lauantai 8. helmikuuta 2020

5 parasta tuotetta rasvoittuvan ihon meikkaamiseen

Moi! Pikkujouluihin meikatessani keksin kivan postausidean, voisin nimittäin jakaa teille tuotesuositukset kestävän meikkipohjan tekoon ;) itsellä on pintakuiva iho joka kuitenkin rasvoittuu päivän mittaan. Ihoni alkaa kiiltää t-alueelta inhottavasti ja kiiltoa saa olla painelemassa pois. Rasvoittuvan ihon pahin vihollinen on herkästi liikkuva meikkipohja tai liian heleät tuotteet. Onneksi apua löytyy meikkituotteista, hyvää ihonhoitoa unohtamatta!
Itse suosin aina mattaista ja pitkäkestoista meikkipohjaa mutta harvemmin sellaista teen arkena. Tapahtumat ja iltamenot on aina eri asia. Huolella ja hyvin tehty meikkipohja nimittäin kestää päivästä iltamyöhään, toisinkuin arkena sutaistu työmeikki ;)


The Ordinary High-Adherence Silicone Primer on paras kokeilemani silikonipohjainen primer! Samalla se on myös ensikosketukseni The Ordinaryn tuotteisiin joten hyvältä vaikuttaa! Tämä primer levittyy vaivatta ja antaa meikkivoiteelle hyvin liukuvan pohjan. Tämä tasoittaa hyvin ihohuokosia ja tekee ihon pinnasta tasaisen. Meikkivoidekin levittyy tasaisesti ja pysyy kasvoilla pitkään. 
Edelleen olen kuitenkin sitä mieltä että huolellinen ihonhoito on kaikista paras primer, mutta tykkään käyttää päivittäin joko kosteuttavaa primeria tai meikin kestoa pidentävää jos teen pysyvämpää meikkipohjaa.

Estee Lauder Double Wear meikkivoide ansaitsee paikkansa kulttituotteena. Kaikki kehuivat tätä parhaaksi ikinä ja kyllähän sitä oli kokeiltava ;) pidän tämän hyvästä levittyvyydestä, kaikki paksummat meikkivoiteet eivät levity näin vaivatta. Pieni määrä riittää mutta meikkivoide levittyy silti tosi peittävästi. Tämä on hyvin pitkäkestoinen, mattainen eikä liiku iholla. Jotenkin vaan niin täydellinen että turvaudun aina tähän kun on tehtävä huolellisempi meikkipohja.

essence Mattifying puuteri on edullinen ja hyvä. Se kiinnittää meikkivoiteen ja antaa lisää mattaisuutta. Painelen t-alueen kiiltoa pois wc-paperilla mutta lisään myös kivipuuteria. En ole löytänyt ylivoimaisen hyvää irtopuuteria joten siksi pysyttelen kivipuutereissa. essencen kaikki puuterit eivät ole yhtä hyviä mutta tästä olen pitänyt ihan eniten.


Real Techniques Powder Sponge on tarkoitettu puuterin levitykseen. Samettipintainen meikkisieni kuivana käytettynä antaa peittävämmän lopputuloksen ja kostutettuna kuulaamman. Kun puuterin painelee tällä paikoilleen, saa tosi peittävän ja tasaisen pohjan! Sopii myös meikkivoiteen levitykseen, tosin tällä tulee peittävämpi pohja kuin perinteisellä RT meikkisienellä.

Skindinavia The Makeup Finishing Spray on korvaamaton tuote viimeistelemään meikkipohja. Tämä rasvoittuvan ihon meikinkiinnityssuihke on paras kokeilemani rasvoittuvalle iholle. Se tekee meikkipohjan päälle "verkon" jonka läpi rasvaisuus ei puske niin pahasti. Tällä saa meikkipohjan pysymään siistimpänä pidempään, ero on huomattava käytänkö tätä vai en. Arkena en käytä meikinkiinnityssuihkeita koska ne kuitenkin kuivattavat jatkuvassa käytössä. Kannattaa satsata hyvään kiinnityssuihkeeseen jos kaipaa meikkipohjalle ehdotonta pysyvyyttä.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua! Mitkä on sun suosikkituotteet rasvoittuvan ihon meikkaamiseen?

