maanantai 27. joulukuuta 2010

Miten tämän nyt sanoisi.

Lueskelin tuossa yhtä blogia ja eräs teksti oli kuin kirjoittamani. Olen vähän pitänyt taukoa ja syystäkin. Mulla on hirmu paha mieli siitä että ideoitani varastetaan ja kopioidaan, eikä muisteta mainita kuka nämä keksi. Meikkikuvillani osallistutaan kilpailuihin tai niitä esitellään omina vaikka missä foorumeissa. Selailen myös välillä suomalaisia uusia kynsiblogeja ja saan aina pahan mielen siitä että näen omia tuotoksiani kopioituina. 

Jos kopioit, mainitse mistä! Kyllä minäkin luen eri blogeja ja lähes aina muistan mistä idean otan. En aina, niitäkin mulle sattuu mutta...en usko sitä että aina sattuu näin "en muista yhtään mistä nämä kopioin" ja voi että "sattuipa tänään samanlaiset kuin CN:llä pari päivää sitten". Sama väri ja samat kuviot.

Kulutan päivässä useita tunteja blogilleni että ihmisille olisi luettavaa. Ei lämmitä mieltä nähdä miten kuviani ja teoksiani arvostetaan. Ja en usko tuota että "kaikki on jo nähty suomessa". Ei tasan ole, mulla olisi vaikka mitä kivaa ja ennennäkemätöntä tulossa. Mutta mietin pistänkö blogin kiinni ja vain kutsutuille jäsenille koska tämä asia harmittaa minua tosi paljon. 

62 kommenttia

 1. Minäkään en ihan ymmärtänyt tätä "kaikki on jo keksitty"-ideaa, koska eihän se niin mene! Vähän sanoisin, että jos itse ei keksi mitään, niin ei sen tarvitse tarkoittaa, että kukaan ei voisi keksiä tai että se olisi oikeutettua kopioida koska kaikki olisi jo keksitty.. Sekin, että vaikka aina ei muista mistä joku lakkaus on kopioitu, niin miksi sitten silti esitellä lakkaus omakeksimänä, vaikka tietää ettei idea tasan ole oma.. Tästä aiheesta voisin avautua vaikka kuinka paljon! :D

  Mutta älä ihmeessä ainakaan lopeta blogia tms. koska sinun taideteoksiasi on aina ilo katsella. :)

  VastaaPoista
 2. ymmärrän pahan mielesi, ja tämä oli yksi syy siihen etten perustanut tavallista kynsiblogia. Tykkään lainailla muiden lakkaus vinkkejä, tai voin sanoa suoraan että kopioin - muutan vähän värejä ja näin. joten ei olisi mitään ideaa tehdä samanlaisia lakkauksia kuin muissa blogeissa. jos teen "lehteeni" jotain lakkausia, vietän monta tuntia etsien blogeista lakkauksia jotka ovat samantyylisiä jotta voin vinkata lukijoilleni mahtavista blogi mahdollisuuksista! Onneksi julkaisen lehden vain kerran viikossa :D

  VastaaPoista
 3. Itse tallennan koneelle kivoja kynsikuvia, mutta hirveen harvoin kopsaan niitä suoraan. Joskus on ongelmia, miten käyttää jotain konadia ja siitä saa idean. Tai sitten joku tapa käyttää vaikka liukuvärjäystä kiinnostaa tai värit tai joku. Inspiraatiota pitää olla!

  Silloin harvoin kun postaan jotkut melkein suoraan kopioidut kynnet, laitan kyllä linkkiä. Tai edes mainitsen, mistä muistelisin kuvan otetun. Sillä vaikka mulla noita kuvia on paljon, muistan kyllä suunnilleen, mistä mikäkin on otettu.

  Suomalaisissa kynsiblogeissa taitaa olla sen verran pienet piirit, että ei ehkä mee läpi, jos väittää, ettei oo vilkaissutkaan jotain blogia ja kynnet on suora kopio. Sama se on tekstin ja kuvien kanssa muutenkin, suosiolla vaan se lähde esiin!

  VastaaPoista
 4. ymmärrän se että tuo kopiointi ja kuvien varastaminen ottaa päähän, olisin itsekkin raivoana. mutta toivon kumminkin ettet lopettaisi blogin pitämistä, koska tämä on yksi suosikeistani, mutta kumminkin sinun täytyy tehdä niin kun oma ydän sanoo. jaksamista:)

  VastaaPoista
 5. Mun mielestä olis sitten ihan reilua tollaselle bloggarille mainitakkin tästä, eikä puhua selän takana. En tiedä onko kenellekkään sanottu, mutta tässä tulee kynsibloggarina tosi vainoharhaseks et "entä jos mä oonkin se matkija, ketä kaikki vihaa". Vaikka kuinka luulen rehellisesti kaikki omat juttuni kehitelleenikin.

  VastaaPoista
 6. Ymmärrän oikein hyvin kuinka paljon tollainen harmittaa. Tuli vaan mieleen että saisitko noihin kuviisi laitettua jonkin tekstin päälle merkiksi että ovat sun? Siis niin ettei muut voi ottaa sitä pois? En tiedä ymmärsitkö tosta jotain, toivottavasti! :)

  VastaaPoista
 7. Tosi kurjaa! :( Toivottavasti kuitenki jatkat kirjottelua meille kaikille vielä pitkään! :)

  VastaaPoista
 8. siis ihmiet on oikeesti niin törkeitä et osallistuu kilpailiuhin mutten kuvilla?
  törkeetä!!
  :(

  VastaaPoista
 9. uskon tuon kyllä olevan niin ärsyttävää... esim just jotku 15 vee galtsu teinit lisäilee kuvii: lakkasinpa ittelleni kynnet, ja sit onki just kopsattu kaikkialta... Mutta jos laitat blogin vain kutsutuille niin haluisin todellakin jatkaa blogisi lukemista (=

  VastaaPoista
 10. Kuviin kannattais kirjottaa johonki nurkkaan tai vaikka keskelle "läpinäkyvästi" Charming Nails, niin varmaan kukaan ei viitsi sitten kopioida kuvia, kun on leima kuvassa.

  VastaaPoista
 11. Tai sitten jokaseen kuvaan ei älyhäiritsevä mutta selkeesti näkyyvä allekirjotus, vaikka koko kuvan mittainen jos ei muuten.

  VastaaPoista
 12. Voi ei! Toivottavasti et ainakaan sulje tätä blogia! Ja toivottavasti en ole itse sortunut tällaiseen "kopiointiin". *lähtee selaamaan blogiaan..

  VastaaPoista
 13. Sonne: Puit niin hyvin ajatukseni sanoiksi!

  keijju: Sä ainakin olet reilu!

  norppa: Minäkin tallennan kuvia ja otan inspiraatiota. Tosiaan olisi reilua mainita ja suomen piirit on niin pienet...liian pienet. Kopioijat jää kiinni.

  Ruu: Kiitos muru :)

  Laura: Ehkä tämän postauksen myötä jotkut tuntisivat piston sydämmessään..en mä ala ketään mainita. Kyllä ne tekijät tunnistaa itsensä.

  Anonyymi: Ymmärsin mutta mulla on täällä satoja kuvia joten melkoinen homma olisi. Se olisi pitänyt tehdä alusta asti mutta en silloin arvannut miten suosittu blogistani tulee.

  Heini: Olishan se kiva jatkaa.

  Mawi´s way: Itselle sellainen ei ikinä tulisi mieleenkään :(

  leni: :)

  Kiki: Kyllä se estäisi kuvien väärinkäytön mutta ei mallin kopiointia :(

  Sasse: Jotkut viisaat on tehneet niin alusta asti mutta itse en tajunnut...

  Nunnu: :D

  VastaaPoista
 14. No ei tämä musta silti ratkaise mitään, jos mustamaalaatte tietämättömiä ihmisiä. Suora kopiointi on aina erikseen, mutta jos kovinkin tarkkoja olette ideoistanne, niin sanokaa ihmeessä. Jos mulla on jonkun mielestä joltain kopioitu idea, niin voin lisätä tekstin näinollen alkuperäseen ideaan JOS katson sen olevan lähemminkin kopsattu tms.

  VastaaPoista
 15. Tää on kyllä ikävä ilmiö :( harmi vaan kun kaikki ei aina pelaa reilun pelin-säännöillä ja joillain tuntuu olevan uskomus että netti on vapaata aluetta jossa ei päde samat säännöt kuin netin ulkopuolella.

  Itse olen tätä miettinyt,mutta toisaalta en lue itseäni vielä niin taitavaksi jotta kuvia lähdettäisiin kopsaamaan/varastamaan/matkimaan joten ehkä itseäni ajatellen ei ole vielä ajankohtaista.

  Itse olen joskus avoimesti tehnyt oman versioni niin sinun kuin esim JangSaran meikistä mutta olen kyllä maininnut kuka on idean takana.

  Voi kun jatkossakin saisi katsella CN:n upeita kynsiä ja muita kosmetiikka-höpötyksiä sopivalla mixillä,kuitenkin niin moni meistä pelaa ihan oikeasti reilun pelin säännöillä ja se pienen pienen osa ei. *hali*

  VastaaPoista
 16. mustakin toi on kans niin törkeetä :/ itse en pidä mitään blogia tms, mut jos satun huomaamaan kivat kynnet jotka haluan itellenikin tehä, ja joku kehuu nii aina kyl muistan ihan irl-maailmassakin mainita, kenelle ne kehut pitäis osottaa ... toivottavasti toi nyt ei vie sun kirjotusintoas, ei oo yks eikä kaks kertaa ku oon lukenu tän blogin läpi ihan onnessani ja kuolannu teoksias ♥

  VastaaPoista
 17. No toivottavasti et kuitenkaan blogiasi lopeta, täältä kun saa niin hyviä ideoita ja muutenkin mukava lueskella. :F Kaiken huippu oli kyllä se kuinka kisoihin osallistuttiin kuvillasi...
  Blogisi avulla löysin myös Eyekon lakat ja paremmat vinkit Konadin käyttöön. ;)

  VastaaPoista
 18. Mullekin tuli mieleen, että onko noille lakkauksien matkijoille edes sanottu asiasta.
  Itse selailen noin 15 eri kynsiblogia ja varmasti sieltä on voinut alitajuntaan ujuttautua joku lakkaus jota sitten itse tekee, eikä tiedä edes itse kopioivansa jotain.

  Mielestäni esim. konadilla kuvioituja lakkauksia kukaan ei voi väittää omaksi keksinnökseen, koska sehän on valmis muotti.

  VastaaPoista
 19. Voi ei, älä lopeta! :( IMHO blogisi on Suomen paras tällä saralla. Mutta ymmärrän kyllä että tuollainen kopiointi ketuttaa, mä olisin ite ainakin ihan hiilenä. Ja tämä kopiointi tuskin koskee sitä että yksittäiset henkilöt ottavat inspiraatiota lakkauksiinsa, siis että vaan lakkaavat eivätkä pidä blogia, kopioi kuviasi ominaan tms.?

  VastaaPoista
 20. Toii on kyllä tosi inhottavaa! Ymmärrän kuinka inhottavaa on kun kopioidaan kuvia. Itseasiassa mullekin on käynyt pari kertaa niin että kuvia on kopioitu, eikä se oikeasti tunnu hyvältä. En ymmärrä miks ihmiset haluaa edes kopioida toisten kuvia kun siitä ei varmaankaan tuu hyvää oloa itselleen kuitenkaan? Mutta jos et halua jatkaa blogin pitämistä kaikille niin ois kyllä vielä ihana lukea tätä blogiasi. Sulla on niin kiva kirjotustyyli ja muutenki sun kynsijutut on ihania :) ja tietenkin ne silmämeikit!

  VastaaPoista
 21. Kun tästä nyt on ollut puhetta ja itse olen vasta mutaman viikon kirjoitellut ja lueskellut blogeja niin en ole huomannut mitään kopiointeja vielä.. Kun näen nätit kynnet, luen kommentit ja kehun jos on sen ansainnut niin olisi mukava myös lukea että "Olet kopioinut nämä minulta, voitko mainita lähteen?" tms.

  Miksi voivotella vain täällä kun suoran kritiikin antaminen on kuitenkin mahdollista? :)

  VastaaPoista
 22. Itsekkin olen huomannut sen, että monet kopioi toisten ideoita, ja kun kommenteissa joku sanoo, että tuohan oli melkein samanlaisena siinä ja siinä blogissa, niin se blogin omistaja vain sanoo, että en edes ole ikinä käynyt katsomassa tuota blogia. Yleensä sitten kun käy katsomassa, että mitä blogeja lukee, niin siellähän on juuri se kyseinen blogi mistä postaus idea on kopioitu.
  Selitin kauhean vaikeasti, mutta toivottavasti joku edes ymmärtää =)

  VastaaPoista
 23. "Ei lämmitä mieltä nähdä miten kuviani ja teoksiani arvostetaan."

  *arvostellaan?!

  VastaaPoista
 24. Voi ei. :( Mä kun en seuraa muita kynsiblogeja kuin sun, niin en ole edes ollut tietoinen tuollaisesta kopioinnista. Varmasti tulee paska fiilis.

  Älä edes mieti tämän blogin lopettamista...! Sä olet kuitenkin the one and only Charming Nails! Kyllä me lukijat (nekin, jotka lukee muitakin kynsiblogeja) tiedetään, keneltä ne ideat on alunperin lähtöisin. :) Copycatit tuntekoot piston sydämessään.

  VastaaPoista
 25. Harmillista tuollainen kopiointi :/ ymmärrän harmituksesi. Enkä ihmettele, jos päätät laittaa blogin salasanan taakse. Toivottavasti sitten pääsen sinnekin lueskelemaan. Haleja! :)

  VastaaPoista
 26. Voi eiiii! Ymmärrän kyllä tosi hyvin, että tuollaiset varkaat ja älyvapaat kopioijat ottavat päähän. Mutta pliiiiis älä ainakaan lopeta blogia! Tästä on niin paljon iloa ja kuuluu jo päivärutiineihin. <3

  VastaaPoista
 27. Tollanen on kyllä raivostuttavaa!! :( Toivottavasti et kuitenkaan lopeta, kirjoitat upeinta ja parasta kynsiblogia, olisi kamalaa menettää se. :(

  VastaaPoista
 28. Toivottavasti jaksat vielä blogata, koska tämä blogi tosiaan on mitä parhainta viihdettä ja antaa todella paljon inspiraatiota. Ilman tätä blogia en olisi varmaan alkanut konadoida.

  Aloita ihmeessä nyt kuvien "vesileimaaminen", niin edes jatkossa saavat voropissikset nuolla näppejään.

  Mutta muista: vain suurien taiteilijoiden hienoja teoksia väärenetään ja plagioidaan.

  VastaaPoista
 29. Hei CN!
  Olen tosi pahoillani puolestasi. Toivon, etten sulje tätä blogia kuitenkaan kaikilta. Itse olen lukenut blogiasi säännöllisesti yli vuoden juuri sen monipuolisuuden vuoksi, vaikka en olekaan kommentoinut kuin pari kertaa.
  Olisi tosi harmi, jos tämä ilo loppuisi... :(

  Ymmärrän sinua hyvin ja uskon, että ongelma harmittaa älyttömästi. Harmittaisi itseänikin.
  Olen viettänyt blogisi seurassa tuntikausia nauttien kuvista ja teksteistä.
  Toivottavasti jaksat jatkaa tätä iloa kaikille - kuitenkin... ♥

  VastaaPoista
 30. Laura: Reilua olisi jos kaikki laittaisivat mikäli kopioivat :)

  Läpi lasien: Jangsaralla on hyvät väri-ideat joita tulee kokeiltua :)

  radiohysteria: :)

  Rairuu: :)

  Anonyymi: No voi herrajumala, olenkohan minä Konadia omaksi keksinnöksi väittänytkään! Apua...et nyt ihan ymmärtänyt.

  Celia: Ei vaan sitä että kynsiblogeihin kopioidaan suoraan ja väitetään omaksi keksinnöksi.

  Aino: Jos ei ole omia ideoita niin miksi pitää blogia jossa kaikki kopsataan muilta?

  -NN: Tässähän sitä tulee...

  eveliinna: Niinpä...naurattaa kyllä että väitetään silmät kirkkaina.

  Anonyymi: Arvostetaan!

  Sanni: Toivottavasti tosiaan tuntevat piston sydämmessään. En minäkään lue kotimaisia kynsiblogeja tämän takia, vain muutamia harvoja hyviä.

