lauantai 16. tammikuuta 2016

Lifestyle Lauantai - 10 laihdutusvinkkiä Timmikuulle

Onko teillä menossa sokeriton tammikuu? Aloitatteko liikuntaharrastusta? Vai katsotteko vain tarkemmin mitä suuhun laitatte? Voisin jakaa teille muutaman vinkin Timmikuulle :)

- Syö aamupala. Aamupala on päivän tärkein ateria.  Minulla kyllä kurnii maha heti aamusta ja vaatii puuroa. Uusin ihastukseni on kaura-riisi hiutaleet. Syön mehukeiton ja raejuuston kanssa. Viikonloppuna syön aamupalalla leipää ja jogurttia.


- Vaihda leipä näkkileipään tai riisikakkuihin. Ainakin vaalea höttöleipä hiiteen! Suosi kokojyvää, se pitää pidempään kylläisenä. Itseä harmittaa koska ruis on pahin mahakipujen aiheuttaja. Syön pelkästään kauraleipää jota onneksi rakastan. Karsin entiset aamupala, ruokailu ja iltapala leivät vähemmälle. Syön leipää enää päiväruoalla jotta saan enemmän hiilareita. Liikun aina ruoan jälkeen. Iltapalalle olen vaihtanut riisikakut ja suosin etenkin punaisessa pakkauksessa olevia Big riisikakkuja :)



- Karsi turhat hiilarit lautaselta. Eli ei Mäkkiruokaa, pitsaa tai mitään hiilaripommeja. Turhia hiilareita on monissa tuotteissa ja niihin kannattaa kiinnittää huomiota. Juo ruokailulla vettä, ei mehuja. Salaatista kastike pois. Voisiko ruoat syödä ilman voi-jauhokastiketta? Kiinnitä huomiota ketsupin lorottamiseen ja siihen mitä laitat leivän päälle. Muista lautasmalli eli puolet vihreää ja loppu ruokaa.

- Jos et voi hillitä napostelua, tee se terveellisesti. Pähkinöillä, rahkalla, kurkku/paprika/porkkanaviipaleilla dipin kera. Vaihtoehtoja on monia. Kannattaa kuitenkin muistaa että pähkinät sisältävät rasvaa ja kaloreita sekä viinirypäleet ovat lihottavimpia hedelmiä.

- Juo sitä vettä. Muista myös kaikki mehut, erikoiskahvit, energiajuomat...niissä on ihan jumalattomasti kaloreita ja nekin lasketaan päivän kaloreihin. Vaihda ne veteen! Minä pidän autossa täyttä vesipulloa ja pitkää matkaa ajaessa tulee sitten juotua vettä. Miinuspuolena jatkuva vessahätä :D



- Opettele lukemaan tuoteselosteita. Huomaat miten paljon kaupan einessalaateissa on kaloreita, sokeria, majoneesia...ne eivät ole Timmikuun ruokaa. Opettele tekemään hyvät valinnat kaupassa, vertaile vaikka eri jogurttien välillä. Katso mitä maustamaton jogurtti ja joku maustettu jogurtti sisältää.

- Opettele tekemään eväät töihin! Minä kannan aina eväitä mukana. Jos en voi kantaa rasioita niin sitten voi tehdä smoothien tai ottaa protsku- tai ateriankorvikepatukan mukaan. Itse pidän Nutrilett ja QuestBar patukoista. Eväät siksi että nälkäisenä sortuu aina siihen huonompaan vaihtoehtoon.

- Älä mene nälkäisenä kauppaan. Minunkin ostoskorini on erinäköinen, riippuen siitä olenko syönyt vai en. Nälkäisenä itsekuri ei pidä ja koriin lappaa kaikkea mitä tekee mieli. Ja kun kotona ei saisi pitää houkutuksia...niihin tulee sitten sorruttua ennen pitkää. Joten kauppaan vain ostoslista kädessä ja maha täynnä. Äläkä kierrä karkkihyllyn kautta ennen kassaa ;)



- Perse ylös ja lenkille! Jos ei ole varaa salikorttiin, on myös olemassa edullisempia vaihtoehtoja. Naapurikunnassani Siilinjärvellä järjestettiin kesällä useita ilmaisia jumppia viikossa. Itse kävin HIIT- tunnilla, mutta on siellä myös tanssillista jumppaa ja kahvakuulaa. Kannattaa hyödyntää liikuntasetelit ja Kansalaisopiston jumpat. Itse maksan salijäsenyyden 31 e vuodessa, jumpat ja joogat maksan liikuntaseteleillä. Joten ei voi vedota siihen miten kaikki on kallista!!

- Liittyen edelliseen, hanki kiva harrastus. Luistelu, koiran tai kaverin kanssa lenkkeily, hiihto, sauvakävely...kesällä rullaluistelu, pyöräily...vaihda harrastusta kelien ja vuodenajan mukaan niin et kyllästy.