17 kommenttia:

  1. Oletko kokeillut Lidlin matta puuteria? Mielestäni se on ihan paras mattaisen pinnan antamista puutereista ja hakkaa tuon essencen puuteri ihan mennen tullen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut! En hirveästi välitä Cienin meikeistä, ei ole hyviä kokemuksia mutta puuteria voisin testata :) jos joskus pääsisi Lidliin käymään niin täytyypä tsekkailla jos sitä olisi siellä ;)

      Poista
  2. Kivaa, kun rasvoittuvalle iholle oma postaus meikin pysyvyydestä. :)
    Omalla kohdallani kaiken pohjalla hyvä kosteutus ja kuivattavien putsareiden käyttö pois. Minäkin käytän EL-meikkivoidetta, kun haluan meikin kestävän moitteettomana. Nuin meikkivoide toimi myös minulla melko hyvin. Meikkivoiteen alle laitan yleensä kostealla meikkisienellä TBS minttumeikinkiinnityssuihketta. Näin kasvoja kiristää vähemmän. Pohjustusvoiteita en ole kokeillut montaa. Smashboxin kehuttu pohjustaja jätti toivomisen varaa samaten essencet. RT meikkisieni tai hyvä sivellin meikinlevitykseen ja levitys vähitellen eikä leveästi sutien. ;) Meikin päälle tulee joskus laitettua meikinkiinnityssuihketta. Puuteri pitäisi miettiä tarkemmin. Päivän aikana käytän kiillonpoistopapereita ja tarvittaessa puuteroin kevyesti.
    Kivaa viikonloppua. :) PS. Toiveena poskipunapostaus! :)
    t. TQ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä vinkkejä, kiitos kun jaoit niitä! Nuin meikkivoidetta on kyllä kehuttu ja kiinnostaisi kokeilla. Minäkin levitän meikkivoiteen pikku hiljaa, nopein ja levein ottein ei oikein tule hyvää :) Minäpäs mietin jos keksikin jonkun kivan idean poskipuniin ;) Mukavaa viikonloppua <3

      Poista
  3. Nenässä pysyy parhaiten silmämeikin pohjustusaine, muut primerit liukuu siitä pois. Kiinnytyssuihkeista ei ole apua meikin mattana pitoon, mutta tykkään kosteutuksesta.
    Parhaiten naama pysyy kondiksessa matta meikkivoiteella ja painelemalla irtopuuterin vipalla ihoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun pitäis kyllä ostaa hyvä iso vippa irtopuuterille. Siveltimellä laitan nykyään...ennen oli niitä hyviä isoja vippoja millä teininä meikattiin ;D tuli aina puuterin mukana.

      Poista
    2. Duroyn iso musta vippa on paras! Käytin ensimmäistä sellaista bout 15 vuotta, ennen kuin löysin messuilta seuraavan :D

      Poista
  4. Pohjustukseen Smashboxin Pore ... primer (En muista nimeä tarkkaan) , meikkivoide Lorealin infallible marte, irtopuuteri t-alueelle Grimas ja kiinnitykseen Urban decay All nighter. Pysyy! 😄

    Yöksi sitten kosteutan sekaihoa oikein kunnolla, niin ei nämä yllämainitut kuivata liikaa. Sekaiho.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä ja just mun tyyliseltä meikkaamiselta <3

      Poista
  5. Enpäs tiennyt että The Ordinarylla on valikoimassa primer. Pitääpä tutustua tuohon :)

    VastaaPoista
  6. Tää oli kiinnostava postaus ja hyvä kun muistutit tuota The Ordinarysta, mulla on sarjan yksi toinen primer mutta tuokin olis kiva kokeilla.

    VastaaPoista
  7. Double Wear ihan ehdoton täälläkin, sillä kyllä tämän ikäisellä vaan hikoilun vuoksi ja alkaa naama jossain kohden kiiltää. Double Weariin voin aina luottaa. Kivaa uutta viikkoa Taina. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon samaa mieltä, aina voi luottaa Double Weariin <3 Ihanaa viikkoa Tiia <3

      Poista

Kiitos kommentista <3