sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Järjettömästä kynsilakkakokoelmasta normaaliin

Muistan sen ajan kun mulla oli yli 740 kynsilakkaa. Nykyään ajateltuna aivan järkyttävä määrä. Lakat ahdistivat, millään ei ehtinyt lakata koska koko ajan tuli postissa uusia ja tein swatcheja jatkuvasti. Koska kuvasin lakkoja koko ajan, en ehtinyt lakata vanhoilla tai sitten mun oli lakattava kynnet joka päivä että ehdin tehdä kaikki. 

Mulla oli Essieltä satoja lakkoja, kaikki kokoelmat kokonaisuudessaan ja samanlaisia punaisia lakkoja useampi kymmenen. Lopulta olin tilanteessa jossa en pystynyt enää nauttimaan lakoistani vaikka jatkuvalla syötöllä annoin niitä pois. Muistan että olen karsinut kokoelmaani jatkuvalla syötöllä ja vasta viimeisimmässä muutossa pienensin kokoelmaani rajulla kädellä. Annoin kassillisia lakkoja pois ja heitin roskiin kaikki erottuneet/vanhat/myrkkyjä sisältävät vanhat lakat. Mulla ei taida nykyään olla enää yhtäkään China Glazen lakkaakaan? Niistä on vaan mielessä karsea haju vaikka en ole nykylakkoja kokeillut merkiltä. 

Nykyään kynsiblogit on hiljentyneet eikä missään puhuta esim. China Glazen tai OPIn uusista kokoelmista. Olen siis pudonnut aikalailla kärryiltä ja tiedän vaan nykyisten lempimerkkieni uusimmat julkaisut. Ostan nykyään lakkoja hyvin harkiten ja lähinnä vaan CesarsShopista tai Hypnotic Polishilta. Ja kokoelmani on siinä määrin maltillinen että minkä tahansa lakan nostan Alexista, se on mieluinen ja voisin sillä lakata. Dupeja on muttei ei järjetöntä määrää. esim. Essien lakkoja multa on alta parikymmentä ja kaikki mieluisia. Tässä postauksessa vanhoja mutta ah niin ihania kynsilakkakokoelmani helmiä!



Zoya Finley. Ihana violetti hologlitterillä. Koristelussa Blue Sea water decalit + lasitimantit. Tässä aiempi postaus lakasta.



Picture Polish Darcy, kuivasudinta Faby Dedicated To Brigitte. Leimat Haranouta L079. Darcy on mielestäni kauneimpia PP lakkoja, yksinkertaisen kaunis musta joka kimmeltää sopivasti. Tälläiset pyöreämmät kynnet mulla oli jossain vaiheessa mutta palasin taas nopsasti neliöihin. Pyöristetty olisi kiva mutta hankala ylläpitää, vaatii viilauksen joka 2. tai 3.päivä. 


Millainen lakkakokoelma sinulta löytyy? Enemmän vai vähemmän kuin kynsiblogien huippuvuosina? Ai että mulla on ikävä useita blogeja, silloin niin hihkuttiin kaikista lakkauutuuksista ja upeista koristeluista. Mallen blogi oli mielettömän upea, samaten NailOxtail ja monet muut...ikävä!!


20 kommenttia:

  1. Joo, kynsiblogit on kyllä huvenneet todella runsaasti alaspäin. Ehkäpä amerikkalassa ja muualla ne jaksaa puskuttaa, kun uusien kokoelmien saatavuus on huomattavasti parempi (ja halvempi), kun saavat kotimaastaan tilata. Esim. China Glazet joutuu tilaamaan ulkomailta tänne jos haluaa pysyä kokoelmien perässä, meidän Sokokselle tulee esim. OPI:n uudet kokoelmat jostain syystä vain Infinite Shine -koostumuksilla ja nekin on vain sen hetken esillä kunnes loppuvat ständistä.

