lauantai 25. kesäkuuta 2011

Opas aurinkopuuterin käyttöön

Sain lukijaltani toiveen opastuksesta aurinkopuuterin käyttöön. Mietin tutorialin kuvaamista mutta Marlenalla on niin hyvä video että siitä saa paremmin mallia. Videon pääsee katsomaan tästä.

Itse käytän aurinkopuuteria oikeastaan päivittäin. Talvella vähän vaaleampaa mutta kesällä tummempaa. Haluan kasvoille päivettyneen ilmeen ja aurinkopuuterilla saa ihmeitä aikaan kun käyttää oikeaa sävyä.
Jos en laita silmämeikkiä esim. siitepölyn aikaan niin taion aurinkopuuterilla meikatun ilmeen. 

Kasvoilla Lancomen aurinkopuuteria ja NARS Albatrossia korostuksessa. Albatross on talvella minulle vähän liikaa koska se on niin kultainen ja lämmin mutta kesällä se on parempi.


Suosin aurinkopuuterissa mattapintaisia vaaleita sävyjä. Hyviä ovat Lancomen Star Bamboo puuteri joka oli uutena näin ihanan näköinen.
Nyt käytettynä se näyttää tältä:


Kesällä kivoja ovat myöskin Smashboxin aurinkopuuterit joista suosikit ovat täysin matta Bronze Light Suntan Matte ja Fusion Soft Lights Sunset. 
Sunsetin pinnassa on kimalletta mutta onneksi vain pinnassa, nyt paljon käytettynä se on melko matta. Sopiva silti, erittäin kaunis tuote.


MAC valikoimaan kannattaa tutustua. Itse löysin myyjän avustuksella Natural Medium Dark Mineralize Skinfinish puuterin joka on matta. Myyjä kokeili tätä minun kasvoilleni, ihastuin heti ja en ole katunut. Niin ihana, sopiva ja riittoisa!
Talvella tosiaan vaaleampaa, jo lopetettu ja paljon ihkutettu Lumene Hunaja sävyinen aurinkopuuteri. Hieman kimalletta mutta ei näkyvästi. On tosi vaalea, kesällä ihan liian vaalea mutta tällä ei oikein voi epäonnistua.


Mitä kannattaa välttää? Millainen ei ole hyvä aurinkopuuteri?
Liian kimalteinen, tumma tai oranssi. Levitykseen tarvitset myös hyvän siveltimen. Itse käytän aina Make Up Storen keltaista puuterisivellinta. Koodi taitaa olla 359, on vähän kulunut pois. En osaa sanoa myydäänkö vielä? Oikea sivellin on pullea ja pehmeä. Sillä saa levityksen onnistumaan laajemmin eikä kasvoille tule kakkaviirua. 


Guerlainen aurinkopuuteri/poskipuna on niin kaunis mutta Ah, niin epäsopiva :) sävy on liian punertava aurinkopuuteriksi. En oikein osaa käyttää tätä. Joskus laitan vähän. Kimalteet ovat tosi näkyviä mutta tuote on erittäin kaunis joten ulkonäöllisistä syistä se on kokoelmassani :D jotkut on heikkona Baked tuotteisiin, minä taas Mosaic tuotteisiin...


Ja varmasti kysytte mistä näitä saa :) Lancomen puuterin olen tilannut joskus Mansikkanetistä, Smashboxit huuto.netistä aikoja sitten, Hunaja kaupasta vuosia sitten...tuo MAC puuteri on vakiovalikoimassa kyllä :)

Mitä aurinkopuuteri suosikkeja teillä on? Oletteko löytäneet mitään oikeasti hyvää mattapintasia esim.marketista? 

Linkkaan vielä Virven Aurinkopuuterit postauksiin koska hänellä on ollut nyt juttuja uusista tämän kesän tuotteista ja joistakin vanhemmista. IsaDora ainakin kannattaa tsekata, mielestäni olen ohimennen nähnyt joitakin mattapintaisia puutereita :)

5 kommenttia

 1. Erittäin hyvä mattapintainen markettibrozeri on L'Orealilla, Glow sarjaa, se missä on pelkästään bronzer, ei sitä poskipuna-osuutta. Sävy on kaunis ja annostelu helppoa.

  Rimmelillä on myös hyvä, Natural Bronzer.

  Ostin Body shopista tummemman bronzerin jossa on hohtavia juonteita, hyvin MSF-tyyppinen. Tekee tosi nättiä, hehkuvaa jälkeä.

  VastaaPoista
 2. Rimmelin natural bronzer on ollut käytössä ja yllätyin kuinka hyvä se on :) Ei oranssia tai keltaista ei näkyvää shimmeriä, täydellinen :)

  VastaaPoista
 3. milipili: Kylläpäs rupesi kummasti TBS kiinnostamaan :D
  Lorkullahan on uutuuksina tänä kesänä aurinkopuutereita missä muistaakseni 3 väriä. Itseä vähän kiinnosti mutta taisi olla kimalletta...

  Anonyymi: No jos sitä pari ihmistä kehuu niin pitää tsekata kaupassa käydessä ;) saatan tietääkin tuotteen ulkonäöltä...

  VastaaPoista
 4. mistä ostit macin puuterin? :)

  VastaaPoista

♥ Thanks For The Comment ♥