  Haleja: Takas :)

  Sara: Kyllä minustakin olisi kiva pitää tätä blogia...

  JLCHARLOTT4: :)

  Minttu: Näinhän se on, pitäisi ottaa kunnianosoituksena ;))

  Tiina: Kiitos kommentista :)

  VastaaPoista
 31. Ymmärrän hyvin, että ottaa päähän kun kuvia varastellaan ja härskisti osallistutaan kaiken maailman kilpailuihin. Tuntuu että varsinkin nuoremmilla netinkäyttäjillä on vähän tavat hukassa, eivätkä varmasti tajua, että se on rikos!

  Mitä tulee taas noihin lakkausideoiden kopioimiseen olen osin samaa mieltä. Lähteet tulisi aina mainita, oli kyse sitten lakkauksista tai vaikka leivontaresepteistä!! MUTTA, minusta olisi silti parempi ottaa yhteyttä suoraan tähän/näihin henkilöihin jotka tätä plagiointia harrastavat. Tälläinen epämääräinen osoittelu ei ole kivaa kenellekkään, varsinkaan uudehkoille bloggareille, jollainen (?) tämä mahdollinen kopioijakin on.

  Tuntuu vain että naisten kesken asiat menevät aina näin! Siinä missä miehet selvittävät asiat suoraan keskenään, naiset supisevat sisäpiirin kesken vaivautumatta kuitenkaan selvittämään asiaa asianosaisten kanssa...

  Blogisi on muuten todella mukavaa luettavaa ja katseltavaa ja olisi enemmän kun sääli jos lopettaisit! Täältä on löytynyt paljon hyviä vinkkejä ja kauniita lakkoja, vähän liikaakin =) Kun aloin lukemaan blogiasi yli vuosi sitten, minulla ei ollut ainuttakaan kynsilakkaa, nyt niitä on jo yli 30 ja kaikki hoitoöljyt yms siihen päälle.

  VastaaPoista
 32. ja uudet ideat tulevat aina vanhoista, mutta tosiaan vähintäänkin reilua olis mainita idean alkuperä ! =)

  VastaaPoista
 33. Siis mähän vasta joulun alla löysin sun blogin ja alan kyllä itkemään jos tää loppuu!! Mä en oo koskaan edes kuullut mistään kondadeista vai mitä ne oli...ja noi sun kuvat... missä pullossa oon kasvanut, kun en oole ikinä nähnyt, että tuollaisia juttuja voi tehdä kynsille :D

  Iloa elämään toivottelee

  Lotta ♥

  VastaaPoista
 34. Että jotku osaakin olla tyhmiä. Harmittaa että tuollaista tehdään. Ääh... ei voi ymmärtää.

  Uusien kuvien merkitseminen haalealla koko kuvan peittävällä logolla vois olla ihan hyvä suojakeino. Se estäisi edes ihan suoran kuvien kopioinnin. Kaikkea kopiointia on vaikea estää, ikävä kyllä. :/

  Toivottavasti jatkat blogiasi meidän kynsi-intoilijoiden iloksi kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
 35. Minusta on hyvä, että tällainen asia otetaan nimenomaan esille blogipostauksessa, koska silloin se tavoittaa suuremman määrän ihmisiä ja tuo tietoon sen, ettei kaikki kopioiminen ole moraalisesti aivan oikein. :) Jokainen voi täten omalta kohdaltaan tarkistella ja miettiä onko tullut käytettyä toisten ideoita omiin tarkoituksiin mainitsematta lähdettä.

  VastaaPoista
 36. Ärsyttävää tuollainen kopsailu :/
  Kuten Sanni ainakin sanoi, niin kyllä me lukijat tiedetään, mistä kopsut on otettu tai kuvat nyystty, ei ole muita vastaavia kun CN!
  Toivottavasti jatkat blogin pitämistä, olen alusta asti seurannut blogiasi.. :)

  VastaaPoista
 37. Anonyymi: Me tytöt ollaan tälläisiä :)

  Anonyymi: :)

  Lotta <3: Iloa myös sinulle :)

  muumi_otus: Jatkan kyllä :)

  Sonne: Tämä on mun tapa sanoa asia julkisesti. Jos joku ottaa nokkiinsa niin...tämä on mun tyyli. En minä ala kaunistella ja nöyristellä. Tämä postaus tavoitti varmasti hyvin monet ihmiset. Kiitos siis "vinkistä" Sonne :) sulla on kiva blogi ja uusia ideoita joita käyn selailemassa vaikka en kovin usein kommentoikaan :)

  Sikke: Kyllä mä luulen että lukijat tunnistaisi...itse ainakin olen bongaillut muilta kopsattuja, en ole ainut uhri ;)

  VastaaPoista
 38. Toivottavasti en ole vahingoissa onnistunut keneltäkään blagioimaan ideoita. Tällä hetkellä kärsin yöheräilyjen aiheuttamasta dementiasta pahan kerran ja unohtelen ihan tavallisiakin asioita, joten en pitäisi mahdottomana, että unohtaisin jotain. No tällä hetkellä koko kynsiaihe on tauolla blogissa, kun kynnet on rempassa eli tynkinä ja lakkaamattomina. Yhdestä sormesta on osaksi kynsi irti.

  Tämä on kyllä valtavan hyvä blogi. Täältä olen löytänyt valtavan hyviä shoppailuvinkkejä ja saa uusia ideoita siihen, että millä tavalla lakkoja voi käyttää. Toivon siis jatkossakin, että pääsen tätä lueskelemaan, vaikka aika harvakseltaan ehdinkin tänne bloggeriin asti.

  VastaaPoista
 39. Elä missään nimessä lopeta! Tää on parhautta tää sun blogis (:

  VastaaPoista
 40. Älä CN lopeta! :( Mä tykkään kovasti sun ideoista ja annetuista opeista ja oon niin kovin kiitollinen niistä. ;) Käyn sinun blogissa, koska pidän sun tyylistä ja tällä tarkoitan sinua persoonana, en pelkästään kynsi- ja meikkitaiteilijana.

  Tiedän omakohtaisesti miten rankkaa on pidemmän päälle uuden ja uusien ideoiden tuottaminen. Ne hautuvat ideat, niiden toteutus, kuvaus, kuvien käsittelyt, tekstit ja niiden julkaiseminen... sitten vielä sä jaksat vastailla kommentteihin. Itse en ole blogia koskaan pitäny, mut olen ollut erään sivuston yksi ylläpitäjistä ja tuottanut sinne julkaistavaa ja ideoinnu juttuja. ;) Todella inhottavaa kun sitten joku ottaa omasta työstä kunnian. :(

  Eihän siitä hirveästi apua ole, kun kuvankäsitteyllä voi tehdä mitä vaan, mut ootko ajatellu laittaa omistuksen kuviisi? Tarpeeksi näkyvästi, nii ainakin moni joutuu näkee edes vaivaa jos meinaa omiin nimiinsä kuvaa käyttää. ;)

  VastaaPoista
 41. Vauhtimamma: Jatkan ihan kuten ennenkin :)

  Jenniemi: En :)

  Minna: Pitäisi laittaa joka kuvaan ja arvaa mikä homma siinä olisi :) mulla ei edes ole ohjelmaa jolla saa läpinäkyvän leiman kuviin...

  VastaaPoista
 42. *nauraa* Juu, olis kyllä ihan "pikkasen" hommaa jos laittais kaikkiin vanhoihin kuviin... :D Kun noita kuvia sun blogiin on siunaantunu aika kiitettävästi. Oon ehkä nyt vihdoin kahlannu kaikki läpi ja lukenu tekstit. Se on tietty sääli, että kun niin paljon olen päivässä lukenu ja katsellu kuvia, nii kaikki ei vaan jää mieleen ja siksi sit saatan joskus kysyä jotain sellasta mihin vastaus löytyy monestakin julkaisusta. :/ Suonet anteeksi sitten... ;P

  Olis kyl mageen näkönen sellanen tosi isolla läpinäkyvästi CN kuvissa... vähän kun CD Diorin luomiväreissä. CN:stä voit tehdä sun tavaramerkin. ;) *mä heitän vaan läppää, älä ota mua vakavasti... ei kukaa muukaan koskaan tee niin, en edes itekään* :D

  VastaaPoista
 43. ^Kyllä vanhoihin juttuihin saa ja pitääkin kommentoida :) olis kyllä aika hieno ne CN tekstit...

  VastaaPoista
 44. Se on ärsyttävää, kun toisen työtä ei arvosteta.(joka tehdään vielä vapaaehtoisesti ja omaa hyvyyttään) Mihin tää maailma on menossa?

  VastaaPoista
 45. Niin, joku jo sanoikin tuossa aikasemmin, että mitä jos merkkaisit sun kuvasi copyright-merkillä?
  Tai siis sellainen "watermark" juttu keskelle kuvaa? (katso googlesta "watermark" niin tajuat, selitykseni on kökköä..)

  VastaaPoista
 46. Mietiskelen asiaa, mulla vaan ei ole ohjelmaa jolla saan merkattua kuvat...

  VastaaPoista
 47. Niille kopioijille tosiaan kannattaisi mainita asiasta, tuskin se asia ainakaan parempaan suuntaan etenee.

  Miten olisi vesileimat kuviin? Ei kannata laittaa mihinkään alareunaan, koska ne voi photarilla cropata pois tarpeen tullen. Johonkin ei keskelle kynsiä pilamaan kuvaa, mutta johonkin kuitenkin olennaiseen paikkaan mitä ei cropata pois kuvan pilaamiseksi.

  Ei nyt tuollaisten takia kannata blogia lopettaa (yhyy älä jätä meitä!), se on vähän kuin antautuisi viholliselle >:D.

  VastaaPoista
 48. Tiedän tunteen.. Jotain samantyylisiä toki saattaa tulla vahingossakin, mutta onhan toki ihan selvää, jos ihan samanlaiset tulevat heti vastaan.
  Reiluutta peliin ja linkkiä sinne blogiin mistä idean kopioinut. =))

  Tähän asiaan törmää niin monessakin muussa asiassa. Se vaan on usein muiden mielikuvituksen puutetta. ;)

  Mukavaa Uutta vuotta!

  VastaaPoista
 49. Panda: Mulla ei Photoshopia ole, sitä ei kai saa ilmaiseksi mistään?

  RagDoll: Samantyylisiä tulee tottakai mutta ihan suora kopiointi ei mene läpi ;) Hyvää uutta vuotta :)

  VastaaPoista
 50. Okkei. Toisten kuvien lähettely kilpailuihin ja niiden omaksi väittäminen on todella väärin, mutta haloo, jos teet kerran jonkinlaiset kynnet, niin kenenkään muun blogissa ei saisi näkyä samantapaisia/samanlaisia? Jos olet tuolla kannalla, sinunkin tulisi käydä kaikki universumin kynsiblogit läpi. Naurettavaa.

  T. en ole kynsibloggari, en bloggaaja ollenkaan.

  VastaaPoista
 51. ^Tottakai se loukkaa jos tismalleen samanlaiset näkyy törkeästi kopioituna?! Naurettava kommentti!

  VastaaPoista
 52. Jos kuvanmuokkausohjelmaa kaipaat niin Gimp on ainakin laillisesti ilmainen kuvanmuokkausohjelma jonka voi ladata, ellei sitten jo löydy koneeltasi. Ei se mikään photoshopin tasoinen ole, mutta perusmuokkauksia pystyy tekemään joten ainakin saisi edes jonkinlaiset vesileimat kuviin. :)
  Photoshopistahan on myös sitten näitä jonkinlaisia kuukauden kestäviä ilmaisia kokeiluversioita kanssa. ;P