    Essie, Mavala, Depend olisi merkkeinä ne helpoimmat joiden kanssa pysyisi kärryillä ja saisi ostettua melkeinpä lähikaupasta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä ei myydä kuin Maybellinen, Lumenen ja Miss Beauty Londonin lakkoja niin eipä kovin kiinnosta. Ja essenceä mutta en innostu niistäkään. Tosi vähän tulee seurattua uusia kokoelmia mutta välillä on kyllä olo että tekisi mieli ostaa vaikka joku uusi OPI -lakka. Mutta normaalina versiona, ne on kivempia kuin IS -lakat :)

      Poista
  2. Katson tubesta uudet lakkakokoelmat, ihan liikaa ihania indielakkoja, onneksi niitä ei niin helposti saa.
    Minäkin teen lakka karsintaa aika ajoin, mutta ei ahdistele kokoelma yhtään (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on kyllä ihan mahtikokoelma ;) indielakkoja ei tuu enää seurattua, paitsi A Englantia :)

      Poista
  3. Minäkin kaipaan aikoja, jolloin suomalaisista blogeista löytyi uutuuslakkakokoelmat. Tästä johtuen tunnen vanhat kokoelmat paremmin kuin uudet.
    Minun pitäisi karsia kokoelmaani lisää ja jättää ne mieluisimmat lakat omaan käyttööni. Sen jälkeen voisin laskea jäljelle jäävät lakat. :)
    CG-lakat ovat jääneet lähes kokonaan käyttämättä, kun ne kuivuvat pidempään kuin PP tai NCLA. OPI:lla on vähän sama juttu lakasta riippuen. OPI-lakoista moni on kuitenkin todella mieluisia, joten ne saavat jäädä. Viime vuosina olen yrittänyt ostaa paljon harkitummin lakkoja, jotta ne myös miellyttävät pidempään. :)

    Ihanat nämä sinun esittelemäsi lakat. Kiva idea esitellä niitä sinulle mieluisia. :D Finley on aivan upea.
    t. TQ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään myös enemmän vanhoista OPI -lakoista ja kyllä niissä on tosi monta rakasta yksilöä <3 NCLA on toinen lempimerkki ja PP myös :)

      Poista
  4. Miksiköhän muuten kynsiblogit on hiljentyneet. Mutta onhan tuo ihan älyttömän aikaa vievää, jos siitä just tulee paineita. Itse olen niin huono lakkaamaan eli lakkaa vaan, en osaa koristella. :) Kerran pari vuodessa käyn läpi nuo lakat ja heitän menemään huonot ja muutenkin annan sitten liiat pois. Eniten on essien lakkoja ja Lumenen kynsilakoista tykkään kovasti, harmi etteivät tee enää juurikaan uusia kynsilakkoja.

    Sydämellistä pääsiäistä Taina. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, ehkä se ajanpuute, ihmiset kasvaa ja elämä muuttuu, harvalla on aikaa rassata kynsiä iltakaudet. Koristelu ja swatchaaminen vie aikaa tuntikausia ja siihen pitää oikeasti uhrata koko päivä häiriöittä jos on joku isompa homma tekeillä. Sitten kun siitä ei palkkaa kuitenkaan saa...siksi lakkaan ja koristelen mieluummin silloin kun ehtii ja omasta halusta. On se edelleen kivaa puuhaa ja nättejä kynsiä on kiva katsella. Harmi vaan kun blogit on hiljentyneet, olisi mukava lueskella ja onnistua uusista jutuista. Ihanaa pääsiäistä Tiian perheelle ja eläimille <3 <3

      Poista
  5. Mikä on se sun normaali määrällisesti tällä hetkellä?
    Itsellä on koko harrastuksen ajan ollut ~300 pulloa ja siinä ollaan edelleen. Eli jos on uusia hankittu niin vanhempia eteenpäin. Ei ole koskaan ollut ahdistusta kokoelmasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni mulla on tällä hetkellä alle 240 lakkaa. Uusia en ole pitkilleen ostanut mutta vanhoja kierrätän jos en jostain tykkää. Tuo määrä on kyllä sopiva, ehdin lakata kaikilla hyvin ja tykkään mun kaikista lakoista :)

      Poista
  6. Mulla ei tollaista kokoelmaa ollut mut varmaan lähemmäksi 300 ja sit tosi paljon samoja. Jo 2-3 vuotta sitten tein karun karsinnan, sen jälkeen jatkanut sitä jatkuvasti. Nyt on se tilanne, et tulisin varmaan hyvin toimeen alle 20 lakalla, joka sekin on varmaan monen mielestä paljon. Varastossa on silti vielä piirun verta alle 50, mut ovat sentään kaikki aivan erilaisia. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hyvä kokoeelma, saattaisin EHKÄ pärjätä sillä itsekin ;DD

