perjantai 22. heinäkuuta 2022

Louis Vuitton Speedy 30

Louis Vuitton Speedy. Kaikki tietävät sen nimeltä. Laukku jonka ostamista mietin ja pähkäilin yli puoli vuotta. Tulenko rakastamaan vai vihaamaan sitä? Mielipiteitä herättävä luksuslaukku jonka esittelen tänään tarkemmin.

Speedy on malliltaan vanhimpia ja tunnetuimpia Louis Vuitton laukkuja, Audrey Hepburnin kuuluisaksi tuoma, aikansa vaikuttaja siis. Speedyn tarina on alkanut vuotta 1930. Sitä on valmistettu nano, 25, 30, 35 ja 40 koossa. Siitä isommat menevät Keepall nimen alla. 

Speedyä löytyy kaikissa LV kuoseissa sekä erikoisempina julkaisuina. Itsellä on ikuisuushaaveena Cherry Blossom pikkulaukkuna tai Cherry/kirsikka Speedynä. Sekä Multicolor mustana. Ei vaan ikinä satu sellaista eteen edullisesti tai silloin kun olisi ostohousut jalassa. Enkä ole niin hyvä tunnistamaan feikkiä enkä uskalias ostamaan mistään eBaystä tms. enkä maksa laukusta maltaita todellakaan :D taitaa siis joku noista jäädä ikuisuushaaveeksi...mutta ainahan saa haaveilla!

Rakastan sitä koska se on kaunis. Niin kaunis! Damier Ebene kuosi ei iskenyt minuun alkuunsa ja mietin haluanko Speedyn monogrammina vai DE:nä. Päädyin Damier Ebeneen koska mulla ei ollut yhtään niitä ja monogrammeja sen sijaan useampi. Ja oli kyllä hyvä päätös! Alusta asti tiesin että Speedyni on oltava bandouliére mutta kokoa mietin pitkään. Alussa pohdin 25 kokoa mutta se olisi ollut auttamattomasti liian pieni. 30 on ihan sopiva jos pyörii tämä crossbodyna kaupoilla ja haluaa tämän pysyvän vähän syrjässä kyljellä/takana. 35 on hyvä jos haluat mahtuvan enemmän tavaraa mutta se on minusta vähän iso olkalaukkuna. 

Perus Speedyssä ei siis tule pitkää hihnaa mukana eikä siinä ole noita metallilenkkejä hihnalle. Speedy B eli bandouliére on varustettu noilla metallilenkeillä ja siinä tulee hihna jonka saa säädettyä kolmesta osasta eri pituuksiin. Ja tokihan Speedy B:tä voi käyttää perusmallina ilman hihnaa. Eli tavallaan monta eri mahdollisuutta samalla laukulla! 

Pidän Damier Ebenen tummista kahvoista ja hihnasta, niitä kun ei niin tarvitse varoa. Mutta en ikinä tartu laukkuihini jos mulla on käsirasvaa tai -desiä käsissä. Tässä laukussa eniten viehättää huolettomuus ja tumma yleisilme joka on erilainen kuin monogramissa, mutta jonka Erkkikin erottaa Louis Vuitton laukuksi. Rakastan laukun kauniin punaista sisustaa ja ostin tähän myös punaisen Enni´s organisoijan suojaamaan laukkua. Organisoijan tärkein tehtävä on kuitenkin pitää Speedyä ryhdissä koska ilman organisoijaa Speedy on...kröhöm...vähemmän kaunis. 

Minulla on Speedyssä organisoija koska anteeksi vaan, minusta se tosiaan on ruma rötkylä ilman. Rötkylöinti olikin syy miksi mietin Speedyä niin jumalattoman pitkään. Halusin sen mutta sitten päätin etten siitä kuitenkaan ehkä tykkää. Kunnes taas tykästyin ja päätin ostaa. Jahkasin tätä nimenomaista laukkua parisen kuukautta. Katselin kymmenittäin YouTube videoita laukun hyvistä ja huonoista puolista. Ja niitähän oli...moni kehui mutta moni myös haukkui. Mielipiteitä tästä laukusta siis on!

Ja sitten ne vähemmän mairittelevat mielipiteet. Vihaan sitä koska tässä näkyy käyttämisen jäljet. Mun laukku on vuodelta 2013. Speedy 30 laukun suuaukko on juuri sen kokoinen että sinne saa vietyä käden, mutta jos kädessä on iso kello, se raastaa suuaukkoa. Joskus suuaukkoa joutuu myös venyttämään ja vuosien venyttäminen on jättänyt jälkensä, tässä laukusta on rikkoutumia canvaksessa ( kts.vasen laita kuvassa ). Se oli syy miksi mietin laukun palauttamista mutta päätin pitää sen koska tätä ei hirveän usein näy myynnissä bandouliére mallina. Ja Speedy B:n hinta nousee koko ajan...uusi tälläinen maksaa 1450 e!! Aika järkkyä...tästä syystä ostan laukkuni second handina.

Kaikesta huolimatta laukusta tuli välittömästi mun suosikki LV ja rakastan sitä! Se on kaunis olkataipeessa tai kädessä kannettuna, mutta mielettömän hyvä crossbodyna. Se menee hyvin pään yli ilman jäämistä tukkaan kiinni. Käytän sitä arkilaukkuna jossa kulkee työkalenterit, pussukoita, lompakkoa, avaimia, puhelin...ehkä pieniä ostoksia mutta sellainen kauppakassi se ei minulle ole. 

Ilman organisoijaa sinne mahtuisi enemmän tai jos on sellainen tyyppi joka vaan lappaa laukkuun kaiken. Mutta se täyteen ahtaminen, laukun pitäminen auki eli ei vetoketju kiinni ja ylipäätään huolettomampi käyttö johtaa melko varmasti noihin canvaksen halkeamiin. Itse tykkään organisoijasta juuri sen takia kun se luo ryhdin laukkuun ettei se pohja rötkötä keskeltä tavaran painosta.

Ihan ensin mietin siis Speedy 25 hankkimista monogrammina mutta nyt multa löytyykin tämä, enkä voisi olla siihen tyytyväisempi. Se on klassinen, käytännöllinen ja kevyt käyttää. Sinne mahtuu juuri sen verran tavaraa kun minä tarvitsen. Ennenkaikkea se on todella hyvännäköinen laukku ja sopii ihan jokaiseen tyyliin. Ihan vaikka pelkkien mustien vaatteiden kaveriksi kuten itse melkein pääomaan pukeudun.

Onko Speedy sulle tuttu laukku? Tunnetko nimeltä, tai omistatko sellaisen? Vai onko nämä designlaukut vähän turhuutta?


21 kommenttia:

  1. Upea <3 Ja todella hyvä hankinta, vaikka tietysti kirppis hintaa et paljastanut, oli hinta varmasti huokeampi kuin uutena. Tosi kiva, että kirjoitit myös tästä speedy B-meaningista, sillä tosi tärkeä huomioida tuo saako laukusta crossbodya ollenkaan. Itse ostaisin myös koon 25 tai 30 jos ostaisin tämän, haluaisin kaikki monogrammina mutta pidän hieman "more suttle"na noita ebenea ja azuria. Mielenkiintoisinta olisi kuulla, mistä löysit hyvän organizerin tähän + jos sulla on muissa laukuissa niitä niin mua kiinnostaisi niidenkin esittelyt ehkä hieman :) Mun mielestä tämä laukku ei ole käyttämisen arvoinen tai esillä pitämisen arvoinen jos siinä ei ole organizeria, sillä tämä menee semmoseksi lituskaksi. Vitsi, ehkäpä tänävuonna pistän synttärilahjaks itselleni myös yhden LV:n :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) on se huokeampi, alle tuhannella eurolla näitä löytyy, B versio on tietysti vähän kalliimpi mutta välillä on myynnissä tosi edullisia Speedyjä. Minä tilaan organisoijat Enniltä, on suomalaista käsityötä. Speedy ei minusta ole kaunis ilman organisoijaa vaikka maksuasia tietenkin, mutta pitää laukun ryhdissään koska silloin kun tämä ei ole käytössä, se täytyy pitää täytettynä muodossaan koska Speedy on niin lysähtävä malli.

      https://enniscollection.com/

      Mulla oli se 25 ensin haaveissa mutta se olisi ollut liian pieni, ja siinä joutuu enemmän venyttämään suuaukkoa joka tuo jossain vaiheessa käytön jälkiä laukkuun. Jos päädyt jonkun hankkimaan niin sitten esittelyä siitä kiitos :D mä olen lukenut tosi paljon arvosteluja eri blogeista, siksi itsekin näistä olen halunnut kirjoittaa. Jollekulle on varmasti hyötyä näistä kokemuksista koska pitäähän tälläinen ostos harkita tarkkaan :)

      Poista
    2. Olen samaa mieltäsi organisoijasta, myös neverfull mielestäni sen vaatii, niistä painuu kulmat sisään, niin painuu nyt noista mun MK isoista laukuistakin :( Kiitos linkistä! Otan sen talteen jos tieni käy LV:n suuntaan. Tuo käden aukko sisään on varmasti ahdas speedyissä ja 25:ssä se varmasti kärsii paljon enemmän käytössä. Varmasti tulen kyllä esittelemään myös käsilaukkua blogissa jos tällaiseen luksukseen santsaa, koska se on myös naisellista ja sopii blogijuttuihin :)

      Poista
    3. Minustakin on kiva kirjoitella tänne välillä muuta kuin kosmetiikkajuttuja, monia naisia kiinnostaa kuitenkin käsilaukut :)

      Poista
  2. What! Ompa hinnat nousseet :0
    Hyvä löytö jos tällaiselle laukulle on käyttöä! :) tuo damier ebene on canvaskuoseista kaunein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on, mitähän ovat jatkossa...mä tykkään kans tuosta Ebenestä, mulla oli yksi Azur mutta sitä ei vaan tullut käytettyä kun se valkea on vaan liian arka väri. Tämä on hyvä kun kahvatkin on tummat niin ei niissä näy lika ja kestävät pyyhkimistä, toisinkuin vaalea nahka :)

      Poista
  3. Kiitos esittelystä.
    Hyvää lomaa. :)
    t. TQ

    VastaaPoista
  4. Nyt on pakko myöntää, että aika iso osa sun tekstistä ja esim. Katrin kommentista on mulle ihan täyttä hepreaa :'D Mä en siis todellakaan tiedä mitään laukuista ja vielä vähemmän tiedän LV:n laukuista. Mutta onhan toi tosi kaunis<3 Mä olen aiemminkin tainnut mainita, että käytän kerralla vain yhtä laukkua, jonka täytyy olla nimenomaan crossbody. Nuorempana laukkuja oli mulla enemmänkin, muttei tosiaan koskaan mitään merkkilaukkuja silloin. Nyt mennään yhdellä Korsin laukulla kerrallaan ja uusi ostetaan, kun vanha on saapunut tiensä päähän! Mutta siis näitä sun laukkupostauksia on tosi kiva lukea, vaikken aina ihan kaikkia termejä ymmärräkään :D ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla! Toivon että näistä postauksista on hyötyä LV laukusta haaveileville ja nämä on tälläisiä käyttökokemuksia. Mulla on Korsin laukkuja 3 ja kaikista kyllä tykkään. Laadukkaita! Nyt on käytössä yksi uusi Guessin pienempi laukku kun on lomalla, eikä tarvii niin paljon tavaraa mukaan :) ja se on just oikeaa kestävää kulutusta kun käyttää laukun oikeasti loppuun, ja jatkaa vaikka käyttöikää suutarilla jos kyseessä on arvolaukku joka kestää vaikka jälkipolville :)

      Poista
  5. Aah, mä muistan ajan kun kaikilla piti olla tää. Laukkua näki kyllästymiseen asti. Nykyään näkee paljon harvemmin ja musta tää näyttääkin nykyään tosi kivalta. ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en muista sellaista aikaa mutta uskon että kaikilla on pitänyt olla tämä laukku tai kuosi. Minustakin tämä kuosi on tosi kiva, ihastuin heti kun paketista avasin ja miten käytännöllinen, ei näy lika :)

      Poista
  6. Tuo on kyllä kiva laukku! Joskus himoitsin tuollaista itsekin, mutta valikoimiini on näköjään päätynyt kaikenlaisia muita luksuslaukkuja, vaan ei tuota. Minusta tuo kuvio on kivampi kuin monogrammi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ihastuin kanssa tähän kuvioon, halusin että mulla on yksi Damier Ebene laukku. Damier Azur mulla oli kanssa mutta se oli liian arka, ja sen laukun olen myynyt. Monogrammi on kanssa kiva mutta tykkään myös ihan perusmustista laukuista :)

      Poista
    2. Onko tuo muuten nahkaa vai kanvaasia? Piti oikein tsekata Vestiairesta hintoja ja saatavuutta. Joistakin laukuista sanottiin niiden olevan nahkaa, jotkut taas olivat kanvaasia.

      Millä muuten saan noin hyvän kiillon tuohon pintaan?

      Mustat laukut (joita minulla on suurin osa) ovat kyllä siitä hyviä, että ne käyvät miltei minkä väristen vaatteiden kanssa hyvänsä. Tosin usein käy tuo ruskeakin :)

      Poista
    3. Kiitos muuten tuosta Enniscollection-vinkistä! Kävin sivuilla ja siellä on näköjään myös Laduréen bag charmeja. Ladurée on toinen niistä kahviloista, jossa pitää päästä käymään joka ikisellä Pariisinreissulla (ja Ranskassa käydessä yleensäkin - se toinen on Paul, mutta niitä on muissakin maissa, esim. UK:ssa). Ostin noita CDG:n kentältä kerran muutaman, mutta annoin ne pois lahjoina, eli ostaisin uuden itselleni.

      Poista
    4. Ne korut on ihania mutta en ole vielä ostanut yhtäkään itselle, haluaisin LV:n laukkukorun <3 siis tämä on canvasta, olen käynyt tuon laukun läpi mehiläisvahalla. Ei se sitä ime itseensä mutta kiillottaa ja putsaa. Käytän myös vauvan peppupyyhkeitä laukkkujen puhdistukseen ( ei vachettaan ).

      Poista
  7. Ihana laukku, hyvä löytö! Jos ostaisin lisää Speedyjä, ehdottomasti saisi mielellään olla bandouliere-mallisia. Mulla on Speedy 30 mustana multicolorina, ja tykkään siitä kovasti, mutta välillä siihen kaipaisi kyllä hihnaa. Ja samaa mieltä olen tuosta, että Speedy näyttää organizerilla paljon kivemmalta kuin ilman - mun on pitänyt pitkään sellainen ostaa omaani, ettei pohja lötköttäisi hassusti käyttäessä... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) se sun musta multicolor on kyllä todella kaunis! Mun unelmalaukku <3 suosittelen kyllä organisoijaa, ilman sellaista tai mitään täytettä säilyttäessä, laukku kyllä rytkähtää ja uskon että ajan saatossa se tekee jälkiä/taittumia pintaan :)

      Poista
  8. Luksuslaukut on turhuutta. Tuo kuosi on jo niin kulunut, kun kävelee kadulla vastaan jatkuvasti. Sitten kun kädessä on Chanel - se olisi jo jotain sykähdyttävää. Eli nämä LV:t on vähän kuin halpiskamaa nykyään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole kyllä kertaakaan tällä kylällä LV laukku kävellyt vastaan ja vain kerran olen DE kuosia nähnyt ( eilen Kuopiossa ). Mä en välitä Chanelin laukuista kun ne ei ole mun tyyliä eikä niin arkisia, käytännöllisiä ja noh, liian kalliita mulle ;)

      Poista

Kiitos kommentista <3