maanantai 6. heinäkuuta 2009

Ongelmat Konadin käytössä

Monilla on ongelmia Konadin kanssa ja joskus minullakin joten ajattelin vähän kertoilla miten leimaaminen onnistuu.

Kuvio ei tartu leimasimeen

Yleisin ongelma on se että kuvio ei tartu leimasimeen.

Ensin voi kokeilla leimasimen pyyhkimistä kynsilakanpoistoaineella ja taas leimaamista uudelleen.
Kynsilakanpoistoaine ei saa olla ainakaan Dependin vihreää koska se on öljyistä ja sotkee koko homman. Mulla on Maybellinen vihreää tai ihan vain jotain halpista joka ei ole öljyistä.

Anna scraperin ja leimasimen kuivahtaa hetki kynsilakanpoistoaineelle pyyhkimisen jälkeen ennen uudelleen yrittämistä koska kosteuden takia kuvio ei tartu.
Paina leimasinta laattaan kovasti ja pyöritä vähän kuvion suuntaisesti. Nosta leimasin pois ja paina kynteen samalla tavalla napakasti mutta ei liian nopeasti.

Jos ei onnistu niin jatka yrittämistä. Ei mullakaan aina onnistu ja kuvioista saattaa puuttua osia :D

Lakka ei saa sitten missään vaiheessa kuivahtaa laattaan tai scraperiin. Kynsilakan kynnellä pitää olla kuivanutta ettei se ruttaannu alla mutta ei se saa olla viikon vanhaa, ei varmasti sitten tartu. Poshe pikakuivattajan päälle tarttuu ihan hyvin jos haluat pikakuivattaa kynsilakan ensin.

Ja jos teet feikkilaatoilla tätä niin ota se muovi pois niitten päältä ;)

Liian vaikeat kuvat/pitkät kynnet

Itse rupesin ahnehtimaan ja yrittämään pitkiin kynsiin liian vaikeita ja monimutkaisia kuvioita. Pitkiin kynsiin niitä ei yksinkertaisesti saa tehtyä. Mulla kynsi taipuu alla ja leimasin irtoaa ja sitten on homma pilalla.

Teen yleensä pienempiä ja helppoja kuvioita. Niitähän voi sitten tehdä useampia samaan kynteen. Lyhyiin kynsiin se on paljon helpompaa koska kuvan saa kohdistettua helpommin.

Ongelmat lakan kanssa

Kynsilakat voivat olla liian ohuita tähän tarkoitukseen ja niitä menee hukkaan aika paljon. Siksi käytän vain Konadin omia lakkoja. Joskus olen yrittänyt China glazen OMG! lakalla, metallisilla frost lakoilla tai hyvin paksuilla cremelakoilla. Myös niillä onnistuu ihan hyvin.

Kuvio ei onnistunut

Pyyhi äkkiä pois vanulla ja kynsilakanpoistoaineella tai topsipuikolla! MUTTA vanu saa olla vain tosi nihkeää, ei missään nimessä märkää muuten värilakka lähtee pois.

Toimii kerran pari, ei enempää koska sitten lakkakerros ohenee ja kynttä tulee näkyviin.

Levinnyt kuvio päällyslakan jälkeen

Etenkin musta lakka leviää lähes aina. Poshen pikakuivattaja levittää kuvion varmasti, Konadin omalla päällyslakalla ei leviä yleensä.

Anna kuvion kuivahtaa jonkin aikaa vaikka puoli tuntia. Sitten Konadin päällyslakka tai joku muu päällyslakka.
Ota lakkaa reilusti sivelimeen, lätkäise kynnelle ja tasoita. Älä paina siveltimellä kovasti, se nimittäin ihan varmasti sekoittaa hienon kuvioinnin. Voit myös töpötellä päällyslakan siveltimellä.

Kertokaa jos on vielä jotain vinkkejä mitä en maininnut tai kysymyksiä...mitä vaan!

50 kommenttia:

 1. Kiitokset hyvistä vinkeistä! Itsekin ihmettelin, kun ei aina vai tarttunut kuvio leimasimeen/kynteen. Nyt osaa kokeilla kikkakolmosia. =o) Kerran olen myös kokeillut muuta lakkaa kuin Konadin omia kuviolakkoja, ja ihan hyvin toimi. Oli halpislakkaa (H&M) ja aika liurua, mutta lähinnä se näkyi siten, että kuvio ei ollut yhtä räikeä kuin lakka normaalisti, eli kuvioon tuli lakkaa vain ohut kerros - mutta tarpeeksi kuitenkin. ;o)

  VastaaPoista
 2. Jana: Mietin sitäkin että jos joku kynsilakka on paksuuntunut vanhetessaan niin voihan sitä kokeilla Konadiin. Mulla olisi yksi vanhempi OPI joka on jo tosi paksua, tuli vaan mieleen :)

  VastaaPoista
 3. Onpa ihana tuo uusi pääkuva!!! Wow!

  VastaaPoista
 4. Hi again !
  I wanted to let you know that I gave you an award on my blog! :-)

  VastaaPoista
 5. Mulla on ollut ongelmana toi että kuvio sotkeentuu kun laittaa päällyslakan. Ihan älyttömän ärsyttävää kun viimeistelyvaiheessa kynnet menee ihan piloille :/ Sen takia en nykyään jaksa Konadia pahemmin käyttää, jäänyt pieni angsti asian suhteen...

  VastaaPoista
 6. Auta nyt tyhmää ja kerro, mikä feikkikonadi oikein on ja mistä saa? :p

  VastaaPoista
 7. Valeria: Annat kuvion kuivahtaa hyvin ja vasta sitten varovasti päällyslakka.
  Kokeile seuraavan kerran, etenkin mustalla tehdyn kuvion kanssa :)

  Anonyymi: eBaystä tai huuto.netistä :)

  VastaaPoista
 8. "Paina leimasinta laattaan kovasti ja pyöritä vähän kuvion suuntaisesti. Nosta leimasin pois ja paina kynteen samalla tavalla napakasti mutta ei liian nopeasti."

  Minä olen tuosta vähän erimieltä =) En saanut millään kuvaa tarttumaan leimasimeen, kokeilin kaikilla tavoilla ja meinasin tukehtua lakanpoistajan tuoksuun mutta kun painoin leimasinta laattaa vain tosi hennosti niin kuva tarttui hienosti. Kynteen kannattaa painaa napakammin ja rauhallisesti jotta kuva tarttuu =)

  VastaaPoista
 9. ^Totta, kukin tyylillään. Riippuu kuvasta, lakasta, laatasta...itse en saa hennoilla otteilla mitään kuviota aikaiseksi mutta mulla onkin pitkät kynnet ja kuvion on tartuttava koko kynnen mittaan jos teen ison kuvion :)

  VastaaPoista
 10. Mullakin onnistui heti kevyemmillä otteilla. Sain paketin ja tuskailin sen kanssa kokonaisen päivän huonoin tuloksin. Seuraavana päivänä luin netistä ohjeita ja totesin lopuksi "Onpas tämä helppoa ja kivaa!" =)

  VastaaPoista
 11. ^Kiva juttu :) sit vaan Konadoimaan :)

  VastaaPoista
 12. Moi.
  Saako Konad-leimasimen + laattoja jostain kaupasta?

  VastaaPoista
 13. ^Moi,
  täältä saa helposti tilattua, voit maksaa tilisiirrolla tai käydä ostamassa tuotteet suoraan Liisankadulta Helsingistä :) muualta ei suomessa saa.

  VastaaPoista
 14. mooikka! tiiän että tää on tosi vanha mut tosi hyödyllinen postaus! elikkä mulla oli yks kysymys, että miten paljon tota lakkaa menee kerralla? Kuinka monta lakkausta yks lakkapurkki kestää?

  VastaaPoista
 15. ^Mulla kestää kuukausia ja minä leimailen usein, ihan monta kertaa viikossa. Kyllä tavallisella kuluttajalla kestää puolikin vuotta, vuoden...

  VastaaPoista
 16. Kirkas lakka Värin päälle ennen leimausta. Väri lakka ei helposti lähde pois jos täytyy kojata virhe

  VastaaPoista
 17. ^Tai päällyslakka ;) noin mä teen aina ennen leimausta.