      Poista
  7. Itsekin olen karsinut lakkoja pois ja pannuttanut paljon. Tälläkin hetkellä pannuprojekti menossa. Päämääränä päästä 300 kappaleeseen.
    Sanoit karsineesi joitain vanhoja myrkkylakkoja, niin mihin merkkeihin ja myrkkyihin tässä asiassa pitäis kiinnittää huomiota sun mielestä? Itse taisin heittää Cuccion lakkani pois, koska niissä oli jotain epäilyttävää ainesosaa, olisikohan ollut formaldehydia. En muista ihan satavarmasti. Mietin vaan, että onkohan munkin kokoelmissa vielä jotain myrkkylakkoja. Olen huomannut, että ainakin jotkin Opin lakat aiheuttavat mulle hengenahdistusta ja aivastuttavat, kun taas esim. IsaDoran lakoista ei tule mitään oireita. En kyllä ole kuullut, että Opin lakoissa olisi mitään tavanommaisia ainesosia epämääräisempää, joten ehkä oon vaan allerginen.
    Ois kiva joskus nähdä kynsilakkakokoelman esittely sulta. Itsellä jäänyt kynsiharrastus ja bloggaaminen, koska se vaati niin paljon aikaa kaikkine lakan kuivatteluineen ja kuvauksineen ja pienessä opiskelijakämpässä sitä hajua ei kestä. Yksiväriset kynnet jaksaa kuitenkin lakata vaikka parvekkeella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että mulla on ikävä sun blogia <3 se oli niin mun lemppari ja sain paljon inspiraatiota omiin kynsiin <3 mutta ymmärrän ja tiedän miten paljon se vaatii...
      Tarkoitin myrkkylakoilla just niitä vanhoja OPI ja China Glaze lakkoja, en osaa sanoa tarkkaan milloin koostumus on muutettu paremmaksi, mutta reippaasti yli 10v vanhat lakat on niitä katkuavia joita ei halua hengitellä. Aikaa jolloin "free-lakoista" ei ollut tietoakaan. Lakan pitää mulle olla vähintään 5-free ja sitä nämä alkaa nykypäivänä olla, ne merkit mitä käytän. Katsotaan jos jaksan kuvata lakkojani mutta epäilen että en, kuvasin kerran ja jeesus mikä homma siinä oli ;)

      Poista
  8. Oi, upeita lakkauksia! Mulla on kans kauhee ikävä suomalaisia kynsiblogeja<3 niin moni on lopettanut..

    Mua naurattaa edelleenkin, ku jotain vuosi sitten muutama alakoulun oppilas kysyi multa paljonko lakkoja omistan ja jatkokysymys oli, että onko niitä yli 20 :'DDDD Ne ilmeet oli niin mahtavia, ku vastasin että lisätkää siihen 350 ni ollaan aika lähellää

    VastaaPoista
  9. Niitä on useampi sata. En ole uskaltanut laskea niitä koskaan. Olen ostanut kaikki lakat 12 vuoden aikana. Lakkani on ostettu tavarataloista ja isommista marketeista.

    Merkkilakkojakin löytyy (Dior, Chanel, Opi) ihan vain muutama kappale eli alle 10 kpl. Suurin osa on Mavalaa, Essietä, Lumenea, Isadoraa, Sally Hansenia, Yves Rocheria ja suosikkina ne vanhat Make Up Storen lakat, joita keräilin yhdessä vaiheessa fanaattisesti alesta. No, alesta on miltei kaikki kosmetiikkani hankittu eli alehaukkabongailusta on osittain ollut kyse.

    Tykkäsin myös selata kynsiblogeja ja ostin lakkoja aina piristykseksi. Itse en jaksanut kynsiblogia tai edes blogia kunnolla pitää. Nyt on onneksi Instagram niin tulee edes sitä kautta luotua jotain sisältöä.

    Ihan vähän aikaa sitten löysin Cesarsshopin ja ostin sieltä Moyran hololakkoja. En muista, milloin viimeksi olen ollut niin innostunut uusista lakoista.

    Oma överilakkakokoelma ei ahdista. Nyt en pysty ostamaan muutenkaan kaikkia kosmejuttuja, mitä haluaisin, niin olen kiitollinen omasta kosmejemmasta ja lakkalaatikosta.

    Blogisi on aina ollut yksi suosikeistani. On kiva nähdä kynsitaidetta ja kuvia uutuuksista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kidehile kommentistasi ja kiva kuulla sun kokoelmasta, kuulostaa niin harkitulta ja tykätyltä kokonaisuudelta <3

      Poista

Kiitos kommentista <3