perjantai 25. maaliskuuta 2011

Meikkisiveltimien pesu ja huoltaminen

Lukijan toiveina oli meikkisiveltimien huollosta ja pesemisestä kertova postaus. Oikein mielelläni toteutan pyyntöjä joten niitähän saa aina esittää.

Itseasiassa tämä viikonloppu mennään toiveilla sekä ensi viikolle on luvassa teemaviikko! Muistatteko vielä minkä äänestitte teemaksi? Toteutan sen nyt :)

Minulla on aika paljon siveltimiä, osa on harvalla käytöllä ja osa päivittäisessä. Parhaat meikkisiveltinet tekee tottakai MAC. Minulla on ollut myös halpoja siveltimiä mutta olen kaikki heitellyt pois. Coastal scents siveltimet ovat ihan ok mutta en niistä oikein enää välitä. Sonia Kashuk siveltimiä minulla on vain yksi mutta sen perusteella voisin ostaa sarjaa lisää, mielettömän hyvän tuntuinen. No mutta EI mun pitänyt niistä kertoilla!

Koska siveltimet ovat kalliita, odotan niiden kestävän vuosia. Mutta ilman huoltoa se ei onnistu. Kun hankin ensimmäiset MAC siveltimeni, minua huoletti menevätkö ne pilalle päivittäisestä pesusta. Alkuun pesin ne joka päivä.
Nykyään käyn siveltimeni läpi 1-2 viikon välein.
Säännöllisellä pesulla pidennät siveltimien käyttöikää ja ne hankkivat kalliin hintansa takaisin palvelemalla hyvin. 

Likaisista siveltimistä saat vain kasvosi täyteen pöpöjä, niihin jää ihosta rasvaa ja likaa. Likaisilla siveltimillä meikki ei ole kaunis. Minulla on luomiväreissä yleensä omat aplikaattorit jotka pesen ennenkuin niistä tippuu pölyä rasioihin. Mielestäni on todella oksettavaa säilyttää viikkoja käytettyä meikkivoidesutia siellä meikkipussissa kaikkien meikkien seassa tai ikinä pestyjä aplikaattoreita luomivärirasioissa. Ottakaa ne nyt sieltä pesuun, ne ovat todellisia pöpöpesäkkeitä!Meikkisiveltimet voi pestä Le Chat Marseille saippualla jota löytyy lähes joka kaupasta. Itse käytän hoitoainetta siveltimien pesuun. Joskus pesen ihan vedellä tai joskus desinfiointisuihkeella.
Tällä kertaa otin pesuun XZ hoitoaineen. Asetan ensin pyyhkeen tasaiselle pinnalle. Laitan pestävät siveltimet siihen. Otan aina muutaman kerrallaan, hana auki, kastelen siveltimen karvat ja pursotan hoitoainetta siveltimille.
Pyöritän hoitoainetta niihin hellästi, en revi tai painele siveltimiä kämmentä vasten. Pesen ja huuhtelen niin pitkään että huuhteluvesi on kirkasta. Koska pesen siveltimeni usein ja ne eivät ole kovin likaisia, tähän pesuun ei mene kuin muutamia minuutteja. Siis kun kaikki siveltimet on pesty! Ei siis kannata ajatella että ei ole aikaa...Kun siveltimet on pesty, puristan niitä sormilla vettä pois. En revi karvoja vaan painelen hellästi liiat vedet pois. Sitten siveltimet lappeeltaan kuivumaan pyyhkeen päälle. Älä laita niitä pystyyn ettei valuva vesi heikennä siveltimen liimauksia. Muotoilen hiukan sivellintä jotta se kuivuu oikeaan muotoon. Etenkin viistopäiset siveltimet on tärkeä muotoilla oikein.

Käyn kerran kuivamisen aikana muotoilemassa siveltimiä uudestaan. Kun ne ovat kuivuneet, laitan ne takaisin omille paikoilleen. Onpa taas ihana meikata puhtailla ja pehmeillä siveltimillä. Etenkin kabuki on vieläkin pehmeä hoitoaineen jäljiltä, pesin sen 5 päivää sitten ;)Terkkuja vaan F, oletkos vieläkään pessyt niitä siveltimiä? Voit muuten samalla pyyhkäistä vaikka veteen kostutetulla vanulapulla pussit missä säilytät siveltimiä. Jos ne ovat kovin likaiset, laita vanuun meikinpoistoainetta. Puhtaista siveltimistä ei ole hyötyä jos ne säilytetään likaisissa olosuhteissa ;)

Eiliset kynnet vielä...tein Konadilla koristelut päälle :)

Konad laatta m27
Leimauksessa Konad valkea lakka + Color club Take me to your chateau


Pidätkö kaloista kynsillä? Mun on pitänyt aina kokeilla tätä laattaa ja nyt sain sen aikaiseksi.

Vai innostuitko nyt oikeasti pesemään siveltimesi ;) ?

16 kommenttia

 1. Hyvä, että teit tälläisen postauksen! :) Itse pesen ja desinfioin tietty päivittäin koulussa käyttämiä siveltiä ja omani kerran viikkoon, mutta tiedän, että kaikki eivät tee niin.

  Ihanat sealife-kynnet! ;)

  VastaaPoista
 2. Mä käytän Marseille-saippuaa, voisi testata tuota hoitoainettakin joskus. En vaan sitten tiedä miten se toimii synteettisille siveltimille, oikeasta karvasta tehdyt varmaan tulevat pehmeiksi :)

  VastaaPoista
 3. Täytyykin varmaan ottaa tuo homma ohjelmaan viikonloppuna...

  VastaaPoista
 4. En olisi itse keksinytkään, että hoitoainetta voi käyttää siveltimien pesuun.. Taidankin kokeilla heti, sillä noita ex-pehmoisia (okei, on osa yhä pehmeitä..) pöpökasoja tuolta laatikoista löytyy :D

  VastaaPoista
 5. Hei, mä opin jotain uutta! "Älä laita niitä pystyyn ettei valuva vesi heikennä siveltimen liimauksia." Mä oon aina ajatellut, että tuo pystyssäkuivattamiskielto on siksi, ettei sivellin alkaisi hapsottaa reunoilta. Kiitos tästä!

  VastaaPoista
 6. mä pesen mun siveltimet aina shamppoolla, koska joskus aikoja sitten luin demistä että se on paras aine siihen :D tosin pesen ne vain ehkä kerran 2kk koska en ikinä muista :D Tosin käytössä mulla on vain puuteri ja luomivärisiveltimet...

  VastaaPoista
 7. Ihan mielenkiinnosta kyselen, minkä takia peset siveltimesi hoitoaineella? Niissä ei tietääkseni ole peseviä ainesosia, enkä täten ymmärrä sen funktiota tossa pesussa.

  VastaaPoista
 8. Voisi tosiaan pestä nuo vähät siveltimet mitä minulla ON edes olemassa :D

  Tekisitkö myös teemaviikolla teeman kynsiin? Minusta teema kyntesi ovat aina niin ihania!

  VastaaPoista
 9. Itse en ole käyttänyt muuta kuin marseille saippuaa mutta tuo hoitoainekin voisi ainakin välillä tehdä ihan hyvää. pitää kokeilla

  VastaaPoista
 10. ja ihan vinkkinä et jos meikkailee paljon muita ihmisiä, ni kannattaa desinfioida vaik käsidesillä pensselit pesun jälkeen.

  VastaaPoista
 11. Minna: Hyvä Minna :)

  Duvessa: Ihanan pehmeiksi :) mulla on vaan pari synteettistä. Jotkut suosittelevat pesua Fairyllä mutta mä pesen aina samalla kuin muutkin :)

  Hanna: Ehdottomasti :)

  Iitu: Hihih, on siis niiden pesu aika :)

  Sonia: Ole hyvä :) jotkut siveltimet on heppoisesti liimattu. Mulla irtosi MSCHIC sivellin heti varresta. Aikani kyselin miehiseltä puolelta liimausta. Mitään ei tapahtunut joten liimasin OPI kynsiliimalla. On muuten pysynyt hyvin ;)

  Keijju: Shampoo on myös hyvä kunhan se on mietoa :)

  Nunnukae: Se pehmittää siveltimet ihanan tuntuisiksi. Mulla ei siveltimet ole kamalan likaisia koska pesen usein mutta voi siis pestä shampoolla ja laittaa vielä hoitoainetta :)

  Anonyymi: Koko viikko on teemaa eli joka päivä uudet teeman mukaiset kynnet :)

  hiutale: Kokeile ihmeessä :)

  malla: Meikkaan muut aina puhtailla ja desinfioiduilla siveltimillä. Mulla on sellaista desinfioivaa suihketta, Kicksistä löytyy :)

  VastaaPoista
 12. Hei onko tuo varmasti Take me to the chateau-lakka, kun tuolla nettisivuilla ja googlettamalla swatcheja tuosta lakasta, niin kaikki ovat oikein pastellivaaleansinisiä eikä tuollaisia keskisinisiä? :D

  VastaaPoista
 13. Hyvä postaus! :) Taas opin jotain uutta!

  VastaaPoista
 14. ^^Tämä lakka on eilinen Gossip column...Take me...leimauksessa.

  Sirpu: Ole hyvä :)

  VastaaPoista
 15. Olen jo jokusen kuukauden lukenut sun blogia, mutta nyt vasta kommentoin... Tuntu niin pahalta toi sun saarna, itse kun en varmaan koskaan pese niitä paria sivellintä, yöks... :D Toi hoitoaine kuulostaa niin mielenkiintoselta että on melkeen pakko kokeilla, ehkä jopa ottaa tavaksi. ;)

  VastaaPoista
 16. ^Kyllä ne kannattaa pestä, huomaat kyllä sitten eron :)
  Siihen ei mene kuin pari minuuttia. Tarkoituksena oli vähän saarnata ja herätellä ihmisiä :) mutta ei minua liian tosissaan kannata ottaa eikä ainakaan loukkaantua :)

  VastaaPoista

♥ Thanks For The Comment ♥