lauantai 19. syyskuuta 2009

Hiushöpötystä

Minulta pyydettiin hiusjuttua joten tässä jotain lätinää. Hiusexpertti en ole ja nämä ovat tuotteet jotka soveltuvat minun hiuksilleni.

Hiukseni ovat kuivat luonnonkiharat, värjään kampaajalla n.2 kk välein, samalla leikataan. Leikkaus kerroksittain, otsahiukset kun haluan. Vaihtelen värjäystyyliä koska en halua että hiuksiani matkitaan.
Hiuksilla takana rasittavia värjäysoperaatioita ja hiusten kuntoon saaminen on minulle tärkeä asia. Mieluummin hyväkuntoiset vähän huonosti olevat hiukset kuin viimeisen päälle muotoiltu blondattu hamppukasa.

Kun haluan laittaa hiuksiani, suoristan ne. Yritän kuitenkin välttää suoristamista koska se rasittaa hiuksia. Suoristan varmaan 5 kertaa vuodessa :D en myöskään föönaa tms.
Pesen 2 kertaa viikossa, tarvittaessa laitan kuivashampoota.

En käytä hiuslakkaa enkä muotoilutuotteita. Omistan kuitenkin niitä. Yleensä töissä pidän hiuksia kiinni ja kotona yritän antaa niiden olla auki.

Kuvia hiuksista en halua tänne laittaa koska edelleen haluan olla anonyymi.

Pesu:

Kuten kerroin, pesu 2 kertaa viikossa. Silikonia en välttele hulluna mutta en myöskään pese jatkuvasti silikonisilla vaan käytän silikonittomia tuotteitakin. Omaan hiuspohjaan silikoni aiheuttaa kutinaa mutta luonnonkiharaa ei kuriin ja kiiltäväksi saa kokonaan ilman silikonia.

Tässä jotain kaupan tököttejä.
ZX on hyvä silikoniton sarja. Vanilja-suklaa auttaa kutinaan ja Kosteuttava sarja ( ei saa enää? ) kosteuttaa hiukset todella hyvin. Ne on helppo kammata läpi. Eron huomaan heti kun pesen kosteuttavalla.

Erittäin hyvä suomalainen ( se pulisarja ) Hunajahoito on parasta CO-pesussa ( goole löytää mitä se on ). LV Tehohoito ei ole kovin kummoista, EHS Mustikkasarjassa on ystävämme silikonia mutta ihan hyvät hiukset niillä saa.Jätettävät:

Muistakaa hyvät ihmiset käyttää jätettävää hoitoainetta. Itsellä hiusten kunto parani huomattavasti sen ihmeen keksittyäni. Tällä hetkellä voidemaisina jätettävinä Tigi Control freak ja Ego boost. Näitä siis sivelen hiukan märkiin hiuksiin. Ego boost auttaa haaroittuviin latvoihin ja Control freak suoristaa ja vie pois pörröisyyttä. Control freakkia sivelen myös pituuksiin.Suihkutettavia jätettäviä suhkutan pituuksiin voidemaisen jäädessä latvoihin. Älä suihkuta päälaelle tai saat lähmähiukset. CHI Keratin mist tuoksuu ihanalta ja korjaa hiuksia, Tigi Born to rock tuoksuu kanssa kivalta ja selvittää. Tämä Tigi on tosi hyvä!

Kiiltoa kutreihin:

Tigi Brunette goddess tuoksuu kinuskilta ja Camera ready vesimelonilta. Antavat hiuksiin uskomattoman kiillon ja silottavat. En laita kuitenkaan likaisiin hiuksiin koska vain korostaa...


Suoristaminen:


Silloin kun suoristan, teen sen hyvillä aineilla ja kunnolla hiusten kuntoa ajatellen. Pesen silikonisella shampoolla, jätän jätettävää ja laitan lisänä silkkitippoja. CHI tekee parhaat muotoilutuotteet suoristukseen.

Silkkitipat on jumalan keksintö. Paras hiustenhoitotuote ikinä. Voi käyttää jätettävänä pituuksissa ( lannistaa pörröisyyden, tuoksuu ihanalta ja kiillottaa ) sekä muotoilun loppuviimeistelyssä.

Raudan kanssa laitan CHI suoristusvoidetta, annan kuivahtaa, kampaan ja alan suoristaa. Tämä aine nimittäin suoristaa, en jaksa enää muilla tuotteilla leikkiä. Ja siis kaikkihan käyttää raudan kanssa lämpösuojan sisältävää tuotetta?


CHI kiiltosuihke ( lakan tyylinen ) viimeistelyyn ja silkkitippoja silaus. Hiukseni ovat niin kuivat että imevät silkkitippoja ihan hulluna. Yleensä niitä ei saa laittaa paljoa kerrallaan mutta minun paksut hiukseni vaativat niitä.

Näillä siis hiukseni pysyvät kunnossa sekä säännöllisellä leikkaamisella. Käytän myös tehohoitoja säännöllisesti, parhaita ZX Kosteuttava, Xylitol ajaa saman asian mutta ei niin hyvä. Yleensä kyllä muhitan päässä värjäävää tehohoitoa että väri pysyy hiuksissa kampaajan välin hyvänä.

Mielessä oli kaikkea mitä piti kertoa mutta jos unohdin jotain niin kysykää.
Ja onko ne kampaamojen tuotteet parempia kuin marketin? Omasta mielestäni on.
Muistelen kauhulla mikä hamppukasa päässäni olen liikkunut ennenkuin aloin käyttää kampaajan suosittelemia tuotteita. Muutenkin annan aika vapaat kädet kampaajalle :)

12 kommenttia

 1. Kiitos tästä, oli mielenkiintoinen. Mulla on hyvin samantyyppinen hiuslaatu (sulla on tosin paljon kauniimmat hiukset!) ja voisin joitain mainitsemiasi tuotteita kokeilla, tosin mulla on jo paljon samoja suosikkeja. :)

  VastaaPoista
 2. SHF: En usko että mun hiukset on nätimmät :D
  Kävin tänään kampaajalla ja sain ne kauan haaveilemani pinkki-mustat hiukset. Ostin Goldwellin DualSenses sarjan Rich repair rakennepaikkaavan tehohoidon. Hintaa 16e. Tuoksuu toffeelta ja sain käskyn käyttää tätä joka kerta.
  Voi muhittaa tai käyttää pikahoitona 60 sek kuten purkin kyljessä sanotaan. Pikahoito kyllä tarkoittaa mulle vähän useampaa minuuttia ;)
  Mutta ihan hyvältä tuotteelta vaikuttaa!

  VastaaPoista
 3. et halua että hiuksiasi matkitaan? what are you, 12?

  VastaaPoista
 4. No en todellakaan halua että hiuksiani matkitaan! Haluaisitko itse?

  VastaaPoista
 5. Tuosta marketti vs. kampaamo -aiheesta kommentoin sen verran, että kävin juuri pitkästä aikaa kampaajalla, joka näytti vihreätä valoa Erisanin ja LV:n shampoille minun hiuksieni kohdalla. Minulla on värjäämättömät olkapäille ulottuvat taipuisat hiukset, jotka ovat kampaajan mukaan superhyvässä kunnossa. Hän sanoi myös, ettei minun tarvitse käyttää pois pestävää hoitoainetta ollenkaan ja suositteli sitten kampaamotuotteista minulle sopivaa hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Eli hiusten kunto tietysti vaikuttaa siihen, mitkä tuotteet kannattaa ottaa omaan käyttöön. Minun hiukseni eivät tarvitse kovin kummoista shampoota, joten turvaudun jatkossakin em. markettishampoihin. Käsiteltyihin hiuksiin on varmaankin parempi käyttää kampaamotuotteita.

  VastaaPoista
 6. Niinpä Anonyymi. Hiuksesi kuulostavat ihanilta. Ei kannattakaan rueta liikaa käsittelemään ja käyttämään epäsopivia tuotteita.

  Totta on että oma kampaaja osaa suositella ne sinun hiustesi omat tuotteet. Jos joku ei käy, olen sen kertonut ja pyytänyt jotain muuta.
  Omiin käsiteltyihin ja hoitoa tarvitseviin hiuksiin löydän tuotteet kampaajalta joka tietää hiusteni kunnon :)

  VastaaPoista
 7. itse kyllä ottaisin ihan kohteliaisuutena jos joku haluaisi värjäystäni matkia. en kyllä tajua mikä todennäköisyys on, että joku näkee värjäyksesi ja päättää hankkia samanlaisen itselleen tai miten värjäystyylin muuttaminen jatkuvasti ehkäisisi tätä.

  VastaaPoista
 8. Se on aika todennäköistä IRL ja sitä tapahtuu. Itse en vaan tykkää että jonkun pitää saada tismalleen samanvärinen pää tahallaan kopioiden. Se kertoo mielikuvituksen puutteesta.
  En kuitenkaan muuta koko ajan värjäystyyliä ihan vain en takia vaan siksi että haluan muutosta.

  VastaaPoista
 9. Tästä postauksestasi on aikaa, mutta kommentoin kuitenkin :)
  XZ:n vanilja-suklaa sarjaa on kyllä vielä ainakin meidän s-marketin hyllyllä.

  VastaaPoista
 10. Kyllä saa kommata vanhoihinkin, se on jopa toivottavaa :) minunkin mielestä ihan paras markettituote, mitään muuta ei päänahkani kestä talvella.

  VastaaPoista
 11. Moikka,
  mä käytän säännöllisesti XZ:n ihanaa, ihanaa, ihanaa Xylitol & Hunaja -shampoota ja hoitoainetta. Tuoksuu aivan parhaalle! Ja kosteuttaa tosi hyvin, ei kutise atooppisella iholla. Purkeissa lukee tosiaan että "kosteuttava" :) Suosittelen! T: Anna

  VastaaPoista
 12. ^Meinasin ostaa tuota, tuoksun perusteella kuulostaa hyvälle. Aiemmin olen tykännyt kosteuttava ja xylitol sarjoista, taitaa tässä uudessa yhdistyä kaksi vanhaa hyvää :)

  VastaaPoista

♥ Thanks For The Comment ♥