sunnuntai 6. helmikuuta 2022

Maailman paras tyttö 7-vuotta!

Tänään juhlimme 7-vuotiasta Kultahippua! Maailman rakkainta tyttöä ja parasta ystävääni. Uskomatonta miten nopeasti aika kuluu! Joulukuussa oli vähän huolta ja murhetta ja pelotti että menetän Kultahipun liian aikaisin. Tuli pelko siitä että entäs kun Hippu kuolee...ei vaan saisi murehtia vaan pitäisi nauttia näistä hetkistä, ja niin nautitaankin, halitaan ja ollaan yhdessä joka päivä.

Joulukuussa havahduin Hipun outoon yskimiseen. Se yski öisin niinkuin ei saisi oksennettua kurkusta jotain ulos. Sitten aloin yhdistelemään asioita, miten se haukkuu tarhassa talvella käheän tuntuisesti ja miten mies sanoi että onpa Hipulla huono kunto kun se hengästyy juostessa. Aloin ynnäämään näitä asioita ja google, vastaus oli sydänvika. Pelko persiissä soitin maanantaina eläinlääkärille ja saatiin aika seuraavaksi päiväksi. Keuhkoissa oli nesteen kuuloista ja lääkäri vaan töksäytti että sydänvialta se vaikuttaa. No perusminä, aloin itkemään että nyt Hippu kuolee ja menetän sen. Aloitettiin nesteenpoistolääke ja varattiin sydänultra Kuopioon tammikuulle. Ihan sydän särkyneenä odotin vaan tammikuuta ja mietin kuoleeko Hippu ennenaikaisesti.

Käytiin Kuopiossa Omaeläinklinikalla jonne meille oli varattu hyvin aikaa tutkimuksiin. Lääkäri kuunteli ja sanoi että ei kuulosta että sydämessä olisi sivuääntä. Se oli tietysti loistava uutinen mutta ultrattiin vielä sydän, kuvattiin keuhkot ja otettiin verikokeet. Lääkäri epäili Shelteillä melko tyypillistä kroonista bronkiittia. Hipulle määrättiin matokuuri kaiken varalta sekä aloitettiin astmalääke.

Astmalääke auttoikin heti ja yskiminen loppui. Mikä helpotus!! Ilmeisemmin nämä kylmät kelit ovat altistaneet Hippua koska kovemmilla pakkasilla yskiminen oli pahempaa. Ei tarvitse turvautua kortisoniin ainakaan vielä koska yskiminen helpotti huomattavasti, sitä esiintyy enää satunnaisesti öisin kylmemmillä keleillä ja esim auton kyydissä innostuessaan.

Tämä lääkekuuri syödään pitkälle kevääseen ja sitten katsotaan uudestaan. Pääasia että Kultahipulla oli kaikki hyvin, ja voin vain lämpimästi suositella Kuopion Omaeläinklinikkaa jos on jotain. En edes sano mitään tämän kylän eräästä konitohtorista. Rokotuksilla on tietysti käytävä täällä, en niiden takia ajele Kuopioon.

Isak ja Hippu ovat parhaita ystäviä.. Vaikka toinen ärsyttää eikä saa välillä tulla lähelle, on kuitenkin välillä pakko ärsyttää toista tahallaan esim vinkulelulla ;) Isak on kiltti halipoika ja nykyään kissan kanssa ihan kavereita. Alussa kissa oli paljon omissa oloissaan eikä kävellyt lattioita pitkin mutta nykyään antaa vaan tassua ja Isak uskoo. Nyt vaan odotellaan kevättä ja lämpimämpiä kelejä, Hippukin voi olla enemmän tarhassa! En nyt pakkasilla ole pitänyt sitä ollenkaan tarhassa tai ulkona koska se selkeästi sitten vaikuttaa hengitykseen. 

Toivon että meillä on Hipun kanssa vielä monta vuotta yhdessä aikaa. Minun ensimmäinen koirani <3 

14 kommenttia:

 1. Pitkää ikää ja terveitä päiviä Hipulle!

  VastaaPoista
 2. Onnea Hipulle. Äkkiä aika mennyt. Vastahan sie sen hankit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 no niin hankin, pieni pallero oli silloin <3

   Poista
 3. Onnea Hipulle<3 Toivottavasti teillä tosiaan on vielä monta, monta yhteistä ja onnellista vuotta edessä :) Mulla myös vanhin kissa täyttää huhtikuussa jo 14 vuotta ja pelottaa milloin se päivä koittaa, kun kissasta aika jättää.. Nipsu on mun ensimmäinen lemmikki ja ollut mun kanssa puolet mun elämästä, joten en edes pysty kuvittelemaan miltä se menetys tulee sitten jonain päivänä tuntumaan. Toivottavasti sitä ei kuitenkaan tarvitse kokea vielä moneen vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin <3 Nipsu on samanikäinen kuin Pipsa ja huomaa jo miten askel hidastuu, nukkuminen maittaa eikä tee enää mitään tuhoja. Toivotaan kisuillemme pitkään ikää ja Hippu kiittää onnitteluista <3

   Poista
 4. Onnea Hipulle! Onneksi ei ole enää kipeä, koirien vaivat ovat stressaavat ihan valtavasti, onneksi meillä ei ole ollut pariin vuoteen mitään.
  Cherikin täyttää ensi kuussa jo 11 vuotta 😮

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu kiittää <3 vielä on köhimistä välillä, keskiviikkona on rokotukset niin katsotaan vielä pitääkö astmalääkkeen annostusta lisätä. Minäkin valvon sitten öisin jos se yskii. Cherillä jo pitkä ikä takana, toivotaan vielä monta tervettä vuotta tulevaksi <3

   Poista
 5. Paljon onnea Hippu!
  Onpa aika mennyt nopeaan. Onneksi pääsitte hyvälle eläinlääkärille ja lääkkeet ovat auttaneet.
  t. TQ

  VastaaPoista
 6. Onnea :) Onneksi tuo ongelma selvisi ja olette nyt selvittäneet sitä niin paljon, kuin vain pystyy! Nuoret ja vanhat koirat on alttiimpia kylmälle ja juuri taudeille, niin pitää heistä vain pitää hyvää huolta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu kiittää :) keskiviikkona on vielä lääkäri niin katsotaan vähän hampaita, rokotukset ja lääkkeen annostusta vielä :)

   Poista
 7. Onnea Hippu!

  Ja ihana juttu, että olikin vain jokin yleinen vaiva, jonka pystyy hoitamaan. Terveyttä ja pitkää ikää. ❤️

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3