sunnuntai 7. helmikuuta 2021

Ponnaripituudessa ollaan!

Hiuskuulumisia vuorossa :) mulla on siis menossa hiusten kasvatus -projekti. Tässä aiemmat kuulumiseni heinäkuulta. Olen leikkauttanut hiukseni viimeksi kevättalvella 2020, olisko ollut tammi-helmikuuta? 

Kun katson vanhoja kuvia, ajattelen että hui miten lyhyt, mutta toisaalta; aah miten ihana tuo olisi värjätä millaiseksi haluaa koska sen vaalentaa takaisin hetkessä. Ja vitsit miten i-h-a-n-a-n vaalea tukka mulla on ollut...mutta kuvista paistaa kyllä huonokuntoisuus kauas asti. Heinäkuussa olen iloinnut kun saan tukan jo laitettua pinneille, mutta syksyllä hihkuin miehelle että kato minkä miniponnarin saan jo aikaan!! 

Lokakuussa sain jo tukan enemmän ponnarille, mutta ihan kaikki sivut ei vielä ylety. Jonkunlaista pientä ärsytystä on siitä että tukka on aina vähän miten sattuu. En ole enää suoristanut vaan annan kuivua luonnonkiharalle. Huomaan että tukka vaatii enemmän tuotteita ja mulla on alkanut kulua tukkatuotteita enemmän. Hiuslakkaa on alkanut kulua vähemmän. 

harmaa tukka

Luulin että tukkaa kasvattaessa on aina oltava pipo päässä, että se on aina ihan hirveä. Mutta eipä se ole, kyllä mä olen tämän kestänyt vaika se välillä hapsottaa miten haluaa. Tässä kuvassa näkyy niskatukka joka oli tietyssä kohdassa vähän kasarin näköinen mutta kestin kuin mies :D

Nämä kuvat syksyltä 2020 kun laminointia on vielä kulmissa jäljellä.

Lokakuussa kyllästyin harmaaseen koska se on ihan prkelee vaikea ylläpitää tietyssä sävyssä. Tyvikasvun kanssa se näyttää ruskelta. Päätin vaalentaa että saisin puhtaan pohjan uuteen harmaaseen, mutta kummasti oli unohtunut että mun tukka oli edelleen huonossa kunnossa. Vaalennus oli kyllä kunnon korvennus tukalle joka oli yhtä hamppua. Aikani parantelin ja nuoleskelin haavat, ostin jo tutun tummanharmaan värin valmiiksi jos menee hermot.

Pesen hopeashampoolla ja käytän hopeita, vaaleita ja harmaita sävytteitä. Tasavärinen se ei ole kuten kuvastakin huomaa. Mulla on harmaa kestoväri purkki käsissä mutta en malta luopua vaaleasta. Muistan aina miten on vaikea saada vaalea takaisin.

harmaa tukka

Joulukuussa meni sitten taas hermot kun vaalea tukka ei ollut tasavärinen ;D vetäisin päähän tutun tummemman harmaan. Tässä vaiheessa tukan kasvatus ahdisti ja ero pidemmän päällysosan ja 4 millistä lähteneiden sivujen kanssa näkyi. Päällysosa mitä olen vuosia raastanut kammalla ja laittanut lakalla, on tosi huonossa kunnossa. Tukka on helposti tätimäinen koska on paksu, luonnonkihara ja töhöttää. Tässä vaiheessa suunnittelin että kun pituutta tulee vähän lisää, käyn kevätpuolella kampaajalla pyytämässä tasoitusta että tukka olisi tasapitkä ja huonot latvat lähtisivät hiivattiin. Tässä vaiheessa käytin hiusnaamioita ja hyvin paljon öljyjä sekä erilaisia silottavia tuotteita. Huomasin että tukkatuotejemmat alkavat kunnolla vajumaan!

Tammikuussa alkoi ärsyttää. Huomasin valossa miten huonossa kunnossa korvennettu päällisosa on ja varasin kampaajalle leikkuuajan. Ärsytti myös tämä väri, oma ruskea tyvikasvu puskee harmaan läpi ja saan tunkea päähän harmaata kestoväriä parin viikon välein. Aloin jos suunnitella seuraavaa väriä mutta ymmärsin että kotivaalennuksesta on nyt pysyteltävä kaukana.

