sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

Tämän hetkinen kynsilakkakokoelmani

Olen kertonut pienentäneeni muuton yhteydessä lakkakokoelmaani.
En vaan halua omistaa 500 erilaista kynsilakkaa joissa on samanlaista 10-20 nudea tai kymmenen punaista dupea. Kaikilla en ehdi lakata, kaikista en enää tykännyt ja yksinkertaisesti liikaa samankaltaisia lakkoja! Ei niitä ehdi käyttää eikä nauttia niistä. Lakat alkoivat tuntua vaan rasitteilta ja koko harrastuksesta alkoi tulla pakko. Pakko lakata, pakko ehtiä käyttää ja jotenkin en kyennyt enää nauttimaan tästä.


Koin suunnatonta helpotusta kipata kaikki lakat sängylle ja poimia niistä vain ne joista todella tykkään. Aloin pelkästään lakkaamaan ja siitä pikku hiljaa koristelemaan. Nyt olen saanut taas innostuksesta kiinni vaikka en kynsiä tänne kuvaakaan. Yleensä niistä tulee tylsät tai jotain. Ei vaan ehdi kuvata tai tuntuu ettei näin tyhmät kynnet kiinnosta ketään. Mutta kiva niitä on tehdä vaan omaksi iloksi ;) ja vielä kivempi tunne on se kun otan sokkona Alexista lakan ja se on varma että se on mieluinen, eikä sellainen että ei tätä, ei tätä...kuten oli ennen satojen lakkojen kokoelman aikaan ;)


Olette pyytäneet tilannekatsausta lakoista. Pulloja en jaksa kuvata mutta tein omaksi ja teidän iloksi kappalemäärä luettelon. Oli mielenkiintoista laskea montako lakkaa mulla nykyään on! Lakat mahtuvat hyvin muuton yhteydessä ostamaani Ikea Alex laatikostoon. Pienemmissä hyllyissä on lakat ja laatikoston alimmissa isommissa meikit. Osa meikeistä on mustassa meikkipakissa ja meikkilaukussa vessassa. Mutta muutoin kaikki mahtuvat Alexiin! Se oli kyllä huippuostos vaikka vähän painava raahata ( 37 kg ) yksin kapeita portaita pitkin yläkertaan. Kasaamisessakin meni joku tovi ;D


A England 14
Avon 5
Chanel 1
CND Vinylux 11
Color Club 30
Dollish Polish 4
Essie 20
Faby 16
F.U.N Lacquer 13
ILNP 1
IsaDora 8
Kiko 3
Kure Bazaar 3
Lumene 3
Moyra 2
NCLA 19
OPI 38
piCture pOlish 41
Treat Collection 4
Zoya 11
YSL 1

=  248 kynsilakkaa! Aika iso määrä edelleen mutta ei sentään yli 540 mitä jossain vaiheessa oli. Nyt on hyvinkin toivoa että ehtii lakata vuoden jokaisena päivänä eri lakalla ;)


Kynsillä OPI Just A Little Rösti At This / F.U.N Lacquer Million Dollar Dream / Ûberchic 3-03. En ole tämän ihmeellisempiä kynsiä nyt tehnyt, mutta nämä oli niin kivat että ansaitsivat tulla kuvatuiksi :) uusia lakkoja en ole ostanut, ihan hyvä vaan ettei aina ilmesty uusia hienoja kokoelmia ;D

Mitäs sun kynsirintamalle kuuluu? Löytyykö sinulta Ikean Alexia?



31 kommenttia:

  1. Mai kaad, en laske lakkojani koskaan 😂 , saattaisin saada slaakin!
    Mulla on Alex, mutta papereille sun muulle sälälle.

    VastaaPoista
  2. Mitä teit lopuille lakoille? Missä kannattaa myydä? Pitäisi itsekkin tehdä sama inventaario :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi huonot eli vanhat ja erottuneet tai ns.myrkkylakat laitoin roskiin. Kalliit itse hankitut möin yhtenä halpana pakettina ja blogin kautta saadut hyväkuntoiset lakat annoin kavereille :) itse möisin fb:n Merkkilakkakirppiksellä tai Huuto.netissä :)

      Poista
    2. Onko muuten antaa vinkkiä miten hävitit lakat? En kehtaa niitä roskiin laittaa eli johonkin ongelmajätepisteeseen vai mihin? Kiitos!
      Wompatti

      Poista
    3. Joskus olen vienyt ongelmajätteeseen mutta avattuna ja kuivatettuna ne kait laitetaan sekajätteeseen :)

      Poista
    4. Sokos ottaa vastaan käyttämättömät kynsilakat ja kierrättää ne oikein. Tämä kierrätyspalvelu toiminut jo pari vuotta Sokoksella.

      Poista
    5. Sokosten kynsilakankierrätys ei valitettavasti vielä ole käytössä jokaisessa Sokoksessa ja Emotionissa. Toivottavasti laajenee koko Suomea koskevaksi ja pysyväksi.

      Poista
    6. Kiitos, tämä on hyvä tietää!

      Poista
  3. Minne sulta meni sit meni ne kaikki lakat mitä et pitäny? Kun jos sulla vielä on niitä jossain, niin niitähän vois vaikka myydä täällä blogissakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastasin tuossa ylempänä :) Ei ole enää missään, kasasin lakat vaan kassiin ja lykkäsin kavereille. En jaksanut sitä myyntiruljanssia enää muuton päälle enkä ala jokaista lakkaa paketoimaan, niitä tosissaan kun oli satoja :)

      Poista
  4. Mulla on yks pieni Alex mutta unelmoin vieläkin tosta 9 laatikon ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ensin meinasin kahta pientä mutta tämä iso sopi tänne paremmin :)

      Poista
  5. Kaunis lakkaus. :)

    Mulla olis kanssa inventaario edessä, mutta kun en raaski.. Ensin pitäis selvittää, voinko lakata enää koskaan. Edellisestä kerrasta on yli puoli vuotta (ai apua!). Jättäis sit vain ne mieluisimmat. Mutta miten osaan valita..? Muakin kiinnostaa, mihin hukkasit ylimääräiset lakat. Jotain voin myydä, mut pitääkö loput vaan heivata jäteasemalle..?
    Alexia en omista. Lakat on kenkälaatikoissa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Itse jättäisin ainakin ne turvalliset lakat eli itsekin just keskittynyt esim. NCLA lakkoihin ( 7-free ). Lähes kaikki myrkkylakat heitin pois koska en mä viiti sellaisia antaa kavereille. Jotain hyvin harvinaisia ja ihania säästin.
      Kippasin kaikki lakat yhtenä kasana sängylle ja siitä vaiheessa älysin miten älyttömästi niitä on. Se kasa rupesi ahdistamaan koska älysin etten mä näitä ehdi käyttää. Lakoista tuli ihan ahdistus ja v*tutus. Otin joka lakan erikseen käteen ja siinä vaiheessa vaan tykkäänkö vai en. Helppo se oli päättää. Sitten tein jäljelle jäävistä vielä yhden karsinnan että jos oli monta samanlaista syksylakkaa/väriä niin mietin monestiko tosissaan niitä käyttäisin ja tarviisinko. Ja minua helpotti tosi paljon kun pääsi ylimääräisestä eroon :) Ja tosiaan kylmästi heivasin vaan pois koska erottuneita ja paljon vajuneita lakkoja ei viitsi antaa eteenpäin :) hyväkuntoiset siis kierrätin kavereille, minähän annoin niitä kassitolkulla pois :)

      Poista
  6. Hyvin vähennetty! Oon kade 41 pp.tä,wau
    Kiitos tästä toivepostauksesta 💓

    VastaaPoista
  7. Upeat kynnet, niin kuin aina! <3 En ymmärrä, miks en osaa käyttää lakkoja. Pitäis opetella! Multa ei löydy Alex-kaapistoa, vaan Malmin samantyyppinen. :)

    VastaaPoista
  8. Ihana kuulla, että kaikki lakkasi ovat nyt mielekkäitä. :) Minua ei haittaisi tylsät kynsikuvat täällä. ;) Tosin ymmärrän kuvaamisen vievän aikaa.
    Minä olen antanut pois, välillä lainaan kavereille lakkojani tai lakkailen kavereiden kynsiä. :) Pitäisi itsekin tehdä lakkainventaario ja heittää vanhat sekä ei-kivat lakat pois.
    Ikean säilytyslaatikkoa minulla ei ole. Voisi olla hyödyllinen, kun saisi kaikki kosmet samaan paikkaan. :D
    t. TQ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Ikean hylly on tosi hyvä :) pitkään mietin sen ostoa ja eipä tämä minun kokoelma muualle mahtuisi, tässä talossa on todella vähän kaappitilaa. Tuo mahtuu nurkkaan ja vie vähän tilaa, tosi hyvä ostos oli <3

      Poista
  9. Mun mielestä on jotenkin ihanan terapeuttista luopua jostain mitä omistaa ja paljon.. esimerkiksi vaatteita mulla on (tai oli) aivan järkyttävän paljon kun vaatekaapit ja huoneet ja kellarivarasto pursuili pelkkiä vaatteita ja otin keväällä nyt kaksi kertaa kunnon suursiivoukset ja kylmästi vaan kaikki ihanatkin vaatteet laitoin pois joita en ole vuosiin päälläni edes pitänyt. Ja mikä oli kaikkein parasta vein ja lahjoitin oman seudun kissayhdistyksen kirpparille sen autollisen niitä vaatteita myyntiin elikkä kaikki raha siellä menee kodittomien eläinten hyväksi. Kyllä tuli niin mukava olo kun ei kaapit keveni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kodittomat eläimet <3 Ihana ele <3 minäkin siivosin ennen muuttoa, möin vaatteita, kirjoja, sisustustavaraa ja lahjoitin huonekaluja. Nyt ei ole mitään turhaa ja ei viitsi hirveesti hamstrata ;) kun näki miten sitä oli kertynyt vaatteita joita ei pidä...ihan uusia joissa hintalaput paikoillaan...

      Poista
  10. Aika hyvin oot saanu lakkoja karsittua! Mulla alkaa alexissa olemaan vähän ahdasta, joten tarvis varmaan itsekin pikkusen karsia :D Kaunis lakkaus<3

    VastaaPoista
  11. Kiva lukea nimenomaan kynsikuulumisia, ne kiinnostaa aina. :) Toi inventaariosi kuulostaa raikkaalta, mun pitäisi ehdottomasti saada tehtyä sama. Luin juuri jostain että kun valinnavapaus kasvaa, niin valinnanvaikeus ja jopa tyytymättömyys valinnanvaikeuden edessä kasvaakin. Siinä on kyllä perää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta :) kyllä kannattaa siivoilla, sitä turhaa tavaraa kyllä kertyy...etenkin kynsilakkoja ;)

      Poista
  12. Kynsilakat on ihania, mutta kuten kerroit, on varmasti inhottavaa, jos ajatukset muuttuu pakko lakata ja kuvata-tyyppisiksi. Hyvin oot saanut karsittua ja nautinnollisia hetkiä lempparikynsilakkojen parissa!

    VastaaPoista
  13. Vau! Oot karsinut ihan huolella. Mielenkiintoinen postaus :) Karsin viime vuonna jonkun reilu 100 pois ja jäljelle tais jäädä vähän yli kolme sataa. Sen jälkeen on taas kokoelma kasvanut ja välillä koen ihan samoja ajatuksia kun sulla. Pitääkin ehkä kohta käydä taas kokoelmaa läpi :) kiitos inspiraatiosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) mulla helpotti paljon kun karsi turhia pois eikä ole tullut ostettuakaan uusia tilalle :)

      Poista

Kiitos kommentista <3