lauantai 16. syyskuuta 2017

Lifestyle Lauantai - Parhaat Fazerin suklaalevyt

Fazerin sininen on sellainen klassikko jonka tuntevat kaikki. Se maistuu aina, se on hyvä tuliainen tai vierasvara. Fazerin sinisiä suklaalevyjä on tarjolla vajaat parikymmentä makua, sisältäen kausimaut ja tumman suklaan. Fazerilla on tunnetusti pitkä historia, kettukarkit ovat peräisin 1890-luvulta. Suomen tunnetuin brändi eli Fazerin sininen sai alkunsa vuonna 1922.

Minulle nämä suklaalevyt ovat olleet tuttuja aina. Olen syönyt niitä teini-iästä asti ja nyt kun mietin niin nämä tutut maut ovat pysyneet muuttumattomina. Rusina & Hasselpähkinä eli purppurakääre on tuttu nuoruusvuosilta joten aika varma olen että tätäkin makua on saanut liki 20 vuotta. Rusina on suklaassa aika yllättävä elementti, se on joko hyvä hyvässä suklaassa tai äärettömän paha jossain halpasuklaassa.

Fazer suklaalevyt

Toinen klassikko on keltakääreinen Kokonainen hasselpähkinä. Tämä yhdistää ihanasti sen tutun maitosuklaan ja kokonaisen pähkinän, joita voi rouskuttaa yksin kun suklaan imeskelee ensin pois tai sitten suklaan mukana makuja yhdistelemässä.

idkuva

Vaikka se sininen on se klassisin, pidän kuitenkin enemmän astetta vaaleammasta maitosuklaasta eli punaisesta. Hieman imelämpää ja pehmeämpää. Fazerin suklaan palat ovat mukavia lohkaista. Joskus säilytän suklaan jääkaapissa mutta pehmeästä suklaasta palat napsahtavat helpommin. 

P7280053.ORF

Testaan aina kaikki uudet maut joista löydän yleensä suosikin tai sellaisen jota ei niin välitä ostaa uudestaan. Suolainen toffeekrokantti on todella petollinen. Niin hyvää että vie kielen mennessään ja levy häviää hetkessä! Pieni suolaisuus yhdistettynä makeaan toffeeseen. Ei mene metsään jos osaa tehdä. Joskus suolaiset kinuskijutut on pettymyksiä mutta tämä on onnsitunut!

popcorn suklaa

Toinen mahdottoma hyvä uutuus oli Popcorn. Popcornisuklaata on todella vaikea löytää kun Milkatkin katosivat pois. Tämä Fazerin veto on todella hyvä ja tätäkin levyä on tullut useampi popsittua. Paahdettu ja suolattu popcorni yhdistettynä suklaaseen on ihana, tästäkään kun ei tehty liian äkkimakeaa. 

Harmi vaan että suklaa on yksi pahimpia mahanpurujen tuojia. Olisi myös huippua jos nämä eivät lihottaisi ;) harvinaisia herkkuja siis mutta niin klassisia, niin hyviä. Toivon ettei näitä makua ikinä vaihdeta pois!

Mitkä on sun lemppareita Fazerin levyistä?


ps. Kosmetiikkakirppis klo 12 :)

34 kommenttia:

  1. Fazerin hasselpähkinä oli mun suosikki nuorempana, nyt uppoaa parhaiten popcorn. Jostain syystä se maistuu tosi hyvältä, vaikken muuten kovin usein suklaata enkä pop corniakaan syö. Tupla-patukasta on myös pop corn -versio, mutta en ole sitä kovin monessa paikassa nähnyt, enkä tiedä onko jokin kokeiluversio, mutta se on kans erittäin hyvä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen ehkä sitä Tuplan versiota syönyt. Oli se ihan hyvä vaikka Popcorn olisi saanut maistua voimakkaammin :)

      Poista
  2. Fazerin levyjen kääreetkin ovat kauniita. Keltainen on mauista oma suosikki! Fazerin sininen ja Lontoon rae -levy eivät myöskään jää syömättä ;)

    VastaaPoista
  3. Kyllähän Fazerin suklaat olis hyviä, mutta kun niissä poikkeuksetta lukee "saattaa sisältää.." siis jotain gluteenia, niin nykyään en enää syö. Joskus harvoin jos joku tarjoaa, voin ottaa palasen, mut muuten jätän syömättä.
    Brunbergin suklaat ovat gluteenittomia, mut eihän ne ole niin hyviä kuin Fazerin...

    VastaaPoista
  4. Mun ehdoton suosikki on tuo keltainen, jossa on kokonaisia pähkinöitä. Ostan tosi harvoin suklaalevyjä (irtokarkkeja senkin edestä..), mutta jos ostan niin ostan tuon levyn :)

    VastaaPoista
  5. Mä en tuosta rusinasta niin välitä suklaassa, mutta nuo kaikki muut menee vallan mainiosti. Punainen on ehkä mun lemppari. :)

    VastaaPoista
  6. Fazerin suklaa on parasta! Harmi vaan, että se saattaa sisältää vehnää, enkä voi sitä siksi syödä. :( Silloin kun pystyin, parasta oli se lontoonraeversio.:p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmankos se alkaa mullakin koskemaan mahaan..minä syön aina kaiken uhalla kun ei mitään keliakiaa ole. Mutta hyvin harvoin, tämän postauksen kirjoitin joskus kesälomalla ja silloin tuhosin näitä levyjä :P

      Poista
    2. Mulla on keliakia. :( Saisi noita saattaa sisältää vehnää -suklaita syödä 2 palaa päivässä. KAKSI palaa päivässä..? Kuka siihen pystyy lopettamaan? Siksi en syö ollenkaan. :)

      Poista
    3. Parempi olla syömättä ollenkaan niin ei kiduta itseään :)

      Poista
  7. En pidä maitosuklaasta, jos siinä ei ole mitään rakennetta, niinpä tuo Popcorn on minusta hyvää, samoin Hunaja&manteli. Ja se tummempi 47% suklaa. Toffeekrokanttia en ole maistanut. Jostain syystä pelkkä ajatus Fazerin perus-sinisestä vähän ällöttää. :D

    VastaaPoista
  8. Tykkään suklaista joissa on rousketta, eli kaikki pähkinät jne. Toi liila oli laosena mun suosikki. Joskus oli suolainen cashewpähkinä fazer. Oi se oli huippuhyvää.omar levy on kanssa hyvää.
    Melkeen alkoi tehdä suklaata mieli ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omar levyn olen ihan unohtanut, eipä ole tullut alkuhuuman jälkeen syötyä. Se keksi on kanssa hyvä, samaten suolainen cashew joka tosin saisi olla vieläkin suolaisempi ;)

      Poista
  9. Punainen on hyvä, samoin se ruskea pähkinä. Jo nuorena koulusta tullessa kävin ostamassa ruskean levyn, menin sängylle makaamaan, luin aku ankkaa ja söin koko levyn :D t. Katja

    VastaaPoista
  10. Mä olen koukussa tuohon merisuola/toffee/karamelli uutuuteen. Ihana! Popcornikaan ei ole hullumpi. Ihanaa että Fazer on satsannut näiden tuotekehittelyyn. Mitähän kaikkea vielä keksivätkään!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että keksivät vähän erikoisempia eikä aina ihan perusjuttuja :)

      Poista
  11. Kiva, nyt alkoi tekemään mieli tuota hasselpähkinä suklaata :'D

    Miun suosikkeja Fazerilta on se sininen (tulee käytettyä usein leivonnassa), sekä punainen. Maustetuista tutuin on tuo Hasselpähkinä, eikä se Mariannekaan ole huono! Melkein unohdin sen sini-valkoisen levyn, se vasta hyvää onkin, maitosuklaata ja valkosuklaata :P

    Fazer tekee kyllä kivoja uutuuksia, näin suomalaiseksi yritykseksi, kuten ne Travel -levytkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :DD sini-valkoinen on tosi hyvä, ostan sitä aina joulun aikaan siinä laatikossa. Olen ihan unohtanut että sitä on pikku levynä, voisi joskus ostaa :) ne Travel levyt oli vähän pettymyksiä, se uutuus appelsiini on kyllä maistamatta kun olen nyt karkkilakossa..

      Poista
  12. Punainen on munkin lemppari, vaikka tykkään kyllä kaikista näistä paitsi tummista en.
    Keksisuklaan valmistus lopetettiin ja se harmittaa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai se on lopetettu, voi harmi! En ole ostanut aikoihin enkä ole tajunnut katsoa onko sitä ollut edes hyllyssä :/ minäkään en hirmuisasta tummasta suklaasta välitä. Jos syön suklaata niin on oltava jotain hyvää ;)

      Poista
  13. Piti heti ostaa tuota keltaista, se onkin toisiks paras sinisen jälkeen.

    VastaaPoista
  14. Mä tykkään tosta violetista!

    VastaaPoista
  15. Näistä violetti- ja keltakääreiset suklaalevyt ovat lemppareitani. Tykkään pähkinöistä ja rusinoista ja noihin ne sopivat. :)
    (En ehtinyt koneelle viikonloppuna, mutta kynsilakkakirppis taisi avautua ja sulkeutua samantien? :D)
    t. TQ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on samat lempparit :) kirppiksellä myytiin lähes kaikki, ainoastaan Make Up Storen kulmasivellin ja Urban Decayn Nirvana paletti jäivät tähteelle ;)

      Poista
  16. Toi rusina-pähkinäsuklaa on ehdoton suosikki. Harmi, että täällä ei kuulu ollenkaan joka kaupan valikoimaan. Ei ole kauaa, kun ihan etsimällä etsin ja viidennestä kaupasta (Citymarket) löytyi! Muutaman kerran olen vahingossa ostanut lontoonraesuklaata ja voi sitä pettymyksen määrää, kun totuus on selvinnyt

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi ei! On muuten jännä että tuota pähkinä-rusinaa löytää vaan isommista kaupoista!

      Poista
  17. Mä tykkään eniten siitä suklaasta missä on keksiä :) Mut whaaaat onks se lopetettu voi ei (tuolla ylempänä jossain kommentissa luki) )': hyviä on myös marianne, toi suolanen toffee ja hunajamanteli.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista <3