lauantai 11. joulukuuta 2021

Parhaat joulusuklaat 2021

Jäiköhän mulla viime vuonna tämä jo legendaksi muodostunut postaus tekemättä...tämän perään on jopa kyselty jos on jäänyt postaamatta parhaista joulusuklaista!

Jos ei joku jo tiennyt niin olen armoton herkkupeppu. Joka ihmettelee miksi ei laihdu mutta kun suklaa on liian hyvää :D ja jos ajattelet ahminko nämä kaikki yksinäni niin en, löytyy yhtä herkuille perso mies ja puolikkaita lapsia. Meillä on herkuissa melkolailla sama maku mutta tänä vuonna ostin muutamia hyviä rasioita itselle maisteluun. Joulusuklaata kantautuu myös töistä kun joka asiakas lykkää rasian käteen. Viime vuonna tuli jo Juhlapöydän konvehdit yli..tänä vuonna olen saanut jo 5 rasiaa Juhlapöydän konvehteja :D ne on varmasti jossain tarjouksessa ;)

Toblerone on itselle vähän laivasuklaan maineessa. En osta sitä ikinä kaupasta, lähinnä vaan reissuista ja muistelen juuri reissussa nähneeni tätä Crunchy Almond versiota. Ja kerrottakoon että missä vaan mainitaan salted tai crunchy niin olen myyty! Toblerone on tosi hyvä, harvinaisempaa herkkua. En tiedä onko se suklaa erityisen hyvää tai erikoista, mutta makuyhdistelmä ja isojen palojen järsiminen kai tekee tästä niin hyvää ;)

Tosiaan Salted Caramel...monille Lindt suklaa on suurinta herkkua ja niin minullekin...ne ovat kalliita, ylellisiä ja hirveän hyviä. Nyt on tullut uutta Salted Caramel versiota ja mmm....onpa syntisen hyvää! Muistelen että ostin tätä viime vuonnakin ja ne loppuivat heti hyllystä eikä tullut lisää. Lindtin suklaita olen tainnut ostaa pari pussukkaa ja laittanut tälläiseen kirppislöytööni, Arabian joulupurkkiin. Nämä suklaat kun on vain minulle ;)

Celebration rasian ostin itseasiassa jollekin lapselle lahjaksi mutta otinkin itselle :DD voihan näitä ostaa lisää...hyvä valikoima perushyviä suklaita kuten Snickers ja Twix, Milky Way ja mikälie Galaxy. Bounty on ainut syömäkelvoton tässä rasiassa.

Fazer Klassikot, tämän vuoden uutuusrasia joita olen jo pari saanut töistä. Osa tässä on pskaa kuten Da Capo ( roskiin ) ja suklaatryffeli epäilyttää myös, mutta muuten hyviltä klassikoita joita maistelen mielelläni. Vihreä kuula suklaapäällysteellä kuulostaa parhaalta! Näissä kerrosrasioissa on juurikin sitä joulun tuntua ja tämä on hyvä antaa lahjaksi, melko varmasti pääosin hyviä suklaita. 

Finlandia marmeladit taitaa olla sellaisia että joko tykkää tai ei...hirveen imeliä mutta tosi hyviä ja ennenkaikkea nättejä. Tosi kauniita laittaa pöytään Mariskooliin tarjolle. Vaan ovat aika kalliita että nämä herkut popsin kyllä itse. Aikuiseen makuun ennemmin. Isommassa rasiassa on mukana myös Vihreitä kuulia, ai että ne on parhaita mutta ei mene koko rasiallinen kyllä.

Muita hyviä ja perusvarmoja lahjavalintoja on Fazerin sininen rasiassa, itse tykkään niitä ihan eniten. Sitten pidän Omareista, Julioista ja niistä Vihreä kuula suklaista, mutta en osta noita koko rasioita koska liikaa ja ähky. Fazermint ja Fazerina myös ihania mutta rasioissa on liikaa, ei tule ostettua. Pidän ehkä enemmän sekoituksista niin saa maistella vähän kaikkea koska tosi on että yli nämä tulevat ennen uutta vuotta ;) Pahinta painajaista on Da Capo ja Budapest ( ikuinen painajainen jos paketista paljastuu, vitsi meidän perheessä ), Pandan suklaa menee pieninä erinä mutta jos Juhlapöydän konvehteja tulee 10 rasiaa niin maku menee. Pandan suklaa ei ylipäätään ole niin hyvää kuin Fazer joka on vaan ikuinen suosikkini.

Nyt minä haluaisin kuulla sun suosikit ja inhokit ;) onko joulusuklaa sulle suurta herkkuja vai onko sulla joku muu jouluherkku?



22 kommenttia:

  1. Mun mielestä tämä joulusuklaapostaus on ihan paras ja oikein odotan sitä joulun alla! Rakastan Lindtin palloja, mutta en jotenkaan koe niitä jouluisiksi :D Finlandia-kuulat ja/tai vihreät kuulat on ihan must.. Fazerin kääreellisiä konvehteja tulee myös aina ostettua, tapa on tullut miehen perheestä.. Omia suosikkeja ovat Pätkiskonvehdit,Juliat ja Da capo :D Myös Fazerin perusrasiat uppoaa ja tota uutta Klassikot-rasiaa haluaisin itse asiassa maistaa. Fazerin suklaat on yleisestikin mun lemppareita, mutta välillä ostetaan myös jotain erikoiskonvehteja, joita saa itse valita rasiaan (esim. Leonidas). Pähkinäallergia rajoittaa kyllä ikävästi konvehtien syömistä.. Ihanaa joulunodotusta ja kiitos blogistasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla :) Fazerin rasiat ilahduttaa myös lahjoina mutta vähän harmittaa nousseet hinnat, ennen niitä sai kolme kympillä mutta ei enää ;) vähän vähemmän tulee nykyään ostettua mutta hyviä ne on ja kivoja tarjolla pöydässä. Kiitos samoin ihanaa joulunaikaa <3

      Poista
  2. Aijai kun alkoi ihan hampaita vihlomaan varsinkin Lindt suklaiden kohdalla lukiessa😅😂 itselle liian ällömakeita. Toblerone valkosuklaa on mielettömän hyvä, en ole varma onko joulusuklaa mutta nyt vasta olen niitä kaupasta ostanut!
    Toinen parhaista parhain joulusuklaa on Fazerin Wiener nougat, namnam menee melkein koko rasia yksin kahvin kanssa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta taas Lindtin pallerot ovat ihania (joo makeita kyllä) mutta valkosuklaa (toblerone ylipäätään) ja Wiener nougat menee omalla listalla sinne ällömakeiden kategoriaan! Makuasioita 🙂

      Poista
    2. :D Wiener Nougatit on kyllä herkkuja!

      Lindtit on yltiömakeita mutta mulle kans valkosuklaa menee vähän yli, voin maistaa mutta en yleensä osta itselle :)

      Poista
  3. Fazerina-konvehdit ihan lemppareita mulla.

    VastaaPoista
  4. Siitä oon samaa mieltä, että Bounty roskiin, mutta eiii, Da Capohan on aivan parasta!! :D mutta makuja on monia. Mies katsoo mua kieroon, kun juon pullotolkulla Julmustia. :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Da Capot on ihan hirveitä :) Julmustia en ole maistanut :)

      Poista
  5. Da Capo -suklaa on herkkua! :) Muutoin makumme menevät näemmä hyvin yhteen. Bounty ei todellakaan uppoa. Tobleronet on herkkua ja juurikin kaikki, jossa on mantelikrokanttia tai hiukan suolaa. Yhden tuollaisen Fazerin Klassikot-rasian tuhosin jo marraskuussa. Vihreä kuula ja muut marmeladit menevät pienissä erissä. Paitsi Juliat, niitä voin syödä paljon. Olivat edesmenneen äitini herkkua ja tulee tietysti äiti mieleen niitä Julia-konvehteja syödessä. Muistot vaikuttavat niin moneen asiaan. Maraboun Aladdin uppoaa aina ja Lindtin kaikkia eri makuja voisin herkutella päivittäin. Tästä olen kauppaan lähdössä ja taidanpa ostaa hiukan suklaata.

    Eli kyllä (joulu)suklaa on herkkua, mutta hyvin uppoaa vastapaistetut joulutortut ja sitten ns. nekkupiparit. Sain aikoinaan ohjeen työkaveriltani. Resepti eronnee hiukan muista piparitaikinoista ja sitten piparit sivellään voisulalla ennen kuin menevät uuniin. Niihin tulee sitten kivasti paahtuneen voin maku. Siitä kiva ohje, ettei tarvitse yön yli sitä taikinaa hillota. Pari kertaa olen tehnyt niitä, mutta kun lähtee ihan laukalle niitten pipareitten ja kertyneiden kilojen kanssa, niin nyt päätin jättää väliin. Ehkä.

    Mukavaa joulua jo nyt sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis kaikki kookosjutut, yäk...heh mullakin joulutortut on yhtenä pahimpana joulupaheena, piparit ei niinkään. Ja voisulalla valellut piparit kuulostaa vaan joulukiloilta :DD mutta tortuista, oon leiponut jo Vihreät kuulat -torttuja ja sitten sillä Kirsikka-rommi marmeladilla kierteisiä torttuja, löytyy K-kaupoista ja ohje googleen. Hyviä! Uutuutena itselle olen ruennut maistelemaan piparit/juustot/hillot yhdistelmiä ja viime vuonna se karkasi niin käsistä etten uskalla enää mitään sellaisia ostaa :) Ihanaa joulun odotusta Nina :)

      Poista
  6. Ferrero Rocher kuuluu mun jouluun ja tällä kertaa meinasin ostaa niitä vaan muutaman, koska iso laatikko pyörii kuukausi kaupalla kummittelemassa ja kyllästyn samaan niin nopeasti.
    Tykkäsin siitä kolmen maun Fazerin laatikosta jossa oli vihreä kuula, Julia ja Pihlajaa konvehtina ja toi klassikotkin on hyvä.
    Hallin karkkikaupasta meinasin hakee suklaalevy paloja, siellä oli Rocky roadia ja banaanisuklaata ja koon saa itse päättää.
    Äidille olen Kiss Kissiä etsinyt löytämättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja juuri löysin ne Urjalan makeistukusta!

      Poista
    2. Hyvä että löysit! Joo ne kolmen Fazerin laatikot olis ihania mutta en ole raaskinut nyt ostaa :) mulla on kans että haluan maistaa vähän kaikkea niin siks ne sekoitusrasiat olis kyllä parempia. Kauppahallissa on kyllä kaikkea ihanaa...

      Poista
  7. Fazerin arvontapalkinnosta sain Finladia rasian ja vein ne ilolla töihin. Onneksi olivat kadonneet sieltä yön aikana muiden kuin minun suuhun :D En tykkää ollenkaan Vihreistä Kuulista ja Finlandiasta, Vihreät Kuulat menee suklaapatukkana ja konvehtina, mutta ei kuulana.

    Mie olen aina jouluna ostanut sen yhden pussin, missä on myös sekoitus käärekarkkeja, Marabou Twist -nimeltään, se on perinne :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis se Maraboun Twist on hyvä, tosi monena vuonna olen sen ostanut :)

      Poista
  8. Suklaa kuuluu jouluun. :D Meillä ihastuttiin viime vuonna Pandan Vaajakoski Artisan -rasiaan. Jouluksi haluan Pandan Vaajakoski primus -rasian. Pandaa suosimme, kun sen suklaissa ei ole palmuöljyä. Juhlapöydän konvehdit ovat myös hyviä, ananas erityisesti. ;) Kymmentä rasiaa en minäkään jaksaisi syödä. ;D Täällä päin oli tarjous, jossa sai kolme rasiaa kympillä. Ehkä tämä vaikuttaa rasian suosioon lahjana. ;)
    Tämän vuoden joulukuun suosikki on Baileysin chocolate bombe -suklaakuulat. Lämpimän maidon joukkoon laitetaan maitosuklaakuula, jonka sisältä paljastuu pallon sulaessa myös vaahtokarkkeja. Lisukkeeksi Baileysia. :P Ainoa Baileys-suklaa tähän mennessä, jonka olemme löytäneet josta on palmuöljy jätetty pois. Suosittelen.
    Tykkään myös Fazerinasta, Fazermintistä, Wiener nougatista ja sinisestä. Marmeladit menevät myös pieninä annoksina.
    Tomblerone on myös minulle laivasuklaata. Lapsena syötiin maha kipeäksi valkosuklaa Tobleronea. Nykyään syön vain maitosuklaa versiota. ;) Ehkä tammikuussa uskallan käydä vaa'alla näiden suklaakestien jälkeen.
    Ihanaa joulunodotusta sinulle!
    t. TQ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ananas on just hyvä siinä Juhlapöydän konvehdeissa :) sekä toffee ja minttu. Ja marmeladi! Täytyypä muuten ostaa sellainen Pandan Vaajakoski rasia, viime vuonna taisin sellaisen pienen maistaa mutta nyt voisi ostaa isomman. Siinä oli kyllä hyviä ja vähän erilaisia makuja :) ohoh, Baileys on mun herkkuja tuo kuulostaa kyllä hyvältä...
      Mulla alkaa tammikuussa taas se perinteinen kuntokuuri ;) on kyllä tullut kestejä pidettyä ;)) Ihanaa joulunodotusta TQ :)

      Poista
  9. Toblerone on se suklaa jota vihaan Bountyn lisäksi yhtä paljon :D Lindt mansikka-kerma on mun lemppari ja ne on niin hyviä. En erikseen kyllä osaisi sanoa mikä on jouluna hyvää, kaikki konvehdit on kivoja spessuja silloin kun niitä ei muuten tule ostettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiii, Toblerone on tosi hyvää :DD harvemmin kyllä konvehteja syö muulloin, tai onhan niitä sinisiä ja Geishoja rasioissa ympäri vuoden. Ja Finlandioita pääsiäisenä :)

      Poista
  10. Lindt... Ei ole parempaa. Mua vähän harmittaa kun asutaan täällä takapajulassa, Hampurissa käydessäni törmäsin lindtiin ja siellä oli kaikkea suklaalevyistä lähtien. En oo koskaan törmänny yhtä hyvään suklaalevyyn! Joka palan sisällä oli melkeen sulaa suklaata. Ai että. :-D Tänä vuonna Dumlen Fudge konvehdit on ollu yllättäjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dumle Fudget oli kyllä hyviä, harmi kun ei enää ole niitä suklaa-Omareita, ne oli vähän samantyyppisiä :) voi apua mikä Lindt -taivas, joutuisi ostamaan paljon kotiinviemisiä ;)

      Poista

Kiitos kommentista <3