sunnuntai 20. elokuuta 2023

Kaikki mun tuoksut

Koska nyt on puhuttu paljon tuoksuista ja niitä on tullut hankittua, voisin esitellä ne kaikki jos kiinnostaa :) hirveästi niitä ei ole mutta jokunen...säilytän tuoksuni suljetuissa muovilaatikoissa valolta suojattuna kaapissa, ne mitä käytän sillä hetkellä on veskin kaapissa. Mulla on aina joku arkinen tuoksu käytössä ja sitten sellainen parempi kun haluan tuoksua hyvältä pitkään. 

Aloitetaan tylsästi deodoranteista. Käytän aina roll-onia mutta suihkaisen päälle vielä tälläistä. Varmaan että saisin näitä kulumaan kun yksinään mulla ei suihkutettava toimi. BI ES kukkaistuoksut on hyviä, Fila Nike ja nuo perustuoksut kanssa miellyttäviä. Ehkä osan ostanut pullojen perusteella :))

Hugo Boss Deep Redin ostin laivalta pari kesää sitten. Muistoja liittyy siis tähänkin ja tuoksu itsessään on pitkään pysyvä, tosi hyvä. Bossilla on muitakin tuoksuja jotka kiinnostaa. Shawn Mendesia olen yhden pullon käyttänyt ja pidän näistä molemmista unisex tuoksuista. La Rive Destinée tuoksui kaupassa hyvältä, kotona ei ehkä niinkään ja tämä häipyy iholta todella pian pois :/ mutta menee arkena. 
Alyssa Ashleyn Vanilla on klassikko, Herreran Good Girl on joulukalenterin antia jota en ole vielä kokeillut. En haluaisi avata kaikkia tuoksujani kerralla. Pelkään että menevät pilalle vaikka vuosiahan ne säilyy kun oikein varastoi ;)

YSL Black Opium on tuoksu jota haluaisin ostaa ison pullon. Olen tätäkin jo tyhjentänyt yhden pullon, näitä pieniä olen saanut joulukalentereista. Hyvä mystinen tuoksu joka pysyy iholla pitkään. BI ES tuoksut on taas heräteostoksia, voisin arkena yrittää käyttää noita pois. Tuo Floral on näistä paras, Paradise tuoksui kaupassa hyvältä mutta kotona vähän liian teinimäisen imelältä :D mutta menevät arkena kyllä. 

Dolce & Gabbana The Only One on varmasti tuoksu jonka tulen ostamaan uudelleen. Ihan paras hajuveteni ja koko tuoksulaatikko tuoksuu tältä, niin voimakas se on. Ja pysyy iholla iltapäivään asti. Shine on kevyempi ja kukkaisempi, käytän arkena mutta en ostaisi toiste. Onpas korkki jäänyt tyhmästi puolitiehen, häiritsee.
Lancóme La Nuit Trésor Intense on...uskallanko sanoa...roskislöytö! Löysin siis tämän roskiksesta, älkää kysykö enempää ;) se oli ihan uusi mutta ilman pahvipakkausta. Googlen perusteella tunnistaisin tämän Intense -versioksi eli tässä olisi mustaa kirsikkaa. Todella ihana ja laadukas kukkaistuoksu, superkaunis pullokin! Tykkään kaikista kirsikkajutskista joten tää vois olla mun nimikkotuoksu :D

Ja sitten kokoelmani helmet. Armani Diamonds ja Lancóme Hypnose on blogin kautta saatuja, ihania ja nostalgisia tuoksuja molemmat. Gucci Flora Gorgeous Gardenia on vastikään hankkimani upea kukkaistuoksu johon raaskin sijoittaa, mutta jota en ole nyt raaskinut käyttää. Tästä käytin jonkun pienen näytepullon ja ihastuin samantien! Haaveena olisi koostaa tuoksukokoelma pelkästään näistä arvokkaammista, paremmista tuoksuista. Mutta siinä tulee aina se ongelma, kun ei raaski käyttää arkena ;)

Siksi on hyvä että on noita edullisempia ns.arkituoksuja. Jos menen treffeille, laitan aina jotain parempaa. Miehet kehuu jos on hyvä hajuvesi ja tykkään itsekin jos mies tuoksuu hyvältä. Mutta itseä varten nämä aina on, on mukava piristää arkea tuoksumalla hyvältä vaikkakaan ei arkena viitsi liian voimakkaasti ;) 
Mulla on joitain tuoksuja aina haavelistalla, ja oikeana missiona löytää se tietty raikas, vesimäinen tuoksu jonka usein haistaa ohimeneviltä naisimmeisiltä mutta en saa päähäni mikä se on. Olen haistellut kaupan hajuvesihyllyiltä tulisiko se vastaan mutta ei ole tullut. Kommentoitte että voisin ihan rohkeasti kysyä mitä tuoksua käytät, ja juu, ehkä voisinkin joskus. Olen aika varma että se on joku yleinen tuoksu koska haistoin sen Kärkkäisen tuoksuhyllyllä.

Onko sulla jotain lempparia jota voisit mulle suositella? Löytyykö sulta paljon hajuvesiä, suositko halpaa vai kallista?


36 kommenttia:

  1. Ei löydy montaa hajuvettä tällä hetkellä, mieli tekisi toki ostaa lisää :) Fresh Sugar Lemon on yksi lemppari,ostettu reissusta. Sitä voisin ehdottomasti hankkia lisää. Nyt on siitä matkakoko. Sitten toinen ikisuosikki Armaninin Acqua di Giò Femme , mutta sitä ei taida kivijalkakaupoista enää Suomessa. Onneksi on muoveissa oleva avaamaton odottamassa. Cleanin tuoksuista tykkään arkituoksuina ja nyt klassikko Fresh Laundry käytössä. Issey Miaken L'Eau D'Issey on sellainen, jonka voisin ostaa uudelleen. Ja sitten on tietysti Guerlainin Aqua Allegoria -sarjasta Pamplelune ja Ginger Piccante. Lanvinin A Girl in Capri on ostoslistalla myös. Onhan noita tarpeita näemmä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lanvinilla taisi olla pari hyvää jota olen testerit kokeillut. Cleanilla kans hyviä, sellaisia vähän erilaisia, puhtaita :)

      Poista
    2. mulla on ollut vaan se Lanvinin eka perusversio.Voisin kyllä kokeilla muitakin. Sain yhteen aikaan hajuvesiä paljon ystävältäni, joka sai niitä silloisen työnsä kautta. Cleanista tykkään, ne on kivoja arkituoksuja ja tuovat mulle mieleen mun ekan New Yorkin reissun joku vajaa kakskymmentä vuotta sitten, koska ostin semmoisen setin Cleanin eri tuoksuja koneesta, Nuo muistot vaikuttaa niin kovasti siihen, että mitkä tuoksut tulevat lemppareiksi.

      Poista
    3. Cleanilta voisin joskus hankkia jonkun tuoksun :)

      Poista
  2. Lancóme Hypnosea on tullut itsekin käytettyä yksi pullo. Kaapissa lojuu läjäpäin tuoksuja, mm. D&G L'imperatrice ja Ralph Laurenin Ralph, joita aikoinaan palavasti rakastin. Myös ainakin neljä eri Clean tuoksua sieltä löytyy. Sitten menin töihin paikkaan, jossa kaikki tuoksut on kielletty, oikeastaan pyykinpesuaineista lähtien. Ja nyt huomaan että tuoksut käyvät nykyisin omaankin nenään, kun on tuohon tuoksuttomuuteen niin tottunut 😟 Sääli että on tullut noihin tuoksuihin laitettu rahaa, koska jäävät nyt käyttämättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä harmi kun työt kieltää kaiken ilon ;) mutta ymmärrän toki sitä tuoksuttomuutta...en itsekään oikein pysty kuivashampoota enää laittaa hirveitä määriä kun niissäkin voimakkaat tuoksut. Toivottavasti vaikka vapaa-ajalla voisit sitten käyttää, itse yritän käyttää muutoinkin kuin töissä niin eivät ainakaan jää käyttämättä...

      Poista
  3. Mulla on tavallaan vähän ongelmakin tuoksujen kanssa :D Päätän aina, että nyt rajoitan kokoelmani vaikkapa kymmeneen, mutta aina lähtee käsistä. Sen olen näin vanhemmiten huomannut, että eniten tulee tartuttua ns. helppoihin tuoksuihin, jotka sopivat vähän joka tilanteeseen. Muutamia ikisuosikkeja ovat Chanelin Coco Mademoiselle edp ja Chance eau tendre edp, Victor & Rolf Flowerbomb sekä Dior Addict. Ylivoimaisesti eniten kehuja vierailta ihmisiltä olen saanut Chanelin Chance eau fraiche edt -tuoksusta (vihreä pullo), vaikkei se ole oma suosikkini. Kysy ihmeessä ihmisiltä, että mitä tuoksua käyttävät. Itse ainakin kerron mielelläni ja esim. jenkeissähän tuo on ihan normikysymys :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään meinasin töissä kysyä yhdeltä naiselta mitä tuoksua hänellä on, olin nimittäin satavarma että se oli tuo D&G The Only One :) se on kyllä hyvä tuoksu!

      Poista
  4. Apua, joku ei todellakaan oo tykännyt Lancomen tuoksusta. 😂 Mut hyvä löytö. 😆

    Toi Hypnose oli sen ilmestymisen aikaan sellainen tuoksu, jota piti olla kaikilla.

    Deep Redistä tiedätkin mun mielipiteen, se on ihana. 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihana ja joo, muistan että sitä oli kaikilla! Ihastuin itsekin siihen kun sitä oli jollain töissä, sama tuon Armanin Diamondsin kanssa :)

      Poista
  5. Mulla on niin monta tuoksua väljähtynyt tai muuttunut, etten enää säästele kalliitakaan. :D
    Mun lempparit on tällä hetkellä:
    - Tommy Girl
    - Ritualsin sakura-vartalosuihke
    - L'Occitane Arlesienne
    - Dior Hypnotic Poison iltatuoksuna
    - lisäksi nyt lomalla Yves Rocherin monoi-suihke<3 tulee kesäinen olo pelkästä tuoksusta

    VastaaPoista
  6. Sekalaisia body sprayita lukuunottamatta mulla on ollut tasan yhtä hajuvettä elämäni ekana, Diorin J'adore. Toinen pullo menossa, nyt isompi koko ja ajattelin olla hurja ja kokeilla jotain uutta kun saan aikaiseksi lähteä tuoksuttelemaan ajan kanssa :D

    VastaaPoista
  7. Mun ikisuosikki on Laura Biagottin Laura. Ainut tuoksu mistä en ole ikinä saanut migreeniä. Ihana herkkä puhdas tuoksu, oon käyttänyt useamman pullon. Sitten mulla on joku ekotuoksu ja Marc Jakobsin joku kevyt Daisy tuoksu. Oon nykyään tosi herkkä tuoksuille, nuorena käytin Chanelin Coco Chanelia ja monia muita mausteisia tuoksuja..CK one oli kauan suosikki ja häätuoksuna Issey Miaken L’eau D’Issey. T. Mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laura on sellainen joka pitäisi tuoksuttaa, se oli kans yhteen aikaan kaikilla. Tosi hyvä se on :)

      Poista
  8. Miulla ei taida olla yhtään kallista hajuvettä (yleensä napsin alennuksista tai käytän tarjouskoodit) :D Ehkä Escadat on kalleimmat tällä hetkellä omistamani, TallinkSiljan -verkkosivuilta ostin Kenzo Flower In The Air EdP:n, mutta oli tarjouksessa 19,90 € (norm. 78,90 €), joka varmasti olisi normihinnalla ostettuna se kallein.

