torstai 11. maaliskuuta 2010

Meikkisiveltimeni

Tutustutaan meikkisiveltimiini. Hyvät siveltimet on tärkeintä meikissä. Mulla on ollut vaikka millaista rimpula sivellintä mutta aika nopeasti tajusin satsata hyviin siveltimiin. Pidän niistä myös huolta koska olen ne kalliilla rahalla ostanut niin en todellakaan halua uusia niitä ihan heti.

Make up storen siveltimet on varmaan parinkympin luokkaa, MAC siveltimet hiukan kalliimpia n.20e -40e olen yhdestä siveltimestä maksanut. Coastal scentsiltä saa siveltimiä halvalla, ovat ihan hyviä. Minä vain tykkään että siinä siveltimessä lukee mieluummin MAC joten olen sitten hankkinut vastaavia MAC siveltimiä.

Pesen siveltimet niiden omalla Bare Minerals shampoolla. Kuivatan siveltimet aina pyyhkeen päällä lappeellaan. Olen kyllä kastellut aina puuvarretkin vaikka niitä pitäisi suojella mutta eihän nuo ole menneet miksikään :) mun mielestä kalliin siveltimen ero halpaan näkyy siinä että osa näistä on usean vuoden vanha, kulkenut matkoilla mukana ja näitä on välillä pesty käsisaippualla. Silti nämä ei hapsota ja ovat napakan tuntuisia. Toimivat samalla tavalla kuin uutenakin. Kokeilemani halvat siveltimet ovat olleet kovia ja niillä ei ole saanut hyvää tulosta.

Sivellinkokoelmani

MAC 168 - Käytän tätä varjostuksissa. Oikeastaan en mihinkään muuhun, joskus levitän poskipunan. Todella hyvä sivellin, ehkä ihan parhaita! Saisi olla hiukan enemmän viisto.
MAC 116 - Poskipunasivellin. En oikein tykkää tästä. Minusta tällä on parempi levittää hohtotuotteet. Tällä ei saa häivytettyä poskipunaa kyllä oikein mitenkään.


Nämä ovat Coastal scentsin siveltimiä. Skunkilla laitan MAC MSF tuotteet, oikein hyvä siihen tarkoitukseen. Sivellin on aika liukkaan tuntuinen mutta kevyt.

Alempi on omiaan hohtotuotteille. Tämä ei ole ruennut yhtään hapsottamaan, ulkonäöltään söpö jolla on merkitystä!


MSCHIC skunkbrush - Ostin tämän Helsingistä kun kokoelman ilmestymisestä oli kuukausia :D onneksi näitä vielä oli. Nätti sivellin. Laitan tällä aurinkopuuterin ja vähän varjostusta. Hyvä sivellin, pehmeä mutta napakka. Suosittelen! Sonia Kashuk 01 - Tuntuu hyvin laadukkaalta. Ostin tämän halvalla, enkä edes tiennyt tämän olevan laatukamaa. Huomaa kyllä, tosi pehmeä kasvoilla. Käytän tätä häivytyksiin.

MUS 359 - Paras poskipunasivellin ikinä. Ihana, superpehmoinen ja keltainen sivellin. Tällä uskaltaa laittaa reilusti poskipunaa koska tämä myös häivyttää samalla. Tällä en epäonnistu koskaan. Siksi tykkään tästä tosi paljon! Maksoin muuten euron tästä siveltimestä.

MUS 361
- Tarkoitettu aurinkopuuterille mutta tämä on hiukan liian kova. Tällä aurinkopuuteria menee helposti liikaa ja häivytys on vaikeaa. Laitan tällä vain vaaleita aurinkopuutereita joilla ei epäonnistu. Mutta kaunis sivellin silti. Sininen.

MUS 340
- Poskipunalle. Ennen keltaisen hankkimista tämä oli suosikki. Tämä on sopivan pyöreä ja paremman mallinen kuin MAC. Tämä on pehmeä ja tällä saa poskipunan hyvin levitettyä. Suosittelen tätä kaikille!

MAC 242 - Peiteaineelle, minä levitän tällä voidemaiset silmämeikinpohjustajat. Tosi hyvä sivellin, ei voi kuin suositella.
MAC 219 - Elämäni paras synttärilahja :) paras sivellin kun haluaa laittaa silmänurkkaan vielä vähän lisää väriä! Tällä saa myös alaluomen meikattua. Best!
MAC 213 - Tällä voi levittää väriä luomelle mutta tämä ei ole kovin tiivis niin olen laittanut tällä ulkonurkkaa. Näyttää muuten vähän vinolta kuvassa mutta ei sitä ole. Hyvä sivellin, ostin kun sain halvalla mutta tuskin muuten olisi ollut tarpeellinen ostos.


MAC 239 - En tarvitse muita siveltimiä luomivärin levitykseen kuin tämän. Täydellinen sivellin. Napakka ja tiivis, levittää värin luomelle. Tämä kyllä pitäisi olla jokaisella!
MAC 217 - Tällä saa tehtyä tarvittaessa koko silmämeikin. Yleensä tykkään häivyttää tällä mutta kun laitan ulkonurkkaan mustan luomivärin, haluan laittaa sen tällä. Tämä häivyttää hyvin samalla jolloin lopputulos on melkein valmis heti. Loistava myös häivytyksessä. Autiosaaren sivellin.

MAC 224 - Yleensä levitän tällä värin luomen yläpuolelle, banaaniin tai kulmaluulle. Tämä häivyttää kevyesti mutta ei niin hyvin kuin 217 koska tämä on hiukan löysempi.


Bare minerals siveltimet.
Ylintä käytän veilin levitykseen. Sopiva siihen koska ont osi pehmeä ja ihana kasvoilla.
Alemmalla eli kabukilla levitän pohjan. Bare mineralsin siveltimet on kyllä olleet ihan huippuja vaikka itse pohjat oli sieltä. Ainut että tämä sivellin jo vähän hapsottaa...

Bare minerals siveltimet.
Ylemmällä en tällä hetkellä tee mitään, levitin sillä ennen Warmth tuotteen. Ihan ok poskipunaan, ehkä vähän kova kuitenkin.
Alempi on todella hyvä peiteainesivellin. Peittää hyvin.


Mikä on mielestäsi paras meikkisiveltimesi? Mitä merkkiä yleensä suosit?

13 kommenttia

 1. En ole tähän mennessä suosinut siveltimissä mitään tiettyä merkkiä, löytyy MACia, Coastal Scentsia, Sephoraa, MSCHICiä ja jotain ihan random-suteja. Parhaita ja eniten käytössä ovat olleet MSCHICin (by Seppälä) kabuki (suosittelen, todella pehmeä ja mukavan tivis) ja pienen pieni luomivärisivellin. Haluaisin vielä testata Sigman siveltimiä, kun niitä on kehuttu niin paljon.

  Meikkivoiteen kanssa olen käyttänyt tuota CS:n skunkkia, joka sinultakin löytyy, mutta en oikein tykkää siitä, kun se päästää vesipesussa niin paljon väriä. Olen tyytynyt puhdistamaan sitä brush cleanserilla, niin ei mene naama siniseksi. :/

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen juttu! Mulla on macia, coastal scentsia, MUS:ea, bed headia ja uusimpana tuttavuutena sigmat. Ostin vaan sigman eyeliner siveltimen ja tuntuu kyllä hieman oudolta. Hirveen paksu, mut käytössä vois osoittautua hyväksi. Sigman uus kokoelma näytti tosi hyvältä, ja kyselinkin vähän, ACWsta niitä saa ostettua yksittäin huhtikuussa. Itse kun en halua panostaa 150 dollaria siveltimiin joista en hirveästi tiedä... Aijuu, ja uusin sivellinrakkaus on ehdottomasti inglotin uskomattoman pehmeä kabuki!

  VastaaPoista
 3. Mä käytän mineraalimeikkipohjan levittämiseen isoa puuterisivellintä (Sensai) ja poskipunan levittämiseen poskipunasivellintä, joka on joku ikivanha Biothermin suti (niitä ei tietääkseni ole ollut myynnissä enää vuosiin). Silmämeikissä käytän oikeastaan melkein pelkästään sormia ja tarkempiin juttuihin luomiväripalettien omia vaahtomuovisiveltimiä (Sensain paleteissa ne on oikeasti jopa laadukkaita).

  Joo, ja mun pitäis muka olla ammattilainen :D Hah. Töissä käytän asiakkaille pääasiassa siveltimiä, mutta toisinaan myös silmämeikissä sormia, koska joskus ne vaan on ne maailman parhaimmat :)

  Mulla kyllä ON siveltimiä, mutta jotenkin en jaksa niitä käyttää. Mulla on TOSI HYVIÄKIN siveltimiä... ehkä mun pitäis taas ottaa niitä käyttöön. Mä vaan vihaan siveltimien pesua ja siitä seuraakin se, että siveltimet on käytössä pesemättöminä pahimmillaan melkeinpä pari kuukautta ennenkuin edes harkitsen niiden pesemistä. Ugh. Kuulostaapas saastaiselta. Siksi en siis käytä siveltimiä, kun sormin pääsee niin pitkälle ja sormet on huomattavasti vaivattomampi pestä kuin siveltimet :D

  VastaaPoista
 4. Ensimmäiset siveltimeni sain (kosmetologiäiti osti) joskus yläasteeikäisenä kilpatanssiharrastuksen vuoksi (piti olla siisti meikki kisoissa ja kuten varmaan tiedät, siveltimet ovat an investment ;) ). Ne oli kaksi Duroyn luomivärisivellintä ja yksi Duroyn rajaussivellin. Käytän niitä vielä ja ovat edelleenkin loistokunnossa. Ne siveltimet ovat olleet käytössä jo 8 vuotta ainakin. Sittemmin olen ostanut lisää Duroyn siveltimiä, nyt on tuplat joistakin, niin ei tarvitse kesken meikkaamisen alkaa pesemään sivellintä, että voi vaihtaa luomiväriä. Lisäksi mulla on muutama Joe Blascon sivellin, jotka myöskin ovat hyviä.

  VastaaPoista
 5. Ah, ihanan monta poskisivellintä, itselläni on käytössä vasta kaksi kappaletta, Duroyn poskipunasivellin (ajaa asiaansa kunnes saan tuon MAC 168) ja häivytykseen yleensä käytössä MAC 150, joka on muuten ihanimman tuntuinen sivellin ikinä!

  Muutenkin olen kyllä hyvin MAC siveltimien puolesta puhuja, ne maksaa itsensä takaisin ajan kanssa :)

  VastaaPoista
 6. Minä en tykkää yhtään käyttää bM:n sivellinputsaria, sillä tekee varsinkin bM:n siveltimien karvat karheiksi ja saa siveltimet harittamaan juuri noin kun tuo sinun Flawless Face -siveltimesi harittaa. Kun vaihdoin pesuaineen mietoon shampooseen, ovat siveltimet olleet paljon pehmeämpiä eivätkä karvat harita. Itseasiassa käyttömukavuus on huomattavasti parempi, kun karvat eivät tunnu samalla lailla pisteleviltä kuin tuon bM:n shampoon kanssa. (Sarjan suihke on kyllä ollut minusta ihan mukava käyttää.) :)

  VastaaPoista
 7. Haluan 116 ja 219!
  Suosittelen sulle 226 jos taas joskus uudelleen tulee, se on paras! Sigmalla on samanlainen, mutta kun sitä ei saa kuin koko kit:ssä niin ketuttaa...

  VastaaPoista
 8. .Nekku.: Olen kuullut että tuo sivellin päästää väriä mutta mulla ei onneksi ole niin käynyt.

  Weezer: Inglottia ei saa täällä kehua koska olen katkera siitä etten pääse siihen käsiksi...

  Terhen: Kuule tuoppas ne siveltimet tänne niin mä pesen ne sun puolesta ;) mä en pysty sormia käyttämään kun on nuo kynnet hieman edessä :)

  Serafia: Mä halusin tuplat 239 ja 217 koska ne on aina tummassa värissä kun haluat laittaa vaaleaa :D

  Em: Puit ajatukseni sanoiksi, kalliit siveltimet maksaa kyllä itsensä takaisin!

  Virve: Hei kiitos vinkistä! Miten mä en ole tajunnut että se voi johtua siitä Baren shampoosta! Onneksi se nyt loppuikin että kokeilen tuota shampoota seuraavan kerran. Kiitos vielä :)

  milipili: Mitä sä teet 226:lla? No niin nyt rupesin sitä himoitsemaan...

  VastaaPoista
 9. Siinä on niin terävä pää että luomivakoon sopii justiinsa. Laitan sillä joko luomiväriä ja häivytän tai sitten pelkästään häivytän, en pystyis meikkaamaan ilman tuota. Vaikka se on periaatteessa "vain" blending brush, niin se ottaa väriä tosi hyvin. On kuin 239 suipossa muodossa.

  VastaaPoista
 10. Mulla kävi muuten niin, että ostin toisen 217, ja se on aivan erilainen kun se toinen! Okei ymmärrän, että ne on käsintehtyjä jne... En ole oikeastaan edes hirveesti käyttänyt sitä kun on niin erilainen... ärrin murrin.

  VastaaPoista
 11. Moikka. Linkitin blogisi uusimpaan postaukseeni, onko se ihan ok? :)

  VastaaPoista

♥ Thanks For The Comment ♥