  VastaaPoista
 18. Todella hyödyllisiä vinkkejä, kiitos ! Jäi kuitenkin mietityttämään, olisiko sinulla antaa esimerkkiä nuista öljyttömistä kynsilakanpoistoaineista ? Käykö esimerkiksi Lumenen kynsilakanpoistoaine Konadille ? Olen aika vasta-alkaja näiden kynsijuttujen kanssa, joten pakko kysyä :)

  VastaaPoista
 19. ^Lähinnä ihan kaikki käy mutta ei Dependin vihreä joka on se öljyinen. X-tra, Lumene, Maybelline, Mirame, ihan nämä ainakin sopivat. Kaikki halpikset, Pirkka yms. yms :)

  VastaaPoista
 20. ^ Pirkan olen todennut loistavaksi Konadin kanssa, eikä maksakkaan kun n. 1,30e. :) Miramessa mielestäni on öljyä? :O

  Ja kysymys: miten onnistua leimauksessa kun kynnet ovat kuperat? :D Haluaisin kokeilla tippileimauksia mutta vähän jänskättää kun etenkin pitkissä pikkurillin kynsissä kärjet menevät jo todella U-muotoon. :/

  VastaaPoista
 21. ^Muistaakseni Mirame sopii Konadin kanssa, se ei ole niin öljyinen kuin Dependin vihreä.
  Minä harvoin leimaan tippikuvioita kun ainakaan Konadin leimasimella ne eivät oikein onnistu. Yritän kokeilla tuotta Magno Nailsin XL stampperilla seuraavan kerran kuperiin kynsiin leimausta :)

  VastaaPoista
 22. Mä huomasin yhden ongelman itselläni vielä: eli scraperia ei tarvitse painaa lujaa poistaessaan ylimääräisen lakan. Eli ihan kevyt veto kuvion ylitse ja jos ei onnistu saamaan kaikkea pois, niin uudelleen. Jos painaa liian kovaa, niin siitä kuvion pinnastakin lähti lakkaa vähän pois ja se ei siksi tarttunut kunnolla leimasimeen. (:

  Mä käytän muuten ihan puhdasta asetonia Konad -juttujen putsailuun.

  Ja tuon huomasin itsekin, ku joku sanoi, että laatasta kuvio pitää ottaa suht nopeasti vähän pyörivällä (sivusuuntaan) liikkeellä, kevyesti painaen, mutta kynteen sitten voikin painaa kunnolla ja pitää olla rauhallinen.

  Mutta tää oli kyllä hyödyllinen postaus!

  VastaaPoista
 23. ^Ja on myös hyödyllistä että lukijat jakavat tähän omia vinkkejään, kiitos niistä :)

  VastaaPoista
 24. moi! sössin varmaan äsköisen kommentin kun erroria näytti :D kirjoitan sitten uudelleen.

  eli mikäköhän on ongelmana kun kuvio tarttuu leimasimeen ihan hyvin, mutta kun yritän leimata kynttä niin osa kuviosta tarttuu vain puoliksi, ja jää semmoisia irtonaisia osia. vaikea selittää, mutta esim seeprakuvion kanssa kaikki raidat eivät tartu kunnolla ja jää semmosia "lankoja" jotka pitää sitten nyppästä pois. :s painankohan liikaa vai liian vähän vai liian nopeasti vai liian hitaasti vai mitä? :D

  VastaaPoista
 25. ^Tiedän tunteen :) eli leimaat vaan nopeammin. Jos nopeudesta ei ole kyse niin kokeile painaa kovemmin/kevyemmin ja samalla pyöräyttää hieman stampperia kynnen mukaisesti. Toivottavasti auttaa :)

  VastaaPoista
 26. Sori että kommaan näin vanhaan postaukseen, mutta mulla jotenkin ne isot kuviot tavallaan "kuivuu" siihen stamperiin. Mitä pitäis tehdä?

  VastaaPoista
 27. ^Saa ja pitääkin kommata myös vanhoihin :) eli jos ennättää kuivahtaa niin sinun pitää vain leimata nopeammin. Eli heti kun vedät scraperilla niin välittömästi kuvio leimasimeen ja kynnelle :)

  VastaaPoista
 28. hei hommasin tässä muutama päivä sitten konadini, mutta en omista sitä päällyslakkaa... mietin että mistähän se kannattas tilata/ostaa? ite tiedän et ainakin cesarshopista saa, mutta saisko jostakin muualta halvemmalla/nopeammin...? kiitos!

  VastaaPoista
 29. ^Et varmasti saa muualta nopeampaa ainakaan :) toki voit kokeilla kaupasta jotain halpaa päällyslakkaa mutta varmuudella sottaavat kuviot. Konad Top coat ei sotke. Cesars toimittaa päivässä tilauksesi tai voit noutaa liikkeeltä tai ostaa Stockkalta :)

  VastaaPoista
 30. Ostin tänään Amazonista 25 feikkilaattaa 21 dollarilla + postikulut.. eli jotain yht. 20e !! Niitä odotellessa <3

  VastaaPoista
 31. No niin, mäkin kommentoin näin vanhaa asiaa, mutta missähän vika kun kuvio sotkeutuu tavallaan siinä siirtovaiheessa? eli kun se tulee kynnelle, niin onkin epätarkka?? mitä tehdä?

  VastaaPoista
 32. ^Kokeilet vaan leimata uudestaan, pyyhi stampperi ja laatta puhtaaksi. Pitäisi auttaa :)

  VastaaPoista
 33. Hei, löysin tämän tutorialin epäonnistuneen leimailun jälkeen...Ongelma on siis, että en saa koko kynnelle tarkoitettua kuviota tarttumaan koko kynnelle. Eli minulla on laatta jossa on reilusti kynttä isommat kuviot ja se tarttuukin hyvin leimasimeen. Mutta sitten, kynteni ovat tosi kaarevat, kuvio tulee vain keskelle kynttä ylhäältä alas asti mutta reunat jäävät ilman kuviota. Onpa hankala selittää, toivottavasti ymmärrät : )Mikä siis neuvoksi, miten kaarevakyntiset saavat leimailun onnistumaan reunasta reunaan??

  VastaaPoista
 34. ^Täällä on toinen kaarevakyntinen :) tällä leimasimella onnistut:

  http://www.cesarsshop.fi/leimasin-whitered-p-3343.html

  Tässä on sellainen kumimainen ( kortsumainen ) pinta johon leimaus tarttuu ja tämä liikkuu hyvin kynnen muodon mukaan :)

  VastaaPoista
 35. Kiitos, tämä muuten lähtee heti tänään tilaukseen : ) Miten muuten itse teet koko kynnen leimailut, leimaatko kynnen kasvusuuntaan vai ns. poikittain, siis reunasta reunaan? Silloin voi tietty jäädä kärki kuviotta jos on oikein pitkät kynnet?

  VastaaPoista
 36. ^Kasvusuuntaan, riippuu toki kuvioista ja omasta kynnestä. Cesarilla on myös niitä XL laattoja joissa on tosi isot kuviot. Jotkut kuvat on liian pieniä valitettavasti mutta XL laatoissa on koko riittänyt ;)

  VastaaPoista
 37. Nyt tuli ihme ongelma. Kuvio ei tartu kynteen ihan kokonaan, osa jää siihen leimasimeen. Kuviosta tulee haalea. Konadin valkoinen lakka käytössä. Pikakuivattajaa käytin, kun ajattelin, että johtuu siitä että ei ole vielä tarpeeksi kuivunut. Mavalan lakan kanssa ei ole tämmöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yrität vaan uudestaan...aina ei tartu mutta itse pyyhin leimasinta kynsilakanpoistoaineella niin alkaa toimia. En usko johtuvan Konadin lakasta koska ne ovat siihen hommaan tarkoitettuja ja valkoinen on juurikin paras lakka leimaukseen :) toivottavasti onnistuu!

   Poista
 38. Ei hyvänenaika, ei onnistu. On se kumma! Violetti lakka, päälle valkoista kuviota = Vaaleanvioletit kuvat ja osa jäi leimasimeen. En tajua. Kaikki teen ihan oikein, pyyhin kynsilakanpoistoaineella (Pirkka) leimasimen ym. Enkä ala ihmettelemään sitä kuviota siinä leimasimessa kosinkaan kauaa, että nopeudessa ei ole mitään vikaa. Tuskin nyt siinä värilakasta johtuu, minkä päälle laitan. En tiedä, mutta Mavalan lakkojen päälle on kokonaan mennyt. Onko sitten tämä valkoinen lakka jotenkin.. vanhaksi mennyt? Mistä tämmönen oikein johtuu, ärsyttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ärsyttää, ei mullakaan aina onnistu. Pirkan kynsilakanpoistoaine on muuten ihan skeidaa, voi ongelmat johtua siitäkin. Kokeile S-marketista saatavaa X-traa tai joka kaupassa olevaa Miramea :)

   Poista
 39. Mikähän siinä Pirkassa on? Ei ainakaan öljyä ole, Xtrassa taisi jotain öljyä olla vai mikä oil siellä lopussa oli..? Ennen toiminut ihan hyvin tämä Pirkka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut sitä Pirkkaa ja se ei poista edes kynsilakkoja vaan saisi hinkata tosi kauan! Ainut öljyinen mikä ei käy on Dependin vihreä kynsilakanpoistoaine joka on öljyinen, X-tra ja Mirame sopivat kyllä. En ole inciä katsonut onko öljyä mutta kyllä ne sopivat leimaukseen :)

   Poista
 40. Minulla kuvio ei tartu lainkaan leimasimeen.. minulla on sellainen musta ja leveä leimasin. Valkoiseen kumiin ei tartu mitään.. Olen noudattanut teidän kaikkien vinkkejä täältä, mutta ei.Kaikki tuotteet ostin kauneus & terveys messuilta. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välineissä ei varmasti ole vikaa vaan tekniikassa tai harjoituksen puutteessa. Yritä vaan uudestaan, karhenna leimasinta, käytä asetonipitoista kynsilakanpoistoainetta esim. Mirame. Ja ole nopea, yritä uudestaan ja uudestaan :) toivottavasti onnistuu!

   Poista
 41. Kiitos vinkeistä! Sain ratkaisun ongelmaani.Onneks luin tämän blogin ,sillä olin juuri tilaamassa uudet leimasimet mimaxista.Ongelmani oli siis ,että laatassani oli vielä sininen muovi päällä, joka oli huonosti huomattavissa.Olen tilannut aijemminkin Mimax sivulta ,jos joku on vielä leimasimia vailla sieltä saa kaikkia kynsiin liittyviä juttuja ja aivan älyttömän nopea toimitus.

  VastaaPoista
 42. Kummallista kyllä. Kun laitan päällyslakkaa (Konad) ja kuvio on valkoinen, se väri muuttuu vaaleanpunaiseksi, jos on punaista lakkaa. Löysin niin kivan idean, että punaiset kynnet ja valkoiset lumihiutaleet. No hiutaleet muuttui vaaleanpunaiseksi! Ollaan kokeiltu ihan Konadin leimailuun tarkoitettua lakkaa ja jotain ihan kaupasta ostettua halpaa (paksu! Yksi kerros riittää!). Sama juttu. MIKSI?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa siltä että punaista lakkaa tarttuu siveltimeen ja siitä valkean leiman päälle. Kokeile laittaa punaisen lakan päälle kerros päällyslakkaa ja anna kuivua. Leimaa vasta sitten. Putsaa kunnolla kynsilakanpoistoaineella se Konadin päällyslakan suti niin siinä ei ainakaan ole punaisen lakan jäämiä. Toivottavasti minusta oli apua :)

   Poista
  2. Voisihan tuota kokeilla. Miten sinulla pysyy valkoiset kuviot valkoisina, jos on joku tumma/värillinen lakka alla?

   Poista
  3. Laitan yleensä päällyslakan värilakan ja leimauksen väliin. Sen päältä on helppo pyyhkäistä pieleen mennyt leimaus pois eikä värilakka lähde pois. Mulla ei ole leimauslakka levinnyt mutta punainen lakka on sellaista että se tarttuu helposti päällyslakan siveltimeen ja saattaa sotata ikävästi ;)

   Poista

♥ Thanks For The Comment ♥