Siinäpä muutama vinkki. Ovatko tuttuja sinulle, tuleeko noudatettua? Mitä hyviä vinkkejä sinulla on Timmikuulle?

34 kommenttia:

  1. Noi riisikakut kyllä särähtää muuten hyvien neuvojen keskellä. Riisihän on ihan samaa höttöä kuin vehnä ja sokeri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riisi ei ole höttöä..se on ainut mitä voin syödä. Hyvä vaihtoehto jos ei halua syödä keksiä iltapäiväteen kanssa tai ei voi syödä vehnää :)

      Poista
    2. Allergia/yliherkkyysnäkökulmaa en osannutkaan ottaa huomioon, hyvä pointti :)

      Poista
    3. Moni sanoo että riisi on höttöä. Mutta pitää valita kaura-riisi tai täysjyvä. Vaihtoehtoja on :) ja riisikakut on hyvä, vähäkalorisia ja auttavat siihen kun tekee mieli syödä jotain.

      Poista
    4. Riisihän on todella ravintorikasta ja hyvää keholle. Ei ne fitnessmimmitkään varmaan turhaan riisiä vetele, jos se höttöä olisi. :D

      Poista
    5. Riisi on hyvää. Teen usein risottoja joka on tosi hyvä ja halpa arkiruoka :) riisissä on kuituja eikä siinä ole lisättyä sokeria. En siis ymmärrä riisin vähättelyä :)

      Poista
  2. Mun paras vinkki: säännöllinen ruokarytmi! Ei tule mielitekoja, kun nälkä ei pääse yllättämään. Aineenvaihdunta toimii ja verensokeri pysyy tasaisena. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Minä yritän syödä kolmen tunnin välein. Jos se venyy niin nälkä on pohjaton eikä sitä hallitse mitä syö. Kolmen tunnin välein pientä välipalaa/ateriaa niin elimistö toimii hyvin :)

      Poista
  3. Voi kiitos, mukava postaus. T: Mia (seuraaja vuodesta 2009)

    VastaaPoista
  4. Hyviä vinkkejä jokaiselle otettavaksi osaksi arkipäivää - kyllähän monet näistä on tiedossa, mutta niistä on hyvä muistutella :) Itselläni tuo vedenjuominen on sellainen "akilleenkantapää" eli unohtuu herkästi. Aina välillä saan sen suhteen tsempattua, mutta sitten kiire päivä vie mukanaan.. Pidin aiemmin vesipulloa aina työpöydällä ja taidan sen ottaa vastaisuudessakin siihen - vesimukia ei nimittäin selkeästikään tule muistettua täytettää niin tiiviiseen tahtiin kuin pitäisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat joka päivän vinkkejä eikä vain Timmikuulle :) sen voisi itsekin muistaa. Olen vähän lepsunut sairaslomalla joten nämä on muistutuksia itsellekin. Että sitä vesilasia voisi pitää kotonakin koko ajan esillä :)

      Poista
  5. Luulin eka että sulle on tullut kirjoitusvirhe.. mutta nerokasta... timmikuu! :) hyviä vinkkejä. Paljonko on sun kalorimäärä päivässä? Itse pyrin 1500 kcal. Liikunta on kyllä se juttu millä pääsee eroon läskeistä. Pitäis ottaa vähän niskasta kiinni taas...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän pitää 1500 kaloria maksimissaan. Ja eniten pitäisi katsoa ettei syö turvottavia ruokia...silloin olisi paras olla :) liikunta kyllä, lenkille vaan :)

      Poista
  6. Tuo puuron syönti on mulle vaan tuhottoman vaikeaa :D Viime vuonna se sujui jonkin aikaa mutta sitten taas tyssäs. Olen muutenkin heti aamusti huono syömään, tyttäreni keittää itselleen joka aamu puuron ja nyt olenkin ottamassa taas itseäni niskasta kiinni ja lujaa. Tanssiharrastus alkoi taas eilen ja voi pojat kun se oli hauskaa. Pienillä askelilla eteenpäin niin hyvää tulee <3 toivottavasti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Entäs tuorepuuro valmiiksi tai smoothie? Tanssiminen on varmasti kivaa! Mulla on heikko rytmitaju ja olen tosi huono tanssillisissa jumpissa :D

      Poista
  7. Hyviä vinkkejä :) ollaan miehen kanssa yhteisesti sovittu, että yritetään alkaa terveellisempi elämä :D ollaan käyty yhdessä lenkillä ja helpompi käydä kaksin kaupassa, kun toinen aina hillitsee toisen mieliteot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tosi hyvältä :) minä käyn aina yksin kaupassa niin... :D

      Poista
  8. Minulla on vähän päinvastainen ongelma, etten muista syödä. Ei ole nälkä tai vaikka olisikin, niin ei tee mitään mieli. Varsinkin kun aloin harrastaa enemmän liikuntaa, pitäisi vaan pakottaa ruokaa alas. Tuo puuro voisi olla hyvä aamulla, ei ole niin kuivaa kuin leipä. Ja pitäisi varmaan ruveta väsäämään smoothieita.