    Nyt olisi Kicksiltä saanut toooodella edullisesti tiettyjä merkkejä ostettua, kun ostokset oli yli 50 € ja sieltä olisi saanut yli 100 € hajuvesiä (ja ihonhoitoa) 9-30 € kappalehintaan, yllättäen kaikki tuoksut oli loppuunmyyty, kun muutama olisi kiinnostanut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä katoin muuten kans niitä Kicksin aletuoksuja, jotain hyviä oli 9 e:llä mutta en sitten raaskinut ;)

      Poista
  9. Mä tykkään myös tuosta Black Opiumista. Joku Trésorinkin versio löytyy, mutta ei taida olla ihan tuo sama...

    Mistä tuli mieleen tsekata omistamani hajuvedet, listaa ei ole päivitetty hetkeen, mutta kuvastanee varmaan sitä, mikä tilanne on jaettuna kolmen eri asunnon kesken, höh: https://www.fragrantica.com/member/1005687

    VastaaPoista
  10. Kiva esittely. Oli ihan vieraita tuoksuja minulle. Luulin ensin, että nuo ensimmäisen kuvan pullot ovat vartalosuihkeita, mutta taitavat olla deodorantteja. :D Takaumana tuli mieleen 1990-luvun Date-tuoksut. ;)
    Minulla on aika monta tuoksua. Löytyy luonnonkosmetiikan sekä normikosmetiikan merkkejä. Eniten minulla on Jo Malonen, Diptiqyen, Le Couventin, Hermèsin puutarhasarjaa sekä Honoré des Prés'n tuoksuja. Tykkään ruohoisista, sitruksisista, nahkaisista, puisista, savuisista, vesimäisistä, puuterisista sekä aldehydisistä tuoksuista. Kaikkea ei tarvitse olla samassa tuoksussa. :D
    Säilytän tuoksut pimeässä kaapissa. Yllättävän hyvin ovat säilyneet. Talvella säikähdin, kun tuoksuja oli jäänyt parvekkeelle pakkaseen, mutta onneksi olivat vielä käytettävissä.
    Hyvä löytö sinulla. En ole roskiksesta vielä tuoksua löytänyt, mutta televisioita ja pelikonsolin kylläkin. ;) Suosittelen käyttämään hyviäkin tuoksuja arkena, mikäli se on mahdollista. Se tuo hyvää mieltä. Itse voin käyttää vain vähän kerrallaan, ettei tuoksuherkät reagoi. Onneksi tuoksun ei tarvitse tuoksua muille kuin itselleni.
    t. TQ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan ne Datet, suihkittiin aina vaatteisiin niitä ylä-asteella :D telkkari ja pelikonsoli on kyllä kans hyviä löytöjä, täytyy pitää aina silmät auki ;)

      Poista
  11. Ooo toisten tuoksuista on aina kiva lukea! Näistä multa löytyy vain toi Alyssa Ashleyn Vanilla, se on kyllä ihana vaniljan ystäville ♥ Black Opiumia haluisin pullon, mutten raaski ostaa, kun on niin paljon muitakin tuoksuja :D Hugo Bossin The Scent For Her on mun ikisuosikki, siitä parempaa ei hevillä löydy<3 Escadat on myös lähes aina hyviä, samoin tykkään tosi paljon Ariana Granden Arista, vaikken normaalisti näitä julkkisten hajuvesiä edes tuoksuttele. Toi on jotenkin ihanan mieto ja hento, toimii kivasti arkena :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Bossin tuoksuja pitäisi itse tuoksutella enempi, varmasti löytäisin monta kiinnostaa niiden joukosta ;)

      Poista
  12. Ei ole enää yhtään tuoksua mulla! Menin hajusteettomaan työpaikkaan vuosia sitten, joten hajuvedet jäivät käyttämättä arjessa. Lopulta siirryin kaikessa kosmetiikassa hajusteettomaan (iho-oireiden vuoksi) ja nykyään kaikki hajusteet haisevat suorastaan pahalta :D Viimeisin hajuvesi, jota suorastaan rakastin, oli Jo Malonen Mimosa & Cardamom, mutta lopulta sekin alkoi ällöttää. Mutta se oli pitkään suosikkini <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa minun painajaiselta mutta toki ymmärrän sen hajusteettomuuden, mullakin monessa asiakaskohteessa on maininta hajusteista...

      Poista
    2. Oli se hajusteettomuus itsellekin aluksi harmi, kun minulla oli paljon ihania tuoksuja ja olen aina rakastanut hyväntuoksuisia tuotteita. Jotenkin siihen kuitenkin tosiaan tottui ja on nyt ihan normi, kun pakonkin edessä on joutunut siirtymään hajusteettomiin tuotteisiin. Enpä olisi vielä 10 vuotta sitten uskonut, että jossain vaiheessa en omista yhtään hajuvettä. Silloin niitä oli varmaan toistakymmentä.

      Poista
    3. Ymmärrän kyllä, eihän sitä tiiä jos se itselläkin olis joskus edessä...

      Poista
  13. Guerlainin Aqua Allegoria (kaikki tuoksut)on ollut vuosia käytössä lähes exclusive, sekin maksaa vaan nykyään 119 euroa eikä ole edes eau de parfum 🫠. Välillä Cleania, Skin ja Warm cottom on parhaimmat. Cliniquen Happy ja Kenzon Flower on myös lemppareita joita en ole kyl vuosiin käyttäny.
    Mulle tulee vesimäisistä tuoksuista aina mieleen Issey Miyake ja CK one.
    T: milipili

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi Kenzon tuoksut, joku punapulloinen oli joskus ja se oli hyvä. Täytyypäs nuo käydä nuuhkimassa jos olisi se etsimäni...

      Poista
  14. Tämä postaus oli mulle jotenkin kauhean inspiroiva. Tuoksuihin tulee usein voimakas muistireaktio ja se on vähän ikävää, jos yhdistää mielessään ikävät ajat johonkin ihanaan tuoksutuotteeseen. Nyt tekisikin mieli hankkia joku uusi ja erilainen, edullinen body spray.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tulee! Minäkin haluan hankkia tiettyjä tuoksuja uudestaan kun niissä on muistoja. esim tuo Shawn Mendes on mulle sellainen muistoesine, kuten tuo The Only One tulee myös olemaan :) niihin liittyy positiivisia muistoja. Harmi jos tulee ikäviä juttuja mieleen mutta ainahan voi hankkia kivan tuoksun itseään piristämään :)

      Poista
  15. Olipa kiva nähdä sinun tuoksukokoelma! Ihania hajuvesiä! Minulla on sama, että arkena ei raaskisi niitä hienoimpia tuoksuja käytellä, joten silloin käytellään niitä halvempia ja ei-niin-kivoja. Joskus, kun hajuvesi alkaa vanhenemaan, alan käyttämään myös arkena, ettei vaan mene hukkaan... Minulla on näistä vain Herreran oma (aivan ihana) ja tyttären siivellä olen päässyt noita Mendesin omia tuoksuttelemaan (todella ihania myös). Black Opiumista käyttelin näytteen, mutta kumma kyllä, en niin innostunut.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mendesin tuoksut on tosi hyviä, aikoinaan voitin jostain arvonnasta ja ostin sitten nämä lisää kaverilta :)

      Poista
  16. Kivoja tuotteita, mulla on vastaava dödö juuri Rexonalta ja sitten on ollut joitain samoja tuoksuja kuin tässä aikanaan. Mieluusti ostaisin edullista, mutta siellä perkuleen Normalissa on se sama tuote aina loppu jota käyn katselemassa. Kuulin myös että joku ihana tuoksu löytyi ihan cittarin valikoimista ja pitää sitä vaikka katsella sitten häiden jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti löydät sieltä Normalista etsimäsi :)

      Poista

Kiitos kommentista <3