maanantai 7. syyskuuta 2015

IDUN Minerals - Ihanuuksia apteekista

Joskus törmäsin apteekkikäynnillä erittäin houkuttelevaan kosmetiikkaständiin; hei mitäs nämä ovatkaan? Ihan uusi sarja! Sitten IDUN mineraalimeikkejä alkoi näkymään blogeissa ja sarja tuli vähän tutummaksi. Aina apteekissa käydessäni jaksan ihastella pakkauksia, kuka on suunnitellut näin ihania kuvituksia apteekkisarjaan?

Kauniilla pakkauksilla on iso merkitys, ainakin minulle. IDUN sarja olisi kliinisempi eikä se kiinnostaisi niin paljon jos kuvitellaan että sillä oli valkeat, melko tavanomaiset pakkaukset. IDUN kuvituksesta vastaa italialainen taiteilija Patrizia Gucci. Kuvituksen naishahmot perustuvat taiteilija tulkintaan pohjoismaisesta mytologian jumalattaresta Idunista. Idun jumalatar oli ikuisen kauneuden ja hedelmällisyyden jumalatar ja tähän liittyvät omenat joita pakkauksissa esiintyy. Jumalatar jakoi kultaisia omenoita vanhemmille jumalille jotta hekin saivat nuoruutensa takaisin. Aikamoista, kiinnostavaa!


P8290005.ORF

Tuotteiden kehittelyssä on ollut mukana ruotsalainen tutkija, apteekkari ja ihoekspertti Marie Lodén. IDUN tuotteet pohjautuvat puhtauteen ilman turhia raaka-aineita. Tuotteet koostuvat 100% puhtaista raaka-aineista eivätkä ne sisällä talkkia, öljyä, silikonia, hajusteita, vismuttia eikä säilöntäaineita. Tuotteet ovat orgaanisia. Itselle on tärkeää että mineraalimeikkivoide ei sisällä vismuttia joka ei ole tuntunut sopivan minun iholleni. Yleensä ilman vismuttia olevat mineraalipohjat ovat myös mattaisempia.

Sain IDUN meikkejä blogin kautta kokeiltavaksi ja minun IDUN paketistani löytyi kattavasti erilaisia tuotteita. Kabukin kävin ostamassa lähiapteekissa koska olen lukenut siitä tosi paljon kehuja ( blogit!! ) ja halusin kokeilla sitä Idunin meikkipohjan kanssa.


P8290013.ORF

Meikkipohjani sävy on Ingrid joka on kylmä keskivaalea. Valitsin sävyn jonka arvelin olevan sopiva pääosin vuodesta. Nyt kesällä se on aavistuksen kalvakka mutta odotahan talvi niin tämä on ihan sopivan värinen. Minä en meinaa osata puhua meikkivoiteesta kuten Idun pohjiaan kutsuu. 
Idunin pohja on pigmenttistä, silkinhienoa ja pehmeää koostumukseltaan. Se ei ole jauhoista ja pölyävää vaan levittyy kannelta kabukiin siististi. IDUN Minerals meikkivoide tuntuu ja näyttää puuterimaiselta mutta muuttuu iholla voidemaiseksi. Mineraalit sulautuvat ihon pintaan ja antavat sille tasaisen, sileän pinnan. 


P8290016.ORF

Pohja on jonkun verran hohtava mutta ei pahimmasta päästä. Luonnollinen ja elävän näköinen. Korostaa jonkun verran huokosia. Peittää sen verran mitä tarvitseekin normaalilla iholla. Huonokuntoista ihoa tämä ei palvele, siihen suosittelisin toista jos etsitään täydellistä peittävyyttä! Hoitava tämä muuten on ja ihanan tuntuinen ihollani. Varmasti hyvin riittoisaa, ei tarvinnut laittaa paljon kun käytti Idunin omaa kabukia. 
Jäin vähän miettimään kaipaisinko viimeistelypuuteria. Oletteko kokeilleet Idunin viimeistelypuuteria, niissä on kaksi sävyä; mattainen Tuva ja hehkuva Tyra. Millaisia ovat käytössä? Tuva voisi olla mulle sopiva jos haluaa vähän mattapintaa ihon kiiltäville osille. 


P8290029.ORF

P8290033.ORF

Poskipunassa on ihana omppukuvio ja tämä minun kaunis sävyni on Smultron. Sävy on persikkaroosa ja hyvin pigmenttinen. Sulautuu kauniisti Idunin meikkivoiteeseen. Idunilla on myös maapuutereita eli tutummin bronzereita joilla voit muotoilla kasvoja. Minä laitoin tässä meikissä pelkkää Smultron poskipunaa koska halusin kasvoille tyttömäistä punastusta. 

Idunilla on valikoimissa 6 huulipunaa ja 12 huulikiiltoa. Huulikiiltojen sävyt menevät vaaleasta tummaan. Kiillot ovat nimetty ruusulajikkeiden mukaan joiden värit toistuvat kiilloissa. IDUn Minerals huulikiillot ovat runsaspigmenttisiä ja ne on valmistettu lähtökohtaisesti puhtaimmista raaka-aineista ilman tarpeettomia lisäaineta. Kiilloissa ei ole säilöntäaineita tai hajusteita. Niihin on lisätty hoitavaa pohjoismaista lakansiemenöljyä sekä antioksidanttista E-vitamiinia.


P8290018.ORF

Minun ruusulajikkeeni kiillossa on Marleen :) Se onkin tummimmasta päästä Idunin huulikiiltojen väreistä. Sattuikin muuten sopiva sävy, ihan täydellinen minulle! Marleen on tumma vadelmanpunainen, levittäessä huomaa miten hurjan pigmenttistä se tosiaan on. Koostumus on lähestulkoon jellymäinen ja paras puoli tässä on miten kiilto sulautuu sitten itsestään huulille. Vaikka levittäessä piti olla tarkkana punaisen kanssa niin se kuitenkin oli luonnollinen huulilla. Mutta värikäs silti.

P8290045.ORF

Silmämeikin tein neljän värin luomiväripaletilla Lejongap. Siitä tulee oma esittelynsä myöhemmin ;) huulilla käytin Idunin huulikiiltoa Marleen. Ideana oli värikkäät huulet paksuilla kissarajauksilla. Hehkuva, luonnollinen meikkipohja hehkuvan punaisilla poskilla. Sen verran ihastuin idunin tuotteisiin että minun on nyt joka kerta apteekissa vaikeampi vastustaa heräteostosten kiusatusta. Huulikiillot kiinnostavat aina vaikka ei pitäisi hamstrata kamalasti. Luonnonkosmetiikka ei säily vuosikausia kuten esim. MAC huulikiiltoni joista vanhimmat ovat Heatheretten ajalta ;D ehkä minä hankin Tuva puuterin jos tulee vastustamaton himo :)


P8290055.ORF

IDUN tuotteet saatu blogin kautta. Tässä on lista jälleenmyyjistä joita on kyllä kiitettävän paljon pikkukylistä lähtien. Kiva että meilläkin sarjaa myydään useassa eri apteekissa. Mitä pidätte Idunista? Osan teistä tiedän että olette kokeilleet/käytätte. Kertokaa mielipiteitä, mihin sarjassa kannattaa tutustua ensin? Mitä suosikkeja olette löytäneet?

Hintatietoja. Hinnat otettu netistä ja ne saattavat vaihdella apteekkien välillä. Esimerkiksi oma kabukini hintahaitari oli lähes neljä euroa, halvin se oli Kuopion Prisman apteekissa josta saa vielä S-bonusta. Siellä se maksoi 18 e. Yliopiston verkkoapteekissa näyttää olevan mukavan edullinen IDUN hintataso jos haluaa ostaa netistä. Voi myös maksaa Klarnan tilillä jos sellainen on.

Mineraalipohja n. 34 e
Kabuki 18 - 22 e
Poskipuna n. 26 e
Luomiväripaletit 20 - 21 e
Huulikiilto 15 - 18 e

17 kommenttia:

  1. Mäkin aina apteekissa ihailen näitä, noi pakkaukset vaan on niin upeita ♡

    VastaaPoista
  2. Mä tykkään tosi paljon tuosta meikkipohjasta, mutta myös huulipunista, ne on tosi laadukkaita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meikkipohja on kyllä loistava ja ollut aktiivisessa käytössä! Huulipunia voisi ehdottomasti kokeilla :)

      Poista
  3. Rasiat näissä ovat kyllä tosi kauniita. Tykkään itse kanssa tosi paljon tuosta meikkipohjasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on todella loistava ja luulen että Tuvan kanssa vielä parempi :)

      Poista
  4. Kiva, että apteekista saa näin ihanan näköisiä tuotteita, tuo vähän vaihtelua valkoisiin purkkeihin. Hauskaa muutenkin se, että apteekit ovat nykyään panostaneet kosmetiikkapuoleen. Edullisemmalta puolelta on vaikka e.l.f ja mineraalipuolelta tämä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa mun lähiapteekissa on e.l.f.iä ja Idunia. On hienoa että apteekissa on monipuolinen valikoima ja siellä voi nykyään shoppailla :)

      Poista
  5. Nuo pakkaukset ovat kyllä kauniita

    VastaaPoista
  6. Todella mielenkiintoinen sarja, johon mielellään joskus tutustuisi :)

    VastaaPoista
  7. Hei, minä aloitin Idun kokeilut Brunkulla luomivärillä ja I-H-A-N-A on ! Nyt odotan, että konsultti saatais meidän kaupunkiin ja saisin oikean sävyn meikkipohjasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa laittaa toivetta esim. Idunin FB sivuille. Huomasin sieltä juuri eilen että konsultti kiersi täälläpäin :)

      Poista
  8. Ois kaksi nättiä luomiväriä , kultainen ja pronssi, mutta onhan mulla jo sellaisia ennestään. Mutta mä haluun! !!

    VastaaPoista
  9. Mä oon käyttänyt Idunia yli vuoden. Kun aloitin, ihoni oli pintakuiva sekaiho, ja koitin mineraalimeikillä saada ihon parempaan kuntoon. No, se ei ihan onnistunut, mutta muuten tykkäsin kyllä, että vähempi tukkii ihoa kuitenkin. Kun olin sitä käyttänyt jo kuukausia, kokeilin jotain muuta ja iho meni huonompaan suuntaan.
    Mutta koska pelkästään ihonhoidon ja meikkien muutoksilla naama ei kunnolla parantunut, aloitin aknelääkityksen 4kk sitten. Nyt iho on suorastaan kuiva mutta Idun sopii edelleen. Ja jos sitä laittaa sopivan määrän, ei korosta mielestäni ihohuokosiakaan. Mulla on myös se punaisuuden neutralisoija, joka on hyvä.
    Olen kokeillut muitakin meikkejä, mutta tää on nyt ainoa, joka asettuu näin kuivaan nassuun nätisti =)
    Luomivärejä ei ole vielä, mutta täytyy kyllä hommata =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista <3