keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Depotting

Miten muuten voi Loppiaista viettää kuin ottamalla joulukoristeet pois? No Depottaamalla tietenkin. Idean sain siitä että lukijani kysyi miksi en depottaa kaikkia MAC nappeja ja hakisi ilmaisia huulipunia. B2M systeemi on siis se että palauta MAC pisteelle 6 tyhjää MAC tuotetta ( täydetkin käy ) ja valitse huulipuna itsellesi.

Ongelmana tilanpuute ja sekaisin olevat MAC solonapit!!! Pakki on muutenkin täynnä eikä sinne mahdu enää mitään. Paletissa napit olisivat paremmin ja siksi päätin sitten depotata kaikki ja tilata eBaystä 2 tyhjää 15 napin MAC palettia. Tulevat myöhemmin.


Katsoin ensin tämän MakeUpGeekin videon:

http://www.makeupgeek.com/tutorials/how-to-depot-your-mac-eyeshadows/

Tarvitset suoristusraudan, leivinpaperia, veitsen jossa terävä kärki. Otin itse 2 veitseä kun en tiennyt mikä on hyvä. Teräväkärkinen on parempi napin irrotukseen rasiasta ja hieman tylsempi lämmitetyt napin painallukseen irti rasiasta. Laita pyyhe alle ettei luomivärit rikkoonnu kun irrottelet niitä.

Laitoin raudan täysille ja napin kuumumaan. Sopiva aika oli pari minuuttia, sen kyllä sitten huomaa kun nappi on valmis irrotukseen.


Poikaystäväni hoiti ensimmäisen kun itseä pelotti että rikon. Nappi on valmis irrotukseen, paina veitsen kärjellä alapuolelta varovasti ja työnnä kun huomaat että nappi irtoaa liimauksesta.
Tee tämä pyyhkeen päällä, ei mitään laattalattiaa vasten!


Huomaat että se irtoaa nyt helposti. Vänkää hieman varovasti veitsellä.


Eka nappi irti! Älä koske metalliin, se on tulikuuma!


Kun homma alkoi sujumaan, laitoin 2 kerrallaan kun ajattelin ettei mene koko päivää.


Annoin raudan olla vessassa ja keittiössä irrottelin terävämmällä veitsellä nappeja rasiasta. Napit irrotetaan työntämällä veitsen kärki rasiassa olevaan reunaan. Katso huonosta kuvasta :D
Varovasti ettet raapaise itseä veitsellä tai nappia. Irrotan varovasti veitseä nitkuttaen, ei väkivallalla!


Depottauksen lomassa liimailin teipillä depotatut napit pahviin koska niillä ei ole nyt paikkaa ennenkuin tyhjät paletit saapuvat.


Joukosta paljastui myös yksi feikki. Sen erottaa metallirinkulasta mitä aidossa ei ole. Arvasin tämän heti feikiksi koska tämä oli todella paljon hankalampi irrtottaa muihin verrattuna. Kyseessä oli Tilt väri jonka taisin saada kaverilta. Ei pelkoa, se ei lähde minulta eteenpäin vaan jää omaan käyttöön.
Olen sitä käyttänyt ilman silmäoireita joten uskallan käyttää jatkossakin. En kyllä muuten välitä feikkiteollisuudesta MACiä kohtaan mutta näin helposti sitä saa feikin käsiinsä.


Saan yhteensä 7 huulipunaa ilmaiseksi MAC pisteeltä. Luomivärejä on 29 ja kaikkea muuta loppunutta usea. Olen näitä jemmaillut :D


Kaikki depotatut napit, en rikkonut yhtään! IHME!


Sitten miettimään huulipunan sävyjä :)

MAC tietäjät, eikös niissä 15 refill paleteissa ole magneetti? Mistä saisin sitä magneettiteippiä tai millä kannattaa laittaa depotatut kiinni palettiin?

Ja ottaahan MAC depotatut vielä vastaan? Kuka on palauttanut vasta depotattuja luomivärejä?

14 kommenttia

 1. Wau, sähän olet pistänyt töpinäksi! :) Onnittelut ehjistä napeista!

  Clas Ohlsonilta saa erinomaista magneettiteippiä, mä käytin sitä kun depottasin omani. Yksikin teippikerros pitää hyvin, mutta jos haluat lisää "voimaa" niin laita kaksi kerrosta. Teipistä on helppo leikata ympyrän muotoisia paloja napin pohjaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitokset hepreankielisestä postauksesta :D Tässä mun meikkitietämättömyyteni tuli hyvin esille, en nimittäin tajunnut tästä postauksesta mitään muuta kuin että irti ne lähti :D

  VastaaPoista
 3. Clas Ohlsonilta saa ainakin magneettiteippiä. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos tiedosta, CO löytyykin täältä niin täytyypä pistäytyä siellä :) oli kyllä kiva että napit pysyi ehjinä. Aloitin "huonommista" ettei harmita niin paljon jos menee rikki.

  Verililjapuu: Yritän kirjoittaa jatkossa suomea ;)

  VastaaPoista
 5. Aikamoinen urakka! Katselin jostain, että myös SMH:n tyhjät paletit ovat sopivia macin napeille, niiden yhteydessä ihmettelin, että miksi he myyvät tyhjiä metallinappeja? Pigmenttien painamiseen? Itse haluaisin kokeilla depottaamista alkoholin kanssa, en ole vain ymmärtänyt mitä tarkoittaa rubbing alcohol? Ei kai vain käsidesiä?

  VastaaPoista
 6. Mä en ymmärrä mitä se tarkoittaa, tietääkö joku muu? Ne metallipannut on just siihen että pigmentit puristetaan niihin. Itse en ole jaksanut sitä harrastaa mutta täällä on kiva tutorial aiheesta:

  http://rocketqueens.blogg.se/2008/august/rocketqueens-pigment-pressing-tutorial.html

  Mä olen niin nirso että kelpuutan vain MAC paletit luomiväreille vaikka nuo SMH paletit ois helpommin saatavilla :)

  VastaaPoista
 7. Tämä oli valaiseva merkintä! Olen nimittäin aina luullut, että depotting tarkoittaa irtopigmenttien painamista nappiin :S Pidän paljon blogistasi ja luen sitä päivittäin. Silti haluan sanoa, että ainakin minun olisi helpompi lukea tekstejäsi, jos tarkistaisit ennen julkaisua kielioppiasiat vielä kertaalleen. Muuten tapasi kirjoittaa on rento ja viihdyttävä. Lisäksi kosmetiikkatietouteni on lisääntynyt varmaan miljoonalla prosentilla! :)

  VastaaPoista
 8. Aina oppii uutta: Kyllä mä tiedän että mulla tulee kirjoitusvirheitä mutta en ota niistä painetta :)
  Mukavaa aina kuulla miksi ihmiset viihtyvät blogissani, kiitos kommentistasi:)

  VastaaPoista
 9. Toimiiko tämä MAC:in "rasioiden" palauttaminen vielä? jos kyllä miten se nyt sitten oikein toimii :D itse en oo tästä aikasemmin kuullut, mutta nyt voisin tyhjiä rasioita palautella :) Menin hieman pyörälle päästä kun näin noi sun MAC:it, niin paljon!

  VastaaPoista
 10. Kailyn: Mä menen ihan sekaisin kun pääsen MAC ständille! Mä en tiedä vieläkö saa depotattuja palauttaa, kukaan ei ole vastannut kun tekstissä kysyin :(

  VastaaPoista
 11. Depotattuja saa palauttaa.Ainakin itse palautin, tosin yli vuosi sitten.Ständille vain kiikuttaa ne tyhjät rasiat ja sit myyjä antaa semmosen lapun, johon pitää täyttää nimi ja osoite. Sitten saa valita punan :)

  VastaaPoista
 12. Tänään palautin nuo depotatut, mihinkään ei tarvinnut nimeä täyttää. Onneksi siis kelpasivat ja oli mulla myös 12 loppunutta tuotetta :)

  VastaaPoista
 13. Mistä olet muuten ostanut yhjiä paletteja? Mä tarvitsisin muutaman lisää, mutta mun luotto eBay myyjällä ei ollut yhtään myynnissä..

  VastaaPoista
 14. eBaystä on tulossa, siellä oli niitä paljon kun katsoin...myyjää en muista kun pistin kaverin tilaamaan :)

  VastaaPoista

♥ Thanks For The Comment ♥