torstai 16. tammikuuta 2020

10 parasta kosmetiikkatuotetta vuodelta 2019

Heipä hei! Tänään listataan vuoden parhaat tuotteet. Oikeesti tätä on aika hankala tehdä koska löydän koko ajan suosikkituotteita, ja on hankala valita niistä parhaita. Enkä halua tehdä liian pitkää listaa vaan sellaisen simppelin joten kokosin tähän postaukseen 10 parasta kosmetiikkatuotetta vuodelta 2019! Lisäsin postaukseen myös pari oivallusta kuluvalta vuodelta.

Olen kamppaillut kosmetiikka-allergiani kanssa ja yrittänyt selvittää mistä johtuu jatkuva silmien kirvellys ja vuotaminen. Se ei ole mitään satunnaista vuotamista vaan sitä että herään aamuisin silmät turvoksissa, rähmivinä ja aamusta iltaan vettä valuvina. Sanomattakin selvää että meikkaaminen on hankalaa ja ärsyttävää kun vetistelevät silmät pilaavat silmämeikin :/ epäilin jopa koira-allergiaa ja olen läpikäynyt kaikki apteekin silmätipat kosteuttavista tulehdustippoihin ja syönyt sisäisesti voitelevia lisäravinteita. Rasittavaa :DD

Jossain vaiheessa aloin epäillä kasvoöljyjä silmien ärsytyksen aiheuttajiksi. Yksinkertaisesti jätin öljyt pois iltarutiinista ja kas, silmien ärsytys loppui! En lotraa öljyä hulluna vaan laitan sitä muutamia tippoja yövoiteen sekaan. Enkä levitä silmien lähettyville tietenkään. Jostain syystä kuitenkin öljyä menee silmiin yön aikana ja tottakai öljy turvottaa. Olen myös huomannut että karitevoita sisältävät sy-voiteet tai tuotteet eivät sovellu silmien lähettyville. Olen jättänyt kaikki öljyt pois ihonhoidosta ainakin toistaiseksi, se toki harmittaa kun mulla oli ihania öljyjä ja jouduin niistä luopumaan :/ Edelleen vältän myös propyleeniglykolia sisältäviä ripsivärejä tai eyelinereita, ne ovat takuuvarma ärsyttäjä silmille. Voiteissa ainesosaa saa olla kunhan ei levitä sitäkään silmien lähelle. 

Toinen oivallus oli ihonhoidon yksinkertaistaminen. Ennustan siitä tulevaa trendiä korealaisen huuman seuraajana. Rakastin öljyjä ihonhoidossa mutta kun ei voi käyttää, miksi aiheuttaa itselleen ärsytystä tahallaan. Yksinkertaistin ihonhoitorutiinia eli käytän enää putsaria, misellivettä, hoitonestettä sekä voidetta iholle ja sy-iholle. Satunnaisesti käytän seerumia tai kasvovettä, ihan siitä riippuen mitä tuotteita on käyttövuorossa. Kuorinta ja naamio on toki edelleen rutiineissa mukana ;)

Olen myös ymmärtänyt hoitonesteen tärkeyden. Sen avulla pääsee eroon pintakuivasta ihosta! Iltaisin saisi kerrostaa muutamankin kerroksen ja lisätä päälle voiteen. Aamulla laitan puhdistuksen jälkeen hoitonesteen ja voiteen. Iho saa olla kostea meikatessa, alan itsekin uskoa enemmän siihen että ihonhoito on paras primer vaikka käytän kyllä erillistä primeriakin vähän vuodenajasta ja ihon tarpeista riippuen.

Parhaat tuotteet kynsille




Trind Nail Repair on ainut aluslakka joka auttaa mulla kynsien liuskoittumiseen. En uskalla oikein olla ilman sitä, se onkin suosikkini jo monen vuoden ajalta. Jos jätän tämän pois, kynnet menevät heikoiksi, liuskoittuvat ja lopulta ne on pakko leikata lyhyiksi. En käytä päivittäin mutta viikottain jonain lakkauskertana. 

Parhaat meikit



Estee Lauder Double Wear on kyllä kaikkien kehujen arvoinen! Tekee kauniin ja kestävän mattapinnan. Levittyy kauniiksi mutta ei pakkelimaisen peittäväksi. Pitkäkestoinen ja käytän lähinnä silloin kun meikkipohjan täytyy kestää kiillottomana. Hyvä ikääntyvälle ihollekin. Kallis hankkia mutta kestää varmasti vuosia kun käytän vain juhlavampina hetkinä ;)



Jeffree Star Velour Liquid Lipstick ja etenkin sävy Wifey! Täydellinen punainen joka kirkastaa keltaisia hampaita. Pysyy hyvin eikä kuivata huulia. Toki tämän kanssa pitää olla varovainen kun syö ja juo, mutta kestää lisäilyn huulten keskelle ja pysyy vaan siistinä. Jeffreen mattapunat on kyllä parhaita, sävyjä joka lähtöön ja hyvä aplikaattori levittää. Jotkut on sanoneet että nämä menisivät äkkiä pilalle mutta en ole omissani huomannut mitään outoa.


NYX Ink Liner on paras kokeilemani eyeliner, tämäkin jo parin vuoden ajalta suosikkituote. Tällä saa ne paksut kissarajaukset, tällä pystyy vetämään sivulta silmään päin eikä tämä kuiva. Kaikki muut kokeilemani linerit menevät jossain vaiheessa kuivaksi mutta ei tämä. Ja on edullinen sekä helposti hankittavissa. 

Parhaat ihonhoitotuotteet



Cattier Biphase silmämeikinpoistoaine on luonnonkosmetiikkaa. Edullinen, riittoisa eikä jätä silmiin öljyistä tahmaa. Ei ärsytä tai kirvele silmiä. Aina kaikissa silmämeikinpoistoaineissa on joku vika mutta ei tässä ;D siksi vuoden parhaan titteli!


TBS Drops Of Youth Hoitoneste auttoi hyvin eroon ihon pintakuivuudesta. Oli mielettömän riittoisaa, toimii kaikkien voiteiden ja meikkipohjien alla. En ole käyttänyt kovinkaan montaa erilaista hoitonestettä, nyt kun mietin niin ei niitä montaa kulunut vuoden aikana. Ovat tosiaan niin riittoisia vaikka aamuin illoin käyttää. Tämä oli miellyttävän tuntuinen ja teki ihosta jopa lasimaisen.


Whamisa Organic Flowers Nourishing Cream oli yksinkertaisesti vuoden paras voide ihotunnultaan. Pehmitti ihon, ravitsi sitä ja oli miellyttävän tuntuista käyttää. Kesti pitkään ja voideputkilo oli hyvän mallinen. Toimi meikin alla vaikka oli niin täyteläistä?! 


Cattier savikuorinta on mukavan hellävaraista iholle mutta siltikin tehokasta. Moniin kuorintoihin verrattuna tämän ihotuntuma ja hellävaraisuus teki siitä vuoden parhaan tuotteen. Hyvä valinta couperosaiholle kun ei ärsytä tai raavi ihoa. 

Parhaat hiustenhoitotuotteet



Inebrya Ice Cream Icy Blonde Light Blue shampoo oli vuoden aikana tehokkain kokeilemani hopeashampoo. Ja kyllä, olen testannut monia erilaisia! Sininen shampoo taittoi kivasti tukkaan kylmään kristallinvaaleaa vivahdetta. Ei tarrannut liikaa tukkaan niin pystyi käyttämään huoletta saman sarjan hoitoainettakin.


Biozell Color Mask Ice on edullinen ja hyvä sävyhoitis tehostamaan vaalean tukan kirkkautta. Nimenomaan kirkkautta ja hentoa viileää sävyä, tämä ei tarraa hiuksiin tai taita liiaksi epätoivottuihin vivahteisiin. Tuntuu myös mukavan hoitavalta hiuksissa :)

Lyhyet ja ytimekkäät suosikit ;) Oliko tuttuja tai kiinnostavia? Olisi myös kiva kuulla sinun 10 parasta viime vuodelta!

24 kommenttia:

  1. Hyviä suosikkeja! Itselläni suosikeiksi nousi välineistä RT.n luomivärisiveltimet ja ecotoolsin meikkimuna. Loccitanen puhdistusöljy ja geeli on kestäneet koko vuoden joten suosikkeja siis. Ihan en kymmentä tähän viitsi listata 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. L`occitanen öljyä haluaisin kokeilla! Tykkään myös RT:n siveltimistä ja meikkimunasta, ihan päivittäisessä käytössä ovat <3

      Poista
  2. Tuo aluslakka kuulostaa ihan huipulta! Mullakin on kynsien liuskoittumisen kanssa ongelmaa. Heti kun ne kasvavat vähän pidemmiksikin, alkaa katkeilu. Jeffree Starin huulipuniakin ois tosi kiva kokeilla. Toi sävy tossa kuvassa on ihana ♥

    http://mahdollisestiehka.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman Nail Repairia mulla ei totisesti olisi kynsiä ;)

      Poista
  3. En tiedä onko nää pelkästään viime vuotisia mutta mitä nyt tulee mieleen.
    Smashbox 24h full coverage foundation, rasvanaama kiittää ja kumartaa tai oikeastaan menee polvilleen ja jumaloi =D
    Jeffree Star in irtopuuteri, kallein puuteri jonka olen ostanut joten siinä mielessä en osaa sanoa, mutta erittäin hyvä mulle.
    Jeffreen huulimaalit ❤
    Kicksin ripsivärit, perinteiset harjat, mutta niin näyttävää tulosta.
    Holika holikan 3 second starterit, kosteutta lisää kiitos!
    TBS youth serum, pyysin kerran lahjaksi, ostin viime vuonna uuden ja nyt tuli joulukalenterista, niin ihanaa!
    H&M poskipunat, voi kun sävyjä olisi lisää!
    Sol de Janeiron vartalovoit, täyteläisiä ja niin ihanan tuoksuisia!
    Masqui barin kangasnaamiot, monet naamiot on hyviä, näissä on vielä hauskat kuviot.
    Lushin shampoopalat, yritän päästä tilanteeseen jossa pääsen pulloista eroon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Holika Holikan hoitoneste on aivan ihana, mutta vielä parempi se TBS Drops Of Youth sarjan, kannattaa kokeilla kerta sulla se seerumikin on!

      Poista
  4. Cattierin tuotteet on kyllä hyviä ja Love Beauty and Planetista tykkään myös, saisivat olla vähän edullisempia vain.

    Tosi harmi tuo sun reagointi kosmetiikkaan, toivottavasti oireet pysyis poissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pysyy ne poissa kun ei käytä sopimattomia tuotteita. Harmi vaan kun monessa hoitonesteessä on propyleeniglykolia, kun ei voi olla ilman hoitonestettä :/ Cattierilla on tosi monia hyviä tuotteita, miselligeeli on ihana <3

      Poista
  5. Smashboxin pohjustaja on kyllä huippu (vaikka se olikin vain kuvissa ;) ), ei ihan niin hyvä kuin Nars, mutta ei paljon puutu. Plussaa kuitenkin siitä, että tuubi kestää pienen ikuisuuden ja siitä saa puristettua kaikki ulos viimeistä pisaraa myöden. LOVE. <3

    VastaaPoista
  6. Jeffreen peitevoide ja Fenty Beautyn puuteri, nämä ovat aivan mahtavat yhdessä! Jeffreen puuteria en vielä ostanut, kun mulla on puutereita nyt useampi käytössä, mutta kun noista joku loppuu niin ehkä hankin senkin testiin.
    Milk Makeup värilliset kulmageelit, niillä saa niin nopeasti nätit kulmat arkeen vaikka omat on vaaleat ja hankalat meikata. Miinusta tosin huonosta saatavuudesta, kun ei saa Suomeen edes tilattua mistään.
    Nyxin Bare with me pohjustusvoide. Jättää ihon aivan ihanan kosteutetuksi ja tähän kun päälle levittää meikkivoiteen kostealla meikkimunalla, niin kyllä tulee täydellisen näköinen iho! Olaplexin shampoo ja hoitoaine, vaikka ovatkin vähän hinnakkaammat, niin mielestäni rahan arvoiset pitkille ja vaalennetuille hiuksille.
    Idun Mineralsin kesän LE-kasvopaletti, aivan ihanat sävyt kesään ja kompakti myös reissuun mukaan, ja plussana vielä highlighter on aivan yllättävän hyvä mineraalimeikiksi, ei ollenkaan liian luonnollinen vaan tosi kaunis ja näyttävä.
    Jeffreen huulikiillot oli myöskin ihania kesällä. Talvella tykkään enemmän mattapunista mutta Jeffreen kiiltoja käytin kesällä ja syksyllä niin paljon että yhden sain melkein jo loppuun, mikä on ainakin mulle harvinaista :D
    Löwengripin deodorantit, tehokkaita mutta iholle hellävaraisia. Mun on vaikea ostaa deodorantteja, koska hikoilen aika paljon mutta mulla on myös herkkä ja kuivuuteen taipuva iho. En siis voi valita dödöä tuoksun perusteella kuten varmaan useimmat, mutta näissä Löwengripeissä on vielä kaupan päälle hyvät tuoksutkin!
    Viimeiseksi voisin valita jonkun paletin, joten olkoon se Jeffreen ja Morphen yhteistyöpaletti. Tätä on tullut käytettyä aika paljon, koska siinä on sopivia sävyjä sekä arkeen että juhlaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavat suosikit, kiitos näistä! Olet kyllä ahkerasti käyttänyt yhtä kiiltoa jos se melkein loppuu jo...!! NYX Bare With Me voisi olla mieluinen tuote, voisin hankkia jos sattuu eteen ;)

      Poista
  7. Mulla liuskoittuu ja katkeilee myös kynnet jos en käytä kynsiä vahvistavaa lakkaa. Ostin itse asiassa omani apteekista ja lakka sisältää biotiinia joka saa kynnet kasvamaan ja vahvistumaan. Ilman sitä en voisi kuvitella enää olevani lainkaan.

    Tuo Double wear on myös ihan mun ykkös suosikki meikkivoide! Tykkään kovasti vaikka hintava onkin mutta sain omani alesta niin hinta ei ollut niin paha :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ostin kanssa alesta ;) Mikä on tämä mystinen aluslakka, nyt me kaikki kynsifriikit halutaan tietää ;D

      Poista
  8. Oikeastaan näistä tuotteista Trind on itselläkin käytössä ja itsekään en enää uskalla jättää sitä pois. Lakkaan kynnet niin harvoin nykyään, että laitan joka kerta lakkauksen pohjalle tuon ja tällä hetkellä ei ole kyllä liuskottumista tietoakaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vähän liuskoittumia, Trindistä huolimatta. Mutta onneksi tilanne ei ole yhtä katastrofaalinen kuin viime talvena jolloin kynnet oli lyhyet ja liuskoittuneet tyyliin vereslihalle...en jätä Trindiä enää pois ellen löydä tilalle toista formaldehydiä sisältävää aluslakkaa. Trindissä ärsyttää hankala pullo ja nopea paksuuntuminen..

      Poista
  9. Onpa kiva lukea sun huiput. Kiitos jo heti tuosta Cattier vinkistä, sillä kuten on se sy-voide tärkeä, niin todella tärkeä on herkille silmille myös se meikinputsari.

    Lauderin Double Wear on ikisuosikkeja, meikkivoide johon voin luottaa. Laitan aina sitä poskille ja leukaan eli niihin kohtiin joissa punoittaa.

    Jeffree Starin punat sama juttu, pysyy kuin täi tervassa, mutta täällä teinit pölli kaikki omat Jeffree Starit. ;)

    Tykkään myös todella paljon tuosta Body Shopin hoitonesteestä.

    Kivaa sunnuntain jatkoa Taina. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeffreen meikit on kyllä ihan parhaita, tykkään kovasti <3

      Poista
  10. Minulla on vielä suosikkipostauksen teko kesken, mutta ainakin meiltä löytyi yhteinen putsarisuosikki ;) Ja minäkin haluan tietää mikä on Anskun salainen kynnenvahvistaja..!

    VastaaPoista
  11. Whamisan tuotteisiin tykästyin viime vuonna. :)
    Isadoran Rock base on oikein hyvä. Olen käyttänyt sitä pelkästään 2-3 kk ja tänään ei näy lainkaan liuskoittumista. :)
    Weledan skin food huulivoide ja rasva.
    Luottotuotteeni Sensain volume 38 ja UDPP sekä tietenkin myös Dependin vihreä miljövänlig kynsilakanpoistoaine.
    Alga Mariksen aurinkosuojatuotteet.
    Rahuan hoitoaine. Madaran gloss and vibrancy ei mitenkään pärjää selvitystehoissaan Rahualle.
    Paras meikkivoide oli Nuin. Vuoden alussa vanha Lumenen seerumimeikkivoide toimi hienosti pakkasilla.
    t. TQ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Whamisat on ihania, edellisenä vuonna löytyivät myös suosikeistani <3 Mun pitäis kokeilla kyllä tuota Rock Basea, josko se auttaisi näihin liuskoittumiin ;) Skin Foodit löytyy itseltä mutta en ole vielä kokeillut. Vähän pelkään ettei se kasvovoide sovi minulle mutta aion kyllä kokeilla :) Nuin meikkivoide näytti Sannilla ihan mielettömän hyvältä mutta en tiedä olisko se ihan mun juttu...ehkä saisi iho olla tasaisemman värinen kun nyt talvella on tosi paljon punoitusta :/ silloin sopisi kevyempi meikkivoidekin.

      Poista
  12. Olaplex hoito-aine ja naamio ja Sim dry shampoo. CeraVen pesuneste vartalolle. It cosmeticsin cc voide ja irtopuuteri ja kulmakynä on ihan huikeita. Anastasian Soft Glam. Ja kasvojen ihon hoidossa menin aikalailla vanhoilla tutuilla...paitsi Bioeffecsin seerumi ja Is Clinicalin kasvonaamio on uusia suosikkeja, joista en ihan heti luovu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soft Glam on ihana paletti, IT Cosmeticsin meikkejä tekis mieli kokeilla ;)

      Poista

Kiitos kommentista <3