lauantai 5. tammikuuta 2019

Testissä kotimainen Senja luonnonkosmetiikka

Senja Cosmetics on uusi luonnonkosmetiikkabrändi jota sain esiteltäväksi blogiini. Senja Cosmetics tuotteet kehitellään ja valmistetaan suomessa, ne ovat myös vegaanisia sekä eläinkokeettomia. 


Senja Parkkinen on työskennellyt aiemmin kosmetiikkayrityksessä ja tiennyt luonnonkosmetiikan olevan iholleen miellyttävämpi vaihtoehto. Hän ei kuitenkaan löytänyt iholleen tarpeeksi tehokasta vaihtoehtoa. Ja kun sellaista ei löydy, voisiko sen kehittää itse? Suomalaisesta luonnosta peräisin olevat marjat ja yrtit ovat täynnä antioksidantteja joten Senjan tuotteissa on hyödynnetty näitä ainesosia. Senja kosmetiikasta löydät viisi kasvojenhoitotuotetta joista minä testasin neljää. 


Kasvojen iltapesuun minulla oli testissä puhdistusvaahto sekä -öljy. Cotton Cloud puhdistusvaahto sisältää tupasvillan lisäksi kosteuttavaa koivunmahlaa, ravitsevaa mustikkaa ja ihoa rauhoittavaa nokkosta. Vaahto sopii kaikille ihotyypeille. Yleensä pidän enemmän puhdistusgeeleistä mutta viime aikoina on tullut käytettyä useampaa vaahtoa. Pesuteho tässä on hyvä kaksoispuhdistuksessa, kunhan meikki on ensin liotettu pois öljyllä. Jos tuntuu että raskaampi meikki ei irtoa, suosittelen kokeilemaan kaksoispuhdistusta! Senjan puhdistusvaahto ei ainakaan kuivata ihoa ja sitä on tosi miellyttävä käyttää. Tuoksu on hyvä, erilainen ja hieman marjainen. Minä tykkäsin! Sopii myös kasvojen aamupesuun.

Käytän iltaisin meikkien pesussa kaksoispuhdistusta joten halusin testata myös Sleek Cheek puhdistusöljyä. Öljy sopii kaikille ihotyypeille ja lupaa poistaa myös silmämeikin. Öljyssä on käytetty pellavansiemenöljyä, villiä mustikkaa ja puolukkaa. Teho tässä öljyssä on hyvä, se tosiaan poistaa myös silmämeikin. Öljy emulgoituu kasvoilla hieman maitomaiseksi ja kestää pyörittelyä iholla. Tämä taisi nousta suosikikseni näistä tuotteista, kiva ettei kasvoja tarvitse "jynssätä" vaan paksukin meikki lähtee tällä hyvin pois. Ja vaahto tosiaan viimeistelee puhdistuksen ;) 


Kasvojen pesun jälkeen on kosteutuksen vuoro. Tykkään käyttää hoitovettä joka on Senjalla nimetty Nordic Nectariksi. Ihania nimiä näillä! Hoitoveden sisältämä tupasvilla pehmittää ihoa, koivunmahla kosteuttaa ja ravitsee, puolukka kirkastaa ja nokkonen rauhoittaa. Antioksidantteja sisältävät mustikka ja variksenmarja ehkäisevät ihoa ennenaikaiselta vanhenemiselta. 
Hoitovesi kannattaa ehdottomasti levittää sormin, vanulappu imee tätä liikaa itseensä eikä siirry enää kasvoille. Tässä onkin vettä paksumpi koostumus joka on erittäin hyvä! Tämäkin hoitovesi nousi parhaiksi Senjan tuotteista, juuuri sopivan paksua jotta se tosiaan jo kosteuttaa itsessään mutta valmistaa ihon kosteusvoidetta varten. Ihana, hiukan metsäisen yrttinen tuoksu. 

Senjalta löytyy mattavoide mutta nyt talvella halusin kokeilla paksumpaa Berry Bomb päivä- ja yövoidetta. Kuten nimestä jo arvaa, voide sisältää mustikkaa, variksenmarjaa ja puolukkaa. Suomalainen pellavansiemenöljy sekä luomu auringonkukkaöljy ravitsevat kuivaa ihoa. Voide sopiikin erityisesti kuivalle iholle. Tätä suositellaan myös meikin alle mutta ainakaan kiireisinä aamuina ei minulla ehtisi imeytyä. Tämä passaakin paremmin iltoihin kun on aikaa antaa voiteen imeytyä. Pyörii iholla hetken aikaa mutta kun imeytyy, iho on niin silkkisen pehmeä ja mukavan tuntuinen. Ja pullo on iso, tulee kestämään pitkään!


Päivä- ja yövoide, hoitovesi, puhdistusöljy sekä -vaahto.

Joko Senjan luonnonkosmetiikka on kantautunut sinun korviisi? Miltä tuotteet kuulostivat?

Senja Cosmetics tuotteiden hinnat 29,90 e - 49,90 e. Tuotteita voit ostaa House Of Organics verkkokaupasta. 

14 kommenttia:

  1. Nää kuulostaa kyllä niin ihanilta<3 Noita puhdistustuotteita olisi varsinkin superkiva testata! Tällä hetkellä kaapit vaan pursuaa erilaisia putsareita niin näiden ostaminen saa ainakin vielä hetken odotella :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla alkaa olla hyvä tilanne, vain kaksi putsaria kaapissa :) kohta pitää alkaa ostamaan lisää kun loppuvat!

      Poista
  2. Mä tykkäsin tuotesarjasta tosi paljon, tosin voiteet osoittautuivat käytössä liian tujuiksi mulle eivätkä imeytyneet kunnolla enää kuukauden käytön jälkeen. Puhdistusvaahtokaan ei enää vaahtoa, vaan sieltä tulee pelkkää vettä...muuten tykkäsin :) Kokemuksia voi lukea:
    https://mansikoitajavaahtokarkkeja.blogspot.com/2018/12/senja-suomen-luonnosta.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo mun voide on kyllä paksua ja onkin omiaan kuivalle iholle :)

      Poista
  3. Kylläpä nyt tupsahtelee uusia kotimaisia luonnonkosmetiikkamerkkejä kuin sieniä sateella. Nämäkin vaikuttaa mielenkiintoisilta. :)

    VastaaPoista
  4. Senja pääsi myös mun vuoden suosikkeihin. :) Mulla on mattavoide nyt käytössä, se on toiminut hyvin meikin alla. Myös tuo toinen voide odottaa korkkaamistaan jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mattavoide olisi voinut olla parempi mullekin :) en tiedä riittääkö iltaisin mutta meikin alla olisi ollut hyvä.

      Poista
  5. Mielenkiintoisia uutuuksia!
    Hankin nyt vihdoin sen yr.n öljyputsarin. Tämä olisi kyllä hyvä kokeilla myös jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerro mitä tykkäät siitä, mulla mennyt jo pari pulloa ;)

      Poista
  6. Huomasin tämän sarjan jossain verkkokaupassa, mutta täältä vasta ensimmäistä kertaa luin siitä kokemuksia. :)
    t. TQ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamaan jos kiinnostaa, Biodellyltä varmaan bongasit :)

      Poista
  7. Mä odotan kyllä näiden testaamista, on noussut odotukset aika korkealle muiden kehujen myötä :D Varsinkin noita puhdistustuotteita on suitsutettu tosi paljon!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista <3