keskiviikko 8. helmikuuta 2023

Hippu -tyttö 8v

Niin se vaan aika juoksee ja 6.2 juhlittiin 8 -vuotiasta neitiä, tai oikeastaan sanotaan jo senioria. Kamala miten aika juoksee enkä voi olla murehtimatta ja miettimättä sitä luopumisen tuskaa mikä joku päivä on edessä.

En kyllä ikinä uskonut miten rakas koirasta voi tulla. Tarvittaessa se korvaa mulle kaikki elämän ihmiset, kumppanin ja ystävät. Kun on Hippu niin en muuta tarvii. Hippu kulkee vierellä ja on kamala ikävä työpäivisin ja aina kun ollaan erossa! Niitä hetkiä ei vaan kamalasti ole kun en mielellään jätä sitä kotiin.

Vanhuusikä toi mukanaan vaivoja ja nyt on vuoden päivät syöty avaavaa lääkettä hengitystievaivoihin. Öinen yskiminen on tosi ikävää kuultavaa ja mikäli päivällä on ollut ylimääräistä rasitusta, tai iltalääke unohtuu, se kostautuu aina yöllä. Voi raukkaa. Sterilointi ja ruoan kontrollointi toi sen pohjattoman ahneuden ja kerjäämisen mikä on välillä todella ärsyttävää. Iän takia linjoja on myös tarkkailtava, etenkin kun todella paksun turkin takia ihmiset huomauttelee lihavasta koirasta :/ Silmäluomessa todettiin myös kasvain joka mikäli kasvaa hankaamaan silmää, se täytyy leikata pois. Mulla on tämän asian kanssa mielessä vaan taivaan tuuliin lentävät setelit. 

Ja on jännä mitkä kaverit Isakista ja Hipusta tuli. Aina muristaan toiselle ja ärhennellään, mutta se toinen on tosi rakas ja ihan tulee hätä jos tapahtuu jotain poikkeavaa! esim. kerran Isak riehui makkarissa, ärsytti Hippua, niin mies tuli ja koppasi Isakin syliin ja siitäkös Hipulle tuli hätä että Isakia satutetaan. Toistaiseksi ne on pärjänneet vaikka ärsyttävät aina toisiaan tai siis Isak Hippua :D ne nukkuvat yhdessä kylki kyljessä tarhan kopissa vaikka sängyssä Isak ei saa tulla Hipun lähelle. Kyllä tämä ikäneiti jo arvonsa tuntee ;) 

Isakia sivuten, sillä on kans 2v synttärit tuossa maaliskuussa. Nyt siitä alkaa tulla järkevä aikuiskoira. Muistan kun kaverini sanoi jämpteistä että vuoden ikä on se milloin alkaa tapahtua. Juu, se oli kyllä totta. Se oli todella ärsyttävää aikaa! Virtaa riitti ja nykyään meillä  on ulko-ovea vasten koiraportti koska tosiaan aukoo ovet halutessaan ja karkaa. Eikä anna kiinni. Ja kun on koirien irtipito-aika niin voitte kuvitella miten on virtaa. Syksyn hirvihommat rauhoittivat menoa ja hirvi sille ammuttiin. Oli se polleeta poikaa. Isak on kyllä kiltti ja hyväluonteinen koira. Sängyssä nukkuu vieressä ja välillä haluaa syliin halittavaksi. Jämptit on kyllä kivoja koiria. On kyllä tosi ikävä Isakia kun ei enää asuta yhdessä. Ihan sydäntä raastaa kun sitä niin kiintyy eläimiin.

Pippaliisakin täyttää sitten huhtikuussa 15v. Nukkuu nykyään toooodella paljon ja välillä pitää mieheltä kysyä onko se nähnyt kissaa vai onko joku laskenut sen ulos. Illalla se tassuttelee yläkerrasta alas ja tulee sänkyyn hetkeksi kainaloon. Ikä on rauhoittanut menoa ja Pipsa on kyllä paras kissa ikinä. Pippa sai kaupunkiin ison kiipeilypuun parvekkeelle. Uskon että Pippa sopeutuu paremmin kaupunkielämään, Hipulla on varmasti totuttelemista omakotitalon jälkeen kaupunkiyksiöön, ja tottakai se tulee ikävöimään miestä ja Isakia, mutta sillä on täällä myös koirakaveri ja veljeni jota palvoo yli kaiken. Ja tiedä jos käydään täällä koirapuistossa jne, saadaan haistelukavereita lenkiltä :) 

Hippukin on paras koira. Aina vieressä. Joka yö jaloissa. Ei nukuta ilman Hippua. Toivottavasti saisin pitää sen vielä monta vuotta ja monesti kirjoittaa tämän synttäripostauksen :) joillekin koira on vaan koira mutta mulle se on enemmän, on aina ollut ja tulee olemaan elämäni tärkein asia. 

Onnea kultahippunen! 20 kommenttia:

 1. Onnea ja rapsutukset koissulille!

  Kyllä nuo koira- (ja kissa-)kaverit vaan niin rakkaita ovat, aina uskollisia kavereita. Mun viimeisin koissuni, kuwaitilaisneiti Sere eli just ja just 18-vuotiaaksi (iästä ei olla ihan varmoja, kun pentu sieltä erämaasta löytyi veljensä kanssa hylättynä ja potkittuna), ja vieläkin kuulen välillä kynsien rapinan parketilla. Muistot eivät koskaan kuole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu kiittää <3 Ei kuole ja varmasti tulis ihan järkyttävän haikeaa jos Hippu lähtisi... <3

   Poista
 2. Onnea suloiselle Hipulle, toivottavasti teillä on vielä monta hyvää yhteistä vuotta edessä ♥ Mullakin on koko ajan mietteissä kauanko kissat mahtaa enää meidän kanssa olla, kun vanhin täyttää myös 15 huhtikuussa ja nuorempi 13 maaliskuussa. Mutta toivottavasti saadaan kumpikin pitää rakkaat karvakasat luonamme vielä pitkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu kiittää <3 Pipsa on jo iäkäs, samaa luokkaa kun teidän kisut mutta tosi virkeä vielä ja varmasti monta vuotta vielä edessä kuten teidänkin kisuilla :)

   Poista
 3. Onnea Hipulle. Mä vielä muistan tosi hyvin, kun Hippu tuli sulle.

  Kissa on päässyt hienoon ikään ja kauniskin on kuin mikä. 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu kiittää ja muistan itsekin kun se tuli, oksensi syliin ja kakki eteisen matolle ensitöikseen ;) sitten sammui ja sitten lähti jahtaamaan kissoja ;D

   Poista
 4. Ihanaa ja onnea Hippu <3 Koirat on niin rakkaita, Pikku-Vappukin täytti jo 3 vuotta.. Se on ihan paras kaveri ja sellainen henkireikä, kun koiran kanssa voi tehdä yhdessä kaikki kodin askareet, katsoa telkkaria, olla takapihalla, käydä pitkillä lenkeillä, ajaa vaikka autolla kauemmas kivempaan kohteeseen lenkille. Ystävätkin jäävät meidän kasvaessa, mutta koira onneksi pysyy. Ilman Vappua kokisin kyllä oloni usein yksinäiseksi, Vapun läsnäolo vie sitä yksinäisyyttä pois. Ehkä tarve nähdä ystäviä myös pienentynyt kun on tottunut siihen, että minä ja Vappu pärjätään kahden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu kiittää <3 Ihan samoja ajatuksia :) Olisin todella yksinäinen ilman Hippua, nytkin kyyhöttäisin varmaan loppupäivän kotona. Mutta ei, koira pakottaa ulos ja nytkin mennään koirapuistoon tapaamaan uusia kavereita. Näin saattaa itsekin vähän sosiaalistua ;)

   Poista
 5. Hieno juhla, onnea! Mua alkoi naurattaa lukiessani, kun meillä oli äitin kanssa tapana sanoa vitsinä, että edesmennyt koiramme oli vain koira, sillä oikeasti ei nähty sitä ollenkaan pelkkänä koirana vaan kaikkena mitä yllä kuvailet. -HH

  VastaaPoista
 6. Onnea Hipulle💕
  Minun koira mummoni täytti juuri vuoden lopulla 13 v. Parin viikon päästä siitä aloitettiin juuri sydänlääkitys kun todettiin vajaatoiminta. Kyllä olen itkenyt vaikka lääkitys tuntuu toimivan hyvin, mutta se hirveä suru ja murhe kun tietää että aika on aina rajallinen meillä kaikilla💔 Minullekkin koira on kaikki kaikessa elämän yksinäisyydesssä ja pieneen korvaan voi aina sanoa kaikki murheet niin tuntuu helpottavan edes vähän.. Ja nuo kaikki ihanat arjen asiat mitä sinäkin kirjotit niin ne vaan tekee elämästä elämän

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tuli ihan kyyneleet, toivotan mummo-koiralle paljon elinvuosia ja yhteisiä päiviä teille <3

   Poista
 7. Suloinen Hippu - siinä näyttää yhdistyvän sekä lappalaisen että sheltin parhaat piirteet.

  Muutto on aina eläimille stressi, jotkut näyttää sen vasta jonkin ajan kuluttua. Onneksi ovat myös sopeutuvaisia, ja varmasti riemu on sitten ylimmillään, kun pääsee välillä Isakkn kanssa leikkimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu on niin nätti tyttö ja saanut minut haluamaan joku päivä oman sheltin. En tiedä onnistuuko kun tuntuvat olevan suosittuja, mutta Hippu on hyvin shelttimäinen askeleita ja eleita myöten. Isak tulee pe-su tänne hoitoon joten on varmasti ilo ylimmillään vaikkakaan yksiössä ei ole tilaa riehua. Ainakaan toistaiseksi Hippu ei ole näyttänyt murhetta, lukuunottamatta pientä piipitystä ovella mutta joka päivälle olen järjestänyt esim lenkkiä, koirapuistoa, veljeni ja koiransa tapaamista yms yms :) kyllä se tästä, onneksi on jo iäkäs koira niin osaa olla työpäivät kissan kanssa.

   Poista
 8. Onnittelut Hipulle! Ihania karvakamuja siellä :) Meidän kisu täyttää myös kesän alussa 15 vuotta. Sillä on ollu nelivuotiaasta asti diabetes ja vanhemmiten tuli vielä kilpirauhasen liikatoiminta. On se rahaa vieny ja vie. Monen mielestä turhaa rahanmenoa, mutta mielestäni silloin kun on lemmikin ottanut niin samalla sitoutuu sen hoitoon, tuli mitä tuli. Perheenjäseniä ne on siinä missä ihmisetkin, vaikka pystyn ehkä nyt lasten myötä sanomaan että onhan se "vaan" kissa, mutten koskaan siitä luopuisi ennen kuin on ihan pakko päästää paremmille nurmille juoksentelee.
  Toivottavasti Hipun vaivat pysyvät aisoissa ja saatte vielä monta yhteistä vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toivottavasti teilläkin on kissan kanssa vielä monta yhteistä vuotta edessä <3

   Poista
 9. Onnea ja rapsutuksia💔Mulle lemmikit on ollut aina myös paljon enemmän kuin vain lemmikkejä, niin rakkaita perheenjäseniä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näin se on <3 niistä on niin paljon seuraa etenkin kun nyt yksin asuu :)

   Poista
 10. Onnea Hippu! Muistan, kun Hippu tuli taloon ja oli pieni. Aika kuluu nopeaan!
  t. TQ

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3