lauantai 5. lokakuuta 2019

Asiat joita en meikkaamisessa osaa

Vaikka olen meikannut "aina" ja meikkaan jokaikinen päivä ( lähestulkoon ) primerista viimeistelysuihkeeseen asti, on siltikin olemassa osa-alueita joita en ymmärrä tai osaa. 

Baked / leipominen
Eli se että silmien alle laitetaan paksulti vaaleaa peiteainetta ja päälle tuputellaan irtopuuteria. Sitten niitten annetaan "imeytyä" ja leivotaan. Siis häh? Voisko joku selittää tämän jutun minulle, en ymmärrä. Jotkut käyttää tässä meikkimunaa ja jotkut isoa puuterisivellintä. Missä vaiheessa tämä tehdään? Itse teen aina silmämeikin ensin. Tämän haluaisin oppia että onko siitä joku hyöty ja mikä sen tarkoitus ylipäätään on.


Aurinkopuuterin laittaminen
Sen jälkeen kun katsoin Miia Ezenin postauksen aurinkopuuterista, tuli epävarma olo omien meikkaustaitojen suhteen. Olen siis laittanut aina aurinkopuuterin väärin?!? Se ei tulekaan poskiluun alle varjostuksen tapaan vaan posken päälle. Häh? Mutta entäs se poskipuna?
Pyöreäposkisena tykkään varjostaa kasvoni vähän reilummin ja laittaa poskipunan sivuille enkä ainakaan korostamaan pullaposkia. Mulle tuli tosi masentunut olo alkuun, mutta sitten päätin tehdä kuten ennenkin ;D yritin opetella uutta tapaa laittaa aurinkopuuteri mutta päädyin lopputulokseen etten mä vaan osaa :/


Luomiväri varjostukset v-tyyliin
V on tyylinä toimivin, näin lauloi Nykäs Masa. Mutta mä en vaan osaa v-tyyliä. Väännän varjostukset aina liian pyöreiksi omaan tapaan ja omilla siveltimillä tehtynä. Minusta olis tosi kiva opetella toisenlaiset varjostukset ja ehkä erilaisten siveltimien käyttö. 


Kulmakarvojen meikkaaminen symmetrisiksi

Huoh. Värjään kulmat pari kertaa viikossa ja aina pari ekaa päivää menee v*tuiksi. Väri nappaa ihoon ja kulmien muotoa on hankala hahmottaa. Jos nypin kulmia liikaa, ne menevät liian ohuiksi, menettävät hyvän muotonsa ja ovat hankalat meikata. 
Tykkään meikata ohuella automaattikynällä ja värittää puuterimaisella kulmavärillä. Toinen kulmakarvani on hyvä mutta toinen harvempi ja siinä on tuo kulmakoru vaikeuttamassa kulman loppupään tekemistä. Saan aikaa kulumaan kulmien meikkaamisessa tuhottoman kauan ja tuntuu että pieleen mennyt lopputulos pilaa koko meikin. Kun ne ei ole ikinä symmetriset ;D

Meikki tehty Jeffree Star Alien paletin sävyillä Interstellar, Martian Soul ja X-Files :)

Osaatko sinä tehdä näitä? Tai onko jotain muuta vaikeaa asiaa meikkaamisessa?

16 kommenttia:

  1. Hassua! Minusta sun kulmat on tosi symmetriset. Ja kyllä se aurinkopuuterikin näyttää olevan kohdillaan.
    Itse en osaa peiteaineen käyttöä. Omistan muutaman, mutta tuntuu et saan vaan länttejä jotka korostaa virheiden olemassa oloa. siispä en niitä käytä! Toinen on huulipuna. Pitäis käyttää ja näyttäis hyvältä, mutta,sit on ihan alieni olo kun laitan. Tuntuu et kaikki tuijottaa 😂👀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 mä en käytä peiteainetta kuin silmien alla. Taputan sen meikkimunalla paikoilleen ja jos kasvoilla on punoitusta, taputan jäämät meikkimunasta virheiden päälle.
      Mullakin oli alieniolo kun aloin käyttää punaista tai tummempaa huulipunaa. Tuntui että kaikki kattoo. Mut se tunne helpotti kun löysin täydelliset ja oikeat punaisen sävyt ja annoin vaan ihmisten tuijottaa :D ehkä ne kattoo että näytänpä hyvältä??!

      Poista
  2. Minäkään en tuosta beikkaamisesta tiedä sen enempää kuin se paksu puuterikerros tekeytyy todella kestäväksi iholle ja ylimääräinen huiskutellaan sitten pois :D joskus kun iho tuppasi olla todella todella rasvoittuva, niin vipalla taputin märän meikkivoiteen päälle t-aluelle Nyxin silicapuuteria (eli hd-puuteria jota EI saisi käyttää tässä tarkoituksessa...), ylimääräisen huiskutin sitten hetkenpäästä pois ja kyllä muuten pysyi iho mattaisena pitkään ja piti paremmin kuin Urban Decayn-suihke. Eikä tullut edes pakkelimainen lopputulos tällä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä, täytyypä kokeilla! Se NYXin puuteri on minusta hyvä, UD suihke ei niinkään, ei se pitänyt ihoaoikein mattaisena :)

      Poista
  3. Mä en oo edes aiemmin kuullut sanaa leipominen :D Eli en todellakaan osaa sitä ja kulmat on aina mun ongelma. Oon niin vaalea etten halua niiden olevan kovin tummat muttei liian vaaleatkaan...arg.

    Poskipunan levitys on ehkä yksi vaikeimpia, se että sitä on sopivasti on vaikeaa.

    Sä meikkaat kyllä kauniisti ja sulla on vahva oma tyyli, tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maikku <3 meikkaaminen on ihanaa vaikkakin vaikeaa välillä ;D Oletko lukenut Miia Ezenin blogeja tai katsotko IG stooreja? Siellä on tosi hyviä vinkkejä esim. poskipunasta! Mä muuten käytän kulmissa usein kahta eri sävyä, tummempaa kulmien loppupäässä ja vaaleampaa etuosassa. Näin saan hyvän sävyn kun tykkään itse että kulmat on tummemmat kuin hiukset :)

      Poista
  4. Kulmakarvat ovat kaikista ärsyttävin ja aikaavievin osuus meikkaamisessa :D joku joskus sanoi että ne ovat serkukset, ei siskokset! Luonnostaan on toinen harvempi ja muutenkin erimallia... En tiedä helpottaisiko ammattilaisen tekemät microbladingit, mutta ovat niin kalliit ja yksilöllistä pysyykö ne vuoden vai kolme :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä niiiiiiin haluaisin ne bladingit...mun kaveri otti ja ne näyttää niin hyvältä ja helpottavat meikkaamista! Mä joudun tyytymään meikkaamaan kulmat vaikka ne vie aikaa ja todellakin itsellä on niin eripari serkukset...

      Poista
  5. Bakedaan joskus, jos siis haluan todella vaalean silmänalusen. Baking auttaa tietty siinä jos tekee ensin kasvot niin saa karisevan luomivärin helposti pois . Yleensä käytän tekniikkaa leukaperiin jotta kasvot näyttävät kapoisemmilta. Baking kannattaa olla lähemmäs 10 minuuttia jotta puuteri sulautuu ihoon. Hyvällä puuterilla voi saada todella smoothin lopputuloksen. Bakedtaan myös vaikka olisin tehnyt silmät ensin.
    Bronzeria laitan otsaan, poskipäille ohimoon päin, nenälle ja kaulan keskelle. Contourin laitan poskien kuoppaan häivyttäen ylöspäin, nenän sivuille ja leukapieliin ja leuan alle. Voidemaisella varjostuksella rajaan myös huulet mikäli teen sen ennen meikkivoidetta. Poskipunan laitan siihen bronzerin viereen/päälle mikäli en tee sitä lähemmäs nenää. Luomivärin saan v-tyyliin vain teipillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tuli sellaista vinkkiä että alas tulla tänne opettamaan minua meikkaamaan ;D no se varmaan on just tuo kun teen silmät ensin niin en ole kokenut beikkaamista trpeelliseksi. Miselliliinalla pyyhin aina tuhrut pois koska sotken silmien aluset aina ripsivärillä :DD

      Poista
    2. =) mää saan kaikki vinkkini Tatilta, suosittelen videota jossa Scott Barnes meikkaa hänet kuin Jennifer Lopezin.

      Poista
    3. Mä olen ehkä sen katsonut joskus :) mulla on vaan se ongelma etten oikein tykkää jenkkien meikkivideoista, suomalaisia katselen enempi ;) pitäis olla niin neutraali tubettaja kun en jaksa mitään kiljumisia ja ihme juttuja ;DD

      Poista
  6. Beikkaan joskus nenän, otsan keskiosan ja silmäluomet. Aloitan meikin aina pohjasta joten meikkivoiteen jälkeen laitan beikkaukset naamaan. Ja teen tämän lähinnä silloin kun haluan että rasvoittuva iho pysyisi paremmin kuosissa - eli se pidentää ihon pysymistä mattaisena. Itse en ymmärrä tapaa että silmämeikki tehtäisiin ennen muuta meikkiä. :-D Pohjustan yleensä luomet meikkivoiteella ja puuterilla, joten en näe järkeä siinä että tekisin ensin luomille nuo kun voin tehdä kerralla koko kasvoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos teen meikkipohjan ensin, mun on hankala tehdä silmämeikkiä. Primeria menee nenänpieleen tai liian ylös luomelle --> sotkuinen lopputulos. Luomivärit varisee silmien alle ja ripsiväri sotkee silmänaluset. Tykkään myös nojata kädellä leukaan/poskeen silmiä meikatessa niin sitten meikkipohja sotkeentuu jos se on tehty ensin ;D

      Poista
  7. Mä en onneksi jaksa ottaa ressiä siitä miten muut tekee mitäkin. :-) Mun mielestä meikkauksessa ei ole sääntöjä, kaikki saa tehdä ihan mitä haluavat ja miten. Sen verran voin myöntyä, että suosituksia voi olla. :-D Niin että ainakaan mun näkökulmasta katsottuna sinä(kään) et ole laittanut bronzeria väärin.

    Ei bakingissa tarvitse sitä peiteainetta laittaa yhtään sen enempää, kuin laittaisi muutenkaan. Minä toisinaan leivon, yleensä en. Jos on oikein hyvä ja hienojakoinen puuteri niin sitten leivon, huonolla puuterilla se vain korostaa silmänalusjuonteita. Jos en leivo niin sitten töpöttelen sormenpäällä kevyesti Laura Mercier Secret Brightening Powder for Under Eyes'ia ja annan olla hetken ennen kuin hipsuttelen siveltimellä. Poskipäät ja leukaperän tykkään leipoa nykyään, samoin leuan kärjen ja keskeltä otsaa ja kulmakarvojen välistä. Siihen kelpaa vähän "huonompikin" irtopuuteri. Eikä ole väliä olenko tehnyt ensin silmä- vai kasvomeikin. Jos teen silmämeikin ensin, niin alapuolen meikkaan kuitenkin vasta, kun kasvomeikki on valmis.

    Jostain syystä mulla on viime aikoina ollut ärsyttävä kriisi menossa kulmien kanssa. Mun silmät on epäsymmetriset ja mun kulmat todellakin on epäsymmetriset myös, ne on ihan eri korkeudellakin keskenään ja ties mitä muuta shittiä. En tiedä miksi en saa nykyään mitään kulmatuotettani enää toiminaan, näyttää aina ihan hirveältä. Karvoja kulmissa ei ole saman vertaa, toisessa on tuuheampi alku, kuin toisessa. Joudun lisäksi huijaamaan ja nostamaan yläreunaa ja jostain syystä se varsinkaan ei meinaa enää onnistua niin, että olisin tyytyväinen lopputulokseen. Kulmien yläreuna näyttää vain karvattomalta, maalatulta iholta. Enkä tykkää. Ei tarttis edes olla täysin symmetriset (haluaisn kuitenkin, että näyttäisivät olevan edes suunnilleen samalla korkeudella) mutta tuon maalatun näköisen ihon haluaisin saada näyttämään kunnolliselta....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiiätkö mitä, mulla on ihan sama ongelma kulmien kanssa! Toinen on hyvä mutta toinen...alkupää on ihan erilainen, karvoja on paljon vähemmän ja koko kulma loppuu ennen tuota kulmakorua! Minäkin joudun piirtämään kulmat ja tekeemään hulluna tuuheutta, mutta ei se oikeastaan haittaa koska pidän meikatun näköisestä lopputuloksesta :) Tsemppii meille meikkailluihin ja kiva Mohn kun kommentoit pitkästä aikaa <3

      Poista

Kiitos kommentista <3