lauantai 19. huhtikuuta 2014

Charming Nails vastaa; 5 vinkkiä joilla pääset eroon huonoista kynsitavoista

 Onko sinulla jotain tuhmia tapoja joita haluaisit tunnustaa? Tunnistatko seuraavista itsesi? Tässä 5 vinkkiä joilla pääset eroon huonoista tavoista!

Kynsien pureskelu tai kynsinauhojen repiminen

Voisitteko uskoa että minä olin paha kynsien pureksija? Nuorempana järsin kynteni aina ihan vereslihalle! Jumankauta että ne oli kipeät! En tiedä miksi söin kynsiä, se kai oli joku tapa. Sanotaan että kynsien syöjien kynnet eivät kasva enää ikinä tai niistä tulee heikot ja hauraat. Voin todistaa että kyllä ne kasvavat! Enää en syö kynsiäni mutta tunnustan, joskus revin kynsinauhojani....ja ne ovat kipeät! En voi estää sormiani eksymästä kuivaan nahkanpalaan...ällöä!

Minä lopetin kynsiensyönnin. Noin vaan. Halusin pitkät kynnet ja se toimi motivaationa. Voit myös saada apua Kynnel -nimisestä tuotteesta jos tuntuu että kynsien pureskelu on ongelmana. Toinen juttu on myös alkaa pitää huolta kynsistä. Viilaa ja käytä edes aluslakkaa. Ei tee mieli pureksia kun kynnet ovat siistinnäköiset :)

Kynsien käyttö työkaluina

Pakko rapsuttaa hintalappu kynnellä pois, en jaksa hakea saksia...naputtelenpas tässä sormia pöytää vasten, missä se myyjä viipyy? Tuttua?  
Tuhmaa, niin ei saisi tehdä. Vaurioitat kynsiäsi ja ne alkavat liuskoittua. Joka iskusta kynsilevyt irtoavat toisistaan! Kynsiin saattaa tulla myös repeilyä jos kynsi sattuukin tarraamaan johonkin kiinni.

Yksinkertainen neuvo; käytä työkaluja! Tai anna sen tarran olla jos tuntuu ettei se lähde pois. Yksi neuvo on myös liottaa se irti asetonipitoisella kynsilakanpoistoaineella mutta se saattaa polttaa pintaa esim.cd-levyn kannesta.


Kynsilakan irti repiminen

Etkö voi vastustaa kiusausta repiä vähän repsottavaa kynsilakkaa? Ehkä tylsällä koulutunnilla raaputat kaikki lakat irti? Tiesitkö että samalla revit irti kynsilevyjä toisistaan? Ja tämä väistämättä johtaa kynsien liuskoittumiseen. 

Itse en ikinä rapsuta kynsilakkoja irti enkä käytä Peel-Off aluslakkaa montaa kertaa putkeen koska sekin saattaa vaurioittaa heikkoja kynsiä. Jos se lakkaus repsottaa niin poista kynsilakat ja lakkaa uudestaan.Tai paikkaa lakkaus mikäli mahdollista ja laita uusi paksu kerros päällyslakkaa.

Huonot kynsiviilat

Toivottavasti kukaan ei enää harrasta niitä punaisia karkeita paperiviiloja. Nehän vain vaurioittavat kynttä! Hanki lasiviila. Kunnollisella lasiviilalla voit viilata kynttä ihan kunnolla mutta paperiviilalla et. 

Onko sinulla kynnen kärjissä tai sivuissa terävämpiä kohtia leikkaamisen seurauksena tai kynnen katkeamisen takia? Lasiviilalla voit viilata kynttä miten vain tahansa vaurioittamatta kynttä! Itse viilaan kärjestä alaspäin, sivuilta keskelle ja ihan normaalisti edestakas. Jos haluat olla pro niin hanki vielä bufferviila jolla viimeistelet kynnen pinnan kiiltäväksi. 


Maksimipituuden tavoittelu

Haluatko nätit, mahdollisimman pitkät ja huolella hoidetun näköiset kynnet? Tätä me kaikki halutaan mutta suomalaisten kynsilaatu on vähän sellainen että rakennekynsimäisen näköiset kauniit kynnet saavutetaan vain rakennekynsillä :( 

Kannattaa mieluummin keskittyä pitämään kynnet hyvässä kunnossa, tasaisessa pituudessa ja aina siististi lakattuina. Älä pihistele pohjatöissä. Hoida ja helli kynsiäsi. Viilaa lasiviilalla. Käytä hyvää aluslakkaa. Tarpeesta riippuen hanki vaikka kaksi erilaista aluslakkaa; kovettava ja hoitava.

Älä lakkaa hemmetinmoisessa kiireessä vaan varaa kunnolla aikaa. Laita kaksi ohutta kerrosta aluslakkaa. Anna kuivua! Lakkaa värilakkaa 1-2 kerrosta riippuen lakasta. Anna kuivua! 

Käytä AINA päällyslakkaa, siitä ei livistetä! Pyöräytä päällyslakkasivellintä kynsien kärjissä jotta nekään eivät jää ilman suojaa. Jos lakkaus lohkeaa niin paikkaa se HETI! Älä räplää koska lakkaus vääjäämättä alkaa lohjeta ja pahimmassa tapauksessa vauroittaa kynttäsi. 

Pidä siis lakkaus aina siistinä. Näin kyntesi näyttävät kauniilta ja kätesi hyvinhoidetuilta, oli pituus mikä hyvänsä.


Onko teillä lisää vinkkejä aiheeseen liittyen? Tunnistitko itsesi tuhmista tavoista?

26 kommenttia

 1. Tunnistin itseni ihan kaikista! Pienenpänä pureskelin aina kynsiäni, mutta lopetin sen, jotta sain Hello Kitty-kynsiviilan (olin kai viis). Nykyään mulla on niin vahvat kynnet, että niitä ei sais pureskeltua.
  Valitettavasti kynteni joutuu olemaan melkein pakosti työkaluina, koska harrastan hyvin vahvasti koiria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello Kitty viila kuulostaa hyvältä motiivilta :) toivottavasti vahvat kyntesi kuitenkin kestävät harrastustasi :)

   Poista
 2. Tuo kynsien käyttäminen työkaluina on se oma syntini näistä. Oon kovasti yrittänyt koulia itseäni siitä pois, mut niin sitä aina vaan huomaa repivänsä jotain kynsillänsä - ja siinä samalla ne kyntensäkin. Vasta pari päivää sitten sanoin viimeeksi "ei tässä mitään saksia tarvita" ja raaputtelin kynsillä täyttä vauhtia. Huoh, milloinhan sitä oikein oppis... -_-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä itsekin on tullut harrastettua...kun oli geelilakkaus niin oli pakko opetella tavasta pois koska geelilakkaus meni pilalle helposti ja alkoi irvottaa..

   Poista
 3. Tunnistin itseni tuosta, että välillä revin lakkoja pois kynsiltä.. Huono tapa, mutta joskus hermostuksissani en edes tajua sitä. Nykyään onneksi niin pääsee tapahtumaan todella harvoin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että olet opetellut pois huonosta tavasta :)

   Poista
 4. Hui. Pitäisköhän tässä ottaa onkeensa? :D Tunnistan itseni huonoista tavoista... Soo soo minä.

  VastaaPoista
 5. Mä lopetin kynsien puremisen myös noin vaan, tosin lopetuspäätöksen jälkeen sorruin kerran televisiota katsellessa. :D Söin ihan vereslihalle kynteni 17-vuotiaaksi asti. Mun kynnet on sen verran heikot, että ei tulisi mieleenkään käyttää niitä työkaluina. :D Kynsilakkaa ja varsinkin glitterlakkoja myönnän joskus repiväni. Mielestäni kynteni ovat liian pitkät, kun ne alkavat taipumaan mihin sattuu, siinä vaiheessa lyhennän ne. Loistava postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit! Sormenpäät on ihan arat ja tosi kipeät jos ne syö vereslihalle. Tosi huono tapa siis.

   Poista
 6. kääk, pakko myöntää olleeni tuhma.. hyi minä!! Itsekin haluaisin kovasti pitkät ja kovat kynnet,mutta en tiedä mitä kikkakolmosia täytyy koittaa,jotta saisin edes sen kovuuden niihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trind Nail Repair. Kovettaa sopivasti. Jos omaa tosi pehmeät ja repaleiset kynnet niin Mavalan Scientifiquesta löytää myös apua mutta sitä ei saa käyttää liian usein. Itsellä pilasi kynnet kun tulivat liian koviksi. Ja tottakai kynsiöljy kosteutukseen :)

   Poista
  2. Kiitti vinkeistä! =) Minkä hintasia nuo on? Cesarilla myydään mm. tollasta aluslakkaa ja hinta on hiukan yli 20e. Onko sulla tai kellään muulla lukijalla kokemusta kyseisestä lakasta? Onko hintansa väärtti? http://www.cesarsshop.fi/poshe-treatment-base-coat-15ml-p-2597.html

   Poista
  3. Nail Repair taitaa olla 13 e ja Mavala 10 e, tuota luokkaa suunnilleen ovat. Mavalaa sivellään vain kynsien kärkiin, sen kaveriksi tarvitsee siis aluslakan. Tässä kokemukseni Mavalasta.

   http://charmingnails.blogspot.fi/2013/10/arvostelussa-mavala-scientifique.html

   Käytin vuosia mainitsemaasi Poshen aluslakkaa, juurikin tuota sinistä pulloa. Myös hyvä ystäväni vannoo sen nimeen, ei suostu vaihtamaan! Hänellä on tosi pitkät kynnet, eivät katkeile. Poshessa ei ole formaldehydeä mitä moni karttaa. Trindissä sitä on. Molemmat toimivat, omissa kynsissä Trind paremmin tällä hetkellä. Vähän makuasia kumpaa voisit kokeilla :)

   Poista
 7. Itse käytän myös kynsiä työkaluina, koska töissä on hieman hankalaa käyttää mitään muita apuvälineitä pahvilaatikoiden aukaisemiseen :D Kaikissa ei ole edes repäisynauhoja tai teippiä saumoissa mitä aukaista mattoveitsellä, niin ainoa vaihtoehto on repiä ne auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiks, en uskaltaisi :D siis minua ärsyttää kun tänäänkin piti vetää peräkärryä käsin...laitan aina hanskat joissa on hyvä tarttumapinta ettei satu niitä lipeämisiä ja sitä kautta kynsien katkeamista...

   Poista
 8. Mä pureskelin kynsiäni, nykyään en juuri niitä pureskele, mutta kyllä revin kynsinauhoja. Mulla on todella hauraat ja liuskoittuvat kynnet (vauvankynnet) ja ne katkeavat ihan itsekseen. Se, että pidän niissä lakkaa auttaa niitä kasvamaan ja saa mutkin pidettyä kynsinauhojen repimisestä kun kynnet on nätit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile sinäkin Trindin Nail Repairia. Se myös haisee pahalle ja melkein silmiä kirveltävältä joten en usko että repisit/söisit kynsinauhoja jos sitä on sormilla ;)

   Poista
 9. mulla on tapana repiä kynsilakat irti... aattelen kyllä aina että kynteni vahingoittuvat, mutta esim. stressaavan kokeen aikana saatan repiä _kaikki_ lakat irti.. :/

  VastaaPoista
 10. Mistäpä apua krooniseen ja vakavaan varpaiden kynsien repimiseen? Kokeiltu geelit ja "lakot",ei pysyvää tulosta. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei...tuohon kun ei Kynnelitkään auta. Ja jos geeleistä ei ole apua niin ei auta muu kuin "näpit irti" -menetelmä. Eli yrittää vaan pitää kädet pois jaloista...yritä ajatella että haluat kesäksi kauniit jalat. Mieluummin vaikka viilaat ja lakkaat niitä varpaankynsiä aina kun tuntuu että haluaisit repiä niitä! Tai ala neulomaan televisiota katsellessa niin on käsillä tekemistä jos silloin tulee repimisvimma. Toivottavasti pääset tuosta tavasta eroon!

   Poista
 11. Muuten voin olla hyvällä omallatunnolla mutta kynsillä naputtaminen on ollu sellainen tapa jonka en tiennyt olevan edes pahaksi! :O No, nyt saa loppua sekin, kiitos :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka isku kynnen pintaan saattaa vaurioittaa ja irrottaa kynsilevyjä toisistaan ;)

   Poista
 12. Minullakin oli ennen muinoin huono tapa viilata kynnet karheilla paperiviiloilla...mutta nyt tapani parantaneena pitää tulla hehkuttamaan lasiviilaa! :)

  Ihmettelin siis aina ennen, että missä vika, kun kynteni liuskoittuvat suorastaan silmissä. Noh, satuin kerran kokeilemaan lasiviilaa vanhempieni kotona. Kyseinen viila oli tullut jonkun manikyyrisetin mukana, eikä muutakaan ollut saatavilla, joten ei muuta kuin viilailemaan... Sen jälkeen menin heti kauppaan ja hommasin Trindin lasiviilan. Muuta en ole enää käyttänyt kahteen vuoteen. Liuskoittuminen loppui kuin seinään. :)


  Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että olet löytänyt lasiviilan, se on kyllä viiloista ylivoimaisin!
   Mullakin on ollut niitä paperiviiloja ja ne suorastaan repivät kynnet hajalle. Hrrhh..ajatuskin puistattaa.

   Poista

♥ Thanks For The Comment ♥