tiistai 23. helmikuuta 2010

Essentia Naturale mineraalimeikit

Testissä tällä kertaa Essentia Naturale mineraalimeikit.
Oma ihoni on tällä hetkellä hyvin voiva, punaisia kohtia kyllä on ja reagoin heti vismuttiin tai silikoniin. Ihoni rupeaa kiiltämään aina päivän mittaan.
Sävyltäni olen viileä neutraali ja pohjan sävy on oltava aina se vaalein.


Foundation
Sarjassa löytyy meikkipohja eli Foundation josta minulla on samplet Silky way Fair ja Silky way Light. Hinta on 18,90e ja purkin koko 8g.

Hyvä että pohjassa on riisipuuteria ja kaolinia koska ne imevät rasvaisuutta. Haen nimenomaan mattaa pohjaa, en oikein välitä hohdosta koska se vain korostaa ihon epäkohtia.
Meikkipohjissa on 4 eri sävyä mistä valita oma.

Foundation INCI: Titanium Dioxide (CI 77891), Mica (CI 77019), Iron Oxides (CI 77491), Oryza Sativa (Rice) Powder, Zinc Oxide (CI 77947), Boron Nitride, Magnesium Myristate, Kaolin (CI 77004), Ultramarines (CI 77007)


Erikoispuuterit
Sarjasta löytyy kolmea erikoispuuteria eli pohjustuspuuteri Primer ( 8g 14,90e ), peiteväri Concealer ( 2g 14,90e ) ja viimeistelypuuteri Veil ( 6g 11,90e ).

Itselläni näistä on Primer joka laitetaan ennen pohjaa lisäämään pysyvyyttä ja tämän pitäisi olla sopiva etenkin rasvoittuvalle iholle. Minulta löytyy myös Veil sävyssä Light. Tämä vähentää kiiltoa ja tätä voi lisäillä pitkin päivää. Veiliä on kahta eri sävyä.
Concealeria minulla ei ole mutta se on siis peiteaine jota muilta merkeiltä käytän silmäluomilla ennen värillistä pohjustajaa, silmänalusilla ja tietenkin kasvojen peittoa vaativilla kohdilla.

Primer INCI: Mica (CI 77019), Boron Nitride, Methicone, Silica, Titanium Dioxide (CI 77891).

Concealer INCI: Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891), Zinc Oxide (CI 77947), Oryza Sativa (Rice) Powder, Kaolin (CI 77004), Magnesium Stearate, Iron Oxide (CI 77491).

Veil INCI: Oryza Sativa (Rice) Powder, Kaolin (CI 77004), Magnesium Stearate, Iron Oxides (CI 77491).

Minähän en ole INCI asiantuntija mutta tunnistan Primeristä silikonin. Mun käsittääkseni se lähinnä tasoittaa ihoa tässä tapauksessa. Mutta asiantuntija en ole ja sopivuus selviää vain testaamalla. Vismuttia EN:n tuotteissa ei ole.

Minulla on myös samplet poskipunasta Bordeaux ( 2g 12,90e ) ja luomiväristä Rosie ( 2g 12,90e ). Käytin kumpaakin kuvan meikissä.
Poskipuna INCI: Mica (CI 77019), Kaolin (CI 77004), Oryza Sativa (Rice) Powder, Titanium Dioxide (CI 77891), Magnesium StearateSilmämeikissä pohjustus Gosh Love that pink, EN Rosie luomiväri sekä tummat värit Dior Smoky light miniviisikosta.Rajaus Urban Decay 24/7 pencil Zero ja ripsissä Yves Rocher Couleurs nature Extra-volume mascara. Ei anna volyymia, pidentää ja erottelee. Perusripsari.


Tykkäsin EN mineraalimeikeistä todella paljon. Kirjasin plussat ja miinukset. Pohjan teossa käytin Bare Minerals kabukia ja Max coverage concealer eli peiteainesivellintä.

+ Oikea sävy löytyi heti eli Fair. Light on hieman kellertävämpi mutta näitä voi sekoittaa joten uskon että kesällä voin käyttää myös Lightin pois.
+ Eivät kirvele tai pistele naamassa missään vaiheessa. Käytin Primeriä alla joka kokeilu päivänä.
+ Pelkäsin Primerin hohtavan kuten Baren pohjat mutta hohtoa ei huomannut.
+ Matta meikkipohja, iho ei rupea kiiltämään monenkaan tunnin päästä. Kiiltoa voin ottaa pois Rizlalla, ei tarvitse laittaa Veiliä välttämättä.
+ Sopiva peittävyys pelkällä Foundationilla. Jos sinulla on enemmän finnejä/tummemmat silmänaluset, kannattaa kokeilla Concealeria. Mun silmänaluset ei minusta ole kovin tummat ja tuossa kuvassa on laitettu vain Foundationia.
+ Silikoni tuotteessa ei aiheuttanut näppyjä naamassa,testasin siis useamman päivän putkeen!

- Outoa kyllä, en löytänyt mitään negatiivistä. Koska meikkipohjassa pääasia on mattaisuus ja peitto, Essentia Naturale hoiti homman kiitettävästi.

Sarjalta löytyy myös siveltimiä meikkipohjan tekoon ja mielestäni vielä ihan edullisia. Meikkipuolelta löytyy rajauskyniä, huulikiiltoja ja starttipaketteja joita voi itse muokata ja valita sopivat tuotteet. Mun mielestä tämä on hyvä juttu!
Pidän myös sivujen tosi selkeästä ulkonäöstä. Tuotteita on helppo selata ja omat sävyt on helppo valita. Hinnat on mielestäni kohtuulliset ja tämä kauppa on kotimainen joten tilaaminen on helppoa!
Itse tilaan Veilin ainakin lähiaikoina. Minulle tulee mieleen EDM pohjat näistä pohjista tosi paljon mieleen. Rakastuin kyllä! Tulevaisuudessa tilaan varmasti myös ison pohjan kunhan EDM pohjani sekä nämä riittoisat samplet joskus loppuvat.

Oletteko kokeilleet Essentia Naturale mineraalimeikkejä?

12 kommenttia

 1. Oletko muuten sattunut tekeen EDM:n pohjista arvostelua? Mulla on myös nopeasti rasvoittuva iho, oon kokeillu LiloLoloa, Everyday Mineralssia, SassyMineralssia,BareMineralssia ja LaurEss on nyt viimeisin kokeilu... Ja jälkimmäinen tuntuukin lupaavimmalta pohjalta mun ongelmaiholle. Muistaakseni olet joskus kirjoittanut Meowin pohjastakin :) ..ellen nyt ihan väärin muista? Sopiiko se sun mielestä rasvoittuvalle iholle vai tuppaako liejuuntuun ihon rasvoittuessa?

  VastaaPoista
 2. Hassua, koin itse pohjan aika hohtavaksi, ainakin verrattuna muihin käyttämiini. Käytin sitä kesällä ja se oli ihan ok, lähti vähän irtoamaan nenästä jossain vaiheessa, mutta ei niin pahasti kuin EDM intensive.

  Vähän harmi että pilasin pohjan sekoittamalla siihen sinkkioksidia, vaalein kun oli mielestäni liian tumma, mutta jälkikäteen valokuvia katsellessa se oli ihan ok.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: En ole arvostellut EDM:n pohjia mutta tällä hetkellä käytän sitä koska on matta ja pysyy. Meowin pohjat on ok mutta postarit on tosi kalliit. Lolon pohjia olen kokeillut mutta taisivat kutittaa ja liejuuntua. Meowit ei liejuunnu ja voin suositella rasvaiselle iholle kuten tätä EN merkkiä nyt!
  Olen varmasti Meowin pohjista kirjoittanut, löytyyköhän tuolta Mineraalimeikit kategoriasta jostain tekstistä?

  Anonyymi: Harmi että jäi vähän huono kuva. Mä olen kyllä tosi vaalea ja vaalein pohja on ok. Saisit olla tosi vaalea jos olisi ollut liian tumma :)

  VastaaPoista
 4. Muistelin lukeneeni tätä pohjasta aiemminkin jostain, mutten muistanut mistä. Nyt (kun se on vaivannut päätäni koko päivän) muistin tämän Virven jutun: http://ostolakossa.blogspot.com/2010/01/essentia-naturale-jatkotutkimuksissa.html Tuollahan oli juttua myös noista siveltimistä, että samoja saa muualtakin.

  Miten tuo tasoittaa ihon väriä, esim. peittää punaisia poskia?

  VastaaPoista
 5. Oletkos muuten tietoinen, että sun kynsikoristelukuva on tällaisella sivulla etusivun kuvana? http://www.chez-delaney.com/delaney.html Ovat tosin kyllä linkittäneet blogiisi, mutta ajttelin, että haluaisit ehkä tietää...

  VastaaPoista
 6. Verililjapuu: Pohja peitti ihan hyvin peitesiveltimellä laitettuna mutta luulen peiteaineen peittävän vielä paremmin jos on tarvetta. Itse laitan pohjan, sitten peiteaineen ja sitten veilin. Joo mä en olekaan tiennyt että CS:llä on samoja siveltimiä...

  En ollut tietoinen, kiitos vinkistä. Taisivat löytää tänne koska itse linkitin tuon kaupan ensin. Hyvä että mainitsevat että on minun kuvani ettei niitä pöllitä luvatta!

  VastaaPoista
 7. Silica on silikaatti (mineraali), ei silikoni.

  VastaaPoista
 8. Enhän ole niin väittänytkään vaan Methicone on silikoni :)

  VastaaPoista
 9. Pohja pelittää hyvin. Sävy on just sopiva, ei liejuunnu ja peittää paremmin kuin Meowin Pampered.
  Pitää käytellä loppuun ja antaa sitten tuomio.

  VastaaPoista
 10. Hyvä että sulle oli parempi, mulle se oli hieman liian kellertävä :) mä meinaan ostaa pohjaa ison koon kunhan EDM loppuu. Ei huonoja ollenkaan :)

  VastaaPoista
 11. Opettele yhdys_sanat ja ota kulmakorusi pois.

  VastaaPoista
 12. Yhdyssana kirjoitetaan näin, eihän nuo itselläsikään ole hallussa :D
  Kulmakorua en ikinä ota pois.

  VastaaPoista

♥ Thanks For The Comment ♥