Perjantaina leikattiin huonoista latvoista useampi sentti pois ja tasoiteltiin hiukan niskatukkaa. Kaikkea huonoa ei saanut pois koska tukasta olisi tullut tosi hassun näköinen, päällisosaan olisi jäänyt parin sentin pätkiä ja muualta pidempi. Väri on kulahtanut ja tyvikasvu näkyy. Aionkin vetää tummanharmaan värin päähän ja sinnitellä...pituus on poninhäntä mutta sivut vielä laitettava pinneillä kiinni. Käytän nuo harmaat värit ja sävytteet loppuun mutta en ostane uusia, mulla on jo uusi tukkaväri toivelistalla :)

Jospa mulla olisi kesällä kiva tukka ;) palaillaan taas asiaan, nämä päivitykset käyvät päiväkirjasta itselle jota on myöhemmin kiva sitten lukea :D


10 kommenttia:

 1. Haaveilen usein vaikka minkä värisistä hiuksista, mutta superlaiskana ei jaksa tehdä asialle mitään. Lisäksi tällä tavan ruskealla suurinosa meikeistä sopii kuin jos olisi vaikka leiskuvan punainen tukka. Eli mennään nyt tällä ainakin siihen asti kunnes harmaata alkaa pukata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruskea on kyllä helppo ja luonnollinen. Mulla on itseasiassa seuraavana vuorossa ruskea/tuhkainen/oma väri. Katsotaan nyt millaiseksi muuttuu kun harmaasta luovun ;)

   Poista
 2. Voin samaistua tuohon iloon, kun hiukset saa jo pienelle ponnarille. :D
  Hiusvärisi on kokenut melkoista muutosta viimeiset puoli vuotta. Toivottavasti kampaajalla käynti saa hiuksiisi taas voimaa kasvaa. :) Minäkin kävin tammikuussa kampaajalla ja edellisestä kerrasta oli lähes puoli vuotta.
  Hiustuotevarastojen tyhjennystä toivottaen;),
  t. TQ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) on se kokenut muutosta eikä ole kuin hetkittäin ollut sellainen kuin haluan :D jatkuva kriisi...

   Poista
 3. Onpa sun hiukset kasvaneet! :o Jotenkin en oo huomannut, että ne on matkan varrella saaneet pituutta noinkin paljon. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, itsestä tuntuu että ei nää kasva mutta onhan ne herrajumala kasvanut kun lähtökohta on ollut 4 mm :DD

   Poista
 4. Oli kiva lukea sun hiuskuulumisia :) Kampaajallakäynti piristää aina kummasti! Mä olen itse suuntaamassa sinne huomenna ja laskin just, että edellisestä kerrasta on 13 viikkoa.. Siltä ne hiukset kyllä näyttääkin ja oma tumma tyvi antaa melkoisen kontrastin vaalennetuille pituuksille :D Olisin tosin käynyt kampaajalla jo aiemmin, mutta hän joutui perumaan mun ajan eikä uutta ollutkaan sitten ihan niin helppo järjestää. Innolla odotan sun tuleviakin hiuskuulumisia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä, minäkin odotan että nämä kasvaisivat vaan vauhdilla...ihanaa kun pääset pitkästä aikaa kampaajalle, 13 vkoa on kyllä pitkä väli ja se on totta että yllättävän hankala saada sopivaa aikaa järjestettyä. Onneks mun kampaajalle pääsee parin viikon sisällä mutta ripsienlaittaja on buukatumpi, yritän varatakin ajat aina hyvissä ajoin :) vaikka muutoksille ei mahda aina mitään!

   Poista
 5. Ennen värjäsin tukan pilalle mutta lopetin sen jo muutama vuotta sitten vähentämällä ja nykyisin haen vaan raidat niin on kyllä pitkäksi ja vahvaksi kasvanut :) Toivottavasti saat omat hiuksesi myös kuntoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä mä saan mutta kärsivällisyyttä vaatii :) raidoittamalla kampaajalla aion itsekin tästä lähtien vaalentaa, se on hellävaraisin ja turvallisin tapa <3

   Poista

Kiitos kommentista <3