    Kiva, että ihmiset liikkuvat, mutta silti minua vähän häiritsee, että jumpat ovat nyt tammikuussa tupaten täynnä. Pitää varoa, ettei vahingossa huitaise ketään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salillakin on aina tungosta tammikuussa mutta siitä se sitten hiipuu :) smoothie tai puuro on tosi hyvä aamulla. Tai jos jaksaa illalla tehdä tuorepuuron aamuksi valmiiksi, sekin on tosi hyvää!

      Poista
  9. Minen oo koskaan varsinaisesti laihduttanut, liian selkärangaton sellaiseen. :D Mut alotin tos syksyllä jo kamppailulajiharrastuksen taas pitkästä aikaa, ja kolmen kuukauden sisällä on paino tippunut ihan hillittömästi. Ilman yrittämistä. Mut toisaalta oon aina syöny paljon hedelmiä ja salaattia, mut en niinkään koska terveellinen, ne vaan on olleet lempiruokaani pennusta lähtien. Joten sinänsä normaali ruokailutottumusyhtälöön ei tarvinnu kuin liikunnan. Kun tuppaan aina jumimaan tietokoneelle pelaamaan, pelinörtti kun olen. :'D Ja vedenjuonti taas..huaaaah, lääkärit on jopa varoitelleet et juon liikaa vettä. Kun helposti menee sellaset 3-5 litraa päivässä. Mut vesi vaan on lempijuomani, ensimmäinen sana itseasiassa jonka koskaan opin, oli "vettä" heh!

    Mut jos jotain vinkkiä tarjoaisin, ni ainakin itselleni ehdoton on omenat. Pari-kolme omenaa päivässä niin iho kiittää, sekä...aineenvaihdunta. Näin fiinisti ilmaistuna.

    T. Mirva joka on liian laiska päivittämään blogiaan että viitsisi sen accolla postata tätä kommentia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä vinkkejä! Minuakin kiinnostaisi Crossfit tai joku uusi harrastus. Mutta kaikki on kaupungissa enkä jaksa ajella edestakaisin :) kyllä liikunnallakin laihtuu, etenkin jos syö ihan terveellisesti.

      Poista
  10. Kannattaa myös muistaa, että pähkinöissä on nimenomaan niitä hyviä rasvoja, joita ihminen tarvitsee. Liiallisella rasvanpelkäämisellä ei saa mitään hyvää aikaan, päinvastoin.

    Mun ei onneksi tarvitse pyörittää sitä jokailtaista eväät töihin -rallia, koska meillä on oma ruokala töissä, mistä olen äärimmäisen kiitollinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokala on kyllä huippu juttu, etenkin jos siellä on aina niitä hyviä vaihtoehtoja :) pähkinät on mulle varmaan ainut rasvan lähde, avokadoa tai lohta en syö :)

      Poista
    2. Et siis käytä ruoanlaitossa mitään rasvaa tai syö lihaa??

      Poista
  11. mitä hedelmää tuossa alimmassa kuvassa on? :D näyttää ihanalta! tahtoisin opetella syömään uusia hedelmiä jugurtin kanssa, eikä aina vaan omenaa ja banaania! :)

    VastaaPoista
  12. K5lläpä nyt meni maku kun täälläkin pitää jotain laihdutuspaskaa jakaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otsikko kertoo mitä päivän postauksessa on luvassa :) ei kannata klikata jos ei aihe kiinnosta :)

      Poista
  13. Vähän jälkijunassa kommentoin, mutta ihan ehdottomasti salaattiin öljypohjaista kastiketta! Useimpien laihduttajien ongelma on nimenomaan se, ettei hyvää rasvaa tule tarpeeksi vaan karsitaan liikaa rasvoja pois. Leivälle margariinia jossa on vähintään 60% rasvaa, salaattiin öljypohjaista kastiketta ja ruoaksi säännöllisesti myös rasvaista kalaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä vinkkejä mutta en käytä salaatinkastikkeita koska noh...lihottavat ja ovat epäterveellisiä ;) enkä syö kalaa muutakuin kalapuikkoja. Mun on hankala muuttaa ruokavaliota koska en enää oikein tiedä miten. En halua liikaa kaloreita. Ja sitten se on riisikakkulinjaa mutta kun ne on ainoita jotka ei koske mahaan eikä turvota :)

      Poista

Kiitos kommentista <3