tiistai 19. huhtikuuta 2022

Meikkejä vanhoilla suosikeilla

Olen viimeaikoina käynyt omaa meikkikokoelmaa käpi rankalla kädellä. Mulla on se yksi iso Alex -lipasto ja meikkien ON mahduttava siihen, kuten myös kynsilakkojen! Neljässä ylimmässä hyllyssä on kynsilakat, kaikissa lopuissa meikkejä. Lakat mahtuisi ehkä myös kahteen tai kolmeen laatikkoon, mutta näissä Ikean hyllyissä on se ongelma että laatikko ei aukene kokonaan, niin takimmat tuotteet jää piiloon, en siksi haluaisi tunkea pientä tavaraa taakse. Jeffree palettien säilytyksen ratkaisin ostamalla Tokmannilta tuollaisen ison korin jossa ne ovat. Pöydällä on vielä meikkipusseja joissa on pienempiä meikkituotteita kuten huulimeikit, peiteaineita jne. 

( Ja tiedän, ei ole sisustuslehdestä mutta tälläinen sekamelska on vanha rintamamiestalo. Jos minä omistaisin itse tämän talon, olisin jo vaihtanut lattiat ja laittanut pinnat valkeiksi )

Osa meikeistä on reippaasti yli 10 v vanhoja ja mietin että olen raahannut niitä lukemattomissa muutoissa ja joku päivä kun täältä muutan, niin haluanko kantaa niitä vieläkin mukana. Mietin myös että olen asunut täällä kohta neljättä vuotta ja olenko käyttänyt niitä kertaakaan? Ja aionko käyttää vastaisuudessa? Jos vastaus on "en", niin oli aika poistua. Haluaisin myös käyttää uusia ostoksia enkä väkisin vanhoja pois. Minusta ei sillee ole pannuttajaksi vaikka yritän kovasti, mutta se lopullinen kärsivällisyys puuttuu.

Annoin vielä joillekin meikeille viimeisen mahdollisuuden eli meikkasin niillä ja tunnustelin vieläkö niistä pidän. Osaa swatchailin ja vanhimmista oli selkeästi pigmentti kadonnut, eikä ne tuntuneet enää nykypäivän laadulta. Mutta koska minussa elää se pienen pieni hamstraaja, ihan kaikesta en voinut vielä luopua...tässä postauksessa esittelen niitä ;)

Estee Lauder Violet Underground. Fall 2010 kokoelmasta. En muista yhtään mistä syystä olen tälle syttynyt, kun en muista että näitä Lauderin paletteja nyt ihan erityisesti on ikinä kehuttu. Jossain vaiheessa niitä hankin mutta ei mulla enää ole kuin tämä yksi. Mietin että tuleeko tätä tosiaan käytettyä mutta en kyllä voinut tästä luopua ;)

Jotenkin tämä on niin ihanan erilainen ja painetut kuviot on niin jotenkin...kasarit? retrot? Värithän tässä on ihanat ja tällä tekee monenlaista meikkiä, nudea tai tummaa. Ja joka väri on sellainen josta tykkään. 


Käytin tätä pari kertaa ihan kyllä vaan todetakseni ettei mun tule tätä enää käytettyä. Ihanan sähäkät värit mutta löytynevät muualta, ja taas se mattavärien puuttuminen...aikansa kutakin! Tietysti on harmi heittää pois mutta kun minusta ei tosiaan ole pannuttamaan, en ala siihen että pitäisi käyttää väkisin ja samaan aikaan ostelen uutta. Jotka taas jäävät käyttämättä. Ja jos joku paletti on 3 v seissyt käyttämättä laatikossa niin tuskin tulen siihen seuraavaan kolmeen vuoteen tarttumaan.

MAC Royal Assets: 6 Metallic Eyes. Kukas muistaa nämä? Ajalta kun Makeupalley, Makeup And Beautyblog oli ainoat tiedonlähteet Temptalian lisäksi :D nämä paletit on ilmestyneet -07 -09 suunnilleen. Mulla on ollut näitä useampi ja vielä löytyy pari. 

Tätäkin on pitänyt testata ja koska toimii vielä, ja metallisävyt on huikaisevan upeita, en koe ongelmaa käyttää näitä.

Tämän paletin vahvuutena on upeat ja aika erikoiset metallisävyt. MAC tuotteilla on mulle vähän sellaista keräilyarvoa. Tietysti tässäkin on vain metallisävyjä eli varjostussävy on haettava muualta ( theBalm Nude Beachista ), mutta en malta ainakaan vielä tästä luopua ;)

Mitä tykkäät meikeistä? Löytyykö sulta kotoota tälläistä museoon kuuluvaa tavaraa??


18 kommenttia:

  1. Siis mullahan on oltava toi Estee paletti, näyttää niin tutulta!
    Ja noita Macceja on varmaan neljä, mut ei just tota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sulla varmasti on, olispa ihana tulla tutkimaan sun kokoelmaa <3 siellä on vaikka mitä aarteita mitä minä olen jo hävittänyt :)

      Poista
  2. Onpa kivoja silmämeikkejä! Kumpikaan paletti ei ole mulle tuttu, en oo edes kuullut moisista :D Mun pitäisi myös käydä omat luomiväripaletit läpi ja karsia niitä pois.. Ei vaan millään raaskisi luopua mistään, vaikka tuolta löytyy multakin useita paletteja, joihin en oo tarttunut pitkiin aikoihin. Mulla toimii toi ajatusmaailma, että jos ei ole kolmeen vuoteen käyttänyt jotain asiaa x niin sitä tuskin enää tulee jatkossakaan käytettyä, kaikkeen muuhun muttei jostain syystä meikkeihin :D Niistä on vaikea luopua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myönnän että kyllä niistä on vaikea luopua. Mutta kun minäkin haluaisin käyttää kaikkia uusia ja uudempia, esim. ABH MR säilyvyys 6kk, mennyt vuosia sitten. Niin haluan käyttää kalliimpia ja parempia kuin oikeasti hautoa näitä joilla meikkaan kerran kolmeen vuoteen...ja nyt kun kävin kokoelmaa läpi talvella/keväällä niin huomasin että kaikki ei ole enää nykypäivää. Kyllä ne muistoissa säilyy ja täällä blogissa kuvissa :)

      Poista
  3. Hitto tuo Estee Lauder on kyllä ihana!
    Mun oma nolo häpeäpilkku on kohta varmaan 30 vuotta vanha luomiväri paletti. Sain pikkutyttönä sen serkulta ja siinä on varmaan 40 eri väriä, pieniä pannuja.😅 en oikein edes tiedä miksi se on elämän mukana aina vaan kulkenut, ei sillä ole oikein mitään tunnearvoa edes.. Se tulee aina vaan jossain vastaan kun en säilytä missään meikkilaatikossa käyttömeikkin seassa vaan jossain kodin sekalaisissa romutavaroissa 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen muuttanut niin tiuhaan tahtiin ja edelleen etsins itä pysyvää kotia :D niin tahtoo vähän nuo romulaatikot karsiutua. Joskus se aina harmittaa kun jotain on nakannut roskiin mutta kun ei vaan voi kaikkea säästää. Ja kun eihän ne oikeasti säily 30 vuotta.. :D mutta ymmärrän kyllä tunnearvon ja muistot!

      Poista
  4. Kiitos, kiva idea esitellä näin näitä sun aarteita❤️. Muistan ton Estee Lauderin blogeista. Mac on mennyt ohi. Tiedä vaikka joskus nää pääsee lainalle museoon, niin kuin Sannin Yvesin tuotteille kävi😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos olisi sellainen työhuone kuin Sannille niin voisi säästää kaiken <3

      Poista
    2. Säästä vaan parhaat aarteet😍❤️

      Poista
  5. Mä aika rankalla kädellä heitän kyllä +3v kohdalla roskiin, kun mulla tule kyllä pöpö-fobiat päälle. Enkä halua pitää turhaa krääsää kaappeja täynnä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin 10v vanhat puoliksi käytetyt Hello Kitty MAC huulikiillot rupesi jo vähän ällöttämään, niistä sentäs raaskin luopua :DD

      Poista
  6. Ihanan kotoista! Ei ole meilläkään sisustuslehti kotia. 🤣

    Mietin et oot saanut kynsilakat jo tosi pieneen tilaan, jos miettii paljon niitä on joskus ollut...

    Upea meikki. Mulla ei taida olla museoon kuuluvia meikkejä jäljellä. Oli MAC:in limited Edition punahylsyjä paljonkin, mut viime siivouksen yhteydessä ne lähti muille metsästysmaille. 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) joskus niitä oli 3 Helmeriä...ihan järjetöntä. Nykyään simppelin kiva kokoelma :)

      Poista
  7. Nätit meikit. Hyvä kun raaskit heittää vanhaa pois. Minä yritän samaa. Täytyy jälleen käydä vanhoja meikkejä läpi. Joitakin olen jo poislaittanut, mm. vuonna 2009 avatun luomiväripaletin.
    Meikit tuovat iloa ja niitä pitäisi raaskia käyttää. Tämä oli kiva postaus.
    t. TQ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla että tykkäsit :) ehkä nykyään tulee ostettua vähemmän ja harkitummin? Yritän kierrättää nykyään tehokkaammin että jos en yhtään tykkääkään niin heti pois!

      Poista

Kiitos kommentista <3