  VastaaPoista
 53. ^Gimp mulla on, en osaa käyttää yhtään enkä jaksa opetella :P

  VastaaPoista
 54. No vesileima on ainakin helppo: Gimp avataan ja valitaan kuva kansiosta jota haluaa muokata. Kun kuva ilmestyy ohjelmaan niin työkalupakista otetaan tekstin kirjoitus eli se mustan A:n kuva, valitaan kohta johon halutaan teksti kirjoittaa ja eikun vain kirjoittamaan. Toisessa ikkunassa (tasot, kanavat, polut jne) näkyy nämä kuvassa käytettävät erilaiset tasot. Tekstin tason tunnistaa helposti T:stä ja siinä näkyy kirjoitettu teksti, esim "kissa" jos sen on kirjoittanut. Klikkaa sitä kerran (jos ei ole valittuna). Tasojen yläpuolella on sellainen teksti kuin "Läpinäkyvyys", jossa nappulaa pystyy liu'uttamaan ja näin teksti muuttuu läpinäkyvämmäksi niin paljon kuin itse vain säätää. :) Helppoa siis eikä vie paljon aikaa. En nyt tiedä saako noista ohjeista selkoa mutta jos joskus tarvitset vesileiman niin tuossa ainakin on sitten neuvo. :) Itellekin Gimp oli aluksi hankala mutta nyt on jo vähän tutumpi.

  VastaaPoista
 55. ^Kiitos että jaksoit neuvoa, kyllä näiden avulla jo jaksan kokeilla :)

  VastaaPoista
 56. Heissan! Ymmärrän yskän, itselläni on linkittämäni blogin lisäksi myös leivontablogi, jonka tuotoksia löytyy ties miltä nettisivuilta ja ilman lupaa tai linkityksiä tietysti.

  Yksi juttu, mitä voisit kokeilla, on lisätä kuviin blogisi osoite ja/tai copyright ja nimesi tai blogisi nimi. Onnistuu oikeastaan millä vain kuvan muokkausohjelmalla ja näin kuvan alkuperäinen lähde ilmenee, vaikka sitä kopioitaisiin. ;)

  Toivon, ettet sulje tätä, mutta jos laitat salasanan olisi mukavaa saada se!

  - Nora, viikoittainen lukijasi

  VastaaPoista
 57. ^Kopiointi on inhottavaa ja tottahan toki sitä tapahtuu muuallakin kuin mun blogissa.
  Toivotaan että se nyt vähenee!

  VastaaPoista
 58. Pakko laittaa tänne komenttia siitä, kuinka itsekin nyt törmäsin pariin kynsiin jotka olivat hyvin samanlaiset kuin oma tekemät... n. viikko väliä omasta julkaisusta. :D Toiset olivat totaali kopiot, eikä missää mainintaa, että Glitz & Glamissa olis nähny samat.... Nooh, tällee vasta alkaja-bloggarina voin olla vain otettu, mut tulinpa vaan jakamaan tämän asian tänne. ;)

  VastaaPoista
 59. Mä en pysty enää lukemaan blogeja koska kopioihin törmää niin paljon. Tuoreimmat kopiot on olleet jätskiviikolta. Pahaltahan se tuntuu :(

  VastaaPoista
 60. Ou NOU! :( *murisee* Oonhan mäkin kopsannu sua... siis jo ennen blogia, mut jo facebookissa frendeille kerroin albumissa, että army-kynnet on Charming Nailsin. Itse pyrin pääsääntöisesti (siis jo ennen blogiakin), että kynnet olis ns. omia, mut ideoita saan kyl toistenkin kynsistä, mut itse kehitän ajatukset jostakin esineestä, vuosiluvusta, teemasta jne. Just sain huomiseen teemaan kynnet valmiiksi ja olis kiva huomenna kuulla, että ootko nähny vastaavia? :)

  VastaaPoista
 61. Minä kerron sitten :) käyn kyllä lukemassa joka päivä mutta en vaan ehdi kommentoida! Nyt olin viikonlopun superhitaan mokkulan varassa keskellä korpea. Nyt tultiin cityyn ja tässä on noin sadan digikuvan purkaminen kamerasta niin on puuhaa :)
  Sitä minä toivon että idean lähde mainitaan mutta liian usein se unohtuu joillain :(

  VastaaPoista
 62. Kiva kiva! Oletan sun nähneen jo niin paljon, että myös tehneenkin, siksi olis kiva tietää, että saanko mitää uutta esiteltyä. ;)
  Kiva kuulla myös, että käyt kyläilemässä. ;) Ja uskon kyllä, että sulla pitää kiirettä, kun joudut vastailee oman blogin kommentoijille, jossa minäkin aina kirjottelen ummet ja lammat. xD

  Mä kannatan kanssa, että idean lähde pitäisi hyvän nettikäytöksen nimissä mainita!

  VastaaPoista

♥ Thanks For The Comment ♥