan tapaamaan, ja toivottavasti Isakia tapaan myös :)

   Poista
 4. Kiva että oot viihtynyt uudessa asuinpaikassa, vaikka harmihan se on, että teille tuli sen myötä ero :( Erot harvemmin on helppoja, mutta se varmasti helpottaa, että edelleen olette väleissä :) Mun pitäisi koittaa selvittää oonko oikeutettu käyttämään nyt hoitovapaalla meidän työpaikan kuntosalia (periaatteessa mun pitäisi olla), kun on tullut hitusen ehkä laiskistuttua liikunnan saralla sen jälkeen, kun toukokuussa katkesi oma salijäsenyys :D Työpaikan sali on tosi pieni eikä siellä mitään ihmeellisyyksiä ole, mutta tällä hetkellä mulle riittäisi ihan ne perusjututkin niin saisi kuntoa taas vähän paremmaksi ja energiaakin varmasti eri tavalla päiviin. Toi olisi ihan unelma, että olisi kuntosali noin lähellä omaa kotia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään jaksa ihan joka viikko käydä, en ole vielä tällä viikollakaan käynyt...mutta hyvä se joku perustaso on pitää yllä ja tuolla vuosijäsenyydellä saan rampata kaikki mahdolliset treenit mitä kaupunkin järjestää :) toivottavasti saat siis käyttää teidän salia! Ja olen viihtynyt, en ole katunut tätä muuttoa kyllä hetkeäkään ;)

   Poista
 5. Tämä postaus valoi uskoa oman tilanteen järjestymiseen koska olen muuttamassa pian toiselle puolen Suomea avopuolison koulupaikan vuoksi ja olen stressannut ja jännittänyt ja kauhistellut miten pärjään koska pitää hankkia uusi työpaikka ja uusi sali ja kaikki on vain uutta ja mitähän pohojammaan murteestakin sanotaan :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän siitä varmasti tykätään ja sillähän sitä jutunjuurta saa aikaan tuntemattomien ihmisten kanssa ;) Onnea vaan matkaan, hyvin se tulee menemään!

   Poista
 6. No ei menny kovin häävisti eli oli rankkaa. Ystävä sekä mun anoppi oli sairaalassa molemmat pitkään ja sitte appiukko kuoli ja tällä kaikella oli tietysti vaikutuksensa. Hyvää oli se, että pääsin opiskelemaan. :D Ei oo jaksanu kauheesti mitään tehä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä, onpa kurja kuulla :/ toivottavasti kaikki järjestyy parempaan suuntaan ja onnea opiskelupaikasta <3

   Poista
 7. Hienoa, että olet viihtynyt. Suuret päätökset tuovat suuria muutoksia, mutta tunnut ottaneen kaikki järkevästi. Ja hei, älä heitä toivoa kihlojen tai naimisiin menon suhteen - minä menin naimisiin vasta 45-vuotiaana! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli toivoa vielä on ;)) no eihän se tosissaan mikään päämäärä ole mutta kyllä sitä tässä iässä nyt kuitenkin vakiintunut mieluummin olisi ;)

   Poista
  2. Ei toki päämäärä, mutta itse olin ihan varma ettei koskaan sitä tapahdu. :)

   Poista
  3. Ei se hampaat irvessä löydy mutta jos kohdalle sattuis niin olis mukava ;)

   Poista
 8. Eipä sitä ole täälläkään muuta tehty kesällä kuin töitä. Ainakin rahaa säästyy, kun on aina joko töissä tai nukkumassa :D

  VastaaPoista
 9. Tosi ikäviä erot aina. Mutta itse sen myös kokeneena löysin nykyisen ihanan miehen ja jälkiviisaana monia asioita ajattelen, vaikka se ei mitään muuta. Toivon sulle aina kaikkea hyvää! ❤️

  VastaaPoista
 10. No voi! Ero ei ole ikinä kiva - mutta jos ei se tuota sinun (töitten takia) poismuuttamista sitten kestänyt, niin olisiko se kestänyt sitten mitään muutakaan, ongelmia kun elämässä tulee aina...?

  Parisuhde on aina tasapainoilemista ja varsinkin silloin, kun pyritään olemaan tasapuolisessa suhteessa. i.e. molempien täytyy joustaa sen suhteen, että molemmat osapuolet saavat mm. kunnon toimeentulon ja ovat tyytyväisiä elämäänsä. Tiedän, mistä puhun, oman kokemukseni takia. Long story. Pidä huoli itsestäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ehkä se olisi joskus ollut sitten edessä muista syistä. Ollaan kyllä samanlaisia mutta pitkälti myös hyvin erilaisia. Kiitos, pidä myös sinäkin huolta itsestä <3

   Poista
 11. Tsemppiä tulevaan 💕 haluan korostaa myös, että nykyään lähinnä omistan salikortin mutten ehdi sielä käydä hektisten viikonloppujen ja tiukemman työtahdin takia. Jos sali kn nojn lähellä se varmasti helpottaa sinne pääsyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) no joo tällä viikolla en ole kertaakaan käynyt mutta ensi viikolla oli tarkoitus :DD

   Poista
 12. Mulla on ollut erikoinen kesä
  Tosi hektinen, mut samalla kiva. Tapahtunut toukokuusta lähtien koko ajan tosi paljon. Mähän en ole ollut vielä edes kesälomalla, syyskuussa vasta. Sitten on kyllä tarkoitus ottaa rennosti.

  Varmasti ikävää, et parisuhde päättyi. Olittehan te olleet kauan yhdessä. Toisaalta sun tilanne oli eron tullessa siten kiva, et oli oma asunto, työ ja myös omakin elämä. Se on harmi, et noi eläimet aina jää noin, niihin kun kiintyy. 😔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isakia on kyllä päivittäin tosi kova ikävä, meinaa ihan itku tulla. Saisinhan minä sen tänne hoitoon mutta sitten en taas itse pääse mihinkään jos se on täällä. Se on aina harmi että vaikka monta vuotta yrittää niin ei se sitten onnistu. Ehkäpä joskus on parempaa luvassa ;) Ihanaa kesälomaa, minusta ainakin hyviä ilmoja luvassa kun en tykkää näistä helteistä!

   Poista
 13. Mukavaa, kun jaoit kuulumisiasi. Tsemppiä arkeen. Pian se uusi kesä ja loma tulee, kun ensin selvitään syksystä ja talvesta. :D
  Tänä vuonna päätin nauttia enemmän kesästä ja olen ulkoillut sekä käynyt pitkästä aikaa uimassa järvessä, kun sellainen on tässä kohtuu lähellä.
  t. TQ

  VastaaPoista
 14. Pahoittelut erosta!! Mutta muuten kuulostaa, että muutto oli hyvä juttu. Voimia ja haleja🥰

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3