torstai 30. toukokuuta 2013

Seche Restore - Thinner

Sain joku aika sitten tämän Sechen lakan ohennusaineen CesarsShopista. Tämä jäi vähän odottamaan vuoroaan; tälläisille tuotteille on aina käyttöä.


Yksi päivä muistin tämän olemassa olon ja tarpeellisuuden. Minulla on kunnia tehdä ystävälleni hääkynnet johon käytän valkoista Orlyn lakkaa ja Color Clubin Art Liner koristelulakkoja. Tein hänelle koekynnet ja silloin kirosin mielessäni paksuuntuneita lakkoja. Päätin että ostan uuden valkean kynsilakan jotta hääkynsistä tulee parhaat mahdolliset.


Silloin muistin Seche Thinnerin. Mitä minä ostamaan uutta valkeaa lakkaa kun saan tämän entisen ohennettua. Samalla saan notkistettua vanhat Art Linerit kuntoon.

Ohjeissa tämän sanotaan olevan Sechen lakoille. Mutta miksi sitä ei voisi käyttää muille merkeille? Kuka sitä estää? Ainakin minä haluan kokeilla.
Tämä ei vaikuta lakan kiiltoon tai väreihin millään tavalla. Parempi ohentaa tällä aineella kuin esim.kynsilakanpoistoaineella joka heikentää lakan laatua kuitenkin.

Kelleppä ei olisi tuttua, sojottavat jähmettyneet siveltimet ja jämähtävä lakka. Laitoin hopeaan Art Lineriin 2 tippaa, se ei ollut jähmettynyt pahasti. Sekoitus ja ta-daa; lakka oli kuin uutta! Sama homma Orlyn kohdalla, parilla tipalla tämäkin oli kuin uusi lakka; notkea ja ohuemman oloinen.


 Kultaisiin lakkoihin laitoin n. 5 tippaa Thinneriä. Sekoittelin mutta mitään ei tapahtunut. Nämä ovatkin jo ihan roskiskamaa, ei pysty käyttämään kun sivellin ei edes ota enää kovettunutta lakkaa itseensä.
En halunnut luovuttaa vaan lisäsin vielä 5 tippaa Thinneriä ja annoin pullojen valua ylösalaisin. Toista lakkaa en saanut elpymään mutta se on jo vuosia vanhoja. Toisen sain vielä kuntoon mutta en ihan uudenveroiseksi. 

Raaski sijoittaa 15 e Sechen Thinneriin, sillä kuitenkin säästää loppujen lopuksi. Minäkin olisin nyt joutunut ostamaan lisää valkeaa lakkaa ja Art Linereitä. Niihin olisi 15 e mennyt ihan hujahtamalla, eikä olisi riittänyt. 
Todella vanhaa ja pilalle mennyttä lakkaa tämä ei herätä henkiin mutta pelastaa varmasti jonkun suosikki lakkasi kun tartut tähän pulloon ajoissa.


Ovatko kynsilakan ohentajat teille tuttuja tuotteita? Mitä merkkejä olette kokeilleet?
Tunnustan itse että olen ohentanut jotain huonoja ja surkeita lakkoja kynsilakanpoistoaineella. On minulla ollut myös Poshen ohentaja mutta on tainnut hävitä jonnekin. Nyt tämä Seche on ainut mikä minulla on, en enää ohentele asetonilla ;)


14 kommenttia

 1. Seche Restore on kyllä hyvää tavaraa, mutta itse käytän sitä vain ja ainoastaan Seche Viteen, koska tuossa Restoressa on tolueenia, jota en halua erikseen mennä lisäämään 3-free-lakkoihin. :) Muihin lakkoihin käytän OPI:n ohenninta, joka on ihan loistavaa myös. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! Muistan kun lapsuudessa äiti lorautti jämähtäneiden lakkojen sekaan kynsilakanpoistoaineeta ja avot! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hyviä lapsuusmuistoja :) meillä äiti takavarikoi kynsilakat, ei saatu käyttää pienempinä. Äitini ei ole ikinä lakannut kynsiään eikä meikkaa :)

   Poista
 3. Minulla on Mavalan ohentaja, toimivaa tavaraa ja hinta alle kympin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, en olekaan Mavalaa kokeillut :)

   Poista
 4. Restore on mullakin, mutta testaamatta vielä toistaiseksi jäänyt. Millä sä seikoitit lakat tippojen lisäyksen jälkeen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan pulloa ravistamalla / kääntämällä ylösalaisin :)

   Poista
  2. Mulla ne tipat ei sekotu Sechen joukkoon :o Ja kun ravistaa niin kuplii tosi pahasti.. Ja silti Seche Vite jää paksuksi ja tuo ohentaja erilleen sen päälle.

   Poista
  3. Näkemättä en osaa sanoa mutta kääntele pulloa, ravista...kaiken järjen mukaan pitäis sekoittua :)

   Poista
 5. Mäkään en käyttäisi tota, koska siinä menee sitten se lakkojen 3-free -koostumus. Plus että onhan noita ohentimia ihan huomattavasti halvempia ja parempiakin olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole niin turhan tarkka :) on varmasti halvempia mutta esim. en valitettavasti Mavalaa ja Secheä edes vertaisi. Mavalasta on oikeastaan vain huonoja kokemuksia ja Sechestä taas hyviä. Sechen pikakuivattajaakin mainostetaan maailman parhaaksi :)

   Tarkennan vielä että en ole Mavalan ohentajaa kokeillut mutta Mavalan muita tuotteita kyllä. Niissä ei oikein kohtaa koko-hinta-laatusuhde .)

   Poista
 6. Mä olen ihan surutta käyttänyt tota Sechen tinneriä kaikenmerkkisiin lakkoihin ja hyvin on toiminut. *thumbs up*

  VastaaPoista

♥ Thanks For The